TV Προτάσεις [Ο.Ε]

Serious Humor » Ομαδικές Εργασίες - [Ο.Ε] Lab
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

13/06/2005, 23:00:01

Εναλλακτικές χρήσεις της τηλεόρασης


Σημ: Μην δοκιμάσετε καμία εκ των προτάσεων εάν δεν είστε σε θέση να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και ζητήστε την βοήθεια κάποιου ειδικού!!!Απλή Αποσύνδεση

Αρχικά, κλείνουμε την τηλεόραση με το τηλεκοντρόλ. Επιβεβαιώνουμε οπτικά ότι έχει κλείσει από την ενδεικτική κόκκινη λυχνία που βρίσκεται συνήθως κάτω και δεξιά από την επιφάνεια της οθόνης.  Στην συνέχεια με στεγνά χέρια κλείνουμε την τηλεόραση από τον διακόπτη που βρίσκεται πάνω στην τηλεόραση, κοντά στην κόκκινη λυχνία που προαναφέραμε, η οποία αν όντως έχει κλείσει η τηλεόραση θα πρέπει πλέον να μην ανάβει.

Εντοπίζουμε το σημείο παροχής  ηλεκτρικού ρεύματος (πρίζα) της τηλεόρασης το οποίο θα βρίσκεται είτε στον τοίχο, είτε στο πάτωμα αν διαθέτετε πολυ-διακλαδωτή ηλεκτρικού ρεύματος. Και πάλι με στεγνά χέρια, αποσυνδέουμε από την παροχή ρεύματος την τηλεόραση.

Τέλος, ψάχνουμε στο πίσω μέρος της τηλεόρασης το καλώδιο της κεραίας. Είναι ένα (συνήθως άσπρο) κυλινδρικό καλώδιο σχετικά μικρής διαμέτρου, το οποίο καταλήγει στην τηλεόραση μέσω ενός πλαστικού κυλινδρικού εξαρτήματος που στην επιφάνεια του έχει μικρές παράλληλες ραβδώσεις. Το αποσυνδέουμε και αυτό από την τηλεόραση.

Για να επαληθεύσετε ότι ολοκληρώσατε τα παραπάνω βήματα με επιτυχία, παρατηρήστε λίγες μέρες τον εαυτό σας. Αν διαπιστώσετε ότι αυξήθηκε ο ελεύθερος χρόνος σας, ότι μειώθηκε ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, ότι μιλάτε περισσότερο με τα άλλα μέλη της οικογένειας σας και ότι νιώθετε πιο ξεκούραστοι... τότε τα καταφέρατε και σας ευχόμαστε Καλή Ζωή!

Για όσους αντιμετωπίσουν σύνδρομα στέρησης, μπορούν να τα απαλύνουν ακούγοντας λίγο ράδιο, ώστε να περάσουν ανώδυνα τα πρώτα στάδια απεξάρτησης.
Καλή επιτυχία σε όλους!


Εναλλακτική χρήση στο σπίτι

Επισκεφτείτε έναν ειδικό (ηλεκτρονικό, αντιπροσωπεία ηλεκτρικών συσκευών, μάστορα κτλ) και ζητήστε τους να αφαιρέσουν από την τηλεόρασή σας την οθόνη της και οτιδήποτε άλλο, ηλεκτρονικής φύσεως, βρίσκεται εντός αυτής. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά αυτά θα δοθούν για ανακύκλωση διότι μπορούν να προκαλέσουν σημαντική μόλυνση του περιβάλλοντος εάν απλά πεταχτούν στα σκουπίδια.

Επιστρέφοντας πλέον στο σπίτι με ότι απέμεινε από την τηλεόραση (το κουτί δηλαδή) και ανάλογα με το μέγεθος αυτού, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορους χώρους, όπως για παράδειγμα:

Α) Στην κουζίνα, ως ένα επιπλέον ντουλαπάκι για μακαρόνια, ρύζι και ζάχαρη. Μπορείτε να το τοποθετήσετε είτε στον πάγκο της κουζίνας είτε στις ειδικές βάσεις που υπάρχουν για τον τοίχο. Στο μπαλκόνι της κουζίνα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένα μέρος αποθήκευσης φρούτων και οπωροκηπευτικών.

Β) Στο μπάνιο, Τοποθετώντας το κουτί έτσι ώστε η πλευρά που παλιότερα βρίσκονταν η οθόνη και τώρα υπάρχει ένα μεγάλο άνοιγμα, να βρίσκετε προς τα πάνω, θα έχετε ένα πρωτότυπο καλάθι για τα άπλυτα ρούχα. Να σημειωθεί ότι λόγο των ειδικών οπών που έχουν προβλεφθεί στο πίσω μέρος κάθε τηλεόρασης, τα ρούχα θα αερίζονται έως ότου πλυθούν και έτσι δεν θα μυρίζουν κλεισούρα.

