Μπιρζόλες στο φούρνο κρασάτες!

Μαγειρική » Συνταγές για κρεατικά... ψητά ή τηγανιτά
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


nounoukos

nounoukos

04/03/2009, 17:59:07

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ!!

ΥΛΙΚΑ
μπριζόλες χοιρινες
(εγω ειχα 3)
λάδι,
κρασί λευκο (χυμα ρετσινα μπαρμπακυριάκου γουμένισσας, πλάκα κανω, )
μπαχαρικά κατα βουληση,
σκορδάκι 2 σκελιδες,  
λιγο λαδακι (ελαιολαδο)
λεμονι, ριγανη,
αλατι πιπερι κλασσικα,
φρεσκα μανιταρια χλωμο να εχετε, κι εγω κατα τυχη τα βρηκα,
ΠΑΤΑΤΕΣ
και κάνα δυό καρότα. για χρώμα..


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

αφήνουμε τις μπριζόλες κάνα δίωρο σε νερό, και μετα τις μαρινάρουμε.
αυτό γινεται ως εξης: ψαχνουμε στα μπαχαρικά της γυναικας μας, και ριχνουμε πανω ότι μας καπνίσει, λίγο ομως, όχι πολλά καυτερά μαζεμένα, κυριως αλατι, πιπερι μαυρο, και αν υπαρχει κανενα ετοιμο μιγμα, ακομη καλυτερα. αποφευγουμε τα μπαχαρικα που εχει παρει το ματι μας σε γλυκά (γαρυφαλλα δαφνες και τετοια.)
δεν ξεχναμε να τριψουμε δυο σκελιδες σκορδο πανω στις μπριζολες.
αφου τις μαριναρουμε, τις αφηνουμε όλη νυχτα στο ψυγειο, εκτος κι αν πειναμε. τότε τις αφηνουμε κανενα τριωρο.

εν τω μεταξυ τρωμε κατι άλλο.


ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΝΤΑΓΗ!
για ελευθερους> αν το ραντεβου ειναι στις 7, αρχιζουμε το μαγειρεμα κατα τις 5.
για παντρεμενους> αν σχολαει η γυναικα μας κατα τις 7, αρχιζουμε να μαγειρευουμε 7 παρα δεκα. ετσι κι αλλιως,  θα βρει κατι να γκρινιαξει, ας ειναι αυτο! χαχαχαχααχ

και προχωραμε στην εκτέλεση.
ταψι, λαδάκι, το απλώνουμε καλά το λαδάκι στο ταψί (...το απλώνεις στο ταψι το λαδι ε;;; ) γιατι αλλιως θα μας κολλησουν οι πατατες.
βαζουμε στο ταψι τις μπριζόλες.
καθαριζουμε τις πατάτες, (αν τις πλυνετε καλά μπορειτε να τις βάλετε και με τη φλούδα, ειναι καλή ιδεα για αντρες ελευθερους, εντυπωσιακή, αλλά σκεφτείτε το καλά γιατί με τέτοια κόλπα, στο τέλος θα παντρευτείτε κι εσεις..) και τις κοβουμε, ουτε πολυ μεγαλα κομματια, ουτε πολυ μικρα. μεσαια.
Αν υπαρχουν φρεσκα μανιταρια, γράφτε μου! :ρ
καλό ειναι να βάλουμε και κανενα καροτάκι για χρώμα.
οι γυναικες συμπαθουν πολύ το πορτοκαλί.
;)
ριχνουμε λιγο αλατι πανω στις πατατες,
και αυτο ηταν.
προθερμαινουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους (δηλαδη βαζουμε το ταψι στο φουρνο και αναβουμε τον φουρνο μετα, ας ζεσταθει με το ταψι μεσα.. δεν τρεχει τιποτα, μη μασατε..) και ψηνουμε για κανενα τεταρτο.

βαζουμε να δουλευουν οι αντιστασεις πανω-κατω, και το ταψι ας ειναι λιγο χαμηλότερα απο τη μεση.
μετα απο ενα τεταρτο , θα δουμε οτι εχει παρει και ψηνεται η κατάσταση.
προσθετουμε τον χυμό δύο λεμονιων, προσεχουμε μην καουμε, και ενα ποτηρακι κρασί, το ριχνουμε πανω απο όλα τα υλικά.
χαμηλωνουμε στους 180.

γυριζουμε τις μπριζολες.

μετα απο ενα τεταρτο, προσθετουμε άλλο ενα ποτηρακι κρασι και τριβουμε πανω μια ντοματα φρεσκια. (ξεχασα να την πω στα υλικα, αλλα αν εισαι αντρας, σιγα να μην τα συγκέντρωσες ετσι κι αλλιως)
βαζουμε το ταψί λιγο πιο ψηλά απο τη μέση, κατεβαζουμε στους 160 και αφηνουμε για 15 λεπτα ακομη.
α! γυριζουμε τις μπριζολες.
μετα, κοιτάζουμε το φαγητό και συμφωνα με την εμπειρια μας (χαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) αφήνουμε λιγο ακομη, προσθετουμε λιγο νερο  (ΟΧΙ αλλο κρασι!!) ή ότι αλλο νομιζουμε οτι λειπει. 


αν και αυτη η διαδικασία κανονικά θα πρεπει να μας παρει μια ωρα, με καποιο μαγικό τροπο θα εχουν περασει δύο ωρες.


καλη ορεξη.
;)




ROSEBUD

ROSEBUD

04/03/2009, 18:39:19

ωχ!τον έπιασε ο οίστρος του!
καλέ πολύ πατάτα,ντομάτα,καρότο τρώτε στο σπίτι σας!(όχι που δεν θα το πρόσεχε ο Πουαρό!)

nounoukos

nounoukos

04/03/2009, 20:18:26

που δεν θα το πρόσεχε ο Πουαρό!


Πουαρό ή Πουμαρό;;;

τωρα που σε ειδα τι θυμηθηκα.., ξεχασα να βαλω τσιχλα με  χυμό μαύρου καρότου!!!

_fantom_

_fantom_

04/03/2009, 22:35:56

μωρε μπράβο...  θα δοκιμάσεις να κάνεις και φλαμπέ; (fireservice.gr)

οι μπΙΡζόλες στον τίτλο είναι ποιητική άδεια, ή να σκουντίξω τον παπαφίλιψ?

ROSEBUD

ROSEBUD

04/03/2009, 23:24:15

τσίχλα με χυμό μαύρου καρότου....

σαν να του παράπεσε το κρασάκι!

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

04/03/2009, 23:33:04

καλα νουνουκε, έχεις ξεφυγει τελειως ε?
αυτο δεν ειναι μπριζολες στο φουρνο κρασατες!!
αυτο ειναι "ό,τι υπάρχει στην κουζινα"

nounoukos

nounoukos

05/03/2009, 00:01:31



μπιρζόλες!!  
όχι! άστο!
ειναι πολυ αστειο!! πιο αστειο κι απ τη συνταγη!!


Υπάρχουν 7 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


αρακάς

Αρακάς λαδερός
Λίγα υλικά και νόστιμο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...