{ anna @ 23/03/2005, 10:04:23 }
Υλικά:
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό. Συνεχίζουμε με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε μια στρώση ζύμης σε ένα λαδωμένο ταψί και απλώνουμε τη μαρμελάδα. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μπαστουνάκια και την τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα σε σχήμα καφασωτό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
{ _fantom_ @ 23/03/2005, 11:51:02 }
καιρό είχαμε να δούμε συνταγή!
ακόμη λίγο και θα πεθαίναμε από την πείνα
{ tonight @ 26/03/2006, 17:30:12 }
Πριν από κάτι μήνες που είχα αποπειραθεί να φτιάξω πάστα φλώρα, που είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά (αρκεί να τη φτιάξει κάποιος άλλος), η ζύμη ήταν πολύ σφιχτή και κολούσε στα χέρια - όταν δε ψήθηκε, μου φάνηκε κάπως σκληρή (όχι αφράτη). Τί κάνουμε σ'αυτή την περίπτρωση για να σώσουμε τη συνταγή;
Παρεμπιπτόντως, η μαρμελάδα κεράσι είναι προορισμένη για πάστα φλώρα!
{ anna @ 26/03/2006, 21:05:32 }
Μήπως είχες βάλει περισσότερο αλεύρι απ'όσο χρειαζόταν? Συνήθως τότε η ζύμη βγαίνει σκληρή και όχι αφράτη.
{ tonight @ 27/03/2006, 10:47:56 }
Είχα ακολουθήσει πιστά τη συνταγή αλλά μάλλον θα έγινε αυτό που λες, καθώς τα ίδια είπε και η μάνα μου, όταν της τηλεφώνησα παραπονεμένη..
{ _fantom_ @ 13/09/2010, 11:45:49 }
έτοιμο και το video... συνταγή για πάστα φλώρα (είναι και νηστίσιμη)
Υπάρχουν 6 μηνύματα σε αυτό το θέμα