Γ) Αν η τηλεόραση ήταν 20 ιντσών και άνω, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο Χολ του σπιτιού ως μία μικρή παπουτσοθήκη.

Δ) Στο σαλόνι, μπορείτε να την επανατοποθετήσετε στο σημείο που βρισκόταν πριν την αφαίρεση των υλικών, τοποθετώντας στο εσωτερικό μία κορνίζα κάποιου αγαπημένου σας προσώπου ή ένα σερβίτσιο με πιάτα και ποτήρια, άμεσα προσβάσιμα σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη. Επιπλέον για τους λάτρεις των αλκοολούχων ποτών μπορεί αν αξιοποιηθεί ως ένα μίνι μπαράκι, με ποτά της αρεσκείας τους, ξηρούς καρπούς και μερικά ποτήρια για άμεση χρήση.

Ε) Στο καθιστικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφημεριδοθήκη τοποθετώντας την στο σημείο και με τον τρόπο που εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.

ΣΤ) Στο γραφείο, προσαρμόζοντας στο εσωτερικό της μία σακούλα σκουπιδιών, μπορείτε να έχετε ένα πρακτικό καλάθι απορριμμάτων για χαρτικά κ.ά.

Αυτές ήταν μερικές ενδεικτικές-βασικές εναλλακτικές χρήσεις. Μπορείτε και μόνοι σας να βρείτε αρκετές ακόμη. Γενικότερα, το κουτί της τηλεόρασης, μπορεί να δώσει λύση σε έναν χώρο όπου υπάρχουν πολλά σκόρπια αντικείμενα όπως για παράδειγμα η αποθήκη, ένα γκαράζ ή ακόμη και το παιδικό δωμάτιο.


Η εκδίκηση του αγρότη

Αγαπητέ Αγρότη,

Έκανες μια σωστή επιλογή στην ζωή σου, να ζήσεις στην φύση και να καλλιεργήσεις την γη. Την τηλεόραση όμως τι την ήθελες και την αγόρασες;

Είναι προτιμότερο πιστεύω να χαρείς την μοναδική ευκαιρία που έχεις, να ζήσεις μια ήσυχη ζωή μακριά από τα κουσούρια της "πολιτισμένης πόλης", παρά να κάθεσαι μπροστά σε αυτό το ηλεκτρονικό μαραφέτι και να κοιτάς πώς ζουν οι άνθρωποι εκεί.

ʼνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη. Ευτυχώς το λάθος σου να αγοράσεις μια τηλεόραση διορθώνεται και μάλιστα σκεφτήκαμε κάτι ώστε να αξιοποιήσεις την κατά τα άλλα άχρηστη αυτή συσκευή. Όμως θα χρειαστεί να λάβεις κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Αν λοιπόν έχεις ένα μικρό κήπο στον οποίο αντιμετωπίζεις πρόβλημα επιδρομών από πτηνά κάθε είδους, τα οποία σου καταστρέφουν κάθε χρόνο ένα μικρό ή μεγάλο μέρος της σοδειάς σου, σου βρήκαμε μία λύση. Επειδή όλα τα ζώα αργά ή γρήγορα καταλαβαίνουν ότι το άψυχο σκιάχτρο που έχεις τοποθετήσει δεν μπορεί να τους βλάψει και συνεχίζουν άφοβα τις επιδρομές τους μπορείς αντί αυτού να τοποθετήσεις την τηλεόραση σου σε ένα εμφανές μέρος του κήπου.

Θα χρειαστείς μια ειδικά φτιαγμένη κατασκευή η οποία να προστατεύει την τηλεόραση από κάθε είδους καιρικά φαινόμενα διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος βραχυκυκλώματος και ηλεκτροπληξίας. Αξίζει όμως τον κόπο. Οι συνεχείς εναλλαγές εικόνων και μια σωστά ρυθμισμένη ένταση του ήχου (ώστε να μην ενοχλούνται οι περίοικοι) θα γίνει ο φόβος και ο τρόμος των επίδοξων επιδρομέων.

Για παράδειγμα, την ώρα που το επιφυλακτικό σπουργίτι θα βολιδοσκοπεί τον χώρο του κήπου καθισμένο στο κλαδί ενός κοντινού δέντρου και θα είναι σχεδόν έτοιμο να ορμήσει στην σοδειά σου... ΤΣΟΥΠ... θα πέφτουν οι διαφημίσεις και θα το τρομάζουν. Κατά αυτόν τον τρόπο, αν αποθαρρυνθεί μια-δυο φορές... είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια και δεν θα ξαναπλησιάσει τον κήπο σου.

