Να... μεταναστεύσω???

Serious Humor » Εργασία / ανεργία και εκπαίδευση
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


emmanuela

emmanuela

07/05/2010, 12:16:54

Καλημέρα σε όλους!
Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ομάδες συζήτησης μέσω ίντερνετ... Θα πρέπει να έχει πολύ ενδιαφέρον ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας με τους άλλους ιδιαίτερα όταν δεν τα πάει κανείς καλά με την τεχνολογία, όπως εγώ...χι,χι!!
Τον τελευταίο καιρό -και κυρίως μετά τα πρόσφατα κοινωνικο-οικονομικά γεγονότα στη χώρα μας- στριφογυρνάει στο μυαλό μου έντονα η ιδέα... να την κάνω από δω με ελαφρά πηδηματάκια ή όχι, να μεταναστεύσω στο εξωτερικό ή όχι, και πού?? Ιδού το ερώτημα! Οι προβληματισμοί μου είναι πολλοί και σύνθετοι, ειδικά δε όταν έχεις και μικρά παιδιά πρέπει να σκεφτείς και το μέλλον τους! Σε τι Ελλάδα θα μεγαλώσουν? Αλλά και εμείς που είμαστε νέοι, τί θα απογίνουμε με τις εξελίξεις που μας περιμένουν?
Τελοσπάντων, δεν ξέρω... να μη σας κουράζω παραπάνω. Αναρωτιέμαι για την Αγγλία συγκεκριμένα, μια που ξέρω τη γλώσσα τουλάχιστον, πόσα χρήματα μηνιαίως χρειάζεται μια μέση οικογένεια εκεί με 1 μικρό παιδί (σαν τη δική μου δηλ.) για να ζήσει αξιοπρεπώς??? Χωρίς πολλά πολλά έξοδα σε μια μικρή πόλη? Έχει κανείς πραγματική ιδέα, για να με διαφωτίσετε λιγάκι?
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας και τα λέμε πάλι, φιλάκια!

_fantom_

_fantom_

07/05/2010, 13:00:00

ωραίο θέμα... κι εγώ άρχισα να σκέφτηκα παρόμοια πράγματα όταν άρχισε να φαίνεται το μέγεθος της κρίσης το περασμένο φθινόπωρο... και μου έκανε εντύπωση όταν το άκουσα και στην τηλεόραση σε κανά δυο εκπομπές ότι υπάρχει ένα γενικό κλίμα "εγκαταλείψατε το πλοίο..." στους νέους, είναι και λογικό όταν βλέπεις ότι εδώ το μέλλον διαγράφεται μαύρο κι άραχνο.

καμιά φορά δε, που μιλάω με γονείς φίλων που έχουν φύγει έξω για μεταπτυχιακά κτλ, και τους λέω καλύτερα να τους πουν να κάτσουν εκεί.

βασικά δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια απόπειρα, μάλλον από το προξενείο θα πρέπει να γίνει η αρχή.
τώρα, ένα άλλο θέμα είναι και η σωστή επιλογή του προορισμού, δηλ. επειδή και άλλες χώρες έχουν προβλήματα...
νομίζω θα ήταν χρήσιμο, να υπάρχει και κάποιος γνωστός εκεί, να σε προσανατολίσει λίγο στην εκεί καθημερινότητα

ROSEBUD

ROSEBUD

07/05/2010, 13:44:31

Καλησπέρα Εμμανουέλα και καλώς ήρθες.Για το τώρα στην Αγγλία δεν ξέρω.Θα σου πω μόνο πώς είχαν τα πράγματα πριν 15 περίπου χρόνια,μήπως και σου φανούν χρήσιμα.Ζούσαμε οικογένεια με ένα παιδί σε μικρή επαρχιακή πόλη με μηνιαίο εισόδημα 3000δολλάρια.Μας έφταναν και μας περίσσευαν.Δίναμε για νοίκι 400 λίρες(θα σε παρακαλούσα αν δε σου κάνει κόπο,να κάνεις αν θες τις μετατροπές των νομισμάτων γιατί δεν αντέχω αυτή τη στιγμή).Το σπίτι ήταν αρκετά παλιό αλλά semi-detached και μεγάλο.Είχε μεγαλούτσικο κήπο και γκαράζ για ένα αυτοκίνητο(και είχαμε ένα)Η βενζίνη ήταν πιο φτηνή από την Ελλάδα.Το καρότσι του σούπερ μάρκετ γέμιζε ως πάνω.Τα κανονικά εστιατόρια ήταν πιο ακριβά από τα ελληνικά αλλά τα φαστ φουντ ίδια ή και φτηνότερα.Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ήταν τελείως δωρεάν.Σημειωτέον ότι είναι δωρεάν και ο τοκετός και τα οδοντιατρικά της μητέρας πριν,κατά τη διάρκεια  και μετά από αυτόν(σε περίπτωση που προκύψει και άλλο παιδί.)Είναι ασφαλής χώρα για να κυκλοφορεί κανείς την ημέρα με τα πόδια,λίγο παραπάνω προσοχή τη νύχτα...λίγο όμως.Το ποσό που αναφέρω μας έφτανε να καλύπτουμε αρκετές ημερήσιες εκδρομές+1-2 φορές το χρόνο διακοπές εντός Αγγλίας για διάστημα μιας βδομάδας+αεροπορικά για Ελλάδα 1-2 φορές το χρόνο.

