Παιδική ηχορύπανση.

Serious Humor » Serious να' ναι και... ότι να' ναι!
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

05/08/2005, 13:26:36

Αντιμετωπίζω μέγα πρόβλημα από τότε που έκλεισαν τα σχολεία. Σε καθημερινή βάση, 17:30- 21:30 τα επίπεδα θορύβου από τσιρίδες ουρλιαχτά και διαφόρων ειδών κρότοι (κυρίως από μπάλα) χτυπάνε κόκκινο. (ίσως το ηχογραφήσω σήμερα αν φτάσει το μικρόφωνο, να σας δώσω ένα δείγμα, των ικανοτήτων τους).

Δεν ξέρω αν θα νομίσετε ότι έγινα σαν κανένας "γερό-παράξενος", απ' αυτούς που κυνηγάν τα παιδάκια με την βέργα ή που τους παίρνουν την μπάλα κτλ. Απλά χρειάζομαι ησυχία γιατί ουσιαστικά εργάζομαι στο σπίτι, ούτε ρεμβάζω, ούτε κάθομαι να βλέπω τηλεόραση (φτου-φτου, κακιά λέξη). Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, χάνω τις συγκεκριμένες 5 ώρες δουλειάς, τις οποίες αναγκάζομαι να τις καλύψω στην συνέχεια καθήμενος μέχρι τις 5-6 τα χαράματα.

Οκ, είχα μια εισαγωγική επαφή με την παιδαγωγική και ξέρω ότι το παιχνίδι είναι απαραίτητο σε αυτήν την ηλικία. Όμως το παιχνίδι 10-15 παιδιών κάτω από το δικό μας σπίτι, επειδή τυχαίνει να έχει λίγο κενό χώρο ακάλυπτο, την στιγμή που 300-400 μέτρα παραπέρα υπάρχει γήπεδο αλλά και παιδική χαρά (αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης), εγώ το αποδίδω σε ανευθυνότητα των γονέων, του τύπου "από το δικό μου κεφάλι ας φύγουν, κι όπου θέλουν ας πάνε".

Μίλησα με έναν γονέα (ο οποίος συμπτωματικά σε παλαιότερη "κατάσταση" εμφανίστηκε υποστηρικτής του διαλόγου ως μέσο επίλυσης των προβλημάτων) και αφού του ανέλυσε το πρόβλημα, μου απάντησε με το μεστό σε νόημα επιχείρημα "μην την ψάχνεις". Μίλησα και απευθείας στα ίδια τα παιδία 2-3 φορές, όχι με τον κλασσικό τρόπο, χωρίς φωνές και απειλές, αλλά ήρεμα και με απλά λόγια. Φεύγουν για λίγο και επιστρέφουν. Χθες συγκεκριμένα, παρατήρησα ότι μετά από λίγο, τα παιδιά επέστρεψαν και πάλι, με την ενθάρρυνση ενός εκ των γονέων.

Όλο το πρόβλημα κατά την γνώμη μου (για να μην μακρηγορώ), το εντοπίζω στους γονείς, οι οποίοι βέβαια όταν τα παιδιά τους, ενοχλούν τους ίδιους... τους βάζουν τις φωνές (στην καλύτερη περίπτωση) κτλ.
tonight

tonight

05/08/2005, 20:44:53

Παρατήρηση πρώτη: έχεις αρχίσει να γίνεσαι γεροπαράξενος και γκρινιάρης.
Παρατήρηση δεύτερη: με το θέμα αυτό πραγματικά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Είναι αδύνατον να απομακρύνεις τα παιδάκια και μάλλον πρέπει να συνηθίσεις την παρουσία τους. Πολλοί γονείς δυστυχώς αντιμετωπίζουν το θέμα όπως ακριβώς περιέγραψες - διώχνουν τα παιδιά από το σπίτι από τις 9 το πρωί, τα μαζεύουν 3-5 και μετά τα ξαμολούν μέχρι τις 10. Έτσι έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ενώ το δικό μας κουδουνίζει.
Παρατήρηση τρίτη: άκουσε τη συμβουλή του "ευσυνείδητου"  γονέα και μην την ψάχνεις! ʼκρη δε βγάζεις, τα νεύρα σου κλονίζονται, η δουλειά σου δε γίνεται ... ε, μη χαλάσεις και την υγεία σου γι'αυτό!
Κάποτε φάντομ θα γίνουμε κι εμείς γονείς και θα αναθρέψουμε τα παιδιά μας όπως οραματιζόμαστε

Achondar

Achondar

05/08/2005, 21:19:52

Σας καταλαβαίνω απολύτως. Υπάρχουν και βέβαια οι γονείς του στυλ: να πάτε να παίζετε εκεί κι αν σας πει τίποτα ελάτε να μου το πείtε εμένα, τσαμπουκαλίκι και μπροστά στα παιδιά δηλαδή.. 
Ωτοασπίδες δοκίμασες;

_fantom_

_fantom_

05/08/2005, 22:51:25

i'm only happy when it rains... που λέει και το άσμα. τι καλά που ήταν σήμερα... ησυχία!

Σε κάτι quotes, που μου είχε δώσει πέρσι ένας πολύ καλός φίλος (ο Νίκος, δεν έχει καμία σχέση με τους υπολογιστές, αλλά μπορεί να μας επισκεφτεί προσεχώς στο forum, διότι πλέον έχουν στο σπίτι ένα πισι)... έγραφε ότι: τον γέρο άνθρωπο, τον ενοχλεί ακόμα και το "ρεύμα" που κάνει ο αέρας από την κλειδαρότρυπα της πόρτας.

Achondar, ακριβώς για τέτοιου είδους "ενθάρυνση" μιλάω... στην χθεσινή μου απόπειρα να μιλήσω στα παιδιά. Και ξες, μετά τα παιδιά παίρνουν ακόμη πιο πολύ θάρρος, πίσω από τις πλάτες του τσαμπουκαλί... και ίσως κάνουν και παραπάνω φασαρία για σπάσιμο που τους έκανες παρατήρηση. Γι' αυτό λέω, ότι στους γονείς εντοπιζεται το πρόβλημα.

