{ anna @ 23/12/2004, 23:22:55 }
Υλικά:
Για το σιρόπι:
Εκτέλεση:
Χτυπάμε μαζί το λάδι, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ένα κουταλάκι κανέλα.Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των υγρών ανακατεύοντας συνεχώς.Ζυμώνουμε τη ζύμη καλά και προσθέτουμε, αν χρειασθεί, λίγο αλεύρι ακόμη.Η ζύμη πρέπει να γίνει σχετικά μαλακή.Πλάθουμε τα μελομακάρονα κυλινδρικά, τα πιέζουμε με πηρούνι για να γίνει η επιφάνειά τους αυλακωτή, τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη.Ξαφρίζουμε και βουτάμε μέσα στο σιρόπι τα μελομακάρονα.Τα περνάμε από τα τριμμένα καρύδια για να κολλήσουν στην εξωτερική τους επιφάνεια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
{ _fantom_ @ 17/05/2010, 12:50:24 }
από τις κλασικές χριστουγεννιάτικες συνταγές αλλά... άραγε φτιάχνει κανείς μελομακάρονα εκτός από τις μέρες των Χριστουγέννων;
{ charm_quark @ 17/05/2010, 14:54:02 }
Θα τα έφτιαχνα, αν δεν ήμουν σε δίαιτα αλλά αμέλωτα.
Είναι μούρλια για μπισκοτάκια αμέλωτα, ιδιαίτερα μαζί με τον καφέ!!!
Βέβαια το "θα τα έφτιαχνα" με το "τα έχω φτιάξει, εκτός Χριστουγέννων" απέχουν πολύ!
Μία φορά έχω φτιάξει (αμέλωτα) στη ζωή μου, τότε που ήμουν φοιτήτρια....
{ _fantom_ @ 17/05/2010, 18:45:32 }
άραγε και στα ζαχαροπλαστεία έχουν μελομακάρονα τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου έχω σκεφτεί να ρωτήσω από περιέργεια, να δω και την αντίδραση τους
{ _fantom_ @ 29/11/2013, 10:31:37 }
πέρασαν τα χρόνια και ήρθε η ώρα να γίνουν και τα μελομακάρονα ένα ωραίο βίντεο!
έκανα κάποιες μικρές τροποποιήσεις στη συνταγή, τις οποίες (και πολλά άλλα) μπορείτε να διαβάσετε εδώ!
Υπάρχουν 5 μηνύματα σε αυτό το θέμα