_fantom_

_fantom_

07/05/2010, 16:00:08

λογικά θα έχουν αλλάξει και στην Αγγλία αρκετά πράγματα με τα χρόνια αλλά βέβαια είναι πιθανόν να υπάρχει ακόμη καλύτερη "ποιότητα ζωής"

δεν ξέρω... καμιά φορά ακούμε ιδιαίτερα δελεαστικούς μισθούς σε άλλες χώρες, αλλά δεν ξέρω αν πρόκειται για μεμονωμένα παραδείγματα ή για τον κανόνα

εμένα, αν και δεν ξερω γερμανικά ούτε το έχω ψάξει ιδιαίτερα, από αυτά που ακούω κατά καιρούς, μου φαίνεται πιο "οργανωμένη" χώρα η Γερμανία, με σύστημα, με λογική (αυτό το "αυτονόητο" που λέμε συχνά ότι λείπει στην Ελλάδα)

πάντως, είχαμε και μια offline κουβέντα για το θέμα, και τελικά δεν ξέρω ποια είναι η σωστή απάντηση στο δίλημα "μετανάσταση για κάτι καλύτερο ή κάτσε εδώ και προσπάθησε όσο μπορείς". δηλαδή λέγαμε ότι αν όντως φύγει ένα μεγάλο και παραγωγικό κομμάτι από την χώρα... ίσως μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες ανάκαμψης των υπολοίπων και της χώρας γενικότερα, με αποτέλεσμα... (?) το ξε(νο)πούλημα;

Yerejan

Yerejan

07/05/2010, 18:19:59

κάτσε εδώ εμμανουέλα που θα βρεις χειρότερα??καλως ήρθες!αυτό είναι απόφαση του καθενός και σίγουρα δεν είναι μια μικρής σημασίας απόφαση. πρέπει να βρεις και κάποια βάση να το κάνεις, π.χ. δουλειά, σπουδές. κάποιο κίνητρο όχι να πας να μόνο και να ψάχνεσαι πάλι, απλά θα είσαι μια ακόμη άνεργη που ζει στο εξωτερικό. αν υπάρχουν οι προυποθέσεις για κάποιον είμαι υπέρ της άποψης να το επιχειρήσει αν έχει ξεκαθαρίσει μέσα του το τι θέλει να κάνει..είμαι σε παρόμοια φάση και θέλει προσοχή να κάνεις το βήμα αυτό..η  εμπειρία από την γερμανία ηταν πολύ θετική έχει άλλη δομή το κράτος εκεί και αν κάποιος έχει δουλεια είναι μια χαρά. τουλάχιστον όταν ήμουν εγώ μετά δεν ξέρω τι άλλαξε..

charm_quark

charm_quark

09/05/2010, 14:54:12

Μήπως; Συνεχώς γυρίζει στο μυαλό μου η μία χώρα, η άλλη χώρα όπου υπάρχουν συγγενείς ή φίλοι.... και ότι και να σκεφτώ το επίπεδο διαβίωσης είναι σαφέστατα καλύτερο. Θες Γερμανία; Καναδά; Αυστραλία, Αμερική;
Μετά απο μία πρόσφατη κουβέντα που είχα με τον ξάδερφο μου, συνειδητοποίησα πως το κόστος ζωής (νοίκια, τρόφιμα, μεταφορικά, λογαριασμοί) στο Μόντρεαλ για ένα άτομο/φοιτητή είναι κάπου στα 700 euro/1000 καναδικά δολλάδια μηνιαίως.
Ενας παιδικός μου φίλος νοικιάζει στην Αθήνα διαμέρισμα 30 τετραγωνικών με 500 euro, όσα δηλαδή δίνει και το αδέρφι μου στη Γερμανία για ένα σπίτι 40 τετραγωνικών με κήπο.
Συγκρίνετε... και πείτε μου.

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

09/05/2010, 15:34:57

αν το να ζησει καποιος σε καποια αλλη χωρα ειναι αυτο που παντα ηθελε , ας το κανει!
αν ειναι να παρει αυτη την αποφαση λογω της κρισης, καλυτερα να μην παρει την αποφαση "εν βρασμώ" διοτι:
1)δεν ξερουμε πως ακριβως θα ναι τα πραγματα οταν καλλαγιασει ο πανικος(πχ δεν υπαρχει περιπτωση να μην πεσουν οι τιμες σε ολα, απο ενοικια εως την τσιχλα)
κ
2)η κριση δεν αφορα μονο την ελλαδα, αρα δεν ειναι σιγουρο οτι αλλου θα μας περιμενουν με ανοιχτες αγκαλες.

