Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Μαγειρική » Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

18/04/2011, 23:26:54

Μια συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο που κάναμε πριν λίγο, υπό την επίβλεψη της γιαγιάς

Υλικά:

  • 1 κούπα λάδι
  • 2 κούπες σιμιγδάλι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • μισό λεμόνι
  • κανέλα
Στην αρχή ετοιμάζουμε το σιρόπι, δηλαδή σε μια κατσαρολα σιγοβράζουμε το νερό με την ζάχαρη και καθώς αρχίζει να βράζει ρίχνουμε μέσα το λεμόνι κομένο σε φέτες (αφού το έχουμε πλύνει πρώτα).

Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και απομακρύνουμε τις φέτες λεμονιού (π.χ. με ένα πηρούνι)

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας πολύ καλά... το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς... αρχίζει να αλλάζει χρώμα...

Μετά, ρίχνουμε σιγά-σιγά στο σιμιγδάλι το σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα μέχρι να "σφίξει" κάπως και κατόπιν το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" σκεπασμένο, να "τραβήξει" που λέμε.

Ε, μετά κι από αυτά, κάποια στιγμή ανοίγουμε την κατσαρόλα και είναι έτοιμο. Το βάζουμε σε φορμάκια, το σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω και λίγη κανέλα.

Αυτό είναι, σχετικά εύκολη συνταγή αν εξαιρέσεις το πολύ ανακάτεμα

_fantom_

_fantom_

19/04/2011, 10:56:45

charm_quark

charm_quark

21/03/2012, 00:29:27

Light διασκευή για τους διαιτούντες (την έφτιαξα last week και είναι κατα πολύ καλύτερη απο την κλασσική εκδοχή):

Καθόλου λάδι, αλλα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ καλό αντικολητικό τηγάνι/σκεύος. Καβουρδίζουμε εκεί το σιμιγδάλι. Δεν χρειάζεται λάδι. Συνεχές ανακάτεμα μονο.

Στο σιρόπι. 2 ποτήρια ζάχαρη (όχι 3) αλλα το ένα ποτήρι νερό αντικαθίσταται με 1 ποτήρι πορτοκαλάδα (απο φρεσκοστιμένο χυμό) +φλύδα απο 2 πορτοκάλια + φλύδα απο 2 λεμόνια +3 μπαστουνάκια κανέλα. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι όσο το βράζετε να μου έχετε εμπιστοσύνη. 

Η ανάμιξη είναι η ίδια ακριβώς. Πρόσθεσα και ένα πακετάκι σταφίδες. Μούρλια βγήκε και με 0 λιπάρα. 
Αν και με λιγότερη ζάχαρη είναι αρκετά γλυκός, καθώς τα σάκχαρα απο το πορτοκάλι καραμελωνουν κατα τον βρασμό και έτσι δεν φαίνεται καμμία διαφορά. (δοκιμάστε το σας λέω..... )

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

21/03/2012, 23:31:06

χμ... ενδιαφερουσα παραλλαγη.. 
θα το δοκιμασω, καποια στιγμη :)


Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...