Γιαουρτογλυκό με ανανά σε ζελέ και κομπόστα

Μαγειρική » Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


charm_quark

charm_quark

29/05/2011, 18:36:50

 Αυτό το γλυκάκι, το είχα πρωτο-δοκιμάσει το 1997, από τη σπιτονοικοκύρισα μου στη Θεσσαλονίκη. Αν και μ'αρεσε πολύ, δεν επεδίωξα να βρω τη συνταγή του και να το ξαναφτιάξω. Την προηγούμενη εβδομάδα σε μία ακόμα απόπειρα να ικανοποιήσω την λαχτάρα μου για γλυκό, εν καιρώ προσπάθειας να χάσω κανα γραμμάριο από τα κιλά που πήρα το τελευταίο τρίμηνο, συνέθεσα αυτή τη συνταγή που μου θύμησε... τα φοιτητικά μου χρόνια.
Γρήγορο, ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ, καλοκαιρινό!

Υλικά:
2 κεσεδάκια των 200γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά.
2 φακελάκια ζελέ light με γέυση ανανά.
1 κονσέρβα του 1 kg περίππου με κομπόστα ανανά.
Προαιρετικά για βάση:
*1 κουτί μπισκότα πτι-μπερ ολικής
*2-3 κουταλίες βούτυρο.

Παρασκευή:
Αν θέλουμε βάση στο γλυκάκι μας (αν και δεν είναι απαραίτητη, θρυματίζουμε τα μπισκότα με το χέρι (δεν είναι ανάγκη να γίνουν σκόνη) και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο τα ζυμώνουμε να πάει παντού το βουτυρο και τα απλώνουμε πιέζοντας σε ένα πυρεξάκι ή τη φόρμα που θα βάλουμε το γλυκό. Τοποθετούμε στο ψυγείο να δέσει η βάση.

Το γλυκακι τώρα... 
Διαλύουμε σε 300 ml βραστό νερό τα δύο φάκελα του ζελέ, συμπληρώνουμε το χυμό από τη κονσέρβα ανανά + κρύο νερό ώστε να γίνουν επιπλέον 300ml κρύου υγρού. Μέσα στο υγρό αυτό ζελέ ανανά αδειζουμε τα δύο γιαούρτια και ανακατεύουμε καλά!
Αδειάζουμε το υγρό πάνω στην βάση. Ψιλοκόβουμε τον ανανά και διασκορπίζουμε τα κομμάτια του μέσα στο πυρέξ. 
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί το ζελέ.

*σημ. Εκτός απο κομματάκια ανανά δοκιμάστε το και με άλλα φρούτα κομποστοποιημένα και ιδιαίτερα με ροδάκινα! Είναι θεικό!


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...