Κουραμπιέδες
Μαγειρική » Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα

anna
23/12/2010, 08:36:40
Υλικά:
- 1 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλιά σούπας κονιάκ
- 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αρωματικές βανίλιες
- 1/2 κιλό άχνη ζάχαρη
- 125 γραμμάρια ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Χτυπάμε το βούτυρο σε μίξερ μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα (προσθέτοντας και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, αν θέλουμε). Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βανίλια και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα βουτύρου ζυμώνοντας, μέχρι να πλάθεται η ζύμη και να μην κολλά στο χέρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς, μισοφέγγαρα ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου. Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη (τρώγονται και σκέτοι βέβαια, σα μπισκοτάκια είναι ό,τι πρέπει για συνοδευτικό με καφέ, τσάι κλπ

υ.γ. έχω ακούσει παραλλαγή της συνταγής με λάδι αντί για βούτυρο, για μια πιο light εκδοχή.
έμπνευση της στιγμής: παρεπιπτόντως, ξέρει κανείς γιατί χρησιμοποιείται η ονομασία του γλυκού και σα "κοσμητικό" επίθετο?

Καλή επιτυχία


_fantom_
07/12/2013, 09:57:32
μετά τα μελομακάρονα και την Βασιλόπιτα, τωρα έγιναν και οι κουραμπιεδες βίντεο...
όπως φαίνεται, τους έκανα χωρίς αμύγδαλα. αναλυτικότερες πληροφορίες σύντομα σε σχετικό ποστ!

_fantom_
08/12/2013, 13:25:52
επιπλέον σχόλια και πληροφορίες για την υλοποίηση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο υπάρχουν στην -> εξής σελίδα!
Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα
Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1
Προσθήκη απάντησης
Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)
Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα
Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα
Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...
Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...
Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....
Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...
Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων
Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ
Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...
Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...
η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...
Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...
Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας
Αρακάς λαδερός
Λίγα υλικά και νόστιμο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα
Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...
Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...