Θεραπεύοντας την άγνοια

Serious Humor » Θεραπεύοντας την άγνοια
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

16/08/2004, 22:16:08

Η άγνοια άλλες φορές σκοτώνει, άλλες φορές αποπροσανατολίζει, δημιουργεί σύγχυση και διάφορες άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Είναι κρίμα να υπάρχει άγνοια για θέματα στα οποία μπορείς εύκολα να έχεις αρκετές πληροφορίες και να την θεραπεύσεις άμεσα.

Είναι κρίμα, επίσης, να έχεις μπροστά σου την γνώση, και να μην μπεις στον κόπο έστω να την ξεφυλλίσεις. Ο λαός λέει «ότι μάθεις, για καλό» οπότε ακόμη και μερικές γραμμές να διαβάσεις ίσως αυτές σου φανούν χρήσιμες στο παρόν ή το μέλλον.

Η γνώση σε βοηθάει να κρίνεις και η κριτική ικανότητα είναι το πιο ισχυρό όπλο-ασπίδα του ελεύθερου πνεύματος.

Η γνώση είναι δύναμη… σκορπίστε την απλόχερα!

h-eps!

h-eps!

11/09/2004, 07:44:31

αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι πολλές φορές, για να μην αλλάξουμε ιδέες, δεχόμαστε μια ιδέα ανύπαρκτη ως λάθος και πολεμάμε αυτήν. δηλαδή βασιζόμαστε σ' ένα λανθασμένο κοινό τόπο και πολεμάμε το ανύπαρκτο δίνοντάς του υπόσταση. αυτό με βρίσκει τελείως ενάντιο, γιατί πολλές φορές έχω συλλάβει και τον εαυτό μου σ' αυτή τη διαδικασία. ενώ η πόρτα της γνώσης είναι πάντα απλή και εύκολη.

_fantom_

_fantom_

11/09/2004, 09:55:01

 Με μπέρδεψες λίγο

Αναφέρεσαι στην σχέση γιαλού και αρμενίσματος; Για να μην αλλάξουμε ιδέες με... άλλες ιδέες, πρέπει οι «άλλες ιδέες» να είναι υπαρκτές, αλλιώς πού είναι το πρόβλημα; Ποιος ο λόγος να μπούμε στην διαδικασία; Απλά από αντίδραση σε κάτι ανύπαρκτο; Επαναστάτης χωρίς αιτία;

Αν θες, Ελένη, πες ένα παράδειγμα για να το συζητήσουμε πιο απλά.

Πάντως, κι εγώ στην απλή και εύκολη πρόσβαση στην πόρτα της γνώσης αναφέρομαι, απλά προσθέτω στο μήνυμα μου και τον παράγοντα της διάθεσης ή μη, να ανοίξει κανείς αυτήν την πόρτα και να δει τις πληροφορίες εντός

h-eps!

h-eps!

20/09/2004, 05:41:57

να, ένα παράδειγμα (να ένα μήλο)
'πάνω απ' όλα η υγεία'. κι αν δεν την έχεις, τι γίνεται; δεν αξίζει η ζωή;

'σχέση χριστιανισμού με ηθική'. λέμε ανήθικο κάποιον άνθρωπο σε γενικά πλαίσια της χριστιανικής τοποθέτησής μας, όταν υπάρχει, και ξεχνάμε εντελώς να δούμε τι αναφέρεται από τον ίδιο το Χριστό στο ευαγγέλιο.
λέμε: 'πίστευε και μη ερεύνα' λέει ο χριστός, ορίστε μας, σκοταδισμός ή κάτι τέτοιο. μα αυτή η πρόταση δεν βρίσκεται πουθενά μέσα στο ευαγγέλιο ή σε κάποιο κείμενο μιας από τις 7 οικουμενικές συνόδους.
λέμε: 'ο θάνατός σου η ζωή μου'. όμως η ζωή μου δεν μπορεί να είναι ο θάνατός σου, γιατί την ίδια πρόταση θα πεις κι εσύ, και θα αλληλοσκοτωθούμε -όπως και κάνουμε, όχι εδώ μέσα βέβαια-...
αυτό θέλω να πω.
μαθαίνουμε ας πούμε και στα παιδάκια του νηπίου ότι είσαι καλό παιδάκι όταν είσαι καλός μαθητής.
τέλος πάντως, πάλι μπούρδες είπα.
ρε! δε με λένε ελένη, πώς σου ήρθε η φλασιά; επς με λένε, και με θαυμαστικό αντί για τόνο!
καλημέρα σ' όλους!
ρε!
καλημέρα είπα!
γιατί δεν απαντάτε; ντρέπεστε;

_fantom_

_fantom_

20/09/2004, 11:52:17

καλημέρα, καλημέρα... επς!  μην βαράς λέμε!

