Φαγητο... Τελος
Serious Humor » Την Υγειά μας να' χουμε!
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα

charm_quark
10/02/2005, 12:39:07
Θα ηθελα να πω πως περι υγειας μιλαω!Καθοτι η Ελλαδα κατεχει πρωτια στην παχυσαρκια στην Ευρωπη. Τα Ελληνοπουλα ειναι τα πιο παχυσαρκα Ευρωπαιδα... και οι Ελληνιδες οι πιο παχυσαρκες Ευρωπαιες. Ακολουθουν και οι αντρες καπου αλλα δεν εχουν την πρωτη θεση. Θα ηθελα να πω λοιπον πως το παχος περα απο λογους αισθητικης εχει να κανει με την υγεια πανω απ'ολα. Να σας πω πως με επεισε ενας ορθοπεδικος να χασω κιλα.
Το φυσιολογικο βαρος ειναι αυτο που αντεχει να σηκωσει η καρδια, και τα ποδια. Ας πουμε οτι φυσιολογικο βαρος καποιου ειναι 60-65 kg. Και αυτος εχει 20 kg παρα πανω. Σε καθε βημα που κανουμε καθε ποδι σηκωνει το βαρος ολου του σωματος. Εκει δηλαδη που μπορει να σηκωνει 60 Kg πρεπει να αντεξει 80 kg. Λογικο λοιπον ειναι να παρουσιαζονται ποβληματα στις αρθρωσεις (γονατα, γοφοι, αστραγαλοι, μεση) Καθοτι ειναι υπερ-εργαζομενα μελη. Η καρδια δε ταλαιπωρειται. Εκει που εχει να στειλει αιμα δε 60 kg μαζα πρεπει να κοψει το κεφαλι της και να "ταισει" αλλα 20. Υπερλειτουργια λοιπον και της καρδιας. Τι γινεται οταν μαλιστα εχουμε πολυ λιπος καπου; Ξερετε γιατι λενε τις γυναικες κρυοκ....λες; Γιατι στο σημειο λοιπον αυτο εχουν πολυ extra λιπος. Το λιπος αυτο δεν αιματωνεται καλα, με αποτελεσμα να παγωνει. Γενικα οι παχουλοι ανθρωποι αργουν να ζεσταθουν αλλα αν ζεσταθουν αργουν να παγωσουν. Το λιπος παιζει και μονωτικο ρολο το χειμωνα. Αλλα αυτο δεν ειναι και καλο! Το καλοκαιρι ο παχυσαρκος υποφερει.
Για αυτους και αλλους λογους που διαιτολογος δεν ειμαι για να τους ξερω, καλο ειναι να βρισκομαστε ολοι τουλαχιστον στο φυσιολογικο βαρος. Μην παμε βεβαια και στη απεναντι μερια. Καθοτι μηδεν λιπος σημαινει και οτι ο αργανισμος δεν απορροφα τις λεγομενες λιποδιαλυτες βιταμινες... ωπου εκει τα προβληματα ειναι ισως και χειροτερα απο αυτα των παχυσαρκων.
Θελω λοιπον να πω... πως για την υγεια μας ουτε κατω ουτε πανω απο το φυσιολογικο πρεπει να ειμαστε. Και αυτο θελει θυσια και υπομονη. Το λεω γιατι το περασα. 10 μηνες αγωνιζομουν. Παραστρατησα προσφατως και ξαναξεκιναω τον αγωνα. Ειναι δυσκολο οταν πας στο γραφειο και ολοι τρωνε σοκολατες, οταν ο ανθρωπος σου τρωει πιτα σουβλακι και εσυ γιαουρτακι κτλ. Αλλα οπως το τσιγαρο ετσι και το βαρος και ο ελεγχος του θελει... θεληση. ΟΠως το τσιγαρο ειναι εξαρτηση ετσι ειναι και το φαγητο. Απολαυση το ενα, απολαυση και το αλλο. Πειρασμους το ενα, πειρασμους και το αλλο.
θα σας στειλω ενα mail που μου ηρθε και ειναι αρκετα ενδιαφερον...

