φόρουμ - τιψ - ρουλς

Συζητήσεις » Απορίες και σχόλια για το netrino.gr
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

16/05/2005, 00:54:02

Σκέφτηκα να συγκεντρώσω εδώ, διάφορα μικρά tips που ενδεχομένως θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη στο forum.

(όποτε σκέφτομαι κάτι νέο, θα το προσθέτω)

Login

Αν κάνετε login στο forum, από την επιλογή "Γρήγορη σύνδεση" που υπάρχει πάνω-δεξιά, φεύγοντας από το netrino, το forum θα σας "ξεχάσει" και όταν ξαναέρθετε θα πρέπει να ξανακάνετε login. (Συνίσταται για όσους χρησιμοποιούν κοινόχρηστους υπολογιστές)

Όμως, από την επιλογή "Σύνδεση" που υπάρχει στο πάνω μέρος (μαζί με την βοήθεια, λίστα μελών κτλ) μπορείτε να κάνετε Login και να ζητήσετε από το forum να σας θυμάται. Έτσι την επόμενη φορά που θα έρθετε στο forum, θα σας καταλάβει και δεν θα χρειαστεί η διαδικασία του Login. (Σε αυτήν την περίπτωση, για να σας ξεχάσει το forum, θα πρέπει να επιλέξετε "αποσύνδεση")


Παράθεση σε μήνυμα

Ίσως τύχει να διαβάσετε κάποιο μήνυμα και να θέλετε να σχολιάσετε μια φράση που περιέχει. Δεν χρειάζεται να το αντιγράψετε (copy-paste) στο δικό σας μήνυμα. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο "quote" (υπάρχει στο πάνω δεξί μέρος κάθε μηνύματος) και έτσι θα σας εμφανίσει όλο εκείνο το μήνυμα στην φόρμα εισαγωγής της απάντησής σας. Στην συνέχεια, αν θέλετε μπορείτε να σβήσετε μέρος του μηνύματος, ώστε να υπάρχει μόνο το σημείο εκείνο στο οποίο αναφέρεστε. Μετά, κανονικά, γράφετε στο κάτω μέρος τα δικά σας σχόλια.

[quote=_fantom_]Το κείμενο που παραθέτετε στην απάντησή σας εμφανίζετε κάπως έτσι  και επιπλέον εμφανίζεται και το username του μέλους που το είχε γράψει [/quote]

Και από κάτω υπάρχουν τα δικά σας σχόλια.


Επικόλληση (γενικά)

Αν με δεξί κλικ, δεν σας εμφανίζει την επιλογή "επικόλληση", μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την συντόμευση Ctrl+V του πληκτρολογίου.


Επικόλληση από έγγραφο του Word

Για τους τελειομανείς: Αν τύχει να έχετε ένα κείμενο σε έγγραφο του Word, ή π.χ. θέλετε να γράψετε πρώτα (offline) στο Word την απάντησή σας (εγώ το κάνω καμιά φορά για να ελένξω και την ορθογραφία) τότε... ίσως έχετε δει και αλλού ότι μπορεί να εμφανιστούν κάποια σύμβολα #917 &#960 &#953 ανάμεσα στο μήνυμά σας. Αν θέλετε να αποφύγετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να κάνετε το κείμενο του word πρώτα μια επικόλληση στο Notepad, ώστε να γίνει "απλό κείμενο" και μετά από εκεί αντιγραφή και επικόλληση στο forum.


Εισαγωγή Link

Αν θέλετε να εισάγετε κάποιο link στο μήνυμά σας, τότε μια απλή επικόλληση δεν αρκεί, γιατί ναι μεν θα εμφανίζεται στο μήνυμα αλλά δεν θα είναι ενεργό, δηλαδή δεν θα λειτουργεί με "κλικ" (σε τέτοια περίπτωση για να το δει κάποιος θα πρέπει να το αντιγράψει και να το επικολλήσει στην γραμμή διευθύνσεων ενός νέου παραθύρου του Internet Explorer, Firefox κτλ, για να το δει). Αν λοιπόν το link θέλετε να είναι ενεργό και να λειτουργεί με "κλικ", θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κουμπάκι εισαγωγής Link, που υπάρχει στα εργαλεία της φόρμας νέων μηνυμάτων (μαζί με τα έντονα/πλάγια γράμματα κτλ)

Greeglish

Xμ...ντάξει, δεν συντρέχει κάποιος αυστηρός κανόνας του τύπου “απαγορεύονται τα γρίγκλις”, απλά υπάρχουν και μέλη που τους είναι κουραστικό ή δυσάρεστο να διαβάζουν γκρίγκλις. Αν δείτε στα πρώτα μηνύματα μου κι εγώ γκρίγκλις έγραφα, όμως το άλλαξα στην πορεία. Οπότε αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος (π.χ. δεν έχετε ελληνικά στον υπολογιστή σας ή δεν μπορείτε να γράψετε ελληνικά για τον Α ή Β προσωπικό λόγο)... προτιμήστε τα ελληνικά.