το γνωστό "πίστευε και μη ερεύνα" μπορεί να διατυπωθεί και ως εξής:

"πίστευε και μη, ερεύνα"

(μας είχε δώσει αυτήν την διάσταση ένας καθηγητής θρησκευτικών, κάποτε)

ʼκουσα και κάτι άλλο προχθές...

Δεν μεταδίδεται η γνώση, αλλά η πληροφορία. Η γνώση του ενός είναι προσωπικό "βίωμα" ας πούμε, που εκφράζεται ως πληροφορία για να δημιουργηθεί γνώση σε κάποιον άλλο.

Με βάση αυτό λοιπόν, ίσως το "σκορπίστε την γνώση" να είναι άτοπο.(Αυτοσχολίαζω με αυτό το αρχικό μου μήνυμα)

Την γνώση την δημιουργεί ο καθείς για τον εαυτό του συνδιάζοντας της πληροφορίες που δέχεται (πληροφορίες όπως αυτές που αναφέρεις αλλά και τις λοιπές)

Οπότε το "θεραπεύοντας την άγνοια" έχει να κάνει με την ροή των πληροφοριών, να υπάρχει δηλαδίς πρόσβαση στην πληροφορία και από εκεί και πέρα... ο καθένας κρίνει!

h-eps!

h-eps!

20/09/2004, 15:08:06

φαντομαδάκι, αυτή η τελεία εκεί στο πίστευε και μη. ερεύνα. μου θυμίζει τη θεία μου τη πυθία -είδες ομοιοκαταληξία;
γενικώς είναι μια χάλια πρόταση. είναι αδύνατο να πιστεύεις και να μην πιστεύεις συγχρόνως, τουλάχιστον στο κομμάτι που πιστεύεις. καλά, ε, κάτι σοφίες που λέω!!!
η γνώση είναι κάτι πολύ βαθύ και πραγματικό: απλό και καθάριο, ποτέ μπερδεμένο, και ποτέ δεν έχει ανάγκη από εισηγητές. η Γ-Ν-ω-Σ-η είναι Γ-ε-Ν-ε-Σσ-η, δηλαδή δημιουργία ελευθερίας... δεν έχει ΓέΝοΣ άλλο από το να είναι μητέρα ενός δρόμου...
φιλούρες...
φιλούρες...
μουρλάθηκα (το 'ξερα, το μάθατε και σεις, προσοχή η άγνοια σκοτώνει, σχεδόν σαν το τσιγάρο)

teacup

teacup

21/09/2004, 10:02:24

βρε επς, προφανώς δεν είναι για το ίδιο πρόσωπο η προτροπή ώστε να συμβαίνει το οξύμωρο ταυτόχρονα να πιστεύει και να μη πιστεύει κάποιος.

Μου άρεσε αυτή η τοποθέτηση της τελείας : είτε πιστεύεις είτε δε πιστεύεις, να ερευνάς!

Αλλά αν θέλετε μου λύνετε μια απορία. Γιατί δηλαδή η πίστη στέκεται στην αντίπερα όχθη της γνώσης? (αναφέρομαι στη φράση πριν την επανατοποθέτηση της τελείας) αφού γνώση - και άρα έρευνα για την πληροφορία- σημαίνει βίωμα όπως και η πίστη ?

h-eps!

h-eps!

21/09/2004, 10:09:36

`μου άνοιξεες τα ματάκια μ' αυτά τα παραπάνω, δεν τα είχα σκεφτεί.
τι σημαίνει άραγε πίστη; έχεις δίκιο. θα το σκεφτώ τρέχοντας από γραφείο σε γραφείο, καθ΄΄οτι και κλητήρας, και θα τα πούμε!

Templar52

Templar52

15/01/2005, 13:18:59

Συχχαρητήρια για την επιλογή του θέματος.

Θεωρώ τούτο ως πρώτο βασικό στοιχείο της υπεροχής του ανθρώπου στη φύση. Δεύτερο δε την δυνατότητα της ορθής κρίσεως και τρίτον την Ελευθερία της αποδοχής ή της απόρριψης!