ROSEBUD

ROSEBUD

09/05/2010, 22:50:05

Συμφωνώ.Νομίζω ότι σε 1-1,5 χρόνο θα φανεί πώς πάει..Κι εμείς το σκεφτόμαστε για έξω μια και υπάρχουν τεράστιες περικοπές και στην παλιά δουλειά του ρόζου και στην καινούργια και μας περιμένει λύκειο από Σεπτέμβρη και πολυέξοδα φροντιστήρια.Απλά όσο μεγαλώνει κανείς,τόσο πιο δύσκολα ξεκουνιέται.

charm_quark

charm_quark

10/05/2010, 11:31:04

Σίγουρα, αλλά αν φτάσουμε σε σημείο να είναι αδύνατη η αξιοπρεπής επιβίωση ακόμα και εργαζόμενος δε νομίζω ότι μένουν πολλές λύσεις.
Το κακό πιστεύω είναι ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν έχει πια αλλη λύση. Τι εννοώ με αυτό. Ενας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να φύγει απο τη δουλειά του ακόμα και αν το θέλει. Αυτό ποτέ δεν κατάλαβα γιατί συμβαίνει. Γιατι υποθέτω ότι ένας άνθρωπος που στην ανάγκη μπήκε στο δημόσιο και τώρα έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή η δουλειά δεν μπορεί να του προσφέρει τα απαραίτητα για να ζήσει, γιατί να μην μπορεί να παραιτηθεί και να μπει στον ιδιωτικό τομέα;
Επισημαίνω το ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ!

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/05/2010, 12:40:07

ποιος λεει οτι δε μπορει?
απ οσο γνωριζω, δεν υπαρχει καποια "ρητρα"!
απλα οπως ειναι τα πραγματα, αντε κ να φυγει...να παει που?

Yerejan

Yerejan

10/05/2010, 23:23:59

σίγουρα οι αποφάσεις σε πανικό δεν είναι κι οι πιο σωστές αλλά ωστόσο πρέπει να ξέρουμε τις προοπτικές υπάρχουν και εκεί που είμαστε ή εκεί που θέλουμε να πάμε. δηλαδή αν έχουμε μια πρόταση για δουλειά με καλό μισθό έξω γιατί να μην πάμε?αν ωστόσο την έχουμε και εντός ελλάδας ακόμα καλύτερα μένουμε.αν όμως δεν έχουμε τίποτα και φυτοζωούμε με τα λεφτά των γονιών και μας δίνεται μια ευκαιρία να βγάλουμε ένα μισθό, έστω και μικρό αλλά δικά μας λεφτά, εκτός ελλάδας, αλλά επειδή δεν θέλουμε να φύγουμε γιατί θα μας λείπουν οι γονείς τα αδέρφια και οι φίλοι τότε θα υποστούμε την παρακμή και την μιζέρια σε όλο το μεγαλείο. προσωπικά για μένα πλέον έχει σημασία να πάει όπου θέλει ο καθένας αλλά ας ζει πια με τα δικά του χρήματα... και αυτό το σαν την χώρα μας καμία, που λένε πολλοί θα ήθελα να ξέρω κατα βάθος πόσο το πιστεύουν, όταν πια και τα ωραία της ελλάδας δεν μπορείς να τα γευτείς....και οι παλιές ανέμελες εποχές, που κράτησαν λίγο βέβαια, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στην ελλάδα...σήμερα συζητούσαμε με ένα νεαρό άτομο που επίσης δουλεύει με σύμβαση εποχιακά στο δημόσιο και δεν έχει πληρωθεί ακόμα και θα πληρωθεί ή στην λήξη της συμβασης (αύγουστος) ή στο τέλος του έτους. όπως κι εγώ μόνο που εγώ θα πληρωθώ μετά από 2 χρόνια και ερωτώ αν αυτό λέγεται κράτος τι να πω  μετά???τι εργασιακά δικαιώματα μιλάμε μετά και τι επιθεώρηση εργασίας και κολοκύθια...κλείστε το μαγαζί και πάμε για ραδίκια...άστο δηλαδή...καλύτερα να μέναμε με τα γαιδούρια παρά να έχουμε εκσυγχρονισμό του κ@λου εμα πια..ωραία δεν έχεις λεφτά να τον κάνεις μόνιμο?μην τον κάνεις. δεν έχεις λεφτά πολλα? δώστου λίγα, δεν έχεις λεφτά καθόλου?, ε κλείσε την υπηρεσία και μην παίρνεις δάνεια να πληρώσεις μισθούς.

ROSEBUD

ROSEBUD

11/05/2010, 00:49:37

χμ...καλύτερα να περιμένουμε κανά-δυο χρονάκια να ξεκαθαρίσει το πράμα,γιατί η ιστορία έχει δείξει σε αντίστοιχες περιπτώσεις ότι γίνεται παλαβή εισροή ξένων επενδύσεων μετά από τέτοιες περιόδους και ανοίγουν πάρα πολλές θέσεις εργασίας...

charm_quark

charm_quark

11/05/2010, 13:17:35

Λοιπόν παιδιά... πήγα χθες στη συνέντευξη.
Πολύ καλά τα πήγα. Χάρηκα ότι ισως βρω δουλειά έστω και με 650 euro το μήνα.
Χθες λοιπόν το βράδυ έκατσε και έπεσα πάνω σε ένα γνωστό μου που είναι συνταξιούχος απο τη συγκεκριμένη "εταιρία" και μου είπε τα εξής:
"πήγες στη συνεντευξη; Γιατι βρε κορίτσι μου ταλαιπωρήθηκες; Αφου είναι ήδη καθορισμένο ποιον θα πάρουν!!!"

Τζάμπα έχασα το γυμναστήριο μου λοιπόν... τζάμπα είχα ελπίδες....
και να σημειώσω... δε μιλάμε για δημόσιο. Και στον ιδιωτικό τα ίδια σκ@τά γίνονται.

Yerejan

Yerejan

11/05/2010, 13:49:37

καλά στον ιδιωτικό, το μέσο είναι και εκει γεγονός...δυστυχως. ξέχασα να σου πω βγήκαν και τα αποτελέσματα για αστυνομία... καμια ελπίς τουλαχιστον για μένα νομίζω και για σένα (με επιφύλαξη).... μπες στην σελίδα να δεις...  με το όριο ηλικίας τα 32 και με την κρίση που θα παίρνουν λιγότερα άτομα στο δημόσιο δεν βλέπω φως ούτε για δημόσιο...

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

11/05/2010, 13:53:10

τσαρμ, οντως και στον ιδιωτικο παιζει το μεσον αλλα αυτο δε σημαιναι οτι πρεπει να απογοητευτεις επειδη στο ειπε ο ..παππους :p
ποτε δεν ξερεις!
εγω τουλαχιστον, και στον ιδιωτικο και στο δημοσιο τομεα βρηκα δουλεια εντελως αναπαντεχα, ουρανοκατεβατα, δεν ξερω πως αλλιως να το πεις!
ποτε δεν ξερεις , στο γυρισμα του τροχου, ποτε θα σου ρθει κ για αυτο να προχωρας με ασιοδοξια, χωρις να σκεφτεσαι τις πιθανοτητες!
ετσι κ αλλιως δεν εχεις και πολλες επιλογες , οποτε πες οτι πας να διεκδικησεις κατι αξιοκρατικα!
αν τυχον και δε σε παρουν ,αυτοι θα χασουν ;)

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

11/05/2010, 13:53:40

εγω ομως γιατι εχω ενα καλο προαισθημα για σενα ?
:)
(χωρις πλακα!)
κατι θα σου κατσει ;)

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

11/05/2010, 13:54:48

ερεγιαν, το οριο ηλικιας ισχυει για πολυ συγκεκριμενες θεσεις!
μην τρελαθουμε που απελπιστηκες κιολας, ακομη δε βγηκες απ τ αβγο!!!
εεεεεεεεε..απ το στρατο ηθελα να πω

charm_quark

charm_quark

11/05/2010, 15:52:18

Τα νεύρα μου.... Yerejan.... με είδες πουθενά στους καταλόγους της αστυνομίας; Τι στο καλό;;; Πέταξαν τους φυσικούς απ'εξω ή μόνο εμένα;;;; Δεν έγινε δεκτό το μεταπτυχιακό μου πάλι;;; Πρέπει να κατέβω στην αστυνομία να δω τι έγινε.....

Yerejan

Yerejan

11/05/2010, 19:37:10

α βρε δούρεια μου είπανε ότι ισχύει το όριο για τα 32 ισχύει για τις πιο πολλές θέσεις δημοσίου και για την συγκεκριμένη ίσχυε...και εξάλλου μπορεί να είμαι μικρός σε σύγκριση με σένα αλλά όχι και τόοσο μικρόςαφού είσαι ειδικός ,δώσε μας τα φώτα σου 
και μένα μόνο σε 2 από τις 4 κατηγορίες έγινε δεκτή η αίτηση μου, δεν σε είδα πουθενά στους καταλόγους  η αλήθεια είναι... (?)τώρα τι έγινε δεν ξέρω.  και μένα που έγινε δεκτη η αίτηση , δεν έχω καμία ελπίδα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, φαίνεται ο ανταγωνισμός είναι πολύ δυνατός...

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

11/05/2010, 23:56:49

ΔΕΝ υπαρχει οριο ηλικιας για το δημοσιο, εκτος απο καποιες θεσεις-οπως λεει ο σχετικος νομος για τις θεσεις που απαιτουνται αψογη φυσικη κατασταση η κατι παρομοιο.

tonight

tonight

15/05/2010, 00:01:52

Λες και το όριο ηλικίας είναι το μόνο μας πρόβλημα...

charm_quark

charm_quark

15/05/2010, 00:10:43

Πρόσφατα έχω πάρει απόφαση ότι σύνταξη δεν πρόκειται να πάρω ποτέ!
αχαχαχαχαχαχα
χ +35 χρόνια εργασίας δεν είναι;; Αρα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μου βγει κάπου στα 65-66. Στη χειρότερη θα φτάσω τα 70++.... αν φτάσω!!
αχαχαχαχαχαχαχα
Αραγε μπορεί η μάνα και ο πατέρας μου να με δηλώσουν ως προστατευόμενο μέλος και ας είμαι χ χρονών;
αχαχαχαχαχαα
Το έχουν απορία οι άνθρωποι γιατί μόλις κλείσαμε τα 24 και αποφοιτήσαμε απο τις σχολες μας τους γράφουν 0 τέκνα στη δήλωση ενω.... και πολλά χρόνια ακόμα αν δεν υπάρχουν αυτοί δεν την βγάζουμε καθαρή.

