Το πραγματικό νόημα των διακοπών

Συζητήσεις » Τουριστικές πληροφορίες
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


tonight

tonight

02/06/2005, 17:49:23

Αυτές τις μέρες συζητούσαμε με ένα φίλο για τις επερχόμενες διακοπές, και όπως κάθε χρόνο όταν κάνουμε αυτή τη συζήτηση, καταλήξαμε να διαφωνούμε για το πραγματικό νόημα των διακοπών, τη χρησιμότητα τους, για το ποιές είναι οι καλύτερες κοκ. Κοντολογίς αυτός ισχυριζόταν ότι ιδανικές διακοπές είναι αυτές που πηγαίνεις σε ένα γκλάμορους μέρος (αυτός θα πάει πάλι Μύκονο),  την πέφτεις  στην πιο χάι παραλία, που έχει απαραιτήτως συνωστισμό, beach bars, μπυρίτσες, δυνατή mainstream μουσική,  καλλίγραμμες γυναίκες και γυμνασμένους άντρες, καμάκια, γνωριμίες, ανταλλαγές τηλεφώνων, ραντεβού το βράδυ (για τους αδέσμευτους εννοείται). Ο φίλος μου το εφαρμόζει κάθε χρόνο αυτό το σύστημα και πολλές φορές επιστρέφει δεσμευμένος (σε 2-3 μήνες μένει μόνος ξανά, αλλά τσπ).
Εγώ χτυπιόμουν γιατί έχω συνδυάσει τις διακοπές με την ησυχία, τη ρέμβη, τη θάλασσα, το νόστιμο φαγητό, την αιώρα μου, ένα βιβλίο, λίγες αποσκευές (πολλά μαγιώ και λίγα ρούχα) και τον όσο το δυνατόν λιγότερο κόσμο. Ειδικά στο θέμα της παραλίας είμαι πολύ απαιτητική - θέλω να έχει ελάχιστο κόσμο γιατί νομίζω ότι απολαμβάνω έτσι καλύτερα τη θάλασσα. (Έχω εντοπίσει αρκετές μοναχικές παραλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά δε θα σας τις αποκαλύψω, sorry guys!).
Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η στάση αυτή των Ελλήνων, που τους βλέπεις να στερούνται τόσα πράγματα για πολλούς μήνες, μόνο και μόνο για να παραθερίσουν για μια εβδομάδα σε ένα χάι μέρος, όπου θα ξοδεύουν σε μια βραδιά όσα κέρδισαν από εργασία μισού μήνα.
Εντάξει, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές.
Τί λέτε, ποιές είναι οι διακοπές που σας ταιριάζουν;

_fantom_

_fantom_

02/06/2005, 22:03:12

Κι εμένα μ' αρέσουν οι ήσυχες διακοπές. Κυρίως με ενδιαφέρει να αλλάζω περιβάλον και παραστάσεις για λίγες μέρες και προπάντων να ξεκουράζομαι.

Βολεύομαι στην σκιά ενός δέντρου με το καφεδάκι, και δεν την πολυ-ψάχνω ούτε για αξιοθέατα, ούτε για φωτογραφήσεις. Απλά πράματα, θέλω να κααααάθομαι!

(Όμως, όπως και πέρσι, ούτε και φέτος προβλέπονται διακοπές.)

άλλοι βέβαια, βλέπουν τις διακοπές-παραθέριση, ως ξεφάντωμα, αντί για ξεκούραση. Ανάλογα τι ψάχνει ο καθένας.

alekos

alekos

03/06/2005, 07:41:25

έχω κάνει διακοπές με:

- την κολλητή ->άψογη συννενόηση, κυνήγι μοναχικών ανδρών

- γυναικοπαρέα ->το έλα να δεις

- μεγάλη φιλική παρέα ->"φτυαράκια" όχι για την άμμο

- ζευγαρωτή ->άντε να γυρίσουμε αθήνα να χωρίσουμε...