Είχα κάτι οτοασπίδες, αλλά δεν ξέρω που βρίσκονται. Ενδεχομένως να μειώσουν το επίπεδο θορύβου, αλλά είναι αρκετά διαπεραστικές οι τσιρίδες. Δοκίμασα μουσική, παλαιότερα διάβαζα με μουσική και ήμουν εντάξει. Τώρα κολλάω στην μουσική και αφήνω αυτό που φτιάχνω, με βοηθάει καλύτερα η ησυχία. Νταξει, δεν λέμε παράλογα πράγματα, άκρα του τάφου σιωπή, π.χ. αμά ακούγεται μουσική από αλλού δεν με ενοχλεί... αλλά αυτό το απρόβλεπτο πεντάωρο τσιρ, μπιρ, μπουμ, σπλιτς με αποσυντονίζει... και μέχρι που σκέφτηκα να φύγω για κανα μήνα, μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία πάλι.

Πάντως, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι παράξενο αυτό που λέω... φαντάσου π.χ. να έγραφες διαγώνισμα/εξετάσεις, μέσα σε ένα νηπιαγωγίο! Εσύ τουνάητ, μπορείς;

tonight

tonight

06/08/2005, 13:51:31

[Παράθεση από : _fantom_]Πάντως, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι παράξενο αυτό που λέω... φαντάσου π.χ. να έγραφες διαγώνισμα/εξετάσεις, μέσα σε ένα νηπιαγωγίο! Εσύ τουνάητ, μπορείς;Δεν μπορείς!
I'm only happy when it rains too
 

alekos

alekos

06/08/2005, 19:05:03

το δικό μου πρόβλημα είναι τα δίδυμα αγοράκια-τερατάκια μιάς γειτόνισας της οποίας το μπαλκόνι κάνει γωνία με το υπνοδωμάτιό μου...

Τα παιδάκια λοιπόν είναι κουρδισμένα να ουρλιάζουν 6-7 το πρωϊ, με ιδιαίτερη προτίμηση τα σαββατοκύριακα, και 5-7 το απόγευμα που συνήθως γυρνάω απο τη δουλειά και θέλω να μην πετάει μύγα...

Εννοείται ότι ταυτόχρονα με τα παιδάκια ουρλιάζει  και η μαμά τους φωνάζοντας σ' αυτά, στην π...να την τύχη της, τα βαράει κιόλας και καταλήγει το τρίο με ουρλιαχτά και κλάμματα!

Το μόνο μάλλον που μου μένει να κάνω είναι να βγώ και εγώ στο μπαλκόνι μου ουρλιάζοντας απο τα νεύρα και να γίνουμε ένα χαρούμενο κουαρτέτο για την διασκέδαση των υπόλοιπων της γειτονιάς

tonight

tonight

07/08/2005, 21:39:31

Επειδή αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ εκνευριστικές (έχω κι εγώ δυσάρεστες εμπειρίες από διαβολάκια), το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να τις αντιμετωπίζει με χιούμορ. Δε γίνεται διαφορετικά!

charm_quark

charm_quark

08/08/2005, 12:09:51

Εχετε παρατηρησει πως παιδια ηρεμων γονεων, ειναι κατα κυριο λογο και ησυχα; Εμενα παντως οι "απεναντι" μου και για την ακριβεια η απεναντι μου ειναι μια στριγγλω! Κοινως μιλαει στο τηλεφωνο και την ακουει ΟΛΗ η γειτονια τωρα που ειναι και καλοκαιρι, μιλαει με τον αντρα της παλι τα ιδια! Εχω βαρεθει να ακουω " Νικοοοοοο δεν σου ειπα να παρεις ψωμι;". Ταλαιπωριεμαι ιδιαιτερως απο τη μανα και οχι απο το μωρο! Αυτο σαν παιδακι θα βαλει τα κλαματα... αλλα ειναι δυνατο να ησυχασει οταν ακουγεται μια τσιριδα που διαπερναει τονους μπετον και λεει "ΕΛΑ... ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ... ΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΚΟΥΤΣΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥ.... ΝΙΚΟΟΟΟΟΟ ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΙΙΙΙΙ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΚΑΑΑΑΑΑΑ, ΝΙΚΟΟΟΟΟΟ Μ'ΑΚΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣ; " Ενα μεσημερι ημουν στα ορια να βγω στο μπαλκονι και να της φωναξω "σκασε μ..... να κοιμηθουμε, ασε το παιδι κοιμηθει και ο Νικος πως ν΄ακουσει που τον εχεις ξεκουφανει;;;;" Με κρατησαν μερικα Lexotanil!

tonight

tonight

08/08/2005, 14:43:58

Πάντως, dear fantom και λοιπά αγαπητά μέλη, χωρίς να θέλω να αποσυντονίσω το θέμα αυτό, εγώ αντιμετωπίζω άλλο πρόβλημα: τη σκυλο - ηχορρύπανση!
Και δεν αναφέρομαι φυσικά στα αγαπημένα μου ζωάκια, αλλά στην ηχορρύπανση με κάθε είδους σκυλάδικα στη διαπασών, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Δέκα φορές έβαλε προχτές την τσικουλάτα η σκυλού γειτόνισσα από απέναντι, τρεις φορές ακούσαμε το νέο cd της Βανδή, αφήστε που γίνονται και κάτι γάμοι και στις παρακάτω γειτονιές έχουν τριήμερα γλέντια!
Ονειρεύομαι τη μέρα που θα πάρω την εκδίκηση μου! Brit pop και συναφή στη διαπασών και όποιον πάρει ο χάρος!

charm_quark

charm_quark

10/08/2005, 10:59:55

τι μου θυμισες! Ο γειτονας μου στη Σαλονικη, (δεν ξερω κατα ποσο ηταν Ελληνας) ακουγε απο το πρωι μεχρι αργα το βραδυ κατι σκυλαδικα, στην ελληνικη μεν, δεν καταλαβαινα τι ελεγαν δε με τερμα τα γκαζια! Η εκδικηση μου ηρθε τον τελευταιο μηνα που εμεινα εκει, που ειχα παρει το extra full νεο μου pc με dolby ηχεια 5.1 και εβαζα Παπακωσταντινου "Δεν θα πεθανουμε ποτε... κουφαλα νεκροθαφτη" και Pink Floyd και Doors και αποφασισε να υποχωρησει (μαζι μ'αυτον και ολη η πολυκατοικια!) Οταν μαλιστα εκανε το λαθος να ανεβασει την ενταση τον απειλουσα με το "the End" των Doors και φοβοταν και εκλεινε τη μουσικη του!

anti

anti

11/08/2005, 21:01:03

εγω θα πω ευτυχως εκλεισαν τα σχολεια!!!!!!!!!!
Στην γειτονια μας δεν εχουμε μικρα παιδια και αυτα που χουμε δεν κανουν φασαρια!
Αλλα οταν ηταν ανοιχτο το δημοτικο ακριβως πισω απο το σπιτι μου
και να ηθελα να κοιμηθω ή να διαβασω δεν μπορουσα!
Ουριαζε ο διευθυντης απο το μικροφωνο για να κανουν γραμμες να μπουν στις ταξεις κλπ

Αλλα και οταν ημουν στο σχολειο δεν πηγαιναμε παρα  πίσω ακριβώς κατω απο την αιθουσα μου ηταν το νηπιαγωγειο καταλαβαινεται ο Ηρωδης πρεπει να αναστηθει!!!!!

