Extreme μαθήματα ανατομίας!

Serious Humor » Θεραπεύοντας την άγνοια
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


charm_quark

charm_quark

22/09/2008, 03:07:35

Το είδα στο history channel και το σκέφτηκα πολύ πριν δώσω αυτά τα link. Είναι άκρως ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ αλλά είναι μόνο για γερά στομάχια! Δεν ξέρω αν είμαι αναίσθητη ή αν απλά έγινα μετά την συγκατοίκηση μου 2 χρόνια, με τον "Φράνκυ" (τον αληθινό σκελετό της αδερφής charm) πάντως το είδα ολόκληρο, χωρίς να αηδιάσω ούτε μία φορά!

Γιά μία πρώτη ιδέα, είναι ένας τύπος (γιατρός) στη Γερμανία, με το όνομα: Dr.Gunter Von Hagens, ο οποίος έχει ένα μουσείο με.... πτώματα, ανθρώπινα αλλά και ζώων. Σκοπός του είναι να παρουσιάσει το ανρώπινο σώμα από μία άλλη οπτική γωνία.

Body Worlds - Dr. Gunther von Hagens (by History Channel)

Τί κάνει λοιπόν; Κάποιος πριν πεθάνει, έχει τη δυνατότητα να του δωρίσει το σώμα του (οπώς δηλαδή γίνονται και οι δωρεές - λέμε τώρα - στις ιατρικές). Αυτός παίρνει το σώμα, μετά θάνατον και με μια διαδικασία "πλαστικοποιήσης" ξεχωρίζει το τμήμα που θέλει να μελετηθεί. πχ. Με το υλικό της πλαστικοποιήσης, όσο αυτό είναι ακόμα υγρό, γεμίζει το κυκλοφορικό σύστημα. Το υλικό διεισδύει σε κάθε αρτηρία και φλέβα. Μετά, αφού παγώσει, με διάφορες χημικές διεργασίες απομακρύνει όλο το υπόλοιπο σώμα και έτσι μπορεί ο καθένας να δεί πως ακριβώς είναι οι αρτηρίες και οι φλέβες στο σώμα του. Την ίδια διαδικασία της πλαστικοποιήσης, ακολουθεί και για όλα τα όργανα και μετά τα κόβει σε "φέτες", ('όπως το ζαμπονάκι στο super market) και σου δείχνει το εσωτερικό τους.
Στα παρακάτω link είναι κομμάτια από το ντοκυμαντέρ που έχει γυρίσει για μαθήματα ανατομίας. Τα σώματα είναι αληθινά. Τα πρόσωπα είναι καλυμένα για ευνόητους λόγους.

Anatomy for beginners - Movement
Anatomy for beginners - Digestion

Αν αντέχετε δείτε και αυτό.

nounoukos

nounoukos

22/09/2008, 07:38:51

ευχαριστω, δε θα παρω...  

charm_quark

charm_quark

22/09/2008, 12:09:16

 ευχαριστω, δε θα παρω...  
Κλασσική αντρική φιγούρα!  
strange: "Δεν τ'αλλάζουμε τώρα; Αρκετά δεν είδαμε;"
Περιμένω το γυναικείο φύλο να ανταποκριθεί σ'αυτό το post!

k@Tie

[email protected]

22/09/2008, 12:39:06

μήπως είδες και κανένα videακι για ζώα???

είναι οτι πρέπει για να το συνδιασω με το διάβασμα μου

k@Tie

[email protected]

22/09/2008, 12:49:49

ρε τσαρμίτα και εγω νόμιζα θα βάλεις κανένα χειρουργίο

πάντως είναι σαν ψεύτικα δεν πάει το μυαλό σου οτι είναι αληθινό σώμα

ROSEBUD

ROSEBUD

22/09/2008, 14:11:24

Α δεν έχει χειρουργείο?καλά τότε,δεν το ανοίγω!

LittlePrince2s

LittlePrince2s

24/09/2008, 10:02:50

ρε ανώμαλες εσείς περιμένατε χειρουργείο για να το ανοίξετε..?.χαχαχαχα καλά δεν πάτε καθόλου καλά μου φαίνεται..και καλά η Κάτια το καταλαβαίνω...εσύ Ρόζυ...τί να πώ...περαστικά...χαχαχχαα

charm_quark

charm_quark

09/02/2009, 01:35:36

Σε όσους άρεσε αυτό το θέμα... ανακάλυψε σήμερα ο strange κατι που πιθανό αύριο πουρνο πουρνο να μας σύρει μέχρι την πρωτευουσα για έκτακτη εκδρομη!

