Κρητικές μπριζόλες

Μαγειρική » Συνταγές για κρεατικά... ψητά ή τηγανιτά
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


WayFaReR

WayFaReR

19/11/2007, 22:36:03

Ναι, είναι γεγονός...

Παραθέτω και εγώ μια συνταγή...

Κρητικές μπριζόλες λοιπόν...

Rosebud, για αυτό που έλεγες για το φαγητό και τις σχέσεις... Ναι, αυτή η συνταγή έχει επιτυχία!!! ;-)

Υλικά:

i) Μπριζόλες, όσες θέλουμε να φάμε αλλά προσοχή, να χωράνε στο τηγάνι μας.
ii) Λευκό κρασί, για το φαγητό και για να πιούμε μετά.
iii) Πατάτες, καλύτερα μικρές γιατί βράζουν πιο γρήγορα και καλύτερα.
iv) Κρεμμύδια, πιπεριές και μανιτάρια. Ποσότητα ανάλογα με το πόσες μπριζόλες έχουμε πάρει.
v) Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι.

Εκτέλεση (του φαγητού, όχι τίποτε άλλο...):

Για τις μπριζόλες:

Πρέπει αρχικά να τις ξεπαγώσουμε από το βράδυ. Αλλιώς τις βάζουμε στον νεροχύτη και βάζουμε την τάπα του και τον γεμίζουμε με νερό. Μετά από λίγη ώρα θα έχουν ξεπαγώσει. Βέβαια, για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι, μου έχουν πει ότι αυτό δεν είναι καλό. Εγώ τον αγνόησα μερικές φορές και δεν έπαθα τίποτε. (;) Μετά τις καθαρίζουμε με πολύ νερό. Μετά τις βάζουμε στο τηγάνι και το γεμίζουμε με νερό και το ρυθμίζουμε στην μέγιστη θερμοκρασία. (Μερικοί και μερικές δεν συμφωνούνε περί της ρύθμισης για την μέγιστη θερμοκρασία. Κρίνετε και πράξτε κατά βούληση, εγώ όλα στο μέγιστο τα βάζω...) Μετά από λίγο θα βγάλει κάτι λευκά μπιχλοσωματίδια. Αυτά τα αφαιρούμε με ένα κουτάλι σούπας. Αφού βράσουν για λίγο βγάζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια τις πιπεριές και τα μανιτάρια και ξαναγεμίζουμε το τηγάνι με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο ακόμα. Μετά αδειάζουμε το νερό και ρίχνουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη. Τα τηγανίζουμε για λίγο μέχρι να γίνουν καλά οι μπριζόλες. Προσοχή μην καούν τα ζαρζαβατικά, ρίχνουμε και κανένα ανακάτεμα για να το παίξουμε και σεφ. Στο τέλος ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε για λίγο στην φωτιά ακόμα. Προσοχή να μην πίνουμε πολύ κρασί όταν μαγειρεύουμε γιατί αν δεν πετύχει το φαγητό δεν θα φταίει το τηγάνι... Κανένας δεν θα πιστέψει αυτήν την δικαιολογία... Στο τέλος βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και βάζουμε ένα άλλο σκεύος πάνω με νερό. Μην καεί κανένας αθώος. Οι μπριζόλες είναι έτοιμες.

Για τις πατάτες:

Αρχικά τις πατάτες πρέπει να τις κάνουμε ταυτόχρονα με τις μπριζόλες γιατί αν τα κάνουμε το ένα μετά το άλλο θα έχει κρυώσει το ένα μέχρι να γίνει το άλλο. Λοιπόν, καθαρίζουμε τις πατάτες από τα χώματα όχι όμως από τα φλούδια που έχουν γύρω. Όχι φλούδια... Αυτό το καφέ που έχουν ρε παιδιά. Λοιπόν καταλάβατε τι λέω... Μετά γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε καλά. Δηλαδή να βγάζει καπνούς το νερό. Ρίχνουμε μετά τις πατάτες μέσα και τις αφήνουμε. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι τις πατάτες. Όταν τις καρφώνουμε δεν πρέπει να κολλάει μέσα το μαχαίρι. Όταν δεν κολλάει και βγαίνει εύκολα είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Προσοχή, δεν τις βγάζουμε από το νερό με το χέρι αλλά επιστρατεύουμε ένα πιρούνι. Το νερό αλλά και οι πατάτες θα καίνε πολύ... Μετά, είπαμε, τις βάζουμε σε ένα πιάτο για πέντε λεπτά για να κρυώσουν. Μετά τις πιάνουμε με το χέρι και με ένα μαχαίρι τις ξεφλουδίζουμε. Μετά τις κόβουμε σε μπουκίτσες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Σερβίρισμα:

Βάζουμε σε ένα πιάτο όσες μπριζόλες θέλει να φάει ο κάθε ένας και αριστερά και δεξιά βάζουμε τα κρεμμύδια, τι πιπεριές και τα μανιτάρια.

Τις πατάτες τις αφήνουμε σε ένα κεντρικό πιάτο και παίρνει ο κάθε ένας όσες θέλει. Ρίχνουμε και στις πατάτες αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάδι και τα ανακατεύουμε...

Καμιά σαλάτα είναι ευπρόσδεκτη πάντοτε αν και όχι απαραίτητη... Το ψωμάκι είναι απαραίτητο όμως μιας και το ζουμάκι από τις μπριζόλες είναι πολύ νόστιμο.

Κρασάκι, κλασικά...

Κόστος: Δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Μικρό όμως.

Χρόνος εκτέλεσης συνταγής: Καμιά ώρα...

Και μην ξεχνάτε: Kiss the cook!!!

ROSEBUD

ROSEBUD

19/11/2007, 22:50:31

Ουάου!!Ο Γουέι έγραψε συνταγή!!Πάει χάλασε κι αυτός!!:-))))

charm_quark

charm_quark

19/11/2007, 22:55:25

Μαγειρεψες και δεν με καλεσες;;; Καλα εκανα και κρατησα ολο το σουφλε! :p

WayFaReR

WayFaReR

19/11/2007, 23:13:04

Τα έφαγες και τα δυο τα σουφλέ καλά καλά και τώρα ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες... Δεν μας πείθεις Charm…

Και όταν το είχα φτιάξει αυτό το φαγητό για τελευταία φορά δεν σε ήξερα εσένα...

Σου λέω όμως το εξής...

Φτιάξε εσύ σουφλέ σοκολάτας και τρουφάκια και θα φτιάξω εγώ τις κρητικές μπριζόλες, να έρθει και ο Yerejan να τα φάμε και να τα πιούμε...

Σε πάει;

Καλά δεν τα λέω Άννα;

eirini_27

eirini_27

19/11/2007, 23:29:46

πολυ καλος ο sef!!!!!!!

k@Tie

[email protected]

19/11/2007, 23:44:58

μήπως να στείλετε και κανένα ταπεράκι προς Αθήνα μεριά???αν τρώγονται φυσικά οι μπριζόλες :Ρ

Yerejan

Yerejan

19/11/2007, 23:53:28

λοιπόν wayfarer έχω να πω τα εξής οι κρητικές μπριζόλες ταιριάζουν τέλεια με το τσίπουρο τυρνάβου,ελπίζω να μην το έχεις πιει όλο γιατί αλλιώς σκέφτηκα το εξής θα ναυλώσουμε ένα βυτίο με μισό τόνο τσίπουρο να πηγαίνει σ'όλα τα νετρινομέλη αρχίζοντας από βόρεια προς τα νότια να εφοδιάζει θεσσαλία μακεδονία και πελοποννησο και την αθήνα βέβαια γιατί οι ξαδέρφούλες δεν δοκιμάσανε και χάσανε...

anna

anna

20/11/2007, 23:58:31

Wayfarer μένω έκπληκτη!Πολλά συγχαρητήρια, ευχαριστούμε που τίμησες και το tast forum με την παρουσία σου και μάλιστα με συνταγή!Εντωμεταξύ...περιγραφικός και αναλυτικός όπως συνήθως,ε?:P
Κατά τ'άλλα, καλά τα είπες για την πρόταση με τα τρουφάκια, τις μπριζόλες και το τσίπουρο, να μαζευτείτε να καλοπεράσετε πάλι (και να καλοπεράσουμε κι εμείς, αν ξαναηχογραφήσετε κιόλας:))


Υπάρχουν 8 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


αρακάς

Αρακάς λαδερός
Λίγα υλικά και νόστιμο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...