Αρα παλι καλα εκλεισαν κ σωθηκα!!!!!!!!!

_fantom_

_fantom_

30/03/2006, 19:00:04

ο χειμώνας κράτησε λίγο    

άρχισαν τα όργανα

που καταντήσαμε... να παρακαλάμε να βρέξει...

nounoukos

nounoukos

30/03/2006, 22:04:26

φαντομ, με τους γονεις δε βρισκεις ακρη. Ουτε με τα παιδια φυσικα.. Και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να κατηγορεις τα παιδια. Δοκιμασε με καποια πλαγια μεθοδο να κανεις τα παιδια να αποφασισουν μονα τους οτι ειναι καλυτερα να πανε να παιξουν παραπερα.
Για παραδειγμα, μπορεις να βγαζεις βολτα τον σκυλο καποιου φιλου σου για μερικα απογευματα στον ακαλυπτο ή αν ο καιρος δεν το παει για βροχη, να παραγεις εσυ λιγη τεχνητη βροχη...

anna

anna

31/03/2006, 18:19:10

Για αρκετά χρόνια έμενα απέναντι από παιδικό σταθμό και ξέρω πόσο ενοχλητικό μπορεί να γίνει, ειδικά όταν πρέπει εσύ να διαβάζεις ή να είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου. Πολλές φορές εκτίμησα τις ώρες της νύχτας όταν υπήρχε απόλυτη ησυχία έξω, υπήρχαν στιγμές όμως, σαββατοκύριακο που δεν επρόκειτο να βγω από το σπίτι, όταν η απόλυτη ησυχία γινόταν ανυπόφορη...τότε προτιμούσα τις παιδικές τσιρίδες, με τις οποίες, αρκετές φορές γελούσα και τις αντιμετώπιζα με χιούμορ, φανταστείτε να πρόκειται και για τσιρίδες αλά ιταλικά... 

 Εξ'άλλου,πού και πού χρειάζεται κι ένα διαλειμματάκι για να χαλαρώνουμε και κάτι τέτοιες στιγμές, σκεφτόμουν πόσο ξέγνοιαστα είναι τα παιδάκια και ξεχνιόμουν για λίγο...Εντάξει, δε θέλω να παρουσιαστώ σαν "υπεράνω", απλά να δείξω και μια άλλη οπτική γωνία, όπως το σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον.

ROSEBUD

ROSEBUD

01/04/2006, 11:37:37

   An kai exw 2 tetoia lelouda,to katalabainw to provlhma.Fandasteite to allo...na exeis tis fwnes mesa sti idio sou to spiti!Ton teleftaio kairo den yparxei mera pou na mhn pairnw ena pafsipono kapoia stigmh,gia na mou perasei o ponokefalos apo tis synexeis,adiakopes kai kambanates omilies ths mikrhs mou korhs!!Gi'afto kai exw ginei nyxtopouli...exw den exw diavasma,niwthw oti hremw mono to vrady.

     Den einai omws oloi oi goneis etsi.O perissoteros kosmos den enoxleitai apo thn hxorypansh.Kai pws na enoxlhthei afou exoun thn thleorash sth diapason kai milane yperbolika dynata akomh kai metaksy tous.Kapoies fores nomizw oti eimai egw h paraksenh pou den anexomai pollh fasaria!

    Gia ton akalypto,Fantom,poly fovamai oti den boreis na kaneis tipota.Mono se wres koinhs hsyxias boreis na apaithseis kati tetoio alla kai pali...dyskola...Mhpws oi goneis protimoun to sygkekrimeno meros eite giati exei xortaraki kai ta mikra den anoigoun ta gonata tous kai ta kefalia tous eite gia na ta exoun pio konda tous kai na ta elenxoun kalytera?

tonight

tonight

07/04/2006, 13:15:34

Το κακό τις περισσότερες φορές είναι πως, ενώ βλέπεις κάποιους γονείς να διεκδικούν το δικαίωμα των παιδιών τους στο παιχνίδι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (και κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και μέχρι τις 10+ το βράδυ), οι ίδιοι γονείς, μετά από κάποια χρόνια και όταν πλέον τα παιδιά τους μεγαλώσουν, αντιδρούν στις φωνές και τη φασαρία που προκαλούν τα παιδιά των άλλων...
Τί θέλω να πω μ΄αυτό;
Αν και είναι ενοχλητικό, πιστεύω πως πρέπει να ανεχόμαστε το παιχνίδι των παιδιών γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εκτονωθούν, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Στη χώρα μας ωστόσο ο καθένας ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το πώς θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των άλλων.
Εγώ προσβάλλω τους γείτονες μου που διαμαρτύρονται για τις φασαρίες των άλλων παιδιών, ενώ όταν μας έπρηζαν τα δικά τους έκακαν τους κινέζους.

charm_quark

charm_quark

01/05/2006, 02:44:45

Τι σας ειχα πει... Η μανα ειναι το προβλημα και οχι το παιδι.... Φετος που το μωρο εγινε παιδι και δεν κλαιει πια, ακουω σταθερα με το που εφτιαξε ο καιρος μονο τη μανα.... Βεβαια στη χορωδια μπηκε ο και ο πατερας του τεκνου... Δεν βλεπω αυτο το γαμο να κραταει πολυ! Προσφατως προσπαθουσα να καταλαβω αν χτυπιοντουσαν μεταξυ τους ή αν ολη η γειτονια που ειχε βγει στα μπαλκονια ειχε παραισθησεις.... Παντως ειναι ακομα ενοχλητικοι και ιδιαιτερως φασαριοζοι.

