Ο δεκάλογος του netrino.gr [Ο.Ε]

Serious Humor » Ομαδικές Εργασίες - [Ο.Ε] Lab
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

06/09/2005, 17:30:51

Σκέφτηκα να φτιάξουμε έναν δεκάλογο (ή αν βγουν και παραπάνω), με προτεινόμενους "κανόνες" καθημερινότητας. Δηλαδή μια προτεινόμενη στάση ζωής απέναντι σε κάποια πράγματα, είτε για να εκφράσουμε έτσι την δυσαρέσκειά μας είτε για να "προφυλαχτούμε" από καταστάσεις. Κάτι σαν παθητικός ακτιβισμός.

Παραδείγματα:

  • Δεν απαντάμε σε δημοσκοπήσεις, ειδικά πολιτικού περιεχομένου (λεπτομέρειες)
  • Κλείνουμε το τηλέφωνο σε περίπτωση τηλεφωνικών προσφορών (super wow δώρα, πιστωτικές κάρτες κτλ)
  • Δεν αγοράζουμε προϊόντα που διαφημίζονται σε εκπομπές "σκουπίδια", (είναι ο μόνος τρόπος να μην βρίσκουν στο μέλλον χορηγούς, οπότε και θα σταματήσουν)
  • Αγοράζουμε ένα προϊόν, από το σημείο που θα το βρούμε φτηνότερα, ακόμη και αν χρειάζεται να περπατήσουμε 200 μέτρα παραπάνω (αυτό το εφαρμόζω πολύ στα περίπτερα)

(δεν πρόκειται για την δικτατορία του netrino.gr. Απλά αυτό που προτείνω είναι να γράψουμε υπό μορφή χρήσιμων "συμβουλών", μια λίστα με απλούς "κανόνες", που αν υποθέσουμε ότι θα εφαρμόζονταν σε ευρεία κλίμακα, ίσως να βελτιώνονταν κάποια πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι το σύνολο, απαρτίζεται από άτομα, εσένα, εμένα, τον δίπλα.)

Σκεφτείτε δημιουργικά και πάνω απ' όλα πρακτικά...

tonight

tonight

06/09/2005, 21:16:48

Στην περίπτωση τηλεφωνικής παρενόχλησης για αγορά προιόντων ή για να μας πουν ότι "κερδίσαμε" το τάδε δώρο μπορούμε να ρωτήσουμε τον τηλεφωνητή από πού βρήκε το νούμερο μας (επιμένοντας σε αυτό), και να ζητήσουμε να μας διαγράψει από τη σχετική λίστα, ώστε να μην μας ενοχλούν ξανά μετά από 2-3 μήνες

alekos

alekos

06/09/2005, 22:01:55

να αγοράζουμε βιβλία ή cd ή και ρούχα από καταστήματα της γειτονιάς μας και όχι από τα μεγάλα πολυκαταστήματα, εφ' όσον οι τιμές δεν απέχουν και πολύ

_fantom_

_fantom_

06/09/2005, 22:03:05

μπορούμε επίσης να κάνουμε και "αίτηση εξαίρεσης" από λίστες εξ αποστάσεως προσφορών...

--> http://www.dpa.gr/article_13.htm

(αν και δεν ξέρω κατά πόσο το σέβονται αυτό... οι "δωροδόστες")

greekgamer

greekgamer

07/09/2005, 15:29:47

Χαιρέτω τους συμforumίτες, παρακάμπτω τα συγχαρητήρια για το ΕΞ-ΑΙΡΕΤΙΚΟ site και μπαίνω στο ψητό:

  • Δεν αγοράζω πλέον προϊόντα ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν μεταφέρει μονάδες τους σε βαλκανικές χώρες
  • Δεν χρησιμοποιώ στα μεγάλα S/M κάρτες μέλους.

alekos

alekos

07/09/2005, 16:42:48

να εξωφλήσουμε (αν έχουμε) κάθε πιστωτική κάρτα , να την κόψουμε, να την κάψουμε και να μη ξαναβγάλουμε ΠΟΤΕ 

_fantom_

_fantom_

07/09/2005, 17:34:12

[quote=greekgamer]Χαιρέτω τους συμforumίτες...[/quote]
καλώς ήρθες greekgamer

[quote=greekgamer]Δεν χρησιμοποιώ στα μεγάλα S/M κάρτες μέλους.[/quote]

χμ... υπάρχει κάποια παγίδα σε αυτό; (αυτά με τους πόντους, δεν εννοείς;) Η μητέρα μου παίρνει κατά καιρούς κάτι δωρα κατσαρολάκια κτλ από το S/M. Μπορεί βέβαια να θεωρηθεί ότι γίνεται για να ψωνίζεις πολλά ώστε να μαζεύεις πολλούς πόντους... π.χ. μου ήρθε μια επιστολή που έλεγε να ότι αν βάζω πολλή βενζίνη, δεν θυμάμαι πόσο, θα παίρνω πιο πολλούς έξτρα πόντους, αλλά σιγά να μην έδινα σημασία. Από την άλλη, τώρα που το σκέφτομαι, "δεσμεύεσαι" υπό μία έννοια να πηγαίνεις όλο εκεί, για να παίρνεις και τους πόντους.

