Μπιφτέκια στο φούρνο λεμονάτα
Μαγειρική » Συνταγές για κρεατικά... ψητά ή τηγανιτά
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα

_fantom_
23/04/2010, 16:25:04
φρέσκα και λαχταριστά... τα μπιφτέκια αυτά τα κάναμε χθες βράδυ (είμαστε βραδινοί μάγειρες) και έρχεται και το video...
τα υλικά της συνταγής:
- 3/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνι φριγανιά τριμένη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (μυρωδάτο)
- λίγο γάλα (π.χ. μια κουταλιά της σούπας)
- λίγη τριμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 φλιτζάνι νερό
- ανακατεύουμε τον κιμά με την φρυγανιά, την παρμεζάνα, το γαλατάκι, την αλατοπιπεροριγανίτσα
- με αυτό το μείγμα πλάθουμε τα μπιφτεκάκια με τα δυο χεράκια, και τα απλώνουμε στο πυρέξ
- ρίχνουμε στο πυρέξ το ελαιόλαδο, το νερό, και τον χυμό του λεμονιού (κι απ' ότι λέει η σεφ... δεν πρέπει να πάει πάνω στα μπιφτέκια αλλά στα πέριξ)
ντάξει, εύκολη συνταγή απ' ότι είδα... θα μπορούσαμε ενδεχομένως να ρίξουμε και καμιά πατάτα για γαρνιτούρα (αν είχαμε)

_fantom_
23/04/2010, 16:34:36
απορίες από τη συνταγή...
- ξέρετε γιατί βάζουμε αυτό το λίγο γάλα; ξέρω ότι βάζουμε π.χ. και στην ομελέτα, αλλά... για ποιος ο λόγος;
- μήπως είναι πολύ μια ώρα ψήσιμο για τα μπιφτέκια; σε κάποιες άλλες συνταγές που πήγα να δω, για να έχω ένα μέτρο σίγκρισης, είδα π.χ. 30-40 λεπτά

mwrouli
23/04/2010, 19:48:48
ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος των μπιφτεκίων...αν είναι στρουμπουλά,πιθανόν να θέλουν και μια ώρα...
το γάλα μπαίνει για να γίνονται πιο αφράτα...άλλοι βάζουν ξύδι...αυτό που έμαθα τελευταία είναι ότι όταν υπάρχει γάλα δεν πάει το κρεμμύδι,ενώ αντίθετα πάει΄στις συνταγές που έχουν ξύδι...μάλλον γι'αυτό δεν έχω αξιωθεί να τα πετύχω άχρι μέχρι τούδε
Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα
Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1
Προσθήκη απάντησης
Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)
Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα
Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα
Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...
Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...
Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....
Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...
Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων
Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ
Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...
Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...
η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...
Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...
Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας
Αρακάς λαδερός
Λίγα υλικά και νόστιμο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα
Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...
Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...