Κρέπες αλά _fantom_

Μαγειρική » Συνταγές για σούπες και διάφορα άλλα
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

16/04/2005, 17:41:30

Κρέπες αλά _fantom_

Αποφάσισα να δώσω στην δημοσιότητα, την μυστική συνταγή μου για τις κρέπες. Όσοι δοκίμασαν, ξαναζήτησαν! Επειδή μπορεί να γίνει και γλυκιά και αλμυρή, βάζω την συνταγή στην κατηγορία "διάφορα". Έχουμε και λέμε:

Υλικά

  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 αυγό
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγο βούτυρο
  • + (ότι έχετε σκοπό να βάλετε εντός)

Σημείωση: με τα υλικά αυτά, σε ένα μέτριο τηγάνι, προκύπτουν περί τις 4-5 κρέπες.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά το αλεύρι, το γάλα και το αυγό. Πρέπει να γίνει ένα ρευστό, ούτε ζυμάρι, ούτε νερό. Το αλάτι, ελάχιστο, μην σας ξεφύγει, ειδικά αν τις προορίζετε για γλυκιά γέμιση. Μόλις, λοιπόν, έχετε έτοιμο το πανεύκολο αυτό μείγμα. Αρχίζει το ψήσιμο!

Ζεσταίνουμε καλά το (αντικολλητικό) τηγάνι, χωρίς λάδι. Απλά με την μύτη από ένα κουταλάκι, εκσφενδονίζουμε εντός λίγο βούτυρο και με περίτεχνες κινήσεις, φροντίζουμε να το κάνουμε μερικές βόλτες εκεί μέσα, σχεδόν εξατμίζεται.

Ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού μερικές κουταλιές από το μείγμα. Μην σας φύγει πολύ και γίνει η κρέπα... πίτσα. Περίπου 3-4 κουταλιές χρειάζονται και αμέσως, με κυκλικές κινήσεις φροντίζεται να απλωθεί σε όλο το τηγάνι. Περιμένετε να ψηθεί αρκετά από την μία πλευρά (την κάτω), κι όταν δείτε να αρχίζει και η πάνω η πλευρά να "στεγνώνει" κάνετε την τούμπα!

Για την τούμπα, δυστυχώς, δεν μπορώ να σας περιγράψω τι πρέπει να κάνετε. Ομολογώ ότι μέχρι να την μάθω κ εγώ είχα κάποια απρόοπτα (δεν μου έπεσε κάτω, ούτε κόλλησε στο ταβάνι, αλλά έτυχε να διπλώσει και να κολλήσει. Πάλι τρώγεται βέβαια). Γενικά, χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Σίγουρα είναι πιο εύκολο από την ομελέτα, διότι είναι πιο συμπαγής. Πάντως η κρέπα μπορεί να γυρίσει εύκολα και με πιρούνι, ξεκολλώντας αρχικά από την άκρη προσεκτικά, ή ακόμη και με το χέρι.

Πριν ξεκινήσουμε την επόμενη κρέπα, εκσφενδονίζουμε και πάλι λίγο βούτυρο μέσα στο τηγάνι. Κ.ο.κ.

Για την γέμιση, μπορείτε να επιστρατεύσετε διάφορα υλικά της αρεσκείας σας. Αλλαντικά, τυροκομικά, σαλάτες και ότι άλλο σκεφτείτε. Αν θέλετε να την κάνετε γλυκιά, εκτός από την γνωστή μερέντα, προτείνω επίσης κάτι που είχα εντοπίσει συγκεκριμένα σε super market Dia. Πάλι σαν μερέντα είναι αλλά έχει και βανίλια μέσα. Είναι χαρακτηριστικό το βαζάκι, φαίνονται απ' έξω άσπρες και μαύρες ρίγες, από τα δύο υλικά. Ίσως υπάρχει και σε άλλα καταστήματα. Αν το βρείτε, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Με την κρέπα, διάπλατα ανοιχτή, τοποθετήστε τα υλικά, όπως νομίζετε, και διπλώστε την όπως σας βολεύει. Δεν είναι απαραίτητο να διπλωθεί στα τέσσερα, όπως κάνουν έξω στα μαγαζιά. Εγώ π.χ. τις κάνω ρολό, και τρώγονται πιο άνετα.