Προσθήκη φωτογραφίας/εικόνας

Για να προσθέσετε μια εικόνα στο μήνυμά σας, πρέπει η εικόνα να βρίσκεται αποθηκευμένη κάπου online. Επειδή δεν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα να "ανεβάσετε" φωτογραφίες απευθείας μέσα στο netrino.gr μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το imageshack.us

 • επισκεφτείτε την διεύθυνση --> http://imageshack.us/
 • (μπορείτε χωρίς να κάνετε register, να διαλέξετε από τον υπολογιστή σας το αρχείο εικόνας που θέλετε να ανεβάσετε)
 • αν η εικόνα είναι μεγάλη σε διαστάσεις, τσεκάρετε το κουτάκι "resize image" και επιλέξτε από το μενού δίπλα... 640x480
 • κάνοντας κλικ στην κουμπί "host it"... θα σας εμφανίσει μια σελίδα με μια λίστα από διάφορους τρόπους να έχετε πρόσβαση στην εικόνα που ανεβάσατε.
 • Πηγαίνετε στο τελευταίο κουτάκι κάτω, που δίπλα λέει "direct link to image"
 • κάντε αντιγραφή (copy), με δεξί κλικ, το περιεχόμενου εκείνου του κουτακίου
 • Στην συνέχεια, εδώ στο φόρουμ, πλέον, πατώντας το κουμπάκι της φόρμας εισαγωγής νέων μηνυμάτων ή απαντήσεων, που πάνω του έχει ένα δέντρο, επικολήστε εκεί την διεύθυνση που αντιγράψατε.
 • (προσέξτε να μην υπάρχει το http:// δυο φορές στην αρχή της διεύθυνσης μετά την επικόληση)
 • Αν όλα πήγαν καλά, θα δείτε την εικόνα μέσα στο πλαίσιο οπου γράφετε το μήνυμά σας.

Τα αστεράκια

Σε κάθε σας μήνυμα, στην αριστερή πλευρά, εμφανίζονται κάποια στοιχεία για τον συντάκτη του μηνύματος, ψευδώνυμο, ημερομηνία εγγραφής, περιοχή κτλ! Ακριβώς κάτω από το ψευδώνυμό σας, υπάρχει ένας "τίτλος" και κάποια αστεράκια. Ξεκινώντας με την εγγραφή σας, αποκτάτε ένα αστεράκι και τον χαρακτηρισμό "πρωτόνιο". Σταδιακά, συμμετέχοντας στο φόρουμ, και καθώς αυξάνονται τα μηνύματα που έχετε καταχωρήσει στο φόρουμ, αυτόματα προστίθενται ένα-ένα περισσότερα αστεράκια και παράλληλα αλλάζει και ο "τίτλος".

Αυτό είναι το λεγόμενο "ladder system" (ανεβαίνετε τα "σκαλοπάτια", σε ελεύθερη μετάφραση). Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, αυτά τα "σκαλοπάτια", δεν έχουν τον χαρακτήρα "παλαιότητας" (δεν υπάρχει παλιός και νέος, με την γνωστή κακή έννοια), αλλά είναι μια συμβολική επιβράβευση για την ενεργή συμμετοχή σας στο φόρουμ.


Forum Codes

Για την μορφοποίηση των μηνυμάτων σας, πέρα από τα διάφορα "κουμπάκια", στο πάνω μέρος της φόρμας καταχώρησης μηνυμάτων, υπάρχουν και τα λεγόμενα "Forum Codes". Είναι ένας άλλος τρόπος, για να κάνετε κάποιες ενέργεις όπως π.χ. εισαγωγή εικόνας, εισαγωγή λινκ και πολλά άλλα. Θα βρείτε διαθέσιμα παραδείγματα για κάθε επιλογή, αν κάνετε κλικ στο λινκ "Forum Codes" που υπάρχει στο κάτω μέρος της φόρμας εισαγωγής μηνυμάτων.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα forum codes, είτε κάνοντας προεπισκόπηση "Preview Post", των μηνυμάτων σας πριν τα καταχωρήσετε, είτε σε αυτό το τόπικ πειραματισμών.


Edit - Τροποποίηση

Δεν μπορείτε να τροποποιήσετε μόνοι σας τα μηνύματά σας, από την στιγμή που τα έχετε καταχωρήσει. Μπορείτε όμως να πατήσετε την επιλογή "Report" στο πάνω δεξιό μέρος του μηνύματός σας και στην φόρμα που θα μεταφερθείτε, να περιγράψετε τις αλλαγές που θέλετε να γίνουν.


Σύντομα, περισσότερα...


