Ρύζι τηγανητό

Μαγειρική » Συνταγές για κρεατικά... ψητά ή τηγανιτά
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


ROSEBUD

ROSEBUD

27/09/2005, 06:24:53

Στην παρακάτω συνταγή κατέληξα μετά από τροποποιήσεις κινέζικου ρυζιού και κάποιου τηγανητού που φτιάχνει η μητέρα μου.Οι 9 στους 10 που το δοκιμάζουν το βρίσκουν υπέροχο. Ο 1 στους 10,φρικτό!

Υλικά

  • 2 ποτήρια ρύζι(εγώ χρησιμοποιώ μόνο εκείνο που έχει τον μαύρο κύριο στο κουτί και πιο συγκεκριμένα,μακρύκκοκο και από αυτό που βράζει σε 20 λεπτά και όχι πιο γρήγορα)
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια,αν και με φρέσκα γίνεται καλύτερο
  • 1/2 πιπεριά πράσινη(κέρατο)
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο ροδέλες
  • 1(όχι όλο το ματσάκι) κρεμμύδι φρέσκο
  • λίγο σέλινο(το σκληρό μέρος μόνο,όχι τα φύλλα)
  • 3/4 κούπας αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • άφθονη σάλτσα σόγιας
  • καθόλου αλάτι

Προαιρετικά:

  • 1 μεγαλούτσικο κομμάτι άσπρο από κοτόπουλο βραστό ή 2-3 λουκάνικα φρανκφούρτης ή ψαχνό από χοιρινό βρασμένο
  • 2 αυγά τηγανισμένα,σε απειροελάχιστο λάδι,ομελλέτα κομμένη κομματάκια


Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο ανάλατο νερό που κοχλάζει, για 20 λεπτά με το ρολόι ,και το στραγγίζουμε.Στο μεταξύ ασχολούμαστε με τα υπόλοιπα:πρώτα καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε τηγάνι τεφάλ,χωρίς λάδι,γυρνώντας τα συνεχώς από όλες τις μεριές μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν.Στη συνέχεια(εδώ χρειάζεται μεγάλο τηγάνι,κατά προτίμηση βαθύ τεφάλ) τσιγαρίζουμε στο λάδι τα λαχανικά ΠΟΛΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ  και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα,γυρνώντας τα επίσης συνέχεια(το ίδιο κάνουμε με τα όποιο κρεατικό,αφού το ψιλοκόψουμε).Αφού τηγανιστούν τα λαχανικά,ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το ρύζι λίγο-λίγο και το γυρνάμε γρήγορα για να μην κολλήσει.Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο νερό.Αν επιλέξουμε την ομελλέτα,αυτή είναι η ώρα να την προσθέσουμε.Στο τέλος ρίχνουμε πάνω σε όλα αυτά σάλτσα σόγιας(δε θέλει τσιγκουνιές),ενώ  τα κάνουμε ξανά μερικές γύρες στο τηγάνι,για να πάει η τελευταία παντού,και ώσπου το ρύζι να αποκτήσει ένα μπεζ-καφέ χρώμα.Παίρνουμε και ένα "αξιοπρεπές" κομμάτι φέτα και καλή μας όρεξη!Γίνονται 3-5 μερίδες,εξαρτάται πόσο τρώει ο καθένας.

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

09/06/2007, 01:30:09

τις προάλλες δοκίμασα το ρύζι απο τα χεράκια της ρόζι κ έχω να πω ότι προσυπογράφω

υπέροχο

ROSEBUD

ROSEBUD

09/06/2007, 01:36:21


Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...