charm_quark
10/02/2005, 12:39:44
Αν νομίζεις ότι αυτό που τρως στα McDonald`s είναι «κιμάς σόγια» ή κρέας αλόγου, αφού διαβάσεις αυτά που ακολουθούν, θα ευχόσουν να είχες φάει τον υγιεινό «κιμά σόγιας» και το μη τοξικό κρέας αλόγου. Σύμφωνα με πηγές εξουσιοδοτημένες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, προέκυψε πρόσφατα, ότι το κρέας που χρησιμοποιούν τα McDonald`s για τα Χάμπουργκερ, προέρχεται από τεράστια «ζώα», χωρίς πόδια και κέρατα, τα οποία τρέφονται μέσω συνδεδεμένων σωλήνων στα στομάχια τους και που στην πραγματικότητα δεν έχουν κόκαλα, αλλά μικρούς χόνδρους που δεν αναπτύσσονται ποτέ. Όποιοι τα έχουν δει, διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ αντιπαθή πράγματα, διότι πέρα από το ότι παραμένουν ακίνητα για όλη τους τη «ζωή», δεν έχουν μάτια, ούτε ουρά και σχεδόν δεν έχουν τρίχωμα. Στην πραγματικότητα τα κεφάλια τους έχουν το μέγεθος της μπάλας του τένις και το μόνο που διαφαίνεται είναι αυτό που τους έχει μείνει για «στόμα». Η γενετική παραποίηση την οποία έχουν υποστεί, τα έχει μετατρέψει σε άψυχα αντικείμενα με τρομακτική ζελατινώδη εμφάνιση.
Όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να τους αναγκάσει να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους που λένε ότι τα χάμπουργκερ τους έχουν βάση βοδινό κρέας, δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι στα λατινικά «βάση βοοειδών» σημαίνει ΠΡΑΓΜΑ, και ότι παράγουν κρέας ΠΡΑΓΜΑ, οπότε ναι, μπορούν να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΩΝ. Παρόλο που το επιχείρημά τους δεν στέκει και είναι αρκετά δόλιο, η Οικονομική δύναμη είπε ότι το προσυπογράφει, αφού δωροδοκήθηκαν πολλοί άνθρωποι, σε διαφορετικές θέσεις, σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Για αυτό το λόγο, η McDonalds έχει την πολυτέλεια να ανακοινώνει ότι αυτό που βάζουν στα χάμπουργκερ είναι 100% κρέας που έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΗ, δηλαδή κρέας «ΠΡΑΓΜΑ», εκείνων των πραγμάτων που ξέρουν ότι αφήνουν να μεγαλώνουν σε ψευδό-στάβλους και με Διαδικασίες αμφιβόλου ηθικής. Αλλά ΠΟΤΕ δε θα δείτε να υπάρχει καμία επεξήγηση ή ανακοίνωση όπου τα McDonald`s να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν είναι «Βοοειδών», που είναι η κατάλληλη ονομασία για τον γενικό καθορισμό των ταύρων και των αγελάδων.
Το χειρότερο από όλα αυτά, δεν είναι ότι τα McDonalds χρησιμοποιούν τη γενετική παραποίηση για να διατηρήσουν μεγαλύτερη την παραγωγή, αλλά ότι αυτό το κρέας, έχει έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία. Οι ουσίες και οι τοξίνες που αναπτύσσουν τα «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» που εκτρέφουν τα McDonald`s, προκαλούν με το πέρασμα του χρόνου μη αναστρέψιμες ζημιές στην υγεία. Αν νομίζατε ότι αυτό το κάνουν μόνο τα McDonalds, πρέπει να ξέρετε ότι τα χάμπουργκερ των McNuggets και των McPollo, γίνονται από τα περισσεύματα της παραγωγής των KFC (παρακάτω θα διαβάσετε το σημείωμα σχετικά με τα KFC, και θα μάθετε την ποιότητα «φαγητού» που προωθούν στην αγορά, κάτω από τις όμορφες διαφημίσεις και την κατασκευασμένη με χημικές ουσίες γεύση που μας ξεγελά).
Τα πρώτα αποτελέσματα λοιπόν, φαίνονται την επομένη που έχετε φάει χάμπουργκερ των McDonald`s. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, υφίστανται δυσπεψία και κολίτιδα. Αρχικά φαινόταν ότι αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν ύποπτα αλλά με το πέρασμα του χρόνου, η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των έμμεσων επιπτώσεων είναι ευδιάκριτη.
Είναι ένα φαινόμενο παρεμφερές με αυτό του AIDS, εφόσον επωάζεται και παραμένει κρυμμένο για πολλά χρόνια, μέχρι τη στιγμή που λίγο - λίγο φανερώνει τις κακοήθεις επιπτώσεις του. Παρόλο που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, σε μέρη όπως τον Καναδά, την Αυστραλία και φυσικά τις ΗΠΑ, έχει γνωστοποιηθεί από επιστήμονες ειδικευμένους στο αντικείμενο, ότι η νόσος του Αλτσχαϊμερ σχετίζεται με την κατανάλωση χάμπουργκερ των McDonald`s, όπως και άλλες ασθένειες των οποίων η προέλευση δε σχετίζεται με άλλες αιτίες.