_fantom_

_fantom_

31/08/2005, 22:20:47

update 31/08/2005

 • Παράθεση σε μήνυμα
 • Επικόλληση από έγγραφο του Word
 • Εισαγωγή Link

_fantom_

_fantom_

03/01/2006, 19:32:48

update 03/01/2006

 • Προσθήκη φωτογραφίας/εικόνας

_fantom_

_fantom_

02/06/2006, 17:29:15

update 02/06/2006

 • Τα αστεράκια
 • Forum Codes
 • Edit - Τροποποίηση

baby_maker

baby_maker

23/06/2006, 04:20:45

Ως καινούρια και άπειρη αν μπορούσε να με βόηθήσει ο fantom...? Πώς γίνεται να έχω το δικό μου εικονίδιο που να συνοδεύει το ψευδώνυμό μου? Παρεπιπτόντως, είχα ξεχάσει τι ωραία είναι να γράφεις στα ελληνικά!

Ευχαριστώ...

_fantom_

_fantom_

23/06/2006, 09:07:38

χμ... η εικόνα θα πρέπει να είναι σε διαστάσεις 64x64 pixels, αλλιώς θα εμφανίζεται παρα-μορφωνένη. αν μπορείς να την κάνεις 64x64, μετά μπορείς να την ανεβάσεις στο http://imageshack.us/ (όπως περιγράφεται και στην εισαγωγή εικόνας) και το direct link  που θα σου δώσει εκεί, να το τοποθετήσεις στο κουτάκι "select avatar" - ορίστε μια εναλλακτική δική σας εικόνα, στις ρυμθίσεις προφίλ.

αλλιώς μπορείς να στείλεις την εικόνα στο "[email protected]" και να αναλάβει την διεκπεραίωση της υπόθεσης το τμήμα προσαρμογής και διαχείρισης αβατάρ

nounoukos

nounoukos

24/06/2006, 02:15:04

[Παράθεση από : _fantom_] και να
αναλάβει την διεκπεραίωση της υπόθεσης το τμήμα προσαρμογής και
διαχείρισης αβατάρ


charm_quark

charm_quark

25/06/2006, 23:06:20

[Παράθεση από : nounoukos]
[Παράθεση από : _fantom_] και να
αναλάβει την διεκπεραίωση της υπόθεσης το τμήμα προσαρμογής και
διαχείρισης αβατάρ


προς τι ο γελωτας;;;εγω ακομα δεν εχω καταφερει να βαλω link και να γραψω καντε κλικ εδω... να εχει βελακι και οχι το site που θελω να παραθεσω... μπουαχαχαχαχαχα

Guests

Guests

25/06/2006, 23:41:38

gelasa me thn prototypi onomasia toy tmimatos, min to pareis diaforetika..
(sorry gia ta greeklish , einai epeidi den exo katastalaksei se kapoio leitourgiko akoma.. )

Pliroforiaka, sas kalisperizo me windows vista (beta) , mono pou ksexasa na valo elliniko pliktrologio..

charm_quark

charm_quark

26/06/2006, 00:22:05

[Παράθεση από : nounoukos] gelasa me thn prototypi onomasia toy tmimatos, min to pareis diaforetika..
Οχι καλε... λιγο χουμορ εκανα και σε πειραζω... με εχετε εμενα για σοβαρο ανθρωπο;;;Για να το παρω διαφορετικα;; Πολυ φοβαμαι ομως οτι απλα μερικες φορες το συναισθημα δεν φιανεται καθαρα στο γραπτο μου λογο... αλλα δεν φταιω εγω! Παντα ημουν στουρναρι στην εκφραση-εκθεση

laVitaBella

laVitaBella

29/08/2006, 15:51:48

Να σας ρωτήσω... πως μπορω να βαλω το κειμενακι που ειναι κάτω απο το αβαταρρρ?  πχ. το Νταφυς Ντακ του νουνουκου κτλ?

_fantom_

_fantom_

29/08/2006, 16:01:18

αυτό είναι είναι το member title... συνήθως το γράφω εγώ άμα έρθει έμπνευση κάποια στιγμή, αλλά αν έχεις κάποια παραγγελεία μπορεί να επισπεύσουμε την διαδικασία 

laVitaBella

laVitaBella

29/08/2006, 16:19:37

μμμ... ε, τοτε θα περιμενω να σου έρθει η έμπνευση

_fantom_

_fantom_

29/08/2006, 16:25:44

επειδή μπορεί να αργήσει (έμνευση είναι αυτή) πες άμα το σκέφτηκες ήδη... και σε άλλες περιπτώσεις έχει γίνει παραγγελία, απλά μπορεί/ίσως/ενδεχομένως να το μεταλλάξω λίγο 

laVitaBella

laVitaBella

29/08/2006, 17:02:00

Αφού με πιεζεις τοοοσο πολυ, ενταξει λοιπον. Μου αρεσε αυτος ο στιχος απο τη Μπιοργκ (Ι’m going to prove the impossible really exists) βεβαια ειναι καπως μεγαλουτσικο αλλα θα μπορουσε να γινει και καπως ετσι (impossible really exists)

μμμ, δε ξερω τι λες και εσυ?