Η έκθεση bodies απο το Σαββατο 7/2 είναι στην Αθήνα... και είμαι ήδη ψημένη να την επισκεφτώ ακόμα και τώρα... Αντε να ψήσω και τον strange να κάνει απρογραμμάτιστο ταξιδάκι! Ματς μουτς!

k@Tie

[email protected]

09/02/2009, 11:18:39

ααααααααα ωραία....εχει και φτηνή είσοδο

charm_quark

charm_quark

09/02/2009, 19:19:50

Τελικά θα πάμε κατα 99% την Κυριακή εξαιτίας ανωτάτης υπνηλίασης που μας χτύπησε σήμερα!

k@Tie

[email protected]

09/02/2009, 21:09:01

υπνηλίαση το λέμε τώρα;;; κι εγω είχα μείνει στο dvd!

charm_quark

charm_quark

09/02/2009, 21:36:54

υπνηλίαση το λέμε τώρα;;; κι εγω είχα μείνει στο dvd!

Όλα τα θυμάσαι εσύ!
charm_quark

charm_quark

18/03/2009, 03:50:14Μια ανακατοσουρα την αισθάνομαι....
Τσαρμ πως ήταν η εκθεση?
Μοιράζαν και σακουλάκια όπως αυτα στα αεροπλάνα?
Μπα....βγήκα και πεινούσα η αλήθεια είναι! και όσοι ήταν εκεί έδειχναν προετοιμασμένοι και ψύχραιμοι.
καλημέρααααααααααααααααααααααα...τσαρμίτα περιμένω εντυπώσεις...
btw μήπως με έπαιρνες τήλ εχτές απο αλλο νούμερο;;;;;
Οι αναλυτικές εντυπώσεις ακολουθούν... όχι δεν έχω άλλο νούμερο!

δεν πιστευω να βούτηξες κανενα όργανο..


Μολόγαα!!!
Αδειασε τις τσεπες σου!!!
χεχε...  έλεγα να βουτήξω εκείνο το κομμάτι του εγκεφάλου... να το κάνω δώρο στην αδερφή-charmita, αλλά ήταν ο φύλακας-γιατρός δίπλα και με αγριοκοιτούσε!

Λοιπόν παιδιά... σε όσους πάνε συνιστώ να πάνε καθημερινή, γιατί οι πληροφορίες μου λένε για πάνω απο 400 άτομα εντός έκθεσης τα Σ/K. Καθημερινή και μεσημέρι μας κάθισε μια χαρά, είχε το πολύ 5-6 άτομα ανα αίθουσα.
Η πρώτη αίθουσα έχει μυοσκελετικό σύστημα και φάτσα κάρτα με το που μπαίνεις βλέπεις τα οστά και το μυικό ιστό ενός ανθρώπου, χωρισμένα και το ένα απέναντι από το άλλο. Χαρακτηριστικά, εντύπωση δεν μου έκαναν τα οστα, καθώς συζούσα με ένα σάκο απο δαύτα επι κάμποσα χρόνια, τον Φράνκυ, το σκελετό της αδερφής μου. Εντύπωσιάστικα όμως από τα 3 μικρούτσικα κοκαλάκια που έχει το αφτί μας. είναι τόσοοοοο μικρά! Κάτσε να δεις πως τα λένε, ο ακμονας και τα αλλα δύο δεν μου έρχονται.

Δευτερη αίθουσα το νευρικό σύστημα, νωτιαίος μυελός και εγκέφαλος.... Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι περιδιαβαίνω ανάμεσα σε πραγματικούς ανθρώπους, παρόλο που έχω δει το ντοκυμαντέρ της προετοιμασίας των εκθεμάτων. Τα "ολόκληρα" εκθέματα'-σώματα, είναι εκτός γυάλας και μπορείς να πλησιάσεις όσο θέλεις, αρκεί να μην ακουμπήσεις. Στη δεύτερη αίθουσα περισσότερη ώρα έφαγα παρατηρώντας τις τομές των εγκεφάλων και τα διάφορα κέντρα του. Σοκαριστική ήταν η εικόνα της τομής εγκεφάλου με σπασμένο ανεύρυσμα (δεν θυμάμαι την ακριβή ιατρική ορολογία αν και παίζω το ρόλο του ιατροδικαστή και υποθέτω ότι από αυτό κατέληξε στο μουσείο).