Όπως διαπιστώνετε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, και για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό όλοι να μάθουν, τι ποιότητα «φαγητού» μας προσφέρουν σε αυτά τα μέρη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πουλάνε κάτι που δεν είναι αυτό που λένε. Μόνο με την πίεση θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε να χρησιμοποιούν τα McDonald`s αληθινό κρέας βοδινού και όχι κρέας «ΠΡΑΓΜΑ».
Και το KENTUCKY; Δυστυχώς τα KFC έχουν εδώ και χρόνια ξεφύγει από την παράδοση. Παρόλ αυτά πολλοί είναι οι άνθρωποι που τρώνε στα KFC με θρησκευτική ευλάβεια επηρεασμένοι από το σύγχρονο marketing. Δεν ξέρουν όμως τι πραγματικά τρώνε. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης έρευνας για τα KFC που έγινε στο πανεπιστήμιο του Νέου Χαμσαϊρ, ανακαλύφθηκαν ορισμένα ενοχλητικά γεγονότα. Πρώτα από όλα παρατηρήθηκε ότι η εταιρεία άλλαξε το όνομά της. Από Kentucky Fried Chicken (Τηγανιτά Κοτόπουλα Κεντάκι) έγινε KFC. Μπορεί κάποιοι να πουν, Ε και;, απλή συντομογραφία. Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν λόγω του τρόπου παρασκευής «FRIED»(τηγανιτά).
Δεν είναι όμως αυτό. Ο λόγος που μετονομάστηκε σε KFC είναι γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «CHICKEN». Γιατί; Απλά γιατί τα KFC δε χρησιμοποιούν «αληθινά κοτόπουλα». Χρησιμοποιούν γενετικά παραποιημένους οργανισμούς. Αυτά που αποκαλούν «κοτόπουλα» διατηρούνται ζωντανά μέσω διασωληνώσεων στο σώμα τους που διοχετεύουν αίμα και θρεπτικές ουσίες στη δομή τους. Δεν έχουν ράμφη, φτερά ούτε πόδια. Η δομή τους έχει περιοριστεί δραματικά ώστε να περιέχει μόνο κρέας. Αυτό είναι πολύ καλό για τα KFC εφόσον δεν έχουν μεγάλο κόστος παραγωγής. Δεν χρειάζεται να τα ξεπουπουλιάζουν, ή να αφαιρούν ράμφος ούτε πόδια. Η κυβέρνηση τους υπέδειξε να αλλάξουν όλα τα μενού τους έτσι ώστε να μην αναφέρεται πουθενά η λέξη «κοτόπουλο». Αν προσέξετε θα το παρατηρήσετε. Ακούστε και τις διαφημίσεις τους. Δεν θα δείτε ή θα ακούσετε τη λέξη «κοτόπουλο».
Αυτή ίσως είναι η σκληρή αλήθεια, που δεν φαίνεται πίσω από τις εταιρείες, που επικρατούν σήμερα έναντι του σκληρού τους ανταγωνισμού. Σε μια κοινωνία που δεν μπαίνει καν στον κόπο, να διαβάσει τι περιέχουν (αναλυτικά) οι συσκευασίες που αγοράζει. Αλλά ακόμα και να διαβάσει δεν ξέρει σε τι μεταφράζονται τα Ε που γράφουν στα ψιλά γράμματα αλλά και πως μπορούν από την άλλη προϊόντα που γράφουν «χωρίς συντηρητικά» να βρίσκονται στο ράφι του καταστήματος και εκτός ψυγείου με μεγάλη διάρκεια ζωής (π.χ. ο τοματοπολτός, οι διάφοροι χυμοί κτλ), ενώ αν πάρουμε τον φυσικό χυμό από ένα πορτοκάλι ή μια ντομάτα δεν θα μπορέσουμε να τον διατηρήσουμε αναλλοίωτο ούτε μια μέρα. Απλά γιατί αυτό που υπάρχει μέσα στην συσκευασία δεν είναι πλέον φυσικό. Είναι νεκρό και μουμιοποιημένο, είναι χημικό, είναι οτιδήποτε άλλο από φυσικό. Είναι καλυμμένο πίσω από την ωραία και εντυπωσιακή λέξη «βιομηχανοποιημένο».