_fantom_

_fantom_

02/06/2006, 22:41:41

[Παράθεση από : ROSEBUD]Gia ton akalypto,Fantom,poly fovamai oti den boreis na kaneis tipota.Mono se wres koinhs hsyxias boreis na apaithseis kati tetoio alla kai pali...dyskola...Mhpws oi goneis protimoun to sygkekrimeno meros eite giati exei xortaraki kai ta mikra den anoigoun ta gonata tous kai ta kefalia tous eite gia na ta exoun pio konda tous kai na ta elenxoun kalytera?


Χορταράκι δεν έχει, σε άσφαλτο, χώμα και τσιμέντο παίζουν. Έχει βέβαια χορταράκι παραδίπλα σε έναν γείτονα, αλλά εκεί δεν πάνε να παίξουν, παρόλο που τα παιδιά του συγκεκριμένου έρχονται στην πυλωτή γιατί λένε βολεύει στο "κρυφτό". Τα αποτέλεσμα του μπαλοκρυφτοκυνηγητού στην πυλωτή και πλησίον... τα καταλαβαίνετε για τα αυτοκίνητα

Τα θέλουν κοντά για να τα αισθάνονται κοντά. Από την μια είναι μικρά για να παίξουν μακριά (στα 300 μέτρα που έχει γήπεδα!) λένε, από την άλλη είναι μεγάλα για να κάθεται κάποιος μαζί τους να τα επιβλέπει (φασαρία/ζημιες), λένε.

"Νομικά" δηλαδή δεν μπορεί να γίνει κάτι σε ώρες μή-κοινής ησυχίας; Εγώ σκέφτομαι να πάω να ρωτήσω στην αστυνομία αν και τι μπορεί να γίνει. Όχι σαν καταγγελία, αλλά από την εμπειρία και την γνώση τους.

ʼν επιτρέπεται η φασαρία ανεξέλεγκτα, αφού οι συζητήσεις φάνηκε πέρσι να μην αποδίδουν, έχω μια σειρίνα, που πραγματικά σκεπάζει ακόμα και ήχο από κομπρεσέρ. Αυτό που με ανησυχεί είναι αν ξεφεύγει από τα μέγιστα επιτρεπόμενα ντεσιμπέλ, τα οποία δεν ξέρω πόσα είναι

Πέρα από αυτό το ομολογουμένως βάρβαρο μέσο, έχω επίσης και μια αρκετά  χιουμοριστική ιδέα, ενδεχομένως αρκετά αποτελεσματική, η οποία όμως απαιτεί να ασχοληθώ για την υλοποίησή της 2-3 μέρες, πριν την εφαρμογή.

Δεν ξέρω αν θα το αντέξω και αυτό το καλοκαίρι το ίδιο σκηνικό καθημερινά. Αν δεν γίνει κάτι σκέφτομαι, να μετακομίσω για μερικού μήνες αλλά είναι χρονοβόρα η "μεταφορά" του dsl και δυσκολεύομαι να το αποφασίσω

nounoukos

nounoukos

02/06/2006, 23:31:23

Πρεπει να εισαι απογοητευμενος ε;..
αμα τα μπουγελωσεις κανα δυο φορες με το λαστιχο; Γινομαι πολυ κακος;
Το κακο ειναι οτι δεν φταινε τα παιδια... Και δεν μπορεις να κανεις τιποτα ουτε νομικα. Μονο να γινεις ο "στριμμενος" της γειτονιας που φωναζει και κανει διαφορα. Εχεις μια μικρη μικρη ελπιδα με το να κατεβεις κανα δυο φορες και να μιλησεις στα παιδια (ευγενικα πρωτα) και να τα διωξεις. Ισως και να τα μαλωσεις λιγο.
Μπορεις επισης να θεσεις το θεμα στη συνελευση της πολυκατοικιας, σιγουρα δεν εισαι ο μονος που ενοχλειται.. Αν καποιος σου συμπαστασταθει, οι πιθανοτητες να βρεθει λυση, αμεσως διπλασιαζονται.

anna

anna

02/06/2006, 23:52:03

[Παράθεση από : _fantom_]
ʼν επιτρέπεται η φασαρία ανεξέλεγκτα, αφού οι συζητήσεις φάνηκε πέρσι να μην αποδίδουν, έχω μια σειρίνα, που πραγματικά σκεπάζει ακόμα και ήχο από κομπρεσέρ. Αυτό που με ανησυχεί είναι αν ξεφεύγει από τα μέγιστα επιτρεπόμενα ντεσιμπέλ, τα οποία δεν ξέρω πόσα είναι

Πέρα από αυτό το ομολογουμένως βάρβαρο μέσο, έχω επίσης και μια αρκετά  χιουμοριστική ιδέα, ενδεχομένως αρκετά αποτελεσματική, η οποία όμως απαιτεί να ασχοληθώ για την υλοποίησή της 2-3 μέρες, πριν την εφαρμογή.

Τα 80-85 dB είναι το όριο πάνω από το οποίο μπορούν να προκληθούν ακουστικά προβλήματα, ανάλογα με την ένταση και τη διάρκεια του ηχητικού ερεθίσματος, αλλά το όριο του πόνου είναι 135 dB. Ενδεικτικά, το κομπρεσέρ προκαλεί θόρυβο έντασης 130 ντεσιμπέλ.

Εγώ θα ψήφιζα τη χιουμοριστική ιδέα πάντωςμάλλον θα δεχτούν καλύτερα το μήνυμα και τα παιδιά, έτσι!

_fantom_

_fantom_

03/06/2006, 00:00:21

δεν μου αρέσει το μπουγέλωμα και δεν νομίζω να είναι και αποτελεσματικό, άσε που μπορεί να μου την βγουν και από πάνω... ότι "κοίταξε, μας πείραξες τα παιδιά μας"

συζητήσεις με τα παιδιά έγιναν πέρσυ πολλές και φιλικά. Ήταν και χαλασμένο το ασανσέρ και ξεποδαριάστηκα να ανεβο-κατεβαίνω. Δεν έχει νόημα, απ' ότι κατάλαβα, σταματάνε πέντε λέπτα και όταν ανέβω ξαναρχίζουν. 1, 2, 3 μετά καταντάει αστείο, σε δουλεύουν. Δεν μπορούν να καταλάβουν τα παιδιά δυστυχώς... ή δεν θα σου δώσουν σημασία, ή θα παίξουν "κρυφτό με τον μπαμπούλα", άλλο έβαλε ξαφνικά τα κλάματα. Μόνο τους γονείς ακούνε τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία.