Λαμβάνοντας υπ' όψη ότι η ανάγκη της γνώσης είναι βιοματική, το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι: η παρεχόμενη γνώση είναι αληθής; Το κατεστημένο σύστημα μας το επιτρέπει; και πόσο; Η προπαγάνδα;

Στο σημείο αυτό νομίζω ότι την θέση αναλαμβάνει η προσωπική εμπειρία, η προσωπική έρευνα και η προσωπική δυνατότητα της κρίσεως του κάθενός μας επί παντός επιστητού.

ʼλλα ερωτήματα: Ποίος παρέχει την όποια γνώση; Γιατί την παρέχει; Υποκρύπτεται όφελος και τι είδους (βέβαια εκτός συγγρ. δικαιωμάτων);

Βασικά παραδείγνατα: Για να υποστηριχθεί η "ισότητα", θεωρούν δεδομένη την "ανισότητα",(παραβλέποντας την "ισονομία"), το αυτό με τον "αντιρατσισμό" και τον "ρατσισμό" κ.α. Παλαιότερα μέγας χαμός εγένετο για την "προίκα" αποκρύπτοντας απο τον λαό το όφελος του δημοσίου με την νέα ονομασία της "γονικής παροχής" και την επίβολή φορολογίας της, που ήταν αδύνατη συνταγματικά στον προγενέστερο όρο. Αυτά τα θεωρώ απάτες και τους ενασχολούμενους μ'αυτά απατεώνες της γνώσης και ενημέρωσης.

Όσον αφορά στη διαλαμβανόμενη ρήση:"Πίστευε και μή ερεύνα" αυτή  περιλαμβάνεται στην Παλαιά Διαθήκη και αναφέρεται από τον Ωριγένη. Αντίθετα ο Ιησούς Χριστός δήλωσε "Ερευνάτε τας Γραφάς"(χωρίς να προσδιορίζει ουδέν έτερο). Εδώ μας αποκρύπτουν (οι θεολογούντες) ποιές και πόσες γραφές υπήρχαν στην εποχή του Χριστού!!

Από μια γρήγορη έρευνα το 80% ήταν Ελληνικές, 15% Ρωμαΐκές και το υπόλοιπο Αιγυπτιακές, Χαλδαϊκές και Αραμαϊκές.

"Δεν με τρομάζουν οι Πολιτικοί γι' αυτά που μας λένε, γιατί αυτά θέλουν αυτοί να μας πουν. Με ανησυχεί το τι ΔΕΝ μας λένε, γιατί εκείνα  φοβούνται να μας πουν" Templar52.

ΕΡΕΥΝΑ - ΚΡΙΣΗ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ = ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!

 

h-eps!

h-eps!

06/02/2005, 08:44:36

μιας και μιλάς και για την κοινωνία,
και μ' αρέσεις,
-δε στα ρίχνω μη φοβάσαι-
εντυπωσιακό είναι και το προτασουλάκι που βγαίνει στα περιοδικά, εφημερίδες, λυσάρια παντός τύπου 'όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε περί..'
'όλα όσα', όχι΄όλα', ούτε 'όσα'.
περιορισμός δηλαδή εις το τετράγωνο.
η γνώση, δεν έχει να κάνει με το αν είναι βιωματική ή όχι.
γνώση είναι 'γ-ν-σ'
γέννεση.
τώρα, το πόσες γραφές ήταν και σε τι γλώσσα,
αυτό είναι πιο ευάλωτο σημείο νομίζω. οι γνώσεις μας δε μας επιτρέπουν να πούμε πολλά.

