Τραπεζικές καταθέσεις ... κινδυνεύουν;

Serious Humor » Επικαιρότητα & Παραπληροφόρηση
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


tonight

tonight

09/04/2010, 16:52:53

Καταρχήν μεγειά το νέο λουκ του φόρουμ!
Παιδιά, με βάση αυτά που ακούμε τις τελευταίους μήνες, τί σκέφτεστε, υπάρχει κίνδυνος των τραπεζικών καταθέσεων; Όχι πως έχουμε πολλές αλλά αυτά τα λίγα, υπάρχει κίνδυνος να τα χάσουμε, με υποτίμηση της αξίας του νομίσματος; Αυτή τη βδομάδα όλοι αναφέρονται εμμέσως πλην σαφώς σε επιγενόμενη χρεωκοπία της χώρας, αν όχι φέτος, το επόμενο διάστημα... Πώς βγάζει κάποιος λεφτά στο εξωτερικό; Συμφέρει, και πού πρέπει να τα πάει;

charm_quark

charm_quark

09/04/2010, 17:54:02

χμ... δε με έχει απασχολήσει καθόλου το θέμα γιατι απλά στην τράπεζα δεν έχω μία!
Πάντως, όταν πήγαμε Γερμανία με το αδέρφι είχαμε πάνω μας τα χρήματα για τα πρώτα έξοδα (διδακτρα, 3 ενοίκια και διαμονής) που δεν ήταν και λίγα. Όταν φτάσαμε, πήγαμε σε μία τράπεζα, ανοίξαμε λογαριασμό και τα καταθέσαμε εκει. Μετά οι γονείς μου έστελναν στο λογαριασμο αυτό μεσω εθνικής για τους επόμενους μήνες.
Δεν θυμάμαι αν είχαμε δηλώσει κατοικία γιατι απλά δεν είχαμε βρει σπίτι ακόμα όταν ανοιξε το λογαριασμό.

Yerejan

Yerejan

09/04/2010, 18:55:19

παιδιά χωρίς να θέλω να σας πανικοβάλω, αλλά με βάση έγκυρες πηγές (δεν αστειεύομαι) οποιος προτιμά να πιάσει κάποτε τα λεφτά που έχει στην τράπεζα, καλό είναι να τα πάρει

_fantom_

_fantom_

09/04/2010, 19:23:51

έχω αναρωτηθεί κι εγώ πως γίνεται να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, ή π.χ. πως γίνεται οι "ψαγμένοι" στα πλαίσια της νομιμότητας να φτιάχνουνε οφ σορ ή/και να έχουν τα λεφτά τους έξω και για τους άλλους... μαύρο σκοτάδι

ντάξει, μια άποψη λέει ότι αν όντως τρέξουν όλοι να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, τότε είναι που σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα. από την άλλη, αυτή η ανασφάλεια που επικρατεί... σου βάζει ιδέες

αν και είμαι ανιστόρητος, ακούω ότι παλιά σε μεγάλη οικονομική κρίση γίνονταν ένας παγκόσμιος πόλεμος και μετά ξανάρχιζαν από την αρχή. πλέον όμως, λεει, υπάρχουν πιο πολιτισμένες λύσεις.
πάντως αν ω-μη-γένετω γίνει κάτι, έχω θα την αίσθηση ότι θα είναι πάλι σαν το χρηματιστήριο που κάποιοι λίγοι "έξυπνοι" πρόλαβαν και οι άλλοι τραβούσαν τα μαλλιά τους ή έξυναν την φαλάκρα τους (ανάλογα την τριχοφυία)

_fantom_

_fantom_

09/04/2010, 19:34:40

α, για "υποτίμηση νομίσματος" δεν έχω ακούσει (αποφεύγω να ακούω ειδήσεις στην τιβι τον τελευταίο καιρό), και δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει... δηλαδή και έξω να τα βγάλεις, το ίδιο δεν θα είναι;

κάτι που είχα ακούσει για επιστροφή στην δραχμή, εκεί το σενάριο έλεγε π.χ. να παραμείνουν οι καταθέσεις σε ευρώ σαν συνάλλαγμα.