ROSEBUD

ROSEBUD

15/05/2010, 00:56:28

λιγο ξεκαρφωτο...δε σακουω να μιλας για ιδιαίτερα...δεν έχεις φέτος?

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

15/05/2010, 10:17:15

tonight, οντως δεν ειναι αυτο το μονο προβλημα ουτε καν το μεγαλυτερο.
αλλα δε βλεπω να υπαρχει λογος να προσθετουμε σε ενα προβλημα ανυπαρκτους παραγοντες.

τσαρμ, αυτο το λες γιατι εμαθες κατι παραπανω η γιατι το ειπε ο κυριούλης?

charm_quark

charm_quark

13/11/2010, 20:13:08

Ερώτηση που μας ταλάνισε αρκετά με τον strange....
to metanasteusei or to not metanasteusei?
Απο τη μία η ιδέα μιας αξιοπρεπέστατης διαβίωσης και το κλειδί για την πραγματοποιήση ονείρων απο την άλλη η οικογένεια που μένει πίσω, οι φίλοι, η πατρίδα;
Ααααχ.... τι είπα τώρα, πατρίδα. Θυμάμαι στην Οδυσσεια, στην Α γυμνασίου, τι κατσάδιασμα είχα φάει απο τη μάνα μου γιατί πίστευα ότι ο Οδυσσέας γύρισε πίσω για τη γυναίκα του.... και όχι για την πατρίδα. 
Μα τι να κάνω; Οπου γης, πατρις.... έχουν τα πράγματα στο μυαλό μου και εκει διαφωνώ και με τον Καρατζαφέρη και με τον Οδυσσέα.
Πάω να διαβάσω τα αγγλικά μου τώρα.... γιατι ο strange έχει και μια επάρκεια.... εγώ τι έχω;;;;;
και σας χαρίζω ένα τραγουδάκι....-->κλιτς<--

ROSEBUD

ROSEBUD

14/11/2010, 00:56:24

Να σηκωθείτε να φύγετε από δω πέρα....Αλλά όχι στην Αμερική,αν καταλαβαίνω σωστά από το τραγούδι,οπουδήποτε αλλού αλλά όχι εκεί!

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

15/11/2010, 19:23:29

να μεταναστευεσειν...
εγω αν ημουν στη θεση σας με χιλια!!!

(αν κ δε θελουμε να εισαι μακρια, αλλα αν ειναι για το καλο σου θα το καταπιουμε :)  )

Yerejan

Yerejan

15/11/2010, 23:44:40

τι να πω?ότι νομίζετε ότι είναι καλύτερο για το μέλλον σας. πουθενά δεν είναι τέλεια παντού δυσκολίες υπάρχουν αλλά αν σας δοθεί η ευκαιρία γιατί να μην το δοκιμάσετε? ή μάλλον ας μην πω τι έμαθα πρόσφατα γιατί θα μεταναστεύσουν και αυτοί που δεν θέλουν να μεταναστεύσουν και αυτό που έμαθα δεν είναι δυστυχώς κινδυνολογία, αλλά φοβάμαι ρεαλ λαιφ (και όχι ο χυμός φρούτων...)

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

16/11/2010, 00:42:35

αν εννοεις οτι οσωνουπω πτωχευουμε, δεν ερχεσαι καν δευτερος κ καταϊδρωμενος... ερχεσαι απλα καταϊδρωμενος!!!
αν δεν ειναι αυτο, πες μας τι εμαθες!

Yerejan

Yerejan

16/11/2010, 23:21:25

νοτ δις νιουζ ντίαρ οπεν το μέιλ σου και στειλε ενα σε μένα να ξέρω πιο κοιτάς πιο πολύ ,από ότι θυμάμαι έχεις πολλά, να ξέρω να σου στείλω περισσότερες ανατριχιαστικες λεπτομέρειες περι τούτου αν και σύντομα θα έχω και γω πιο πολλές...μέχρι στιγμής ξέρω το ρεζουμε αλλά αυτό φτάνει για το κυριως γεύμα..ένα είναι σίγουρο. μάλλον προβλέπω να σου ρχονται πολλα νετρινάκια .

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

17/11/2010, 00:02:39

gια φεβρουαριο ακουω εγω... εχεις διαφορετικες πληροφοριες?
αν κ δεν εξρ ρε παιδια... που ειναι η αληθεια κ που το ψεμαμ τελικα...
οπως κ α νεχει, ας κανουν οτι εχουν να κανουν να τελειωνουμε!!!
μας εχιε φαει το αγχος κ η ανασφαλεια!

ερεγιανν, δεν εχω το μεηλ σου, που να σου στειλω :( ?

charm_quark

charm_quark

17/11/2010, 14:20:58

 Εφταιγε ο Τζέφρυ για το μνημόνιο, έφταιγε ο Κωστάκης... ο ένας ό άλλος.... μπλα μπλα μπλα. Ολοι μαζί. Ρεμάλια το ένα χειρότερο απο το άλλο. Αν κάποιος ήθελε να βοηθήσει θα έπρεπε να έχει ήδη μιλήσει. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να το αποκαλύψω.... πήγα και ψήφισα μόνο και μόνο γιατι το εκλογικό κέντρο ήταν μια ανάσα απο το σπίτι μου.... αλλα... Μαυρογιαλούρος!!! Ω ναι.... κανένα ρεμάλι! Ακυρο....