Ναι αλλά δεν ξέρουμε την διαδικασία της βιομηχανοποίησης που συσκευάζει το προϊόν και το εγγυάται χωρίς συντηρητικά για τόσο μακριά χρονικά διαστήματα
Αυτήν ακριβώς την βιομηχανοποίηση φοβόμαστε και δυστυχώς οι στατιστικές έρχονται να επαληθεύσουν τους φόβους μας. Δηλαδή ενώ σήμερα ένας στους τέσσερις εμφανίζει μιας μορφής καρκίνο τα επόμενα χρόνια η αλματώδης αύξηση της ασθένειας θα φέρει στην θέση αυτή ένα από τους δύο καθημερινούς ανθρώπους που κυκλοφορούν δίπλα μας, γνωρίζοντας η όχι την ασθένεια που εκκολάπτεται μέσα του. Το ίδιο ισχύει για τις περισσότερες από τις ασθένειες και δυστυχώς κληροδοτούμε ακόμα περισσότερα προβλήματα στις γενιές που ακολουθούν. Μια και η βιομηχανοποιημένη τυποποίηση των τροφίμων έχει εφαρμόζεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος μάχεται για να διατηρήσει τον καταστρεπτικό για κάθε μορφή ζωής σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έτσι από τον επιβλαβή δικό μας τρόπο ζωής η αρρώστια μπορεί να εμφανιστεί στα παιδιά μας ή στις επόμενες γενιές ακόμα και μέσα από τα γονίδια που τους κληροδοτούμε -παρά τις ανακοινώσεις, κάθε τόσο, των επιστημόνων και των φαρμακευτικών εταιρειών, για προόδους σε φάρμακα και θεραπείες-.
Τα παραπάνω σηματοδοτούν ένα μικρό μόνο μέρος του τι κάνουν οι σημερινές βιομηχανίες για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, έναντι του αδυσώπητου ανταγωνισμού τους. «αν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνουν οι ανταγωνιστές μας» και ο χορός καλά κρατεί
Έτσι μας μάθανε θα πουν μερικοί. Οι άλλοι φταίνε θα πουν κάποιοι άλλοι κτλ. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν φταίνε αυτοί που μας ξεγελούν, φταίμε εμείς που θέλουμε να ξεγελαστούμε. Όταν γνωρίζουμε τι καύσιμο πρέπει να βάλουμε στο αυτοκίνητο μας και πως πρέπει να το χειριζόμαστε για να λειτουργεί σωστά. Και χειριζόμαστε με περισσή ευκολία, πολύπλοκες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, ενώ δεν κάνουμε τον κόπο να μάθουμε σωστά και τεκμηριωμένα, πως λειτουργεί και τι καύσιμα πρέπει να βάλουμε σε ότι πολυτιμότερο έχουμε. Στον ίδιο μας τον οργανισμό.
Δυστυχώς βλέπουμε τους άλλους να περπατούν δύπλα μας και νομίζουμε ότι είναι υγιείς. Είναι όμως σίγουρα υγιείς ; Ας μιλήσουν οι στατιστικές...
Στις Η.Π.Α. σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 12.000.000 γνωστοί διαβητικοί και κάθε 1 λεπτό ανακαλύπτεται κι ένας ακόμη. Η συχνότητα της νόσου φαίνεται να αυξάνει κατά 6% κάθε χρόνο.
Περιοδικό «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»,

_fantom_
21/08/2005, 22:52:41
Η νέα εφεύρεση της Μονσάντο: το γουρούνι!!! --> κλικ! (greenpeace.org/greece)

ROSEBUD
05/07/2007, 14:28:13
Το ιδανικό βάρος όσο μεγαλώνει κανείς αυξάνεται με την ηλικία.Πχ.το ιδανικό βάρος μιας γυναίκας στα 20 της χρόνια μπορεί να είναι 60 κιλά ενώ στα 40 της 70.Βολικότατο!δε λέω....Αλλά αναρρωτιέμαι ποια είναι η επιστημονική εξήγηση σε αυτό...Κανονικά δεν θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο,εφόσον και οι καύσεις(υποτίθεται)ότι γίνονται πιο εύκολα σε έναν πιο νέο άνθρωπο και τα κόκκαλα είναι πιο γερά για να αντέξουν περισσότερο βάρος?

Tooth-fairy
29/06/2009, 17:54:59
κοιτα τι βρηκε ο λακης....
εγω νομιζω ροζυ πως αυξανει το βαρος με την ηλικια επειδη πηζει το μυαλο (σα γιαουρτι....)
και γενικα αυξανει η ωριμοτητα (και καλα) και μαλλον η ωριμοτητα ζυγιζεται......

ROSEBUD
29/06/2009, 18:05:07
πήζει λες το μυαλό?μπα!μάλλον νερουλιάζει!!
Υπάρχουν 6 μηνύματα σε αυτό το θέμα
Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1
Προσθήκη απάντησης
Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)
Τα παπαγαλάκια της Αθήνας
Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου
Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα
Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό
Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...
Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...
Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....
Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...
Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων
Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ
Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...
Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...
η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...
Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...
Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...
Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...