γιατί προθερμαίνουμε τον φούρνο;

Μαγειρική » Θέματα Διατροφής
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

27/01/2011, 21:25:43

καθώς περιμένω τον φούρνο να προθερμανθεί, αναρωτιέμαι γιατί προθερμαίνουμε τον φούρνο;

π.χ. κάτι αντίστοιχο στο τηγάνι, το "να κάψει το λάδι", το καταλαβαίνω. ας πούμε αν βάλουμε τους λουκουμάδες στο κρύο λάδι, ίσως να λαπαδιάσουν μέχρι να τηγανιστούν, οπότε αν το λάδι είναι ζεστό θα αρχίσουν αμέσως να τσιρτσιρίζουν οπότε οκ

στον φούρνο όμως γιατί χρειάζεται προθέρμανση; το ότι δεν κάνει π.χ. να τον ανοίξουμε την ώρα που φουσκώνει το κέηκ, για να μην ξεφουσκώσει, το καταλαβαίνω κι αυτό με την απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας.

Όμως τι πειράζει αν βάλουμε μια πίτσα στον κρύο φούρνο και την αφήσουμε να ψήνεται παράλληλα με την θέρμανση του φούρνου, χωρίς προ- ...; ίσως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να μειωθεί και ο χρόνος ψησίματος :-S

ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ τώρα που το καταγράφω, είναι ίσως για να μπορεί να υπολογιστεί καλύτερα ο χρόνος ψησίματος, π.χ. όταν λέμε 20 λεπτά στους 220οC είναι κάπως στάνταρ οδηγία, αλλιώς ίσως θα έπρεπε να λέγαμε 5 λεπτά για την προθέρμανση από τους 20 στους 220 (ανάλογα τον φούρνο) και άλλα 18 λεπτά στους 220... ή κάτι τέτοιο

ROSEBUD

ROSEBUD

27/01/2011, 23:21:24

ίσως να λαπαδιάζει και το ζυμάρι της πίτσας και να μη γίνεται τραγανό,όπως με τους λουκουμάδες..
(αμάν τι μου τη θύμισες τώρα την πίτσα)

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

28/01/2011, 23:38:11

υπαρχει λογος αλαλ δεν το θυμαμαι :S
σε καποια φαγητα παντως δεν χρειαζεται πρεοθερμανση ..

anna

anna

29/01/2011, 09:49:50

Χμ...νομίζω ότι η προθέρμανση του φούρνου συντελεί στην άμεση πήξη του λευκώματος στο εξωτερικό των τροφών, με αποτέλεσμα να διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά τους.


Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...