αλουμινόχαρτο: σωστή χρήση και προφυλάξεις

Μαγειρική » Θέματα Διατροφής
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

31/01/2011, 21:14:43

ένα ερώτημα που με ταλανίζει αρκετό καιρό τώρα, είναι το ποια είναι η σωστή πλευρά στο αλουμινόχαρτο. Για αρκετά χρόνια δεν είχα προσέξει ότι έχουν διαφορά οι δύο πλευρές του (ή δεν ξέρω αν σε όλα τα αλουμινόχαρτα έχουν διαφορά) μέχρι που κάπου το άκουσα και τότε παρατήρησα ότι όντως η μία πλευρά είναι πιο γιαλυστερή από την άλλη.
το θέμα λοιπόν είναι αν έχουν διαφορά οι δύο πλευρές και, αν ναι, ποια από τις δύο πλευρές είναι καλύτερο να έρθει σε επαφή με τα τρόφιμα;

κάτι που παρατήρησα δύο φορές τους τελευταίο μήνα, είναι μικρά ίχνη αλουμινόχαρτου κολλημένα επάνω στο φαγητό, την μία το φαγητό ήταν ζεστό και την άλλη παγωμένο (στην κατάψυξη).
μήπως δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε σε "ακραίες" θερμοκρασίες ή μήπως δεν ήταν καλής ποιότητας το συγκεκριμένο γι'αυτό και "μάδησε";

σήμερα που αγόρασα ένα καινούργιο ρολό, έψαξα στο κουτί και το συγκεκριμένο αναφέρει, εκτός των άλλων, ότι "μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές" (δεν ήταν βέβαια το πιο φτηνό που είδα, δεν ξέρω αν ισχύει και για τα άλλα) ενώ κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι που λέει ότι "δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με αλάτι, λεμόνι ή ξύδι..." (αυτό δεν το γνώριζα)

εσείς έχει τύχει να διαβάσετε τις οδηγίες και τις προφυλάξεις;
τι γνωρίζετε επί του θέματος;


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...