μεγάλο μπέρδεμα γενικά, που σαν να σε αναγκάζει επίτειδες να μην το πολυσκέφτεσαι

tonight

tonight

09/04/2010, 20:00:43

Ναι, υποτίμηση σε υποθετική περίπτωση που βγούμε από τη ζώνη ευρώ κι επιστρέψουμε στη δραχμή. Μήπως τότε τα 5 εκατομμύρια δρχ που θα 'χει κάποιος στην τράπεζα και με τα οποία αγοράζει για παράδειγμα ένα μεταχειρισμένο αυτοκινητάκι, υποτιμηθούν κι αγοράζεις μεταχειρισμένο μηχανάκι!!
Εντάξει, κάνουμε πλάκα με απλοϊκούς συλλογισμούς, βασιζόμενοι στην ελλειπή ενημέρωση που προσφέρουν τα περισσότερα ΜΜΕ και τη δική μας αποσπασματική γνώση, αλλά πρέπει να δούμε σοβαρά, ως ευρωπαίοι πολίτες, ποιά είναι τα δικαιώματα μας ως καταθετών σε τράπεζες άλλων κρατών μελών, γιατί τα πράγματα φαίνονται δύσκολα... Όσοι έχετε συγγενείς στο εξωτερικό, αν μιλάτε μαζί τους, ρωτήστε τους πέντε πράγματα...

_fantom_

_fantom_

09/04/2010, 20:06:30

δίκιο έχεις, σίγουρα είναι χρήσιμο να μάθουμε... θα κοιτάξω κι εγώ μήπως μπορέσω να βρω κάποιον έξω να ρωτήσω

mwrouli

mwrouli

10/04/2010, 00:55:26

Προσωπική μου άποψη επειδή παρακολουθώ λιγάκι στενά τα οικονομικά και χρηματιστηριακά,είναι ότι όλο αυτό είναι ένα παίγνιο κερδοσκοπίας που αποσκοπεί στην πτώση των μετοχών,ώστε να καρπωθούν τα οφέλη αυτοί που σπέρνουν τον πανικό και παροτρύνουν τη μάζα να σηκώσει τις καταθέσεις τους.

_fantom_

_fantom_

10/04/2010, 10:48:55

xμ, να σου πω κι εγώ έτσι που το σκέφτομαι λίγο από χθες (και μου'ρθε και έμνευση για ένα σχετικό "σκεφτομαι και γράφω), έχω την αίσθηση ότι αν επρόκειτο για κάτι πολύ σημαντικό και ουσιαστικό... λογικά δεν θα το μαθαίναμε από τα δελτία ειδήσεων εγκαίρως (π.χ. σκάνδαλο χρηματοστηρίου, οικολογική καταστροφή, μεγάλο έλλειμα).
φαίνεται να εντάσετε περισσότερο στην πανικογόνο φύση των δελτίων για τζερτζελε ακροαματικότητα (π.χ. "νέα γρίπη") ή για κάτι που ενδεχομένως να κρύβει άλλες εμμέσως προθέσεις (όπως λέει το mwrouli)

τώρα, στο θέμα μας, χθες ρώτησα την anna, μήπως γίνεται να ρωτήσουμε κανά γνωστό π.χ. στην Ιταλία, απ' ότι μου' πε... έχει δει π.χ. υποκατάστημα ιταλικής τράπεζα π.χ. και στην θεσσαλονίκη, οπότε ενδεχομένως δεν χρειάζεται π.χ. να πας στο εξωτερικό για να ανοίξεις λογαριασμό, αλλά ίσως να μπορείς να το κάνεις και από εδώ (δεν είμαι σίγουρος βέβαια, αν π.χ. επιρεάζει ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι σε ελληνικό έδαφος, γιατί αυτά τα πράματα όπως είπα είναι κάπως μπερδεμένα)

LittlePrince2s

LittlePrince2s

10/04/2010, 15:37:29

Πωπω μπέρδεμα..... μπορεί να στον τραπεζικό μου λογαριασμό, να μην έχω και κανενα σοβαρό ποσό, αλλά αναρωτιέμαι, με τα ταμεία τί γίνεται; Για πατάδειγμα, κάποιος που περιμένει κάποια χρήματα από το ταμείο του Πολεμικού Ναυτικού, θα τα πάρει ποτέ, ή με τα κακά μας χάλια θα τα φάνε οι κυβερνήσεις???