Θεωρώ ότι σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς να εκμεταλευτείς την "προσφορά", με την προϋπόθεση ότι ελέγχεις τον εαυτό σου απέναντι σε τάση ή προτροπή τους για υπερκατανάλωση. Δηλαδή μπορεί να θεωρηθεί ως "δόλωμα", αλλά και ως κίνηση απελπισίας από μέρους τους.

Μήπως έχεις υπόψη σου και κάτι πιο "πονηρό" πίσω από αυτές τις συγκεκριμένες κάρτες, π.χ. κάποια απάτη ή παράπονα καταναλωτών ή κάτι άλλο;

_fantom_

_fantom_

08/09/2005, 16:47:19

[Παράθεση από : greekgamer]

Δεν αγοράζω πλέον προϊόντα ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν μεταφέρει μονάδες τους σε βαλκανικές χώρεςΓια την δημιουργία του τελικού ολοκληρωμένου κειμένου που θα τα περιέχει όλα μαζί, συμπληρώνω εδώ (για να μην το ξεχάσω)...

Ελληνικά εργατικά χέρια δεν θέλουν να πληρώνουν, όμως από ελληνικά πορτοφόλια θέλουν να εισπράττουν; Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο;

_fantom_

_fantom_

08/09/2005, 16:48:08

Διαφημίσεις που εμφανίζουν με μικροσκοπικά γράμματα (που ενδεχομένως να εξαφανίζονται κιόλας πριν προλάβεις να τα διαβάσεις), σημαντικές πληροφορίες (χρεώσεις υπηρεσιών κ.τ.λ.) τις απορρίπτουμε αυτομάτως. Δηλαδή δεν χρησιμοποιούμε το προϊόν διότι θεωρούμε ότι προσπαθούν να μας "κοροϊδέψουν", αποκρύπτοντας εμμέσως πληροφορίες που ίσως να είναι καθοριστικές για την κρίση μας.

Σημείωση: Ο νόμος (κλικ) προβλέπει την εμφάνιση αυτών των πληροφοριών, δηλαδή αν ήταν στο χέρι τους ενδεχομένως να μην τα έδειχναν και καθόλου, αλλά προκειμένου να είναι νομότυπες, με αυτόν τον τρόπο "εμπαίζουν" και εμάς και τον νόμο που δημιουργήθηκε για να μας προστατέψει.


greekgamer

greekgamer

08/09/2005, 19:11:36

Για τις κάρτες μέλους:

Είναι κάρτες με τις οποίες υποτίθεται οτι έχεις έκπτωση σε συγκεκριμένα είδη κάποιου S/M σε διάφορες χρονικές περιόδους και μεταξύ άλλων απολαμβάνεις και κάποια άλλα προνόμια ως "μέλος του club" όπως κληρώσεις δώρων κλπ.

Στο μεταξύ για να βγάλεις κάρτα έπρεπε απλώς να κάνεις μία αίτηση, η οποία όμως περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία σου (Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς ποια).

Οι υπάλληλοι στα ταμεία πάντα ρωτάνε αν έχεις κάρτα μέλους και αν έχεις, σκανάρουνε το bar-code της κάρτας σου και συνεχίζουν με τα ψώνια σου. Έτσι αν κάποιο από τα προϊόντα που πήρες είχε έκπτωση αυτομάτως αυτή αφαιρείται και αυτό εμφανίζεται στην απόδειξη της ταμειακής.

 Το περίεργο είναι οτι ενώ στην αρχή υπήρχαν πολλά προϊόντα τα οποία είχαν έκπτωση με την κάρτα όσο πέρναγε ο καιρός αυτά μειώνονταν. Ο κόσμος όμως συνεχίζει να δίνει την κάρτα του "μήπως κατά τύχη" και πετύχει καμία έκπτωση.

Το τυρί το βλέπουμε όλοι. Για τη φάκα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Η υπόθεσή μου είναι η εξής. Αν υπάρχει μία κεντρική data-bank με όλους τους κωδικούς των μελών, γιατί να μην φαίνεται και τι ψωνίζει κάθε κωδικός;

Η κάρτα είναι ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ. Γράφει πάνω "όποιος τη βρεί να την παραδώσει στο S/M κλπ κλπ. Φοβάμαι λοιπόν οτι τα στοιχεία αυτά πρέπει να είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε όποιον ασχολείται με profiles καταναλωτών. Π.χ. ο τάδε είναι 30 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος και αγοράζει το τάδε ποτό το οποίο το συνδιάζει με το τάδε αναψυκτικό κλπ.