Με τον strange το συζητάμε ακόμα περι μετανάστευσης, δεν το αποφασίσαμε ακόμα. Εγώ είμαι χίλια τα εκατό υπέρ. Πιο πολύ θα μπορώ να βοηθήσω την οικογένεια μου απο εκει παρά απο εδώ. 
Συζητούσα με μια ξαδέρφη που έχω στον Καναδα (ο πατέρας της - αδερφός του δικού μου) ήταν απο τα χαρακτηριστικά δείγματα της προηγούμενης γενιάς μεταναστών της Ελλάδας. Πήγε εκεί στα 17 ως λαντζέρης και τώρα είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου έκτασης ενός οικοδομικού τετραγώνου. Οταν της είπα τα χρήματα που παίρνω απο τα ΙΕΚ ή καλύτερα τα χρήματα που θα πάρω, απο τα ΙΕΚ για κάθε μήνα δουλειάς, κάποια στιγμή, έφριξε. Μου λέει αυτολεξή " Wow!!!! Μα τα λεφτά αυτά τα βγάζει ο πιατάς μας σε μία ημέρα!"
Και έρχεται το ερώτημα λοιπόν.... εκπαιδευτικός στην Ελλάδα ή πιατάς στον Καναδά; Ο πιατάς στον Καναδα έχει ασφάλεια, μπορεί να πληρώνει το νοίκι του κτλ. Εγω είμαι ανασφάλιστη (δεν έχω συμπληρώσει ΑΚΟΜΗ τα ένσημα για να βγάλω βιβλιάριο υγείας) ξενοίκιασα το σπίτι μου γιατι δεν μπορούσαμε με τον strange να το πληρώσουμε....
Και να το θέσω και αλλιώς. Αντε και την έχω καταφέρει τρέχοντας σαν το Βέγγο απο τη μία άκρη του νομού ώς την άλλη καθημερινώς και ανελλιπώς να βγάζω τα έξοδα του σπιτιού. ο strange? Λίγοι το ξέρουν αλλα αυτός ο άνθρωπος με πτυχίο και μεταπτυχιακό, δούλευε 12 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την εβδομάδα, για ένα εξάμηνο και έπαιρνε.... 150 euro το μήνα!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!
Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Ευρώπη μου κάνουν το ίδιο. Απλά θα συνέφερε να διαλέξουμε και μία χώρα που να γνωρίζουμε και τη γλώσσα. Ο strange έχει ήδη την επάρκεια των αγγλικών και μία επιπλεόν υπηκοότητα που του δίνει την άνεση να φύγει χωρίς βίζες και άλλα κουραφέξαλα. Οσο μπορούμε ακόμα, όσο έχουμε την άνεση να φύγουμε θα το κυνηγήσω και θα τον υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.
Εχω σκεφτεί τι θα αφήσω πίσω μου αν φύγω, αλλά οι γονείς ξέρουν πια ότι είναι για το καλό μας και μας υποστηρίζουν. Βέβαια η μαμά-charm πετάει κάτι για πολιτικούς γάμους κτλ αλλα ποιός της δίνει σημασία;;;;; 
Με την ιδέα της μετανάστευσης μπορώ ξανά να ονειρεύομαι... κάτι που δεν μπορούσα να κάνω τους τελευταίους μήνες εργαζόμενη στην Ελλάδα. 
Για άλλο λόγο ξεκίνησα μαθήματα Αγγλικών για άλλο λόγο τα συνεχίζω, τουλάχιστον βρήκα μία ελπίδα.

Yerejan

Yerejan

17/11/2010, 23:01:46

έλεγξε τα εμαιλ σου δουρεια εστειλα σε όλα όσα ήξερα ελπίζω να μην έχεις περισσότερα

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

17/11/2010, 23:29:51

τσαρμιτα, ειαν ιωραιο να μπορεις να ονειρευεσαι :)

ε ρε γιαννακο, τι σκ@τ@, κα;που θα με πετυχες :P

new era

new era

29/12/2010, 17:59:35

Γεια σας παιδια,

Σκεφτομαι να μεταναστευσω και θα ηθελα μερικες γνωμες για την καταλληλη χωρα. Αν εχει ζησει καποιος εξωτερικο η αν εχει ακουσει απο γνωστους του.. Σκεφτομαι για Γερμανια, Σουηδια, Φινλανδια ή Σκωτια.. Ποια η γνωμη σας??

charm_quark

charm_quark

07/02/2012, 00:40:19

 Ξεχάστηκε το θέμα... και είπα να το επαναφέρω.
Την πήραμε την απόφαση. Ετσι λέμε δηλαδή. Εγω και ο Strange ala μπρατσέτα και αεροπλανικώς να την κάνουμε απο την ψωρο-Costa Concordia. Απελπιστήκαμε ταμάλα; Είδαμε τι παίζει στα εξωτερικά και ζηλέψαμε;
Οπως και να έχει βαζουμε μπρος τις απαραίτητες διαδικασίες. (διαβατήρια-βίζες και ότι άλλο χρειαστει κτλ) για Australia μεριά.