mwrouli

mwrouli

10/04/2010, 19:35:17

Προικοδότηση ε?
Μάλλον θα δοθεί κουτσουρεμένη,όπως γίνεται και με τα εφάπαξ.
Να χαθεί αποκλείεται.
Δεν μπορεί ένα θεσμικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να χαθεί εν μία νυκτί...θα πέσουν πολλές μαζεμένες αγωγές οι οποίες,αν ικανοποιηθούν θετικά,θα πρέπει να αποδωθούν και τόκοι και αυτό θα είναι χειρότερο και το ξέρουν.
Για ένα λόγο παραπάνω για τους στρατιωτικούς,που έχουν μείνει πια πολύ λίγοι,αφού ένας τεράστιος αριθμός παραιτήσεων με εθελουσία τους προηγούμενους μήνες,έχει πανικοβάλλει το σχετικό υπουργείο.Επιπλέον η προικοδότηση εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο διαφύλαξης του κύρους του επαγγέλματος,όπως ήταν παλιά το υποχρεωτικό κατώτατο όριο ηλικίας γάμου-28-για να έχει πήξει στοιχειωδώς το μυαλό,που μετά καταργήθηκε,όπως ήταν η έγκριση από τους προϊσταμένους για τη μέλλουσα σύζυγο και την οικογένειά της και την προίκα της(μαλα@@@τσες δηλ.μετά συγχωρήσεως) και κάποια άλλα.Ο σκοπός της είναι να έχουν τα παιδιά των στρατιωτικών μέσω της αναγκαστικής αυτής αποταμίευσης τα απαραίτητα μέσα για να ξεκινήσουν τη ζωή τους αξιοπρεπώς.Εξάλλου αν  χαθεί κάτι τόσο σημαντικό,μαζί με τηνπερικοπή του εφάπαξ,την περικοπή της σύνταξης και των επιδομάτων και την αλλαγή του συνταξιοδοτικού νόμου που έχει καταργήσει την 25ετία,τότε το κίνητρο για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μειώνεται ακόμη περισσότερο και αυτό η ηγεσία το ξέρει.

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/04/2010, 22:17:20

μειωνονται τα κινητρα αλλα αν η ανεργια τα επομενα χτυπησει καρακοκκινο-οπως προβλεπεται- μονο κ μονο η ιδεα μιας δουλειας με μισθο ισως να φαινεται λουκουμακι :S

Yerejan

Yerejan

10/04/2010, 22:47:01

βρε μωρούλι έδω έχουν χαθεί τόσα δις ευρω, λες να μην χαθούν τα θεμελιώδη δικαιώματα??? αυτά έχουν καταπατηθεί προ πολλού,δεν λέω για το συγκεκριμένο ταμείο, μπορεί να είναι από τα εύρωστα και να την δώσει και μακάρι, αλλά αν συγχωνευτεί με τα άλλα όπως λένε, κάηκε... εγώ θα πληρώσω την ασφάλιση αλλα σύνταξη μπορεί και να μην πάρω. θα σου πουνε πτώχευσε το ταμείο δεν έχει να σου δώσει σύνταξη τι θα του πεις μετά?ελληνικό κράτος...δεν μου γεμίζει τίποτα το μάτι πλέον, ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ στη χώρα που ζω. και με την γραφειοκρατεία του ελληνικού δημοσίου και της δικαιοσύνης ακόμα και μήνυση να κάνει κάποιος η υπόθεση του? πότε θα εξεταστεί?όταν πάει στα θυμαράκια???και τα έξοδα για νομικές οδούς???αυτά? αφού παιδιά ο @ΤΕ χρωστάει πόσα εκ.ευρώ στο ΙΚΑ και είναι η πιο κερδοφόρα κρατική επιχείρηση τι να λέμε...καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα γιατι ερχονται δύσκολες μέρες.