elpida

elpida

17/01/2007, 15:44:29

Υπάρχει γύρω μας μια ανίατη νευρομυασθένεια η οποία δύσκολα ανιχνεύεται από τους γιατρούς.Τα συμπτώματά της είναι παρόμοια με εκείνα της σκλήρυνσης κατά πλάκας.Ο ασθενής μπορεί να παραπονιέται για διαρκές μούδιασμα του ποδιού ή υπερβολική δυσκολία κατά την κατάποση.Προσβάλλει κυρίως άντρες μιας κάποιας ηλικίας.Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς,το σώμα ολόκληρο παραλύει,ενώ η εγκεφαλική λειτουργία παραμένει άριστη.Ο ασθενής οδηγείται αργά αλλά σταθερά στο θάνατο.
Η διάγνωση που κάνουν συνήθως οι γιατροί είναι "νευροπάθεια αγνώστου αιτιολογίας".Οι ασθενείς δηλώνουν "μου έκαναν του κόσμου τις εξετάσεις και δε μου βρίσκουν τίποτε".Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ασθένεια που στα αγγλικά λέγεται ALS(Amyotrophic Lateral Sclerosis).Νομίζουμε ότι είναι πολύ σπάνια αλλά δεν είναι έτσι.Από τότε που στενό συγγενικό μου πρόσωπο χτυπήθηκε από αυτήν,έχω βρει άλλα 6 άτομα με την ίδια πάθηση στον ευρύτερο κοινωνικό μου κύκλο.Δυστυχώς και οι ίδιοι οι συγγενείς αργούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται,μέχρι η κατάσταση να φτάσει σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
Η πάθηση αυτή ήταν μέχρι τώρα μη αναστρέψιμη.Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται πιλοτικά σε ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομείο στην Ελλάδα μια διαδικασία θεραπείας με βλαστοκύτταρα του ίδιου του ασθενή.

update 22/02/2007: Επειδή βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την προαναφερθείσα θεραπεία και μπορεί κάποιες φορές να υπάρχουν πρακτικά προβλήματα στο να φτάσει κάποια απάντηση στον ενδιαφερόμενο γρήγορα και είναι λογικό να υπάρχει αγωνία για ένα τόσο σοβαρό θέμα,να συμπληρώσω στα παραπάνω ότι η θεραπεία αυτή πραγματοποιείται στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης.Δεν υπάρχουν ακόμη τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία για να δώσουν οι γιατροί κάποια υπεύθυνη απάντηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή όχι.Ωστόσο ανεπίσημα δηλώνουν αισιόδοξοι όταν τα άτομα που μπαίνουν στο πρόγραμμα δεν είναι πολύ μεγάλης ηλικίας και προχωρημένης κατάστασης.

anna

anna

20/01/2007, 02:41:56

[Παράθεση από : elpida]    Υπάρχει γύρω μας μια ανίατη νευρομυασθένεια η οποία δύσκολα ανιχνεύεται από τους γιατρούς.Τα συμπτώματά της είναι παρόμοια με εκείνα της σκλήρυνσης κατά πλάκας.Ο ασθενής μπορεί να παραπονιέται για διαρκές μούδιασμα του ποδιού ή υπερβολική δυσκολία κατά την κατάποση.Προσβάλλει κυρίως άντρες μιας κάποιας ηλικίας.Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς,το σώμα ολόκληρο παραλύει,ενώ η εγκεφαλική λειτουργία παραμένει άριστη.Ο ασθενής οδηγείται αργά αλλά σταθερά στο θάνατο.
     Η διάγνωση που κάνουν συνήθως οι γιατροί είναι "νευροπάθεια αγνώστου αιτιολογίας".Οι ασθενείς δηλώνουν "μου έκαναν του κόσμου τις εξετάσεις και δε μου βρίσκουν τίποτε".Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ασθένεια που στα αγγλικά λέγεται ALS(Amyotrophic Lateral Sclerosis).
   

 Η ALS λέγεται και Νόσος του Charcot ή Νόσος του κινητικού νευρώνα και κατατάσσεται στις αισθητικοκινητικές νευροπάθειες.

Elpida (και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται), δεν ξέρω αν έχεις υπ'όψην σου την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων, αλλά στο

http://www.pespa.gr/pespa_gr.htm

θα μπορούσες να βρεις περισσότερες πληροφορίες. Η συγκεκριμένη νόσος συγκαταλέγεται στον κατάλογο των σπανίων παθήσεων που υπάρχει εκεί, ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο.

 

elpida

elpida

20/01/2007, 12:49:32

ευχαριστώ πάρα πόλύ για την πληροφορία anna

fdfd

fdfd

16/02/2007, 00:57:05

[Παράθεση από : anna]

[Παράθεση από : elpida] Υπάρχει γύρω μας μια ανίατη νευρομυασθένεια η οποία δύσκολα ανιχνεύεται από τους γιατρούς.Τα συμπτώματά της είναι παρόμοια με εκείνα της σκλήρυνσης κατά πλάκας.Ο ασθενής μπορεί να παραπονιέται για διαρκές μούδιασμα του ποδιού ή υπερβολική δυσκολία κατά την κατάποση.Προσβάλλει κυρίως άντρες μιας κάποιας ηλικίας.Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς,το σώμα ολόκληρο παραλύει,ενώ η εγκεφαλική λειτουργία παραