κανταΐφι γιαννιώτικο

Μαγειρική » Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/03/2008, 22:57:34

σε παγκοσμια ιντερνετική αποκλειστικοτητα η συνταγη :)
ειναι λιγο μπελαλιδικο αλλα δεν το νιωθεις όταν το ετοιμαζεις για εξαιρετικά ξεχωριστές περιστάσεις :)
(ελπιζω μονο να μην ξεχνάω τπτ :S)


• Μισό κιλό φύλλο για μπακλαβά
• Μισό κιλό κανταΐφι
• 3,5 κούπες καρύδι τριμμένο(όχι εντελώς ε?)
• 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
• 4 κουταλιές ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
• ¼ του κουταλακιου του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
• Περίπου μια κούπα σπορέλαιο

Για το σιρόπι:
• 1,5 κιλό ζάχαρη
• 3 κιλά νερό
• 1 βανίλια
• Φρέσκο χυμό μισού λεμονιού

Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο κ τη βανίλια.


Σε μια μεγάλη επιφάνεια στρώνουμε ένα φύλλο κ με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι. από πάνω στρώνουμε κ άλλο φύλλο κ ξανά λάδι κ ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία για 4 φύλλα.
Παίρνουμε το 1/3 από το μισό κιλό κανταΐφι το ανοίγουμε καλά πάνω στο τέταρτο (λαδωμένο) φύλλο.
Πάνω στο κανταΐφι απλώνουμε ομοιόμορφα, σε όλη την επιφάνεια το 1/3 από το μίγμα (καρύδια ,ζάχαρη κτλ).
Ξεκινώντας από τη στενή πλευρά του φύλλου τυλίγουμε σε ρολό-προσοχή, όχι πολύ σφιχτά αλλά τόσο όσο να «στέκεται».
Από το ρολό κόβουμε ροδέλες σε πάχος 2-2,5 περίπου δαχτύλων κ τοποθετούμε σε ταψί της κουζίνας( το οποίο έχουμε πρώτα λαδώσει!!!) ΟΡΘΙΕΣ.
Το μαχαίρι πρέπει να είναι κοφτερό κ ΠΡΟΣΟΧΗ να μην έχει δόντια γιατί … θα διαλυθεί 

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές-τόσο βγαίνει με τις συγκεκριμένες ποσότητες κ έτσι έχουμε γεμίσει ένα ταψί της κουζίνας.
Με το πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια του φύλλου των κομματιών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο κ στους 150 για άλλα τρία τέταρτα. (το πιο πιθανό είναι ότι μετά το τέταρτο ή το εικοσάλεπτο θα χρειαστεί να βάλουμε αλουμινόχαρτο ώστε να μην «αρπάξει» το γλυκό).
Μετά το πέρας του ψησίματος βγάζουμε κ το αφήνουμε να κρυώνει όσο θα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό κ τη ζάχαρη κ ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη (εννοείται ότι έχουμε ανάψει κ το μάτι :S).
Αφήνουμε να βράζει σε μέτρια φωτιά ώσπου να δέσει ελαφρώς-αν ρίξουμε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι να μην κυλάει πολύ.
προς το τέλος ρίχνουμε τη βανίλια κ το χυμό λεμονιού.
Σιροπιάζουμε το γλυκό (που πρέπει να είναι κρύο) με το καυτό σιρόπι.
Καλή επιτυχία 

LittlePrince2s

LittlePrince2s

11/03/2008, 01:00:57

Αυτή η συνταγούλα δημιούργησε εκείνη την κόλαση??????
Ρε μπράβο!!!!

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

11/03/2008, 08:25:11

ε όχι κ συνταγουλα!
3 ώρες μου πηρε να τη γραψω :pppppppppp

LittlePrince2s

LittlePrince2s

11/03/2008, 17:16:39

:ΡΡΡ

Yerejan

Yerejan

11/03/2008, 17:33:07

μπράβο καλά έκανες γιατί από κάποια τηλεοπτικό σταθμό πηγαν σήμερα το πρωι να κλέψουν την αποκλειστικότητα παρουσιάζοντας το,αλλά χρονικά το καθιέρωσες πλέον:-)πόση ώρα περίπου παίρνειι για να το φτιάξει κάποιος?

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

13/03/2008, 01:11:10

βλεπω οι οδηγιες στην πλατη του μπομπ του σφουγγαράκη ληφθηκαν σοβαρα υποψην!
έτσι μπραβο !!!
:p

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

13/03/2008, 01:12:29

ουπς,τωρα ειδα την ερωτηση του ε ρε γιανν :(
δε νομιζω ότι έχει δυνατοτητα να δει την απαντηση πλέον-η οποια θα ηταν "δεν ξερω" :S

ROSEBUD

ROSEBUD

13/03/2008, 01:21:22

Αυτή τη στιγμή υπάρχει πάνω πάνω μια διαφήμιση που λέει "ξέρεις από κανταΐφι?":-S

LittlePrince2s

LittlePrince2s

13/03/2008, 02:16:13

Ναι την είδα κι εγώ...κι έλεγα..''Μά τί να είναι??''!!
Δουρειοκαντίφι!!!

anna

anna

14/03/2008, 15:00:27

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους από εμάς, πάντως η Δούρεια απέδειξε περίτρανα νομίζω ότι ξέρει πολύ καλά από κανταϊφι και μάλιστα...γιαννιώτικο!:))

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

17/03/2008, 00:48:55

σημειωση SOS!
αν επιχειρησει κανεις να το φτιαξει,μη χρησιμοποιησει αυτη τη δοσολογια στο σιροπι!
καλα αυτοσχεδιασα εγώ,τι ήθελα κ ακολουθουσα τις συμβουλες μετα :(
οπωσδηποτε το νερο λιγοτερο απο τη ζαχαρη !

LittlePrince2s

LittlePrince2s

17/03/2008, 20:08:47

καλά ντεεε...χαλάρωσε :)


Υπάρχουν 12 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...