Ότι σε αφορά θα το μάθεις ούτως ή άλλως όταν έρθει η ώρα να το μάθεις. Γιατί να χάνεις τον χρόνο σου λοιπόν; Κάνε την σωστή κίνηση και χρησιμοποίησε την τηλεόραση για να αυξήσεις την σοδειά σου, αντί να κάθεσαι να την ακούς να σου λέει ότι θα καθυστερήσουν οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις.


Η εκδίκηση του κτηνοτρόφου

Αγαπητέ Κτηνοτρόφε,

Έχεις αναρωτηθεί πώς νιώθουν τα καημένα τα ζωντανά; Είτε έχεις μια οργανωμένη κτηνοτροφική μονάδα, είτε εκτρέφεις ζώα ελευθέρας βοσκής, ίσως τα ζωντανά σου να αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Εσύ πως θα ένιωθες κλεισμένος σε ένα μέρος για πολλές ώρες με πολύ κόσμο;

Βλέπουμε για παράδειγμα τις αντιδράσεις ενός κατοικίδιου σκύλου όταν τον αφήνουμε μόνο του σπίτι. Μελαγχολεί όσο να' ναι. Λοιπόν, τα άλλα ζώα δεν έχουν ψυχή; Τα πρόβατα, οι αγελάδες, οι κότες δεν νιώθουν άσχημα; Δεν υποφέρουν; Επειδή δηλαδή δεν καταλαβαίνουμε την γλώσσα τους πρέπει να τα αγνοούμε; Ίσως αν μπορούσαν να μιλήσουν, να ακούγαμε πάρα πολλά παράπονα τους. Αυτό το ζώο που εκτρέφεις, που σήμερα σου δίνει την "παραγωγή" του και αύριο ίσως σου δώσει και το σώμα του, ενδεχομένως να αξίζει καλύτερη μεταχείριση.

Δώσε του λοιπόν μια νότα χαράς. Τοποθέτησε στον χώρο του την τηλεόραση σου. Δείξε του πόσο πραγματικά νοιάζεσαι για αυτό. Βοήθησέ το να σπάσει την μονοτονία της παραμονής του σε έναν κλειστό χώρο. Τοποθέτησε την τηλεόραση σε ένα ψηλό σημείο ώστε να μην μπορεί να την φτάσει και άθελά του να την καταστρέψει αλλά ταυτόχρονα να είναι και ένα σημείο στο οποίο να μπορούν να έχουν άνετη οπτική επαφή όσα ζώα το επιθυμούν για να μην παρατηρηθεί συνωστισμός και παρεξηγήσεις μεταξύ τους.

Είχα ακούσει παλιότερα κάποιον να λέει ότι η κλασική μουσική βοηθάει τα φυτά εσωτερικού χώρου, που είχε στο σπίτι του, να αναπτυχθούν καλύτερα. Σκέψου λοιπόν ότι αν ένα φυτό εκτιμάει αυτήν την περιποίηση πόσο περισσότερο θα την εκτιμήσει ένα ζώο. Ίσως δεις και εσύ τα ζωντανά σου πιο ευδιάθετα. Ίσως η παραγωγή σου να αυξηθεί. Σίγουρα πάντως τα ζωντανά σου θα έχουν κάτι επιπλέον να ασχολούνται όση ώρα θα βρίσκονται μέσα σε τέσσερις τοίχους.

Εσύ μπορείς να ζήσεις και χωρίς τηλεόραση. Μπορείς να βγεις από το σπίτι σου και να βρεθείς σε άλλα μέρη. Εκείνα όμως είναι υποχρεωμένα να παραμένουν εκεί. Σκέψου το λιγάκι.

Τέλος σκέψου και το εξής: Φαντάσου όλους αυτούς που επειδή βγαίνουν στην τηλεόραση θεωρούν τον εαυτό τους διάσημο και "star" πως θα ένιωθαν αν μάθαιναν ότι κάπου σε κάποιο χώρο τους παρακολουθούν ζώα. Νομίζω ότι θα τους προσγείωνε αρκετά. Δεν νομίζεις;


Στον κλασικό αθλητισμό

Ο κλασικός αθλητισμός κατά την γνώμη μας, είναι αδικημένος από την τηλεόραση. Διότι μπορεί σε καθημερινή βάση να ακούμε ειδήσεις για το ποδόσφαιρο και ενδεχομένως και κάτι για την καλαθοσφαίριση, αλλά για να ακούσουμε κάποιο νέο για τον κλασικό αθλητισμό θα πρέπει το νέο αυτό να είναι από χάλκινο και πάνω.