κι αν όντως φιλοτιμηθούν... και πάνε σπίτι και τους πει ο στοργικός πατέρας... "μην τον ακούτε τον μ@λ...", μετά φυσικά κατεβαίνουν και κάνουν ακόμα πιο πολύ φασαρία.

και στην συνέλευση της οικοδομής το έθιξα, και αποφασίστηκε  να  μην  παίζουν στην πυλωτή (για τον δρόμο δεν μπορούμε να αποφασίσουμε), αλλά ούτε καν αυτό δεν τηρήθηκε.

δεν είναι παιδιά μόνο της δικιάς μας οικοδομής, είναι και από άλλες οικοδομές, μέχρι και από άλλες γειτονιές.

είναι μεγάλο μπλέξιμο το σκηνικό και θα σας κουράσω άμα αρχίσω τις λεπτομέρειες.

κι εγώ προσανατολίζομαι στην χιουμοριστική λύση... απλά θέλει να αφιερώσω αρκετό χρόνο για την προετοιμασία. θα σας πω λεπτομέρειες όταν το ετοιμάσω.

anna

anna

03/06/2006, 00:19:09

Λίγο άσχετο, αλλά μου ήρθε στο μυαλό το εξής χθεσινό σκηνικό-ανέκδοτο:

Μια γειτόνισσα τραγουδούσε δυνατά (αρκετά δυνατά ώστε ν'ακούγεται στις διπλανές πολυκατοικίες και γι'αρκετή ώρα...

"Μεσ'του Αιγαίαιου...πρόοβαλεε καλέε" δις και τρις και τετράκις και φτου κι απ'την αρχή, ώσπου βγαίνει στο παράθυρο μια άλλη κυρία (δεν κατάλαβα αν ήταν από την ίδια πολυκατοικία) και της φωνάζει με ειρωνικό ύφος: Σας παρακαλώ κυρία μου, πιο σιγά, διαβάζουμε!!

Δεν ξέρω, αλλά μου φάνηκε πολύ αστεία μορφή επικοινωνίας, παρ'όλο που σκέφτηκα το παιδί που ενδεχομένως διάβαζε για πανελλήνιες...

ROSEBUD

ROSEBUD

03/06/2006, 00:23:39

Ωχ!σε πυλωτή είπες παίζουν?Πρέπει να ακούγεται πάρα πολύ!!!
   Κι εγώ δε βλέπω να υπάρχει λύση...
Αν είχες μονίμως ακουστικάκια με μουσική στ'αυτιά δε θα γινόταν κάτι?Δεν είναι βέβαια ότι πιο ευχάριστο να τα έχεις με τις ώρες αλλά ανάγκα...

nounoukos

nounoukos

03/06/2006, 00:24:21

αναμενουμε..

_fantom_

_fantom_

03/06/2006, 00:40:46

[Παράθεση από : ROSEBUD]Αν είχες μονίμως ακουστικάκια με μουσική στ'αυτιά δε θα γινόταν κάτι?Δεν είναι βέβαια ότι πιο ευχάριστο να τα έχεις με τις ώρες αλλά ανάγκα...


φέτος το δοκίμασα, μουσική με ακουστικά (από τα ηχεία, σε μια νορμάλ ένταση πάλι υπάρχουν παρεμβολές). δεν έχω όρεξη να ακούσω μουσική, αλλά μόνο και μόνο για ηχητική ασπίδα. όταν προσπαθώ να συγκεντρωθώ, το θέμα που προκύπτει είναι ότι τα κανονικά τραγούδια, είτε έχουν στίχους που μου τραβάνε την προσοχή, είτε σε κάποια "χαμηλώματα" μπένουν πάλι σφήνα οι τσιρίδες των παιδιών και αποσυντονίζομαι. έτσι επιλέγω ψαηκεντέλικ που είναι αρκετά μονότονο και χωρίς εκπλήξεις, αλλά όμως άμα ακούσω πάνω από μια ώρα, είναι σαν να έχω πιει 7-8 καφέδες. έτσι το κρατάω για την ώρα της μεγάλης αιχμής (αυξημένη συσπείρωση), περίπου 19:30-20:30, (για τώρα μέχρι να κλείσουν τα σχολεία. μετα το χάος!)

laVitaBella

laVitaBella

03/06/2006, 00:43:54

Να τα στειλουν στους προσκόπους

και μετα κατασκήνωση και μετα καπακι στρατο, πανεπιστημιο, μια βολτα καπου μακρια στο Σουνιο.

Να παρει ρεφενε ολη η γειτονια ενα πουλμανακι  για να τα γυρναει γυρω-γυρω στην πολη... αν τους δωσετε και απο ενα playstation ουτε που θα το καταλαβουν. Το βραδυ θα τα ξεφορτωνετε και θα πηγαινουν για υπνο. 

nounoukos

nounoukos

03/06/2006, 01:01:03

παρε τηλεφωνο για βομβα

tonight

tonight

03/06/2006, 13:35:42

Γιόγκα fantom. Μόνο αυτή σε σώζει 

ROSEBUD

ROSEBUD

03/06/2006, 15:28:46

Φάντομ σκέψου ότι υπάρχουν και χειρότερα....να προσπαθείς να διαβάσεις για πανελλήνιες και να ακούγεται πρωί-μεσημέρι-βράδυ το τάκα-τούκα από τάβλι φοιτητών!
   Τα δικά μου ευγενικά πρακάλια δεν τους πτοούσαν με τίποτα.Η μόνη φιγούρα που τους τρόμαζε,ήταν ένας μπάρμπας που έβγαινε στο μπαλκόνι με ένα άσπρο μακρύ σώβρακο και τους στόλιζε κανονικά!Μήπως να έκανες και συ το ίδιο??

Δε μας κρατάς κακία που σε πειράζουμε ενώ έχεις τον πόνο σου ε?

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

03/06/2006, 20:22:15

και  τώρα που αναφέρθηκε το σώβρακο,σκέφτηκα κάτι άλλο!