Πέρα όμωςαπό την ενδεχόμενη χρήση (ή χειρότερα εκμετάλευση) προσωπικών δεδομένων αυτό που με ενοχλεί είναι το όλο consept του "μέλους"

Φανταστείτε να πάτε να αγοράσετε τσιγάρα και ο περιπτεράς να σας λέει:

-Κάνουν 3 ευρώ αλλά αν μου πείς όνοματεπώνυμο, διεύθυνση και ηλικία θα τα πάρεις 2,7 ευρώ!

likar

likar

08/09/2005, 22:35:45

Δε σταματάμε στο δρόμο όταν μας πλησιάζουν λέγοντάς μας: "Να σας κάνουμε ένα δωράκι; Δεν έχετε καμία υποχρέωση..." Είναι κοροϊδία για να σου πάρουν τα στοιχεία και μετά να σε ενοχλούν συνέχεια...

ROSEBUD

ROSEBUD

09/09/2005, 01:08:37

Δε δίνουμε το τηλέφωνό μας όπου να'ναι.

Μου έτυχε σε μεγάλο παιχνιδομάγαζο,μόλις έφτασα στο ταμείο:-"Το τηλέφωνό σας μπορούμε να έχουμε;". -"'Οχι,δεν μπορείτε!"Κόκκαλο η ταμίας!Ξέρω ότι έγινα αγενής και πως η κοπέλα δεν έφταιγε σε τίποτα αλλά μας έχουν ζαλίσει με την αφαίμαξη των στοιχείων μας και την εκμετάλλευσή τους.

Sigi

Sigi

12/09/2005, 14:09:49

Αυτό που κρύβουν οι προσωπικές κάρτες των S/M είναι στην ουσία μία εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς με ελάχιστο κόστος. Αρχικά έχουμε κάνει μία "αίτηση", έχουμε δηλαδή δώσει τα στοιχεία μας όπως διεύθυνση, φύλο, ηλικία κα. στη συνέχεια αγοράζουμε χρησιμοποιώντας τη κάρτα, δηλαδή καταγράφονται τα προϊόντα και η συχνότητα με την οποία τα αγοράζουμε. Πολλά μαλιστα έχουν και τα "δικά τους" προϊόντα τα οποία ρυθμίζουν την αγορά των ανταγωνιστικών. Έτσι γνωρίζουν επίσης και ποια είναι η "εμβέλεια" του καταστήματος

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσα στοιχεία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν.

Achondar

Achondar

13/09/2005, 14:54:46

Όπως τα λέτε γίνεται με τις κάρτες μέλους, καταγράφονται τα πάντα παιδιά.
Big brother is watching you!
Γίνεται και πολύ εμπόριο με τα προσωπικά στοιχεία των καταναλωτών.
Για παράδειγμα αν αγοράσεις μερικά ήδη καφέ (τυχαίο παράδειγμα), μετά από μερικές μέρες μπορεί να σου ρθει διαφημιστικό γράμμα, από εταιρία που εμπορεύεται καφέ και αγόρασε τα στοιχεία σου (διεύθυνση, τηλέφωνα, ηλικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση, προτιμήσεις, αγορές κλπ) από τις εταιρίες που τα μαζεύουν.
Λένε μάλιστα πως στα μελλοντικά super-market, θα έχουν καταργηθεί οι πωλητές και θα πληρώνει κανείς αναγκαστικά με κάρτα περνώντας το καροτσάκι μπροστά από ειδικό scanner. Δηλαδή όλες οι αγορές όλων των καταναλωτών θα καταγράφονται.

Επειδή όμως ξέφυγα λίγο, για να επιστρέψω στο θέμα του topic:

  • Όταν θέλουμε να ενημερωθούμε, δεν καταπίνουμε όσα μας σερβίρουν απαίδευτα, είμαστε καχύποπτοι και διασταυρώνουμε τις ειδήσεις από διάφορες πηγές.
(Γιαυτό μή πιστεύετε όσα σας είπα στην αρχή )

alkh

alkh

13/11/2005, 17:33:48

εγω θα αναφέρω εδώ,ότι μας έχουν τρελάνει στα τηλέφωνα  διάφορες εταιρίες.Ξέρετε αν υπαρχει πιθανότητα να πέρνουν τα στοιχεία απο τα σουπερμάκετ;

 

adaris

adaris

14/11/2005, 01:29:11

[Παράθεση από : alekos]

να εξωφλήσουμε (αν έχουμε) κάθε πιστωτική κάρτα , να την κόψουμε, να την κάψουμε και να μη ξαναβγάλουμε ΠΟΤΕ 

Ε Ok, και με τις αγορές μέσω ίντερνετ τι γίνεται; Πολλές φορές είναι ο μόνος τρόπος για να βρεις κάτι

mmanos

mmanos

03/04/2006, 00:45:52

να προσθέσω και εγώ άλλο ένα

Δεν αγοράζουμε προϊόντα που δεν έχουν προσπέκτους στα ελληνικά

  είναι πολύ εκνευριστικό να παίρνεις ένα προϊόν και να έχει όλες τις γλώσσες εκτός από ελληνικά


Υπάρχουν 17 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Συνταγή για πλιγούρι με κρέας, χρησιμοποιήσαμε μοσχαρίσιο κιμά

Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη


κιμάς

Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...