Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο

Συζητήσεις » Τουριστικές πληροφορίες
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

17/07/2005, 11:47:00

(...)

Achondar

Achondar

20/07/2005, 20:56:53

Ενδιαφέροντα όλα αυτά.
Αν και πετάω δυο-τρεις φορές το χρόνο Γερμανία-Ελλάδα και πίσω εδώ και δέκα  περίπου χρόνια δε μου έχει συμβεί κάτι το ιδιαίτερα αξειοσημείωτο εκτός από μερικές μικρές καθυστερήσεις, κυρίως με την Ολυμπιακή και μια μικροπεριπέτεια με την Aegean.
Αν εξαιρέσω όμως τις μικρές καθυστερήσεις και την μεγάλη αγένεια των φροντιστών της Ολυμπιακής, η εταιρία είναι οκ (άνετες θέσεις, καλό γεύμα πάντα,  ψυχαγωγικό πρόγραμμα -δηλαδή μουσική και ταινίες-, αίσθημα ασφάλειας).

Α ναι! Μια φορά τα Χριστούγεννα του.... χμ 2002 ( ; ) ήταν να πετάξω με την Aegean, αφού πήγα Στουτγκάρδη μας ειδοποίησαν (αφού περιμέναμε 4 ώρες) ότι τελικά αναβλήθηκε η πτήση γιατί τα αεροδρόμια στη βόρεια Ελλάδα ήταν κλειστά λόγω παγετού. Οπότε πάλι πίσω σπίτι (100 km), συνάντηση με φίλους, ρούμι μέχρι το πρωί και άντε ξανά Στουτγκάρδη (αφού μετά από τηλεφώνημα μας επιβεβαίωσαν ότι "σήμερα" θα πετούσαμε). Στο αεροδρόμιο όμως μας είπαν πως τελικά είναι ακόμα κλειστό το αεροδρόμιο προορισμού μας (τους σκοτώνεις ή όχι;;;), αλλά όποιος ήθελε μπορούσε να πετάξει Θεσσαλονίκη (250 km περίπου από τον προορισμό μας), ή να ξαναέρθει αύριο ελπίζοντας πως θα έχει καθαρήσει το άλλο αεροδρόμιο...
Βουρ λοιπόν για Θεσσαλονίκη, άφιξη στις 23:00 περίπου. Μέχρι να φέρουν τις αποσκευές από το αεροπλάνο μέσα στα χιόνια, άλλη μία ώρα... Ωραία λοιπόν στις 24:00 τη νύχτα στους -5°C μέσα στα χιόνια και στους πάγους στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, έχοντας μόλις μάθει πως κανένα λεωφορείο δε κυκλοφορεί πλέον (ήταν τα Χριστούγεννα που είχε παραλύσει η μισή Ελλάδα από τα χιόνια) και 250 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό μου..
Αν δεν είχα την τύχη να βρω τον τρελλό ταξιτζή που πήγαινε το μερσεντέ με τις πόρτες πάνω στον χιονισμένο-παγωμένο δρόμο γελώντας και κάνοντας απότομα φρεναρίσματα για να "τεστάρει πόσο πιάνουν τα φρένα" θα έβγαζα τα Χριστούγεννα στο αεροδρόμιο.
Όσο το σκέφτομαι, ωραία ήταν πάντως, αν εξαιρέσω και το γεγονός ότι έπεσα σε μια λακούβα με νερό σκεπασμένη από χιόνι...

Σόρρυ αλλά έχω την τάση να βγαίνω συνέχεια oftopic... Να το κοιτάξω;

anna

anna

22/07/2005, 01:06:19

Εγώ πάλι πώς τα κατάφερνα και όταν ήταν να ταξιδέψω από Ιταλία προς Ελλάδα, πάντα έφτανα αρκετές ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο. Αντίθετα, από Ελλάδα προς Ιταλία...τελευταία στιγμή, ίσα που προλάβαινα το check-in πριν αρχίσουν να ειδοποιούν τους επιβάτες που είχαν καθυστερήσει (εφταιγε ίσως το ότι η πτήση ήταν πρωινή...?Μπα... δε νομίζω)

"Η Ολυμπιακή εταιρεία σας ευχαριστεί που την επιλέξατε για το ταξίδι σας και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα στις πτήσεις μας". Χαρακτηριστικό το χειροκρότημα των ελλήνων όταν προσγειωνόμασταν στην Ελλάδα και των ιταλών επιβατών αντίστοιχα, όταν φτάναμε στην Ιταλία.

Achondar

Achondar

22/07/2005, 10:04:07

Κοίτα να δεις, γράφω άσχετα και ξεχνάω τα σχετικά.. 