να βγεις χωρίς σώβρακο!
(τα παιδιά θα τρομάξουν και θα εξαφανιστούν!αν πάλι κάτι πάει στραβά,εκεί που θα σε κλείσουν δε θα έχει θόρυβο από παιδιά!
άρα με τον ένα ή άλλο τρόπο,το πρόβλημα θα λυθεί!) 

nounoukos

nounoukos

03/06/2006, 20:38:01

Guests

Guests

03/06/2006, 21:22:19

εννοώ ότι θα τρομάξουν αν βρεθούν αντιμέτωπα με κάποιον που θεωρούν επιδειξία,ΟΚ?

πλάκα έκανα,ΟΚ?

ΟΚ?

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

03/06/2006, 21:32:00

ναι,εγώ την έκανα πάλι!

nounoukos

nounoukos

03/06/2006, 21:38:29

i am stunned!
εισαι πραγματι μια ιδιοφυια!!!

_fantom_

_fantom_

06/06/2006, 19:30:05

μιας και λέμε για την ηχορύπανση... βρήκα αυτό...

μπορεί να σας ενδιαφέρει, έχει πίνακες τιμών κ.α.

laVitaBella

laVitaBella

06/06/2006, 20:43:55

πολύ καλό αυτό με το σώβρακο, ή μαλλον να πω αυτο χωρις το σωβρακο

Αν σε πιασουνε θα ερθουμε εμεις μαρτυρες υπεράσπισης.

charm_quark

charm_quark

06/06/2006, 21:25:49

και αντε τα παιδια τα ανεχεσαι... εγω συνηθισα την κα. Απεναντι με το μωρο το Δημητρακι και τον μπαμπα "ΝΙΚΟΟΟΟΟΟΟ"(συνεχιζω να λυπαμαι το χριστιανο). Μαλλον του χρονου θα μετακομισω σε μια γειτονια κοντα στον Ηρωδη. Τι να κανει ομως η αδερφη μου; Τελειοφοιτη, χανει την τελευταια της εξεταστικη, αλλα ειπε να μεινει να διαβασει στην πολη που φοιτει, πριν ερθει για διακοπες. Το προβλημα της... Οι απεναντι φοιτητες. Λογω καταληψεων δεν εχουν τι να κανουν και παιζουν ταβλι απο τις 6 το απογευμα μεχρι να πεσει ο ηλιος. Μετα μαζευουν ολη την παρεα και κανουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ παρτυ! Μουσικη, φωνες κτλ μεχρι τις 6 το πρωι. Ενα 12ωρο ασταματητο. Το τι παρατηρησεις τους εχουν γινει απο ολες τις γυρω πολυκατοικιες και μπαλκονια το κατι αλλο... Τιποτα. Το βιολι τους. Ετσι αφου μιλαμε για 20++χρονες/ους και καθως δεν την πολυλαμβανουν υποψη τους γιατι ουτε μουστακι, ουτε σωβρακο, ουτε μποι τρομερο εχει της προτεινα την απειλη της αστυνομιας για τις ωρες κοινης ησυχιας. Και αν η απειλη δεν πιασει, ας γινει και πραγματικοτητα. Οχι οτι το εκανε... απλα ταλαιπωριεται. Θετω λοιπον το ερωτημα... Αν με το καλο δεν πιανει ουτε στους ενηλικες... Περιμενουμε να πιασει στα παιδια; Και τελικα πως υπερασπιζεται η αστυνομια τις ωρες κοινης ησυχιας; Δηλαδη ποιες ειναι οι κυρωσεις; Ξερω οτι η πρωτη φορα ειναι μια παρατηρηση, η δευτερη;;;

Θυμαμαι σε φοιτητικο παρτυ που ειχα κανει, και καποιοι καλεσμενοι μου, ειχαν πιει το κατι τις παραπανω και φωναζανε, ειχε βγει ενας γειτονας και ουρλιαζε "σκαστεεεε". Τι να κανω; το παρτυ σταματησε, και ζητησα συγγνωμη απο τον ανθρωπο. Ειναι τοσο δυσκολο να σεβαστεις τη δουλεια και τον υπνο του αλλου;

Περαστικααααα

_fantom_

_fantom_

06/06/2006, 21:35:14

νομίζω την πρώτη φορά σου κάνουν συστάσεις και την δεύτερη σε παίρνουν και στο τμήμα. Για τις ώρες κοινής ησυχίας υπάρχει κάποια νομοθεσία, απ' ότι είδα λίγο. για τις ώρες μη κοινής ησυχίας, νομίζω (απ'ότι κατάλαβα) υπάρχει κάποιο κενό, ως προς την "οικιακή φασαρία" ή τα παιδιά της γειτονιάς. Έχει π.χ. διάφορα μέγιστα όρια ήχου, ελάχιστες αποστάσεις κτηρίων διασκέδασης, εξατμήσεις μηχανακίων... αλλά π.χ. για τις φωνές ανθρώπων, μουσική, χτύπημα μπάλας, εξακολουθητικό τσούλισμα παιδικού τρακτέρ στο μπαλκόνι με σύγκρουση στα κάγκελα κτλ...

Guests

Guests

06/06/2006, 22:09:36

Υπάρχουν κάποιες διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα για τη διατάραξη ησυχίας και οι παραβάτες δικάζονται στο Πταισματοδικείο και τιμωρούνται συνήθως με πρόστιμο.

laVitaBella

laVitaBella

06/06/2006, 22:15:57

Μια φίλη μου ειχε ενα στραβό γείτονα ο οποιος επαιρνε συνεχεια την αστυνομια, όχι μονο με μουσικη αλλά και κατι να επεφτε κατω και να εκανε θορυβο αμεσως τηλεφωνουσε. Μια μέρα είχα περασει βραδυ για να την παρω να βγουμε εξω και βαλαμε μουσική (ειλικρινα ήταν ίσα ίσα να την ακουμε) Ετοιμαζεται λοιπον αυτή, κλεινουμε την μουσικη, κλεινουμε και τα φωτα και ανοιγω την πόρτα. Ξαφνικα μπροστα μου βλεπω εναν μπατσο (συγνώμη ενα οργανο ηθελα να πω) και ακριβώς απο πισω του ο στραβός γείτονας. Ο οποιος - δε θα το ξεχασω - φορουσε μια φανελα και ενα ξεχειλωμένο σωβρακο (απο αυτα με το ανοιγμα μπροστα) που ετρεμες να το κοιταξεις γιατι φοβόσουνα μηπως δεις κατι παραπάνω. Μας κοιταει ο αστυνομικος, τον κοιταμε και εμεις...