Στην τρίτη αίθουσα έχει το κυκλοφορικό σύστημα, καρδιά και πνεύμονες. Μοναδικό! Ούτε που μπορείται να φανταστείτε ποσα αγγεία μπορούν να υπάρχουν στο σώμα μας! Είχε πνεύμονες καπνιστού, πνέυμονες μη καπνιστού... και δίπλα ένα γυάλινο κουτί με συλλογή από πεταμένα πακέτα τσιγάρα, καπνού, πούρα κτλ κτλ. Εντάξει... ομολογώ. Οι πνεύμονες του καπνιστή ήταν κάπως.... κατάμαυροι να το πω; Μαυροι σαν καλιακούδες και τεράστιοι να το πω; Ενώ του μή καπνιστή είχαν αυτό το ροδαλό χρωματάκι... που έλεγες:  "τώρα θα αναπνεύσει!!!"

Τέταρτη αίθουσα, πεπτικό σύστημα. Είδα επιτέλους πως είναι η σκωληκοειδής απόφυση! Απίστευτό! Γι'αυτή τη σκατούλα... πέντε χρονών μπήκα επειγόντως χειρουργείο! Είδα μια χολή με δύο τεράστιες (κατά τη γνώμη μου) πέτρες, ενα υγιές συκώτι, ένα κιρρωτικό, ένα υγιές νεφρό, ένα πολυκυστικό, δεν θυμάμαι ποιο όργανο έδειχνε με φυματίωση και δεν ήταν πνεύμονας!... Τέλος πάντων ήταν άκρως κατατοπιστικά. Γλώσσα, φάρυγγας μέχρι.... τέλους. Κάνει μεγάλο ταξίδι και πολυήμερο η τροφή! Μόνο αυτό σας λέω!

Πέμπτη αίθουσα, αναπαραγωγικό αντρα και γυναίκας. Ομολογώ ότι χάζεψα περισσότερο της γυναίκας. Δεν βλέπεις τα μέσα σου έτσι φάτσα φόρα ποτέ! Στην αίθουσα αυτή υπάρχει ένα τεράστιο έκθεμα, που αξίζει να το δεις.... φέτα φέτα!!
Είναι ας το πούμε ένας άνθρωπος σε "μαγνητική" τομογραφία. Δεν λέω περισσότερα γιατι αν πω, οι περισσότεροι δεν θα συνεχίσετε να διαβάζετε το post μου. Δίπλα έχει ένα σώμα που δείχνει μια σύνοψή των όσων είδες στη έκθεση. Εξωτερικά, εσωτερικά όλα μαζί τα συστήματα συνεδεμένα σε ένα σώμα.

Τέλος υπάρχει μία έκτη αίθουσα, κάπως στην απομόνωση, γιατί πιάνει το κομμάτι της δημιουργίας του ανθρώπου και συμβούλεύει μια πινακίδα τους επισκέπτες για το τί θα αντιμετωπίσουν μπαίνοντας και τους προτρέπει να το σκεφτούν δυό φορες αν θελήσουν να μπουν. Αλλιώς μπορούν να αποχωρήσουν, παραλήποντας αυτό το μέρος. Όπως καταλαβαίνετε, πήγα και εκεί.... δεν λέω... με έπιασε κάποια στιγμή μια στεναχώρια γι'αυτά που έβλεπα, αλλά ο πειρασμός ήταν αρκετά μεγάλος. Εμβρυα.... όλων των εβδομαδών κύησης σχεδόν. Άπο την τρίτη εβδομάδα μέχρι την τριακοστή το μεγαλύτερο. Ενταξει... κακά τα ψέμματα, όσοι έχετε παιδιά, μην πάτε εκει μέσα.

Αλλες απορίες που άκουσα:
"Μύριζαν;" Όχι, δεν μύριζαν σχεδόν καθόλου ίσως να μύριζε ελάχιστα το πολυμερές που τους βάζουν για να διατηρηθούν.
"Αηδίασες;" όχι, καθόλου. ήξερα τι πήγαινα να δω, έχει μια τεράστια πινακίδα απ'έξω που σου λέει "τα σώματα είναι αληθινά" παρόλα αυτα... γιατί να αηδιάσω με το σώμα μου;

Μετά για την ακρίβεια, γυρνόντας φάγαμε κατι μπεργκερ!!!! Μούρλια!