- γκλαμουράτες ->φασαρία, πόζες, πεταμένα λεφτά

- πιό καλή η μοναξιάααααα ->μιλάω,τρώω,κολυμπάω,περπατάω,κάθομαι όποτε εγώ θέλω  

 

tonight

tonight

03/06/2005, 13:45:35

Ποιές σου άρεσαν περισσότερο;
Καλά, δεν το συζητώ, το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε κάθε χρόνο συνδυασμό.
Εγώ θα πήγαινα μια βδομάδα μόνη μου, για απόλυτη ρέμβη και χαλάρωση.
Μετά θα ακολουθούσε η εβδομάδα με την κολλητή, για να ξεσαλώσουμε και λιγάκι.
Και στο τέλος, μια εβδομάδα διακοπών με το boyfriend, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...

tonight

tonight

03/06/2005, 14:38:24

Fantom, και όσοι άλλοι δεν καταφέρετε να πάτε διακοπές το καλοκαίρι, μην απελπίζεστε!
Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για εσάς τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Φθηνά (πάμφθηνα) αεροπορικά εισιτήρια για διάφορους προορισμούς στην Ευρώπη.
Επειδή το θέμα έχει τη δική του βαρύτητα, το παρουσιάζω αυτοτελώς ...
(coming soon)

alekos

alekos

03/06/2005, 21:02:39

μετά απο προσωπικό τεστ σας λέω ότι μια εβδομάδα -αεροπορικά και ξενοδοχεία και φαγητά πληρωμένα- στη Μάλτα μου στοίχισε όσο μια εβδομάδα στην Τήνο σε πανάθλιο "ρουμ του λετ",κρύα σουβλάκια και μαυροφορεμένες προσκυνήτριες...

tonight

tonight

03/06/2005, 22:02:12

Είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες.
Μερικές φορές ένα ταξίδι στο εξωτερικό στοιχίζει ακόμη και φθηνότερα, απ' ότι σε κάποιο μέρος εντός συνόρων. Όρεξη να έχει κανείς να ψάξει για οικονομικά καταλύματα και εστιατόρια, και όλα γίνονται.

_fantom_

_fantom_

04/06/2005, 01:30:05

[Παράθεση από : tonight]Fantom, και όσοι άλλοι δεν καταφέρετε να πάτε διακοπές το καλοκαίρι, μην απελπίζεστε!


Are you playing with our pain? Όχι εντάξει, ευτυχώς αντέχω, δεν έχω ανάγκη διακοπές, τουλάχιστον για 5-6 χρόνια ακόμη.

(όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια)

anna

anna

04/06/2005, 01:44:26

άσχετο, αλλά τώρα θυμίθηκα (εκτός απο τα ελληνικά μου) στο δημοτικό που έλεγαν οι συμμαθητές μου, ότι όσα δε φτάνει η αλεπού, τα έφτανε...ο Φασούλας('87) Εντωμεταξύ, με τα περί κόστους των ταξιδιών για εξωτερικό, αρχίζουν να επιβεβαιώνονται οι υποψίες, ότι όσοι μου έχουν πει ότι θέλουν να έρθουν στην Ιταλία, ίσως δεν είναι τόσο επειδή "με έχουν πεθυμίσει"...

_fantom_

_fantom_

04/06/2005, 01:58:06

Όντως το θέμα με το φτηνό εξωτερικό, κυρίως τα δυο τελευταία χρόνια, ακούγεται αρκετά. Ή φτήνυνε το εξωτερικό ή ακρίβυνε το εσωτερικό. Είναι που ξέρουμε τι σημαίνει ανταγωνισμός στον παγκόσμιο τουρισμό. Βέβαια θα μου πεις, ότι για τους ξένους εδώ "Olympic Games" και "live your myth" αλλά... για εμάς που ζούμε τον "μυθ" όλο το χρόνο, ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε το διαβατήριο στις διακοπές.

Είπα ασυναρτησία;
Νύσταξα...

anna

anna

04/06/2005, 02:10:40

Πάντως, θα συμφωνήσω στο ότι ένα ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να στοιχίσει φθηνότερα απ'ό,τι σε κάποιο μέρος εντός των συνόρων, εξαρτάται βέβαια από τον προορισμό και τη χρονική περίοδο, καθώς και από το μεταφορικό μέσον όταν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Από'κει και πέρα, περί ορέξεως...εντός-εκτός και επί τα αυτά

Gata

Gata

04/06/2005, 20:36:30

Συμφωνώ με όλα όσα λέτε.

Για μένα κάθε καλοκαίρι είναι διαφορετικό...ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας κάθε χρονιάς, χρειάζομαι και διαφορετικές διακοπές.

Φέτος π.χ. θέλω μια ξαπλώστρα δίπλα στην θάλασσα και  να σηκώνομαι μόνο για βουτιές.