-Εσείς κανετε παρτυ?

-Τι παρτυ κυριε αστυνόμε, δε βλέπετε φεύγουμε, δεν είναι κανεις μεσα

Γυρναει ο μπατσος και αγριοκοιταζει τον γερο – γιατι ξεχασα να σας πω ότι ηταν και γερος και καραφλος- και του λεει

- Καλα δεν ντρεπεστε να καλειτε με το παραμικρο την αστυνομια.

-Μονο αυτό κυριε αστυνόμε –λεει η φιλη μου – δεν τον βλεπετε πως κυκλοφορει συνεχεια με το σωβρακο. Επιτρεπετε μπροστα σε κοριτσια να εμφανίζεται ετσι. Την επόμενη φορά θα κανουμε μηνυση για ασεμνη εμφανιση και προσβολή της δημοσίας αιδούς…

-Εμας τωρα μας συγχωρείτε γιατι εχουμε καλέσει και ταξι –λεω εγω προσπαθώντας να συγκρατήσω τα γέλια μου.

 

Κατεβαίνουμε κάτω και ανοίγουμε την πόρτα το αμαξιού, κοιταμε μπροστα και βλέπουμε στη θεση του οδηγού έναν μπατσο. Ηταν το περιπολικό!!!

Ξερετε ποσο μοιαζουν τα περιπολικα με τα ταξι στη θεσσαλονικη.

-Συγνώμη λαθος!!! λεμε και φευγουμε τρεχοντας για να μα μη μας δει ποσο γελαμε, ο αστυνομικος.

Αυτη η ιστορια ήταν λιγο ασχετη με τον καυμο της ηχορύπανσης αλλα όποτε ακουω αστυνομία και σωβρακο την θυμαμαι και γελαω 

ROSEBUD

ROSEBUD

06/06/2006, 23:25:52

[Παράθεση από : _fantom_]  εξακολουθητικό τσούλισμα παιδικού τρακτέρ στο μπαλκόνι με σύγκρουση στα κάγκελα κτλ...

anna

anna

07/06/2006, 01:05:12

[Παράθεση από : _fantom_]
κι εγώ προσανατολίζομαι στην χιουμοριστική λύση... απλά θέλει να αφιερώσω αρκετό χρόνο για την προετοιμασία. θα σας πω λεπτομέρειες όταν το ετοιμάσω.


Τελικά αποφάσισες να καταφύγεις στη χιουμοριστική λύση που σκεφτόσουν να ετοιμάσεις...? Εσύ θα μας πεις...

_fantom_

_fantom_

20/06/2006, 20:16:48

τελικά δεν νομίζω να σηκώνει χιούμορ η υπόθεση...  (η αναισθησία τους είναι αποδεδειγμένη)

ψάχνοντας βρήκα επίσης Κανονισ΅ός πολυκατοικίας (σαν υπόδειγμα ας πούμε), και επίσης γενικά θέματα πολυκάτοικίας, άμα ενδιαφέρεται κανείς

_fantom_

_fantom_

22/06/2006, 11:27:02

είναι αλήθεια ότι αν μαζευτούν τρεις, μπορούν να κάνουν μήνυση; 

_fantom_

_fantom_

22/06/2006, 11:54:46

θέλω και μια χάρη, αν είναι εύκολο...

κάποιος/α που έχει μικρόφωνο (κατά προτίμηση, γυναικεία φωνή)... θα μπρορούσε ενδεχομένως να ηχογραφήσει δυο σύντομα μηνυματάκια;

1. "Τα παιδιά κάνουν φασαρία"
2. "Η πυλωτή δεν είναι παιδικός σταθμός"

(αργά, καθαρά και ήρεμα, στην εκφώνηση)

σκέφτομαι να το βάλω σαν σποτάκια, στο ριπίτ... γιατί π.χ. η μουσική, δεν νομίζω να περνάει το μήνυμα/προβληματισμό 100%

αν μπορείτε, στείλτε μου τα αρχεία στο [email protected]

tonight

tonight

22/06/2006, 12:02:49

Γιατί, σκέφτεσαι να κάνεις μήνυση;
Το πιο αποτελεσματικό κατά τη γνώμη μου είναι να σταματήσεις να το σκέφτεσαι, πριν σου γίνει εμμονή.
Δυστυχώς στις πόλεις η συγκατοίκηση είναι δύσκολη και πρέπει να προσπαθούμε πολύ για την καλή γειτονία.
Με τα παιδιά δε βγάζεις άκρη, ούτε με τους γονείς τους και αν προσπαθήσεις ν'ασκήσεις τα νόμιμα δικαιώματα σου γίνεσαι εσύ ο κακός και ο παράξενος. ʼστο fantom, δεν αξίζει

anna

anna

22/06/2006, 12:55:21

[Παράθεση από : _fantom_]
σκέφτομαι να το βάλω σαν σποτάκια, στο ριπίτ... γιατί π.χ. η μουσική, δεν νομίζω να περνάει το μήνυμα/προβληματισμό 100%

Σα σποτάκια στο ριπίτ...δηλ.με μεγάφωνο? Χμ...τί σε κάνει να νομίζεις ότι έτσι θα περάσει κάποιο μήνυμα ή μάλλον...το μήνυμα που θέλεις?Όσο και αναίσθητα να συμπεριφέρονται τα παιδιά (και οι γονείς τους) κατά την κρίση σου, προσωπικά (μια γνώμη εκφράζω μόνο)συνεχίζω να πιστεύω ότι η χιουμοριστική προσέγγιση θα ήταν ίσως η πιο αποδοτική σε αυτή τη φάση ή τουλάχιστον θα την εκλάβουν σαν καλοπροαίρετη, γιατί το άλλο μου ακούγεται κάπως τραβηγμένο και κυρίως...άδικα θα δώσεις μια εικόνα παραξενιάς ίσως, χωρίς το αποτέλεσμα που περιμένεις.(και πάλι, ξέρω, είναι αλλιώς να λέμε γνώμες όσοι είμαστε έξω απ'το χορό)

