Γιαουρτογλυκό με ανανά σε ζελέ και κομπόστα

Μαγειρική » Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


charm_quark

charm_quark

29/05/2011, 18:36:50

 Αυτό το γλυκάκι, το είχα πρωτο-δοκιμάσει το 1997, από τη σπιτονοικοκύρισα μου στη Θεσσαλονίκη. Αν και μ'αρεσε πολύ, δεν επεδίωξα να βρω τη συνταγή του και να το ξαναφτιάξω. Την προηγούμενη εβδομάδα σε μία ακόμα απόπειρα να ικανοποιήσω την λαχτάρα μου για γλυκό, εν καιρώ προσπάθειας να χάσω κανα γραμμάριο από τα κιλά που πήρα το τελευταίο τρίμηνο, συνέθεσα αυτή τη συνταγή που μου θύμησε... τα φοιτητικά μου χρόνια.
Γρήγορο, ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ, καλοκαιρινό!

Υλικά:
2 κεσεδάκια των 200γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά.
2 φακελάκια ζελέ light με γέυση ανανά.
1 κονσέρβα του 1 kg περίππου με κομπόστα ανανά.
Προαιρετικά για βάση:
*1 κουτί μπισκότα πτι-μπερ ολικής
*2-3 κουταλίες βούτυρο.

Παρασκευή:
Αν θέλουμε βάση στο γλυκάκι μας (αν και δεν είναι απαραίτητη, θρυματίζουμε τα μπισκότα με το χέρι (δεν είναι ανάγκη να γίνουν σκόνη) και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο τα ζυμώνουμε να πάει παντού το βουτυρο και τα απλώνουμε πιέζοντας σε ένα πυρεξάκι ή τη φόρμα που θα βάλουμε το γλυκό. Τοποθετούμε στο ψυγείο να δέσει η βάση.

Το γλυκακι τώρα... 
Διαλύουμε σε 300 ml βραστό νερό τα δύο φάκελα του ζελέ, συμπληρώνουμε το χυμό από τη κονσέρβα ανανά + κρύο νερό ώστε να γίνουν επιπλέον 300ml κρύου υγρού. Μέσα στο υγρό αυτό ζελέ ανανά αδειζουμε τα δύο γιαούρτια και ανακατεύουμε καλά!
Αδειάζουμε το υγρό πάνω στην βάση. Ψιλοκόβουμε τον ανανά και διασκορπίζουμε τα κομμάτια του μέσα στο πυρέξ. 
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί το ζελέ.

*σημ. Εκτός απο κομματάκια ανανά δοκιμάστε το και με άλλα φρούτα κομποστοποιημένα και ιδιαίτερα με ροδάκινα! Είναι θεικό!


Έχω ένα κόμπο στο λαιμό και μια θηλιά που όλο στενεύει.
Είναι η καρδιά μου μια αυλή σ' ένα κελί που όλο μικραίνει.
Μα εσύ που έχεις το κλειδί έλα και πες μου το...
"γιατί";


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

βάψιμο αυγών

Βάψιμο αυγών με φυσικό τρόπο - Δοκιμή με παντζάρια
Δοκίμασα να βάψω αυγά με παντζάρια για να δω το αποτέλεσμα


φαλάφελ

10+1 νηστίσιμες συνταγές για τη νηστεία του Πάσχα
Δες μερικές ιδέες για νηστίσιμα φαγητά και γλυκά


online αγορές

Online αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα
Πως γίνονται οι ηλεκτρονικές αγορές και ποια είναι συνήθως η διαδικασία


πατάτες βουτύρου

Πατάτες βουτύρου
Με βούτυρο και αλατοπίπερο


τραχανόπιτα

Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο
Χρησιμοποιώ γλυκό τραχανά και τυρί φέτα


ποντιακό περέκ

Συνταγή για περέκ στο τηγάνι
Το κάνω με τυρί φέτα αλλά γίνεται και με άλλη γέμιση


αυγό

Συνταγές για φοιτητές
Υπάρχουν απλά φαγητά που γίνονται γρήγορα



Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


σκορδαλιά

Η συνταγή της σκορδαλιάς με πατάτα σε βίντεο
Για τους λάτρεις του σκόρδου :-)


ρολόι

Τι ώρα είναι στις 12 το μεσημέρι;
Είναι προ ή μετά μεσημβρίας;


βραστά κάστανα

Βραστά κάστανα
Θέλει λίγο υπομονή το καθάρισμα


Ραβανί

Ραβανί (ή Ρεβανί)
Ένα σιροπιαστό κέικ


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Χούμους

Χούμους
Αυτό γίνεται με ρεβίθια