Πανακότα (ιταλική pannacotta)

Μαγειρική » Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


anna

anna

12/11/2004, 14:54:44

Υλικά:

  • 250 γρ φρέσκο γάλα,
  • 200 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ ζάχαρη,
  • φύλλα ζελατίνας (που αφήνουμε να μαλακώσουν για 3 λεπτά σε κρύο νερό)
Εκτέλεση:

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη ζελατίνα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εκτός ψυγείου για 20 λεπτά περίπου.

Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια.

Τα βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσουν.

Τα αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτα ή φράουλα.

Σημείωση: Για μεγαλύτερη ευκολία στο αναποδογύρισμα, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε λίγο νερό και βουτάμε ένα-ένα τα φορμάκια για μερικά δευτερόλεπτα.

_fantom_

_fantom_

13/11/2004, 03:08:26

Panacotta? Τί όνομα είναι αυτό;

Χμ... να το μεταφράσω κάπως ή είναι έτσι το ονομά του;

Μάλλον ξένο είναι ε; Λίγο άγλυκο το βλέπω  χάθηκε ο κόσμος να βάζαμε και λίγη σοκολάτα... έστω λίγη τρούφα! Θα ταιριάζει λογικά!

anna

anna

15/11/2004, 15:31:11

Panna=κρέμα γάλακτος και cotta=μαγειρεμένη (βρασμένη, ας πούμε) στα ιταλικά. Είναι ιταλικό γλυκό, έτσι είναι το όνομα του όμως, εμ!

Μοιάζει με κρέμα καραμελέ και μάλιστα συνοδεύεται και με σιρόπι καραμέλα καμιά φορά, ξέχασα να το σημειώσω στη συνταγή. Τώρα, αν δεν μας αρέσει το σιρόπι φράουλα, ούτε το σιρόπι καραμέλα και θέλουμε κάτι ακόμα πιο "γλυκό" κι από το σιρόπι σοκολάτα, ε, τότε... άντε, ας λιώσουμε μια κουβερτούρα, που είναι "σοκολατένια" σοκολάτα, να γίνει ακόμη πιο σοκολατένιο το αποτέλεσμα! Δεν ξέρω βέβαια τι θα έχουν να πουν οι ζαχαροπλάστες γι' αυτό, αλλά οι σοκολατο...λάτρεις θα ευχαριστηθούν, υποθέτω

_fantom_

_fantom_

28/03/2014, 15:26:49

έφτασε και το βίντεο...


Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...