Λοιπόν στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης και τις δύο φορές που πήγαμε η Aegean μας τόνισε, πως δε φέρει καμία ευθύνη, γιατί είναι πρόθυμη να μας μεταφέρει, αλλά "φταίνε" οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου στην Ελλάδα, που δε φρόντισαν να ξεπαγώσουν το διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης. Οπότε όποιος ήθελε να παραπονεθεί, ας πήγαινε εκεί όταν έφτανε στην Ελλάδα.
Βέβαια δε μπορεί κανείς να πει ότι είχαν και άδικο σε αυτό...

Anna εγώ έχω φάει κόλλημα με σκέψεις: αν αργήσει το τραίνο; Αν χάσω το λεωφορείο; Οπότε φεύγω πάντα νωρίτερα και περιμένω δυο-τρεις ώρες στο αεροδρόμιο. Αλλά είναι και ωραία να βλέπεις τον κόσμο, τα αεροπλάνα, ιδίως αν οι διακοπές ξεκινάν ήδη από το ταξίδι και όχι αφού φτάσεις στον προορισμό.

anna

anna

23/07/2005, 01:36:21

Τώρα θυμήθηκα κι εγώ κάτι άσχετο...(Αchondar, με κόλλησες) με την έξαρση περί τρομοκρατίας, στον έλεγχο επιβατών από Ιταλία προς Ελλάδα, μας είχαν ζητήσει να βγάλουμε...μέχρι και τις μπότες μας Όσο για την παραμονή στο αεροδρόμιο είναι ωραία, χμ...αν το ταξίδι συνδυάζεται με διακοπές και φυσικά εφ'όσον δεν υπάρχει ταλαιπωρία με καθυστερήσεις κλπ. Το τρίωρο στο αεροδρόμιο το έχω κι εγώ καθιερώσει, για το ιταλικό έδαφος όμως, γιατί είπαμε στο ελληνικό....καθιέρωσα το"τρέχουμε τώρα"!

Achondar

Achondar

23/07/2005, 02:42:37

[Παράθεση από : anna]

Τώρα θυμήθηκα κι εγώ κάτι άσχετο...(Αchondar, με κόλλησες) με την έξαρση περί τρομοκρατίας, στον έλεγχο επιβατών από Ιταλία προς Ελλάδα, μας είχαν ζητήσει να βγάλουμε...μέχρι και τις μπότες μας Όσο για την παραμονή στο αεροδρόμιο είναι ωραία, χμ...αν το ταξίδι συνδυάζεται με διακοπές και φυσικά εφ'όσον δεν υπάρχει ταλαιπωρία με καθυστερήσεις κλπ. Το τρίωρο στο αεροδρόμιο το έχω κι εγώ καθιερώσει, για το ιταλικό έδαφος όμως, γιατί είπαμε στο ελληνικό....καθιέρωσα το"τρέχουμε τώρα"!


Αυτό μου έχουν ζητήσει να το κάνω αρκετές φορές στη Φρανκφούρτη, δηλαδή να βγάλω τις μπότες μπας και κρύβω τίποτα μέσα, ακόμα και πριν το 11/9 στη Νέα Υόρκη αν θυμάμαι σωστά..  Έτσι είναι όταν φοράς μποτάκια/μπότες (ποτέ δε το ζήτησαν σε ελληνικό αεροδρόμιο όμως ).
Anna προφανώς είσαι νωρίς στο αεροδρόμιο στην Ιταλία γιατί ξεκινάνε οι διακοπές και δε μπορείς να περιμένεις να φτάσεις Ελλάδα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν φεύγεις.

ROSEBUD

ROSEBUD

04/01/2006, 16:01:16

Να σας πω την εμπειρία μου  από αεροπορικό ταξίδι τις ημέρες των γιορτών με την Aegean.Ταξίδεψα πρωτοχρονιά ανήμερα και κερνούσαν σαμπάνια.Μάλιστα,για όποιον τυχερό είχε σπαστό ταξίδι-c'est moi!-το κέρασμα ήταν εις διπλούν.Στη δεύτερη πτήση,επειδή τα έκαναν μαντάρα με τις θέσεις και σκόρπισαν όλη την οικογένεια τον ένα στην ανατολή και τον άλλο στη δύση,και φυσικά διαμαρτυρήθηκα,για να μας αποζημιώσουν για την ηθική βλάβη μας έβαλαν στην πρώτη θέση.Πονηρεύτηκα βέβαια ότι το λάθος ήταν σικέ,αφού το αεροπλάνο ήταν γενικά μισοάδειο.Όπως και να'χει,όμως,ταξιδέψαμε πιο άνετα(αν και τη σαμπάνια έτσι κι αλλιώς όλοι θα την έπιναν,κοινοί θνητοί και μη).


Υπάρχουν 7 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

αβοκάντο με μέλι

Αβοκάντο με μέλι
Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε το αβοκάντο αντί για βούτυρο σε μια φέτα με μέλι;


μάσκες μιας χρήσης

Η ανο(η)σία της αγέλης
Με αφορμή την ανοσία άρχισα να σκέφτομαι για την ανοησία


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...