kassiani

kassiani

22/06/2006, 14:30:06

Fantom να σου προτείνω κάτι που το έκανα εγώ και έπιασε για καμιά βδομάδα?
Είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα και επειδή μένω στον πρώτο όροφο και έχει πυλωτή όλα τα παιδιά της γειτονιάς μαζεύονται στην οικοδομή μου. Μάλιστα δεν μπορούσα για κάποιο διάστημα να δω τηλεόραση και να μιλήσω στο τηλέφωνο γιατί οι φωνές των παιδιών ακούγονταν περισσότερο. Και παρά τις συνεχείς παρατηρήσεις των γειτόνων τόσο στα ίδια τα παιδιά(που κατά τη γνώμη μου αυτό είναι ανούσιο γιατί δεν καταλαβαίνουν και δεν φταίνε αυτά παρά μόνο οι γονείς τους που για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο "παρκάρουν" τα παιδιά τους οπουδήποτε εκτός του σπιτιού τους) όσο και στους γονείς τους στις συνελεύσεις της οικοδομής, η φασαρία συνεχιζόταν. Εγώ ποτέ δεν έκανα παρατήρηση σε κανέναν γιατί έλεγα ότι παιδιά είναι. Όμως κάποια στιγμή ξεπέρασα τα όρια της υπομονής μου και έκανα το εξής:

Κατέβηκα κάτω, ρωτούσα ένα-ένα τα παιδιά πως λέγονται στο επίθετο και χτυπούσα θυρωτηλέφωνο στους γονείς τους και έλεγα: Κατεβείτε τώρα αμέσως να μαζέψετε το παιδί σας. Κατέβηκαν όλοι και με ευγενικό τρόπο τους εξήγησα πως δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση και να τους φωνάξω ένα απόγευμα σπίτι μου να δουν αν θα μπορέσουν να καθήσουν. Επίσης για να τους κάνω να ντραπούν τους είπα ότι και εγώ παιδί ήμουν και ξέρω ότι όλοι θέλουν να παίζουν σε αυτήν την ηλικία, αλλά αν θέλουν να παίξουν να φωνάζουν τα παιδιά στο σπίτι τους ή να πηγαίνουν στην παιδική χαρά ή στο σχολείο που είναι κοντά. Ντράπηκαν όλοι οι γονείς(εκτός από μια μητέρα που μόνο μητέρα δεν είναι, αφού παρατάει τα παιδιά της ώρες κάτω για να βγαίνει για γκόμενους έξω) και για καμιά βδομάδα δεν άφηναν τα παιδιά να κατέβουν κάτω.
Τώρα βέβαια η ίδια κατάσταση συνεχίζεται. Η ντροπή των γονιών κράτησε μόνο για μια βδομάδα. Ο τρόπος αυτός αντιμετώπισης είναι καλός αλλά προσωρινός. Δοκίμασέ τον Fantom. Μη ντραπείς να χτυπήσεις θυροτηλέφωνα. Εγώ ντρεπόμουν αλλά το έκανα και κέρδισα μια βδομάδα ησυχίας....

charm_quark

charm_quark

23/06/2006, 03:04:04

[Παράθεση από : _fantom_]θέλω και μια χάρη, αν είναι εύκολο...

κάποιος/α που έχει μικρόφωνο (κατά προτίμηση, γυναικεία φωνή)... θα μπρορούσε ενδεχομένως να ηχογραφήσει δυο σύντομα μηνυματάκια;

1. "Τα παιδιά κάνουν φασαρία"
2. "Η πυλωτή δεν είναι παιδικός σταθμός"

(αργά, καθαρά και ήρεμα, στην εκφώνηση)

σκέφτομαι να το βάλω σαν σποτάκια, στο ριπίτ... γιατί π.χ. η μουσική, δεν νομίζω να περνάει το μήνυμα/προβληματισμό 100%

αν μπορείτε, στείλτε μου τα αρχεία στο [email protected]

Απαιχτο! Να στο ηχογραφησω;;; εχω φωνη καμπανα... στριγγλας καθηγητριας!

_fantom_

_fantom_

23/06/2006, 10:33:08

ε αν μπορείς charm_quark στειλτα μου  δεν ειναι σίγουρο άμα τα χρησιμοποιήσω, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη, γιατί τώρα βρισκόμαστε σε μια λίγο διαφορετική κατάσταση.

προηγήθηκαν δυο μέρες κατά τις οποίες τα απογεύματα, όση ώρα έκαναν φασαρία τα παιδιά, είχα βάλει κι εγώ μουσική. και τώρα τις επόμενες δυο μέρες (τρίτη σήμερα), έχει αλλάξει κάπως το σκηνικό. μερικοί δεν τα στέλνουν στην πυλωτή τα παιδιά τους (π.χ. από την δική μας οικοδομή), αν και μερικά άλλα από άλλες οικοδομές συνεχίζουν να έρχονται εδώ, γιατί έχει καθιερωθεί σαν στέκι. δεν ξέρω αν θα αραιώσει σιγά-σιγά η κίνηση.

πάντως η αίσθηση που έχω είναι ότι κανείς δεν έκατσε να τους εξηγήσει γιατί γίνεται όλο αυτό το σκηνικό, ότι δηλαδή π.χ. η διασκέδαση του ενός μπορεί να ενοχλεί τον άλλο. απλά από "ο σπαστικός, που μην του δίνετετε σημασία" έγινα "ο κακός, που εξαιτίας του δεν μπορούν να παίζουν". δεν το βγάζω από το μυαλό μου, επειδή αν εξαιρέσεις αυτήν την έξτρα φασαρία, η γειτονιά είναι γενικά ήσυχη, άκουσα λοιπόν... ως εξήγηση στο παιδί από την μαμά του... "αυτή είναι η μάχη των μεγάλων".  εντελώς αντιπαιδαγωγικό

kassiani, είχα μιλήσει και με τους γονείς, από πέρσι ακόμα. μέχρι και εναλλακτικές λύσεις τους πρότεινα (υπάρχουν 5 διαφορετικές τοποθεσίες σε απόσταση σχεδόν 5 λέπτων. ή ακόμη και στην γειτονιά να παίζουν, αλλά όχι στην πυλωτή, και με την επίβλεψη κάποιου ενηλίκου για ζημιές και φασαρία). απλά κανείς δεν με άκουσε. ούτε για μια μέρα δεν άλλαξε κάτι. ούτε "για τα μάτια του κόσμου" (κυριολεκτικά), να βγει ένας γονιός στο μπαλκόνι να τους πει λίγο ησυχία.


Υπάρχουν 90 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 2 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1

παπαγαλάκι

Τα παπαγαλάκια της Αθήνας
Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου


θετικό rapid test

Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα
Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...