Όσο για τα διάφορα που έχουν ακουστεί τα θεωρώ παράνοιες... ότι δηλαδή τα σώματα των εκθεμάτων προέρχονται απο φυλακισμένους της Κίνας κτλ κτλ....
Δεν γίνεται επι χρόνια να έχει δέκα πτώματα και να τα γυρνάς εκθέτοντας απο χώρα σε χώρα ανα την υφήλιο σε μία από τις πιό παράξενες εκθέσεις στον κόσμο, να είσαι διάσημος παθολογο-ανατόμος καθηγητης και να παίζεις το κεφάλι σου κορώνα γράμματα χωρίς να έχεις αντίγραφα των δωρεών!

Δεύτερον... βγαίνοντας από την έκθεση μας έδωσαν ένα χαρτάκι με την εξής φράση "ανακύκλωσε το σώμα σου" που συμπληρώνοντας το και αποστελοντας το σε μία διεύθυνση, γίνεσαι δωρητής οργάνων.
Ακουσα σχόλια και σχόλια γι'αυτή τη διαφήμιση. Και όμως... αν καθίσουμε και το σκεφτούμε από την άλλη μεριά, αν παθαίναμε κάτι, αν ο αδερφός μας, ο γονιός μας, ο ανθρωπος μας ή το παιδί μας, χρειαζόταν ένα όργανο... θα θέλαμε κάποιος να είναι δωρητής.
Βλέποντας και τους πολυκυστικούς νεφρούς, θυμήθηκα τη γιαγιά μου, που πέθανε πριν πολλά χρόνια σε μικρή σχετικά ηλικία, μετά απο χρόνια αιμοκάθαρσης επειδή απλά δε βρέθηκε ένας νεφρός που στο κάτω κάτω όλοι έχουμε απο δύο, έχω να πω το εξής σε όσους κοροιδευουν τον εμπνευστη αυτής της φράσης....
"ανοίξτε το μυαλό σας!!!!!"

k@Tie

[email protected]

18/03/2009, 14:11:04

τώρα θέλω ακόμα περισσότερο να δώ την έκθεση...πιστεύω οτι θα με βοηθήσει πολύ σε συνδιασμό με το διάβασμα!

Για τη δωρεά οργάνων. Εγω θέλω να το υπογράψω χρόνια τώρα αυτο το χαρτάκι αλλα απο την άλλη σκέφτομαι το εξής...κι αν θελήσουν να μου πάρουν τα όργανα πριν να έρθει η ώρα μου? δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Προτιμώ να το ξέρουν οι δικοί μου οτι θέλω να τα κάνω δωρεά και να κινήσουν εκείνοι τις διαδικασίες αν τυχόν συμβεί κάτι

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

18/03/2009, 22:45:51

καλά,μην υπογραφεις το χαρτάκι αλλα βγες να διαλαλήσεις τις προθεσεις σου σε μερικα φορουμ ακομη

k@Tie

[email protected]

19/03/2009, 12:18:22

το σκέφτηκα όταν πάταγα το κλίκ για να ποστάρω...είμαι λίγο αργόστροφη

k@Tie

[email protected]

08/05/2009, 19:31:30

Λοιπον ήρθε η ώρα για τις δικές μου εντυπώσεις αλλα πριν απο αυτο να σας πώ οτι η έκθεση πήρε παράταση για τις 28 Ιουνίου. Οσοι πιστοί...

Στην έκθεση είχε 5 κλάδους
-->καρδιοαναπνευστικό
-->πεπτικό
-->αναπαραγωγικό
-->νευρικό
και τέλος τα μωρά

Μπορει να παραλείπω κανένα κλαδο...δεν ειμαι σιγουρη

Εντύπωση μου κάναν λίγα πράγματα. Ενα απο αυτα ήταν το όσο μικρά είναι τα οστά μεσα στο αυτί μας. Με το ζόρι τα διακρίνεις.
Επισης εντύπωση μου έκαναν τα πνευμόνια του καπνιστή και του μη καπνιστή όπως είχε πεί και η τσαρμίτα. Του καπνιστή τα πνευμόνια ήταν διογκωμένα και κατάμαυρα.
Πιο πολύ μου κίνησε το ενδιαφέρον η αίθουσα με τα μωρά..τελικά όλος ο πανικός για το αν γίνεται δολοφονια όταν πας για έκτρωση ή οχι ορθά υπάρχει γιατι διάβασα οτι μέχρι την 10η εβδομάδα τα μωρά έχουν αναπτύξει όλα τα βασικά συστήματα διαβίωσης. Το πιο τραγικό όμως ήταν το κομμάτι που έλεγε οτι η καρδιά τους αρχίζει και χτυπάει την 5η εβδομάδα...γιατι λοιπόν κύριε επιτρέπεις την έκτρωση μέχρι τον 3ο μήνα;;; Αυτο ανοίγει άλλο θέμα και μεγάλη συζήτηση οπότε πάμε παρακάτω.

