Ριζότο με κολοκύθα

Μαγειρική » Συνταγές για σούπες και διάφορα άλλα
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


anna

anna

28/01/2011, 15:39:45

Από καιρό ήθελα να προσπαθήσω να φτιάξω αυτή τη συνταγή, που είχα δοκιμάσει αρχικά σε ιταλικό έδαφος. Μιας και δόθηκε η ευκαιρία λοιπόν να βρεθεί η καταλληλότερη κολοκύθα (σπιτικής και εγγυημένης προέλευσης), το επιχείρησα και σας παραδίδω τις λεπτομέρειες:

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 400 γραμ. βρασμένη κολοκύθα
  • 400  γραμ. ρύζι (για πιλάφι)
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 μίσχο σέλερι
  • 1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 100 γραμ. μαργαρίνη
  • αλάτι
  • τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Χρησιμοποιούμε μια φαρδιά και χαμηλή αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε 50 γραμ. μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε  το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μας "κολλήσει".
Ρίχνουμε ένα ποτήρι από το ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αλατίζοντας παράλληλα. Όσο στεγνώνει το ρύζι, προσθέτουμε σταδιακά και τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατεύοντας για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, υπολογίζοντας ότι χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να είναι έτοιμο το ριζότο.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και την παρμεζάνα λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε προθέτοντας επιπλέον παρμεζάνα (προαιρετικά).

_fantom_

_fantom_

28/01/2011, 16:08:50

αυτό το σέλερι, που το ακούμε και σε εκπομπές μαγειρικής τι εστί;

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

28/01/2011, 23:35:59

νομιζω ειναι αυτο που λεμε εμεις σελινο :S

στο ριζοτο με τρομαζει  ο χρονος ανακατεματος.. ποιος καθεται μιση ωρα πανω απ την κατσαρολα?
:(

anna

anna

29/01/2011, 09:55:03

Νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το σέλινο, γιατί στο σουπερμάρκετ το βρήκα σε ξεχωριστή θέση, με την αναγραφή "σέλερι". Αν και μοιάζει πάρα πολύ, ενδεχομένως να είναι μια υπο-ποικιλία ή κάτι τέτοιο...πάντως έχει αρκετά έντονη γεύση, θα έλεγα.


Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...