αλουμινόχαρτο: σωστή χρήση και προφυλάξεις

Μαγειρική » Θέματα Διατροφής
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

31/01/2011, 21:14:43

ένα ερώτημα που με ταλανίζει αρκετό καιρό τώρα, είναι το ποια είναι η σωστή πλευρά στο αλουμινόχαρτο. Για αρκετά χρόνια δεν είχα προσέξει ότι έχουν διαφορά οι δύο πλευρές του (ή δεν ξέρω αν σε όλα τα αλουμινόχαρτα έχουν διαφορά) μέχρι που κάπου το άκουσα και τότε παρατήρησα ότι όντως η μία πλευρά είναι πιο γιαλυστερή από την άλλη.
το θέμα λοιπόν είναι αν έχουν διαφορά οι δύο πλευρές και, αν ναι, ποια από τις δύο πλευρές είναι καλύτερο να έρθει σε επαφή με τα τρόφιμα;

κάτι που παρατήρησα δύο φορές τους τελευταίο μήνα, είναι μικρά ίχνη αλουμινόχαρτου κολλημένα επάνω στο φαγητό, την μία το φαγητό ήταν ζεστό και την άλλη παγωμένο (στην κατάψυξη).
μήπως δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε σε "ακραίες" θερμοκρασίες ή μήπως δεν ήταν καλής ποιότητας το συγκεκριμένο γι'αυτό και "μάδησε";

σήμερα που αγόρασα ένα καινούργιο ρολό, έψαξα στο κουτί και το συγκεκριμένο αναφέρει, εκτός των άλλων, ότι "μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές" (δεν ήταν βέβαια το πιο φτηνό που είδα, δεν ξέρω αν ισχύει και για τα άλλα) ενώ κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι που λέει ότι "δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με αλάτι, λεμόνι ή ξύδι..." (αυτό δεν το γνώριζα)

εσείς έχει τύχει να διαβάσετε τις οδηγίες και τις προφυλάξεις;
τι γνωρίζετε επί του θέματος;


:-)


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Ομελέτα με μανιτάρια

Ομελέτα με μανιτάρια και πιπεριές
Έχω την συνταγή σε video


Χοιρινή πανσέτα

Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο
Την ψήνω με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο


πατάτες φούρνου με μανιτάρια

Πατάτες φούρνου με μανιτάρια και πιπεριές
Αυτοσχέδια συνταγή, νόστιμη βγήκε


φακόρυζο

Φακόρυζο με πιπεριά Φλωρίνης
Έβαλα και πιπεριά για έξτρα γεύση


τσιζκέικ στο ποτήρι

Εύκολο τσιζκέικ στο ποτήρι
Με στραγγιστό γιαούρτι


βιβλία

Διάβασμα με την τεχνική Pomodoro
Βολεύει και σε άλλες εργασίες


σιρόν

Ποντιακά σιρόν
Εύκολη και γρήγορη συνταγή



Ναύπλιο

Ναύπλιο
Πήγαμε για μία μονοήμερη εκδρομή


κάστρο

Κως
Το νησί του Ιπποκράτη


Πόρτο Κατσίκι

Λευκάδα
Σύντομος τουριστικός οδηγός


Πάργα

Πάργα
Όμορφος παραδοσιακός οικισμός


Ρόδος

Ρόδος
Το νησί των Ιπποτών


παραλία Χαλκιδικής

Χαλκιδική
Σαν την Χαλκιδική δεν έχει :-)


Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


κολοκυθάκια τηγανιτά

Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι
Ταιριάζουν με τζατζίκι