Μερικά τίπς που διάβασα και μου εντυπώθηκαν είναι
-Το πρωινό βοηθά στην μνήμη
-Ο ύπνος μας βοηθά να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες της ημέρας και βοηθά στη μνήμη. Κατα κάποιο τρόπο την κάνει να μεγαλωνει.
-Ο εγκέφαλος στις γυναίκες καταλαμβάνει το 2,5% του συνολικού τους βάρους ενω στους άντρες το 2%
-Ενα πακέτο τσιγάρα κόβει 3 ώρες και 40 λεπτά απο τη ζωή του καπνιστή (εσείς πόσα πακέτα την ημέρα κάνετε;;)

Βρε τσαρμίτα για θύμισε μου στην αίθουσα του καρδιοαναπνευστικου τα εκθέματα μέσα στο νερό που ήταν σαν πολλές πολλές ίνες τα κατακόκκινα τι ήταν;; θυμάσαι;; κι αυτα μου καναν εντύπωση

Ο άνθρωπος που τα έχει συντηρήσει είναι θεός..τέλεια δουλειά..τα κοιτάς και λές δε μπορεί
Πολύ ωραία έκθεση!

charm_quark

charm_quark

08/05/2009, 23:08:40

Βρε τσαρμίτα για θύμισε μου στην αίθουσα του καρδιοαναπνευστικου τα εκθέματα μέσα στο νερό που ήταν σαν πολλές πολλές ίνες τα κατακόκκινα τι ήταν;; θυμάσαι;; κι αυτα μου καναν εντύπωση.
 
Στην τρίτη αίθουσα έχει το κυκλοφορικό σύστημα, καρδιά και πνεύμονες. Μοναδικό! Ούτε που μπορείται να φανταστείτε ποσα αγγεία μπορούν να υπάρχουν στο σώμα μας!
Λοιπον, ακου πως είχαν φτιαχτεί αυτά, καθώς το έχω δει στο ντοκιμαντέρ του δημιουργού της έκθεσης, όσο πιο διακριτικά για να μην βγάλει τα αντερά του κανεις.....

"Αδειάζονται οι αρτηρίες, φλέβες του σώματος από το αίμα. Μετά, τις γεμίζουν με κάποιο υλικό, σαν υγρή σιλικόνη, που μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, στερεοποιείται και δεν αντιδρά με οξέα. Οταν το υλικό, στο αγγειακό σύστημα, στερεοποιηθεί, το σώμα όλοκληρο, βυθίζεται σε οξυ και ας πούμε εξαφανίζεται, αφήνοντας ανέπαφο το στερεοποιημένο υλικό. 
Τώρα το χρώμα, φαντάζομαι είναι χρωστικές στο υλικό, οπότε κάνουν τις αρτηρίες κόκκινες και τις φλέβες μπλε.
Για όσους έχουν ακόύσει για τη μέθοδο με την οποία παράγονται μαζικά (κατα χιλιάδες) οι επεξεργαστές των υπολογιστών... είναι κάτι παρόμοιο! (καλά... μόνο εγώ και ο strange θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε έτσι και να συμφωνήσουμε κιόλας!!)

ROSEBUD

ROSEBUD

11/05/2009, 19:59:25

"Του καπνιστή τα πνευμόνια ήταν διογκωμένα και κατάμαυρα."


"Ενα πακέτο τσιγάρα κόβει 3 ώρες και 40 λεπτά απο τη ζωή του καπνιστή"

nounoukos

nounoukos

11/05/2009, 21:13:48

αυτο με τα σημερινα δεδομενα μπορει να σημαινει οτι θα πληρωνουμε κανα δυο περισσοτερα χρονια τεβε δανεια και δεη..
 
θα πεθανουμε απ'το άγχος στο τελος..


Υπάρχουν 20 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Συνταγή για πλιγούρι με κρέας, χρησιμοποιήσαμε μοσχαρίσιο κιμά

Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη


κιμάς

Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...