_fantom_

_fantom_

30/08/2006, 03:25:25

εχμψτ... νομίζω ότι κάτι τέτοιο πάει καλύτερα για την υπογραφή, παρά για το μέμπερ τάητλ

λέω να βρούμε κάτι άλλο

(εντωμεταξύ, δεν μπορώ να συλλάβω και το βαθύτερο νόημα του στίχου, είναι άραγε απλά μια σπόντα για το "όλα είναι πόσιμπλ";)laVitaBella

laVitaBella

30/08/2006, 10:19:03

πανω-κατω, ναι

while i crawl into the unknown
cover me
i'm going hunting for mysteries
cover me

i'm going to prove the possible really exists

this is really dangerous
cover me
but worth all the effort
cover me

i'm going to prove the impossible really exists

Ναι λοιπον ας βρουμε κατι αλλο...

 

ROSEBUD

ROSEBUD

11/10/2006, 15:19:23

Υπάρχει τρόπος να ανεβάσουμε εδώ μέσα

1) ως αβατάρ
2) στο "what a ....world"
 
εικόνα-φωτογραφία που να έχουμε αποθηκευμένη σε αρχείο?

ROSEBUD

ROSEBUD

11/10/2006, 15:26:19

Α!και επειδή ξέρω ότι δεν έχεις και πολύ χρόνο,αν είναι να γράψεις κανένα κατεβατό με οδηγίες,άστο για τις επόμενες μέρες αντμίνε μας

_fantom_

_fantom_

11/10/2006, 15:57:05

ε είναι ήδη γραμμένο το κατεβατό  στο πρώτο μήνυμα αυτού του θέματος... "Προσθήκη φωτογραφίας/εικόνας"

βέβαια για να εμφανίζεται ως αβατάρ, θα πρέπει το "direct link to image" να εισαχθεί στο σχετικό κουτάκι στις ρυθμίσεις προφίλ, εκεί που διαλέγεις αβατάρα. καλό θα είναι το αβατάρ να είναι τετράγωνο, γιατί θα αλλιώς  θα τετραγωνοποιηθεί και θα φαίνεται κάπως παραμορφωμένο. τέλος πάντων, με λίγα λόγια, για να μην παιδεύεσαι, στείλτο στον Παπαφίλιψ, να αναλάβει τα διαδικαστικά

ROSEBUD

ROSEBUD

11/10/2006, 22:48:28

[Παράθεση από : _fantom_]ε είναι ήδη γραμμένο το κατεβατό  στο πρώτο μήνυμα αυτού του θέματος... "Προσθήκη φωτογραφίας/εικόνας"

Χμ...επειδή κατάλαβα τι υπονοείς για το μυαλό μου,δε μου λες και μένα να καταλάβω και γω με τα πτωχά μου αγγλικά τι σημαίνει εκείνο το "αποθηκευμένο κάπου online" που έχεις γράψει??

Τς τς τς!κανένας σεβασμός στο άσπρο μου μαλλάκι..

_fantom_

_fantom_

11/10/2006, 22:58:04

ε αφού λέει παρακάτω οδηγίες για το http://imageshack.us/  (έτσι το αποθηκεύεις online)

α... μου φαίνεται κι εσύ δεν μελετάς καλά, σαν την tonight που όλο αδιάβαστην την πετυχαίνω 

ROSEBUD

ROSEBUD

12/10/2006, 00:13:37

() Με μάλωσε...

LittlePrince2s

LittlePrince2s

11/03/2008, 02:42:28

Πωπω...διάβασα αυτό το θέμα, και πολύ ζήλεψα...
Μπούχουουουουουουουουο :((((((
Συγνώμη αντμίνε, δεν θέλω να σε πιέσω(κι άλλο :ΡΡΡΡ)αλλά δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου :(((

charm_quark

charm_quark

11/03/2008, 08:32:21

Μην τον πιεζεις εσυ, αν δε θελεις, θα το κανω εγω... ΣΥΝΕΧΕΙΑ απο εδω και περα!
Θελω εικονες!
Θελω παραθεσεις!
Θελω emoticon!

Ακους _fantom_ ή κανεις τον παπιο;;;;;;

LittlePrince2s

LittlePrince2s

11/03/2008, 17:16:13

Αχαχαχαχαχαχαχ!!


Υπάρχουν 26 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

παπαγαλάκι

Τα παπαγαλάκια της Αθήνας
Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου


θετικό rapid test

Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα
Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...