Αυτά!
Καλή επιτυχία!

anna

anna

16/04/2005, 19:47:36

Kapws etsi tis ftiaxnw ki egw tis krepesapla de vazw avgo.Tha to dokimasw omws, eidika an me afton ton tropo de "svoliazei" to meigma me to aleuri kai to gala, kati pou mou eixe symvei kapoies fores sto parelthon. Nomizw oti to gala den prepei na einai kryo, yia n'apofeuxthei kati tetoio, alla kai pali...den eimai sigouri oti itan afto pou eftaige

p.s ti dixrwmi merenta tin exw vrei ki egw se arketa katastimata kai einai ontws...slourp

ROSEBUD

ROSEBUD

07/10/2005, 15:22:18

Anna το σβώλιασμα αποφεύγεται σίγουρα,αν χτυπήσεις όλα τα υλικά του μείγματος για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε μπλεντεράκι ή μίξερ.Και ο πολτός "στέκεται" καλύτερα,αν,πριν το τηγάνισμα,μείνει για λίγη ώρα στο ψυγείο.

anna

anna

07/10/2005, 15:35:53

Χμ...ομολογουμένως εγώ προσπαθούσα χτυπώντας τα υλικά του μείγματος...στο χέρι, μη διαθέτοντας μπλεντεράκι ή μίξερ. Θα το έχω όμως υπ'όψιν στο εξής, όπως και το "κόλπο" με το ψυγείο, λίγη ώρα πριν το τηγάνισμα.

_fantom_

_fantom_

17/02/2008, 12:40:02

η εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο...
http://www.netrino.gr/reloaded/blog-post.php?bp_id=1007

LittlePrince2s

LittlePrince2s

17/02/2008, 14:47:56

Πάτησα το λίνκ και λέει ότι δεν είναι διαθέσιμο :(((

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

17/02/2008, 16:07:38

εν τω μεταξυ μ έβαλες σ σκεψεις βρε φάντομ κ δεν έχω κ πραλινα στο σπιτι:(
να βγω έξω με τετοιες θερμοκρασιες δεν το συζητώ,μονο για τσιγάρα θα το κανα κ βγηκα χθες :p

LittlePrince2s

LittlePrince2s

17/02/2008, 16:33:43

Αφού δεν αποκλείστικες χθές, μην μιλάς καθόλου ;)
:ΡΡ

_fantom_

_fantom_

17/02/2008, 17:18:19

ok, επειδή ήταν λίγο μεγάλο το βίντεο, τελικά δεν δέχτηκε την πρώτη βερσιόν, αλλά με λίγο επιπλέον κόψε-ράψε στο μοντάζ, το σουλούπωσα και παίζει :-)

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

17/02/2008, 17:22:49

χμ..θα το δουμε άλλη ώρα!!
αφου προμηθευτουμε πραλινα :p

για το σβολιασμα που αναφερθηκε παραπανω,βασικά εγώ ριχνω λιγο λιγο το αλευρι στο γάλα κ όχι το γαλα στο αλευρι κ χτυπάω με συρμα.
καλα μου βγαινει :S

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

17/02/2008, 17:24:23

χτυπαω=ανακατευω στην προκειμενη περιπτωση:)

_fantom_

_fantom_

18/05/2010, 19:00:24

ένα απντέητ με μια τελειοποιητική λεπτομέρεια που εμνεύστηκα με την πάροδο του χρόνου (μιας και στο γιουτιούμπ έπεσε πολύ κράξιμο ότι μου βγαίνουν χοντρές οι κρέπες)... επειδή όταν ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι σχεδόν αμέσως αρχίζει να στερεοποιείται και δεν προλαβαίνει να απλώσει σε όλη την επιφάνεια, πλέον την ώρα που βάζω το μείγμα σηκώνω το τηγάνι από την φωτιά, για να μην αρπάξει αμέσως, και μόλις απλωθεί ομοιόμορφα τότες το βάζουμε πάλι στο μάτι

charm_quark

charm_quark

18/05/2010, 23:01:58

αχαχαχαχα.... διάβαζα τα σχόλια!
Τι ευγενικός που είναι ο κόσμος μερικες φορές!
Οτι να'ναι!!!!!

Βασικά νομίζω, πως εκτός από τις γρήγορες κινήσεις, θέλει και χαμηλότερη φωτιά... για να μην αρπάζει γρήγορα....

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

19/05/2010, 15:52:12

ναι, ναι!!!!
τοσα καλα λογια μαζεμενα δε ματαζω ξαναματαδει

vlasis20

vlasis20

15/09/2010, 12:40:54

EFTIAXA TIS KRAPES MOU VGIKAN TELIES


Υπάρχουν 15 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...