Εγώ παιδιά πάντως την Ελλάδα δεν την αλλάζω με τίποτα άλλο το καλοκαίρι. Ναι καλό και το εξωτερικό, αλλά όχι για καλοκαίρι - κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα - και έχοντας ταξιδέψει πολύ.΄

tonight

tonight

05/06/2005, 11:05:51

Αυτό εννοείται! Καλοκαίρι σημαίνει μπάνιο και παιχνίδια στη θάλασσα, μυρωδιά αντιηλιακού (καρύδα), αμμουδερές παραλίες, έναστρος ουρανός, αιώρα, ξεκούραση!
Τόσοι μήνες μένουν για ταξίδια στο εξωτερικό. Ειδικά αν αντέχεις το κρύο, κάπου εκεί στο Φεβρουάριο - Μάρτιο, είναι ό,τι πρέπει! (Γεμίζουν και οι μπαταρίες μέχρι τις επόμενες διακοπές!)
ʼσχετο, αλλά χτες τα κοπάνησα πολύ και με πιάνει νομίζω μια σκοτοδίνη ...

Gata

Gata

06/06/2005, 15:46:48

Και μη χειρότερα να λέμε

 

Ελπίζω να συνήλθες άπό την σκοτοδίνη  

_fantom_

_fantom_

23/06/2005, 13:06:29

Εναλλακτικές διακοπές στο βουνό --> κλικ!

Γιορτές της Γης (6-10 Ιουλίου 2005)


nounoukos

nounoukos

29/06/2008, 09:35:58

παιδια, θα αναστεναξει η βουρβουρου.
θα γυρισουμε σε μια εβδομαδα.
καλα να περνατε.
θα κανουμε και μια βουτια για σας, και θα πιουμε κι ενα μοχιτο στην υγεια σας!
 

charm_quark

charm_quark

29/06/2008, 09:42:46

 και θα πιουμε κι ενα μοχιτο στην υγεια σας!
Καλα να περασετε!!!!!! Με ρακετες, κουβαδακια και τα μοχιτο σας! Το αντηλιακο μην ξεχασετε!!!!!!

Tooth-fairy

Tooth-fairy

29/06/2008, 10:58:54

καλες βουτιες νουνουκε! καλα να περασετε, καλη ξεκουραση!

LittlePrince2s

LittlePrince2s

29/06/2008, 18:42:51

Καλά να περάσετε
Και για μένα να πιείτε ένα ουισκάκι παρακαλώ..προτιμώ το σκάτς σκάς

k@Tie

[email protected]

30/06/2008, 14:51:10

αχχχ καλα να περάσετε ή μάλλον ήδη περνάτε καλά...αλοίμονο σε εμάς!

tonight

tonight

30/06/2008, 17:06:48

Να περάσετε ωραία Nounouke! ήδη πρέπει να είστε εκεί...
Απ' ότι ακούω η Βουρβουρού είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για οικογένειες με πιτσιρίκια... τί έχει εκεί; Περνώντας με το κτελ για αρμενιστή και πλατανίτσι παλιά τα μόνα που θυμάμαι είναι σπίτια με γκαζόν και κούνιες στις αυλές τους

ROSEBUD

ROSEBUD

03/07/2008, 02:11:08

Στο επανειπείν.Θα μου λείψετε

LittlePrince2s

LittlePrince2s

03/07/2008, 02:12:09

Φεύγειςκι εσύ

Tooth-fairy

Tooth-fairy

03/07/2008, 11:18:01

πρινσεσα παιζουμε τους νετρινο φυλακες?

ροζυ, καλα να περασεις.... θα μας λειψεις!

nounoukos

nounoukos

07/07/2008, 16:05:14

η βουρβουρου ειναι πολυ ωραια αλλα μην πατε.. μπροστα στο ξενοδοχειο ειδαμε την χειροτερη παραλια που μπορει να φανταστει ανθρωπος στον πλανητη. εκτος αυτου, παρολο που ειναι μακροστενο χωριο (περιπου 4 χιλιομετρα μηκος με σπιτια στις δυο μεριες του δρομου και ..αυτο ηταν) δεν εχει καθολου πεζοδρομιο, για να βγεις για βολτιτσα πρεπει να πας σε αλλο χωριο γιατι κινδυνευεις να σε πατησει κανενα αυτοκινητο καθως περπατας στον δρομο, δεν εχει καμια μα καμια πλατεια,οι κουνιες ειναι σε ιδιωτικους κηπους, οι μοναδικες δυο παραλιες που ειναι παραδεκτές ειναι πολυ ρηχες (οτι πρεπει για παιδια) και πολυ ζεστες, γενικα γυρισαμε ολο το δευτερο ποδι για να κανουμε μπανιο. νικήτη, μαρμαρά, σάρτη, όρμο παναγιας, πυργαδίκια και ακτή καλογριάς (κορυφαια). πολυ χιλιομετρο..
κανουν ομως πολυ ωραιες πιτσες (σαν 18αρες ζαντες ενα πραμα, ενα τραπεζι η καθεμια) και ειναι ποοοοοολυυυυυυ ησυχα. φχαριστηθηκα αραλικι τα βραδια με θεα τη θαλασσα και εμπιθριοφωνο στα αυτια.

