αυγολέμονο

Μαγειρική » Συνταγές για σούπες και διάφορα άλλα
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

21/01/2011, 09:51:31

ένα από τα ιδιαίτερα θέματα στη μαγειρική, φαίνεται να είναι το αυγολέμονο...

καταρχήν, όταν μιλάμε για αυγολέμονο εννοούμε απλά αυγό και λεμόνι; το αυγό είναι ολόκληρο (;) κρόκος και ασπράδι (;) ή μόνο κάτι από τα δύο;

γιατί λέμε ότι "έκοψε το αυγολέμονο"; τι συμβαίνει όταν κόβει και τι πρέπει να γίνει για να "δέσει";

ακούω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κορν φλάουερ για να μην κόψει...  σε τι χρησιμεύει και... δεν είναι σωστή αυτή η τεχνική;

anna

anna

22/01/2011, 18:35:57

Χμ...απ'όσο ξέρω, στο αυγολέμονο βάζουμε ολόκληρο το αυγό, αλλά χτυπημένο χωριστά (ασπράδι-κρόκο) για μεγαλύτερη επιτυχία...Για να μην "κόψει", δεν πρέπει να είναι καυτός ο ζωμός που προσθέτουμε σταδιακά.
Τώρα για το κορν-φλάουρ, νομίζω είναι τεχνική μαμάδων, γιαγιάδων και γενικά ενδεχομένως να το χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές γενικότερα για να "δέσει" η σάλτσα, δεν ξέρω όμως κατά πόσο αποδεκτό είναι από έμπειρους σεφ, αν αυτό υπονοείς...

ROSEBUD

ROSEBUD

22/01/2011, 19:33:38

και γω ολόκληρο αυγό βάζω αλλά όχι χτυπημένο χωριστά γιατί βαριέμαι
το μυστικό νομίζω είναι στη θερμοκρασία,όχι μόνο του ζωμού αλλά και του αυγού και του λεμονιού....δηλ.τα 2 τελευταία πρέπει να είναι από ώρες έξω από το ψυγείο,ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου...
αν κόψει,δεν νομίζω ότι υπάρχει θεραπεία....σχηματίζονται εκείνα τα άσπρα μπιρμπιλάκια από το αυγό και νομίζεις ότι τρως σούπα με ομελέτα

για κορν φλ'αουρ στο αυγολέμονο πρώτη φορά ακούω...
το βάζουν μόνο στις άσπρες σάλτσες για να δέσουν,όπως πχ.σε λαχανοντολμάδες,κολοκυθάκια γεμιστά,ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και γέμιση με κιμά

anna

anna

22/01/2011, 20:37:22

Σωστή η παρατήρηση με τη θερμοκρασία αυγού και λεμονιού...
Εμ...ο παλιός είναι αλλιώς!


Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...