Υπάρχουν πολλοί αθλητές που αγωνίζονται και προπονούνται στον στίβο με πολύ μικρές αμοιβές και η μόνη περίπτωση να ακουστεί το δικό τους όνομα είναι να ανέβουν στο βάθρο. Η τηλεόραση λοιπόν, ασχολείται με όσους ανέβουν στο βάθρο οπότε και αυτοί για να ανταποδώσουν την τιμή μπορούν να ανέβουν πάνω σε μια τηλεόραση.

Μπορούν λοιπόν να χρησιμοποιήσουν οι υπεύθυνοι τρεις τηλεοράσεις διαφορετικών διαστάσεων για την δημιουργία ενός βάθρου απονομής μεταλλίων. Θα πρέπει βέβαια να επιλέξουν στέρεες τηλεοράσεις (εννοούμε όχι με stereo ήχο, αλλά γερές κατασκευές, ειδικά όταν πρόκειται για αγωνίσματα που απαιτούν εύσωμους αθλητές).

Μια καλή αναλογία πιστεύουμε ότι είναι η εξής:

3η Θέση, (χάλκινο μετάλλιο) : Πάνω σε τηλεόραση 14 ιντσών
2η Θέση, (αργυρό μετάλλιο) : Πάνω σε τηλεόραση 20 ιντσών
1η Θέση, (χρυσό μετάλλιο) : Πάνω σε τηλεόραση 29 ιντσών

Με τον τρόπο αυτό προσελκύονται και περισσότεροι σπόνσορες στον κλασσικό αθλητισμό γιατί υπάρχει η δελεαστική περίπτωση του να παίζει την στιγμή της απονομής, κάτω από τα πόδια του αθλητή, το διαφημιστικό τους σποτάκι.

Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, μπορούν να βοηθήσουν, είτε οι ίδιοι οι αθλητές προσφέροντας τις δικές τους τηλεοράσεις, είτε παράγοντες και μέλη συλλόγων.

Η αρχική ιδέα ήταν του μέλους flip_flop


Αποκλειστική χρήση

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά η Αχίλλειος φτέρνα μια τηλεόρασης είναι η κεραία της. Αποσυνδέοντας την κεραία της τηλεόρασης πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα από μόνη της. Έχετε εσείς τον πλήρη έλεγχο της. Μερικοί θα πουν βέβαια ότι το τηλεκοντρόλ τους δίνει τον πλήρη έλεγχο της τηλεόρασης αλλά... αν για παράδειγμα έχεις να επιλέξεις αν θα πιεις νερό από ένα κίτρινο ποτήρι ή από ένα πορτοκαλί ποτήρι... στην ουσία εσύ επιλέγεις τι θα πιεις ή από πού θα το πιεις; (όσοι κατάλαβαν... κατάλαβαν)

Αρχικά λοιπόν, αποσυνδέουμε την κεραία της τηλεόρασης. Δεν είναι απαραίτητο να την αποσυνδέσετε εντελώς, μπορείτε να αφήσετε την κεραία στην ταράτσα σας για να μην χαλάσει αυτό το όμορφο τοπίο που σχηματίζεται στο πάνω μέρος μιας πόλης. (Επίσης είναι και ένα καλό μέρος για να ξαποσταίνουν τα διερχόμενα πτηνά, περιστέρια, σπουργίτια κ.α.) Μπορείτε να αρκεστείτε λοιπόν στην απλή αποσύνδεση της κεραίας από το πίσω μέρος της τηλεόρασης. Αν δεν ξέρετε πως ακριβώς γίνεται αυτό, συμβουλευτείτε την πρώτη μας πρόταση "Απλή αποσύνδεση" ή ζητήστε την βοήθεια κάποιου ειδικού.

Μόλις αποσυνδεθεί η τηλεόραση είναι πλέον στο έλεος σας. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε τι θα δείτε σε αυτήν χρησιμοποιώντας επιπροσθέτως ένα video ή DVD player. Έτσι θα έχετε τα εξής προνομία:

Α) Θα βλέπετε ότι θέλετε
Β) Θα βλέπετε όποτε θέλετε αυτό που θέλετε και
Γ) Δεν θα βλέπετε αυτό που κάποιοι άλλοι θέλουν να βλέπετε.

Είναι μια συμβιβαστική λύση, λοιπόν, για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν αυτό το κουτί ή για όσους ξόδεψαν αρκετά λεφτά για να το αποκτήσουν και λυπούνται να αχρηστεύσουν αυτήν την "επένδυσή" τους ακολουθώντας κάποια από τις άλλες προτάσεις μας.


Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις!


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Συνταγή για πλιγούρι με κρέας, χρησιμοποιήσαμε μοσχαρίσιο κιμά

Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη


κιμάς

Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...