mwrouli

mwrouli

10/04/2010, 22:54:37

Δεν θα χαθούν Ζανζανίτο μου γιατί ο στρατός είναι απαραίτητος μόνο και μόνο για να συντηρεί την αλυσίδα: εξοπλισμοί-αγορές αυτων από Αμ.-προστασία από κείνους.
Δούρεια και γω το σκέφτηκα και μπορεί να έχεις δίκιο.Θα φανεί στις βάσεις των επόμενων ή μεθεπόμενων πανελληνίων.Μπορεί να γκρινιάζουν οι στραταίοι και μπορεί να'χουν δίκιο΄αλλά δεν παύει να είναι μια μόνιμη δουλειά.Ειδικά οι γυναίκες την περνάνε ζάχαρη!μωρέ ας ήμουν 25 χρονών και μια χαρά θα την έπιανα την ντουφέκα
Μικρά προλαβαίνεις!

Yerejan

Yerejan

10/04/2010, 23:08:55

ναι δεν θα τον καταργήσουν σίγουρα, απλά μπορεί να αυξήσουν λίγο τα όρια συνταξιοδότησης και αυτό μπορεί να πονέσει...σίγουρα για τις γυναίκες είναι καλά, εκτός αν είναι φεμινίστριες τη βάψανε, μια γνωστή μου έμεινε έγκυος και δικαιούνται άδεια περίπου 1.5 χρόνο και πληρωνεται κανονικά έτσι...για τους άντρες αμα δεν βρίσκουν και τίποτα άλλο... τα γουρούνια στα σκ@τ@ κυλιούνται με χαράμε όλα βολεύονται

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/04/2010, 23:12:35

παιδια τα τελευταια χρονια εχουν τρομακτικες αλλαγες σε πολλους κλαδους, δεν πιστευω οτι θα τη γλιτωσει κανενας τομεας- απλα ισως καποιοι να μην χασουν τοσαο δικαιωματα οσα αλλοι!
οσο για το στρατο...δε νομιζω οτι τα παιδια που εδω κ χρονια καταφευγουν σ αυτον σκεφτοναι οτι θα χουν προικα για την κορη τους.
απλα βλεπουν ενα μισθο!

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/04/2010, 23:29:12

α,οσο για σενα ερεγιαννακο, ετσι για να χαρεις σε ενημερωνω οτι την αδεια ανατροφης μπορει να την παρει ο αντρας κ οχι η γυναικα.
οποτε, οταν με το καλο γινεις πατερας, μπορεις να επιλεξεις να δουλευει η γυναικα σου κ εσυ να καθεσαι με το μωρο στο στπιτι....αν κ κατι μου λεει οτι δεν θα το θελεις

Yerejan

Yerejan

11/04/2010, 00:11:49

όχι άλλη ξάπλα δεν αντέχω, προτιμώ  να δουλευώ από το πρωι ως το βράδυ παρά να κάθομαι

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

11/04/2010, 00:24:17

ποιος σου ειπε οτι θα καθεσαι δεν ξερω....

LittlePrince2s

LittlePrince2s

11/04/2010, 14:15:36


Πέρα από την πλάκα, με το συγκεκριμένο ταμείο (που σημειωτέον είναι από τα ισχυρότερα), δύσκολο το κόβω να υπάρξει πρόβλημα...εκτός κι αν τα πραγματα φτασουν στο ναδίρ... όσο για την συγχώνευση των τριών ταμείων, από αυτά που ξέρω είναι, ότι οι του Π.Ν., είναι με τις καραμπίνες στο χέρι...

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

11/04/2010, 16:00:49

τς τς τς !!!!
ντροπη στα ελληνικα στρατα!!!
καμια θυσια για την πατριδα?


Υπάρχουν 21 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

εμβόλιο covid

Εμβολιασμένοι αρνητές της μάσκας εναντίων μασκοφόρων αρνητών του εμβολίου
Οι «αρνητές του εμβολίου» και οι «αρνητές των αρνητών του εμβολίου»


Συνταγή για πλιγούρι με κρέας, χρησιμοποιήσαμε μοσχαρίσιο κιμά

Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...