nounoukos

nounoukos

07/07/2008, 16:07:03

ο αρμενιστης και το πλατανιτσι εχω ακουσει οτι ειναι οι καλυτεροι προορισμοι για δευτερο ποδι. στο πλατανιτσι ειχα παει παλια αλλα αυτη τη φορα δεν φτασαμε μεχρι εκει. επεφτε κομματακι μακρια.

charm_quark

charm_quark

07/07/2008, 21:41:01

Παιδες σημερα και χθες κατεβηκα για μπανιο σε παραλιες κοντα στα σεισμοπληκτα! Καλα μιλαμε, τετοια καταστροφη δεν εχω ματαδει! Η παλια εθνικη οδος, ειναι κομμενη εκει που περναει απο μια γεφυρα μεταξυ Αλισσου και Κατω Αχαιας! Ειδα και το σπιτι που εχει μεινει το μισο, σαν κουκλοσπιτο της barbie! Βρε κακο που επαθαν οι ανθρωποι! Αλλο να τα βλεπεις στην τηλεοραση και αλλο διπλα σου ειναι η αληθεια!
Τελος παντων, το θεμα ειναι οτι οι παραλιες τους παραμενουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ! ρηχες βεβαια σε σχεση με Κορινθιακο αλλα πολυ καλα οργανωμενες και με καθαρη θαλασσα. Ιδιαιτερα μ'αρεσε κατσε να δεις πως το ελεγαν το χωριο... ααα! ναι! Στα Νιφορέικα. Λιγο δυσπροσιτη η παραλια (περνουσαμε μεσα απο ξενοδοχεια, μπαγκαλοους, ανεβηκαμε/κατεβηκαμε καμμια 100αρια σκαλια, αλλα αξιζε τον κοπο!
Δε θελω να το παινευτω, αλλα η Αχαια εχει φοβερες παραλιες και σκοπος μου φετος το καλοκαιρι να τις επισκεφτω ολες αν ειναι δυνατο! Αν μη τι αλλο, να εχω τη δυνατοτητα να προτεινω τις καλυτερες.
Με διαφορα βεβαια προτιμω το Γιαννισκάρι, που βεβαια πρεπει να εχεις 4*4 για να την πλησιασεις καθως ο δρομος ειναι μονιμως στα μαυρα του τα χαλια απο τους οικολογους. Το πολακι δε μασαει ομως... και προβλεπεται φετος να κανει τουλαχιστον μια φορα τη διαδρομη. Η θεα καθως κατεβαινεις σε αποζημιωνει παντως!

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

07/07/2008, 22:49:48

θα πρέπει να ειναι καταπληκτικα

LittlePrince2s

LittlePrince2s

08/07/2008, 13:06:27

Καλωσόρισες Νούνουυυ
Επιτέλους γυρίσατε..εγώ έκανα απεργία αυτές τις μέρες, γιατί δεν ήταν σχεδόν κανένας εδώ..κι έτσι, άφησα τα κλειδιά στην Τούθ και εγώ απέργησα

charm_quark

charm_quark

09/07/2009, 15:24:13

Βάλε στο κοτόπουλο βενζίνηηηηη
και φύγαμεεεεεεε Strange-ινηηηηηη

Φορτωσε τις ρακέτες....
πάρε και το μαγιώ σουουουου
και το αντιηλίακό σουουουου

σε μια παραλίααααα μαζίιιιιι
θα πίνουμε μοχίτο και μπύρεεςς


Αντε γεια!!!!!

nounoukos

nounoukos

09/07/2009, 19:15:36


MILLIORI AOUGOURI (den ksero italika kardia mou sorry e?) APO NETRIINAKIA,
NA PERASETE KALA!

alkyonida2

alkyonida2

13/07/2009, 13:08:55

Samothraki!na pate Samothraki!


Υπάρχουν 32 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

βιβλίο

Άλμπουμ Διασκευών - Μπάμπης Αργυρίου
Πήγα να το αγοράσω «με κλειστά το μάτια», που λένε


πίτσα

Το πρόβλημα της καμένης πίτσας του delivery
Μια φαινομενικά ωραία πίτσα, μήπως είναι καμένη από κάτω;


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...