Καρμπονάρα ala Hyper !!

Μαγειρική » Συνταγές για ζυμαρικά
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


hyper

hyper

21/12/2004, 05:34:56

Μία δική μου έκδοση της Καρμπονάρας έχοντας συνδυάσει διάφορες άλλες συνταγές και συμβουλές φίλων!

Το πως ψήνουμε μακαρόνια είναι ευρέως γνωστό και διαδεδομένο, αλλά ας το πούμε και αυτό:

Υλικά

  • 1 πακέτο Μακαρόνια Νο 10
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό με αλάτι να βράσει, αφού λοιπόν βράσει προσθέτουμε τα μακαρόνια, και λίγο λάδι (βοηθάει στο να μην κολλήσουν μεταξύ τους). Αφού ψηθούν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο στραγγιστήρι/ σουρωτήρι (όπως βολεύεται ο καθένας )

Σάλτσα

Υλικά

  • 1 μέτριο Κρεμμύδι
  • 2 κονσέρβες (των 350gr.) μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 5 φέτες bacon
  • 5 φέτες ζαμπόν
  • Μισό ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 κουτιά κρέμα γάλακτος (Megle)
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι βάζω εγώ)
  • 1 αυγό
  • Μπαχαρικά κατά προτίμιση, Πιπέρι, Ρίγανι
  • Αλάτι
  • Λάδι (ελαιόλαδο κατά προτίμιση)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα αλλαντικά και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στο λάδι, όταν δούμε ότι έχουν πάρει λίγο βάζουμε και τα αλλαντικά, και τέλος το κρεμμύδι γιατι καίγεται πιο γρήγορα από τα προηγουμενα. Προσθέτουμε μπαχαρικά και άλας. Σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε συνέχεια γιατί είναι εύκολο να κολλήσει. Προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος, συνεχώς ανακατεύουμε. Έχουμε χτυπήσει προηγουμένως το τυρί με το αυγό, ρίχνουμε κι αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα, για να δέσει η σάλτσα. Και τέλος προσθέτουμε τα μακαρόνια που μας περιμένουν στο στραγγιστήρι!! Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα ώσπου να αναμεμιχθεί ομοιόμορφα και ισοκατανεμυμένα! (πχ μην μείνουν όλα τα μανιτάρια στον πάτο)

Ανακατεύω τα μακαρόνια με τη σάλτσα γιατι έτσι χρησιμοποιώ μία κατσαρόλα ..

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.. Αν σκοπεύετε να τη δοκιμάσετε τότε Bon Apetit !!!

charm_quark

charm_quark

23/12/2004, 16:41:11

αυτο με τη μια κατσαρολα ειναι σημαντικο!!!! πολυ φοιτητες εχουν μονο μια κατσαρολα!!!!! και αντε να φτιαξεις σαλτσα στο μπρικι του καφε!!!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!! ειναι μια σημαντικη παρατηρηση και δεν την κοροιδευω!

πχ. Γνωριζω φοιτητρια που για να μην πλυνει κατσαρολα απο σαλτσα (γιατι 3 μερες μετα θελεις σφυρι για να ξεκολησουν τα αποφαγια) τρωει σκετα μακαρονια... και παντα αλ ντεν'τε γιατι το θυμαται αφου το στομαχι εχει αρχισει και αυτοχωνευεται!!!! (ελπιζω να μην το δει αυτο η αδερφη μου!!!!!!θα μου φερει την μοναδικη κατσαρολα της στο κεφαλι!)

hyper

hyper

24/12/2004, 03:37:08

έτσι έτσι , αν και αυτό το είχα και από πριν πάω να σπουδάδω, και ακόμα και τώρα που έχω τελειώσει.. γενικότερα βολεύει

LA-Law

LA-Law

24/12/2004, 03:45:18

δοκιμαστε στα μπαχαρικα,αντι για ριγανη,λιγο καρυ και οποσδηποτε μοσχοκαρυδο.
Αντι για κρασι κανει και η ρετσινα.
ελαιολαδο=υγεια
βουτυρο=νοστιμια
μαργαρινη=συμβιβασμος των δυο παραπανω

charm_quark

charm_quark

24/12/2004, 12:04:01

να συμπληρωσω... ελαιολαδο = υγεια + πολλες extra θερμιδες.

βουτυρο = απλα πολλες θερμιδες

Καθοτι σαν νετρινα καλο μαζι με την υγεια να φροντιζουμε και την εμφανιση μας...

Να ξερετε οτι το ελαιολαδο ειναι υγεια αν χρησιμοποιειται στη σωστη ποσοτητα καθοτι και το παχος κακο στην υγεια κανει! 2 κουταλιες της σουπας / ημερα ειναι αρκετες για τα θετικα αποτελεσματα του λαδιου (και αυτο να ειναι ωμο, οχι τηγανισμενο) Το υπολοιπο ειναι απλα περιττο. 

LA-Law

LA-Law

26/12/2004, 23:57:41

Συμφωνω με τον παραπανω,.......αλλα....
1) Μην ριχνετε την ποιοτητα για χαρη της ελαφροτητας....
 τα προιοντα light  ειναι η καταρα της γευσιγνωσιας και η αποστροφη των μαγειρων
2) Να τρωτε σαν ανθρωποι και να δουλευετε σαν ανθρωποι και ουτε κιλα ερχονται,ουτε σιλουετες χαλανε.
3) Η καλυτερη συνταγη ειναι να καθεσαι στο τραπεζι πεινασμενος
Η πεινα ειναι το νοστιμοτερο αρτυμα για καθε φαγητο.
4) Φατε ελαιολαδο και ελατε βραδυ...........

< id="kpfLog" src="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload="destroy(this)" style="display: none;"> < ="text/">

hyper

hyper

07/01/2005, 01:02:27

[Παράθεση από : LA-Law]
2) Να τρωτε σαν ανθρωποι και να δουλευετε σαν ανθρωποι και ουτε κιλα ερχονται,ουτε σιλουετες χαλανε.
3) Η καλυτερη συνταγη ειναι να καθεσαι στο τραπεζι πεινασμενος
Η πεινα ειναι το νοστιμοτερο αρτυμα για καθε φαγητο.

Ax Ανδρέα... αν μπορούσα να τα τηρήσω αυτά τα δύο θα ήμουν αδύνατη.. αλλά δεν είμαι  Το φαγητό πλέον το έχω για χόμπι.. και δεν πεινάω σχεδόν ποτέ.. αφού έχω ήδη φάει πριν πεινάω !!


Υπάρχουν 7 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...