_fantom_

_fantom_

07/02/2012, 00:47:13

μεγάλη απόφαση... για πότε λέτε δηλαδή;

charm_quark

charm_quark

07/02/2012, 00:55:53

Μετά το καλοκαίρι μάλλον. Αυγουστο-Σεπτέμβρη. 

tonight

tonight

24/02/2012, 17:36:04

Ωωωωω... Αλήθεια charm? Πήρατε τόσο μεγάλη απόφαση; Τί θα κάνετε εκεί, πώς θα ξεκινήσετε;; Μπράβο πάντως για τη γενναία απόφαση. Κι εγώ θα 'θελα πολύ να το κάνω!!

charm_quark

charm_quark

29/02/2012, 13:01:02

 Ισως και νωρίτερα... σύμφωνα με τα λεγόμενα strange!! Η Φρουφρου πάντως χρειάζεται 6 μήνες νωρίτερα εξετάσεις-εμβολιασμούς-τσιπάκια για έκδοση διαβατηρίου. Αυτή ήδη ξεκίνησε την προετοιμασία....
Η πρώτη γάτα που μεταναστεύει;;;;

charm_quark

charm_quark

04/03/2012, 04:21:06

 Και μόλις έφαγα τη φρίκη μου!!! Για την βίζα μου χρειάζεται σύμφωνα με το site από 6 μήνες (το λιγότερο) μέχρι 12!!!

charm_quark

charm_quark

06/03/2012, 14:54:41

 για να μην πω... πόσο στοιχίζει!!!!!!! ή πχ πόσο στοιχίζει η καραντίνα της Φρουφρους!!!

charm_quark

charm_quark

12/02/2013, 02:15:31

κύβος ερρίφθη...
ο strange, έφυγε για down under να βρει δουλειά, να στρώσει κάπως το έδαφος... Ακολουθώ σε λίγους μήνες καλώς εχόντων των πραγματων και η Φρουφρού λίγο αργότερα.
Brain Drain παθαίνει η Ελλάδα. Το 'παν και οι ξένοι, το 'πε και ο Τσίμας.
Μια ανακούφιση που επιτέλους κάνουμε κάτι να γλιτώσουμε απο τη μιζέρια, να βγούμε απο τον βάλτο μας.
Δύσκολη απόφαση από την άλλη με άρρωστους γονείς πίσω.
Ενας πόλεμος μέσα στο μυαλό μας, τους τελευταίους μήνες.
Το μέλλον μας από τη μία, το παρελθόν απο την άλλη.
Η τελευταία εβδομαδα σα να τραβούσα ένα τσιρότο να ξεκουκουλώσω μία χρόνια ανοιχτή πληγή που πρέπει να πάρει αέρα μπας και κλείσει.
Ενα τσιρότο που είχε κολλήσει απίστευτα καλά, και τραβόντας το μου σήκωνε το πετσί.
Η στιγμή στο αεροδρόμιο... λες και έδωσα μία και έβγαλα το δέρμα μαζί.
Το μισό quarkοσπιτο θα είναι για τους επόμενους μήνες 15500 χιλιόμετρα μακριά. Πιο μακρια, μόνο σε άλλο πλανήτη!
Χαλάλι...
Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο... και ας είναι η φωτιά του να σε καψει... είπε ο ποιητής!

Αφιερωμένο στο αντι-σωματίδιο μου...
7 χρόνια φαγούρας είναι αυτά, ακόμα και στην άκρη του κόσμου να φτάσει...
https://www.youtube.com/watch?v=DnGdoEa1tPg

htsopelas

htsopelas

28/02/2013, 22:35:04

Προσωπικά δεν θα έφευγα ποτέ από εδω... δεν θα τους έκανα την χάρη!

charm_quark

charm_quark

02/03/2013, 14:04:22

htsopelas... ποσό λίγο έχεις νιώσει την ανεργία στο κορμί σου...
Η μετανάστευση δεν είναι επιλογή. Είναι τρόπος επιβίωσης. Καιρός να αποκαλύψουμε την πληγη. Δεν είναι ντροπή το brain-drain. Συμβαίνει και αλλού. Όλοι οι νοήμονες άνθρωποι εγκαταλείπουν το καράβι την ώρα που βουλιάζει.
Χάρη κάνω μόνο στον εαυτό μου φεύγοντας.
Γιατί αυτοί από τους οποίους θέλω να γλιτώσω, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και απλοί πολίτες, που "δεν τους έκαναν" την χάρη. Έγλίψαν καρτερικά μερικά κ0λ@ρ@κι@ για να έχουν τώρα τη δυνατότητα να γκρινιάζουν για τις μειώσεις των ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ; τους.
Εγώ που δεν δικαιούμαι τίποτα σ'αυτό το κράτος και δεν είχα κανένα κεκτημένο τέτοιου είδους αποφάσισα να φύγω. Δεν θα κάτσω να κράταω τα μπόσικα βλέποντας τη ζωή μου να περνάει και εγώ να περιμένω να οργανωθεί ένα κράτος(οι πολίτες) που δεν μπορεί να εφαρμόσει τον ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ νόμο της απαγόρευσης του τσιγάρου σε δημόσιους χώρους.
3 εβδομάδες μετά να μην αναλύσω το πόσο δικαιωμένοι νιώθουμε γι'αυτή μας την απόφαση, απλά τελικά ίσως ήταν ότι καλύτερο σκεφτήκαμε ποτέ.

https://www.youtube.com/watch?v=8BIAi3Oo7To

LittlePrince2s

LittlePrince2s

05/03/2013, 20:28:42

 Θα συμφωνήσω με την αγαπημένη μου Τσαρμίτα...βέβαια, ναι μεν αλλά...θέλει και κότσια για να ξεριζωθείς από τον τόπο σου...όσο σκ@τά κι αν είναι αυτός...από την άλλη όταν έχεις, όχι μόνο φτάσει τα όρια σου, αλλά και τα έχεις ξεπεράσει κατά πολύ, είναι θεωρώ μονόδρομος η μετανάστευση...Εμένα ούτε που μου περνάει από το μυαλό...με κρατούν ο έρωτας  που δεν του περνάει καν από το μυαλό να ξεσηκωθεί, (κι άντε να ξεσηκώσεις τον Πρίγκηπα!!και τί Πρίγκηπας....η Τσαρμίτα άλλωστε ξέρει!!! ) και φυσικά η οικογένεια μου...γιατί μπορεί εκείνος να μην ξεσηκώνεται μεν, αλλά κι εγώ δεν πάω πίσω...βέβαια ίσως είναι που δεν έχουμε φτάσει ακόμα στα όρια μας....βλέπουμε...
Μικρή Τσαρμίτα υπομονή...περνούν οι μέρες!!!Κάθε δευτερόλεπτο είστε και λίγο πιό κοντά!!!!!!!!!!!

charm_quark

charm_quark

10/03/2013, 22:34:44

έχουμε συνεντεύξεις και ταυτόχρονα απαντήσεις... θετικές! Δύο στα δύο!
Γι'αυτό την αγαπάω ήδη σαν πατρίδα... απο τα δύο χρόνια ανεργία στη δυνατότητα επιλογής μέσα σε λιγότερο απο μήνα! (εντάξει, θα έπαιξε και κάποιο ρόλο το ότι ο strange είναι πανέξυπνος και αρκεί κάποιος να μιλήσει μαζί του για να το καταλάβει αλλα λέμε τώρα!!!!!!!!!)

charm_quark

charm_quark

12/04/2013, 17:48:55

Ετοιμο και το δικό μου εισιτήριο....
Πέρασαν κιόλας 2 μήνες απο τότε που έφυγε ο Strange και το quarkoσπιτο διασκορπίστηκε στα πέρατα της γης.. Σε λιγότερο από 2 μήνες απο τώρα η μεγάλη επανένωση.
Η Φρουφρου ετοιμάζεται και αυτή. Εκανε τις εξετάσεις της και περιμένουμε τα αποτελέσματα της να αρχίσει να μετράει η 6μηνη καραντίνα της.
Το κοτόπουλο βγαίνει στο σφυρί.
Κοινώς κλείνει το κεφάλαιο quarkόσπιτο στην Ελλάδα. Είναι τόοοοοοοοσο παράξενο, που το νιώθω σαν εξωσωματική εμπειρία! 

charm_quark

charm_quark

18/05/2013, 17:45:14

τικ τοκ τικ τοκ....
κλείστηκε η συμφωνία για το "κοτόπουλο"!
Αν είναι δυνατο! Συγκίνηση για τ'αυτοκίνητο; Θα πεις το πρώτο σου αυτοκίνητο!
Έκλεισε λοιπον... και σε μία εβδομάδα δε θα είναι πια το "κοτόπουλο" μου.
Ευτυχώς οι αναμνήσεις, οι εκδρομές δε πωλούνται μαζί του!
Μία εβδομαδα κοτόπουλο ακόμα και θα περάσει σε fast forward... 10 μέρες Ελλάδα ακόμα.
Πακεταρίσματα σε γοργούς ρυθμους, οργανογράμματα μην ξεχαστεί κατι πίσω και τρέχουμε τελευταία στιγμή. Ανυπομονώ...
4 μήνες χωρίς τον strange! Το quarkοσπιτο έτοιμο να ανασυσταθεί στην άλλη άκρη του κόσμου!
bye bye  

_fantom_

_fantom_

21/05/2013, 08:01:25

καλό ταξίδι και... περιμένουμε αναλυτικές λεπτομέριες από την άλλη πλευρά του πλανήτη


Υπάρχουν 50 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

τοίχος

Η δυναμική της κοινωνίας μας
Πολλές φορές σκέφτομαι την κοινωνία που ζούμε σαν ένα τρένο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα


COVID-19

Ο κορονοϊός COVID-19
Όλοι γράφουν κάτι για τον κορονοϊό αυτήν την περίοδο, οπότε ήρθε η ώρα να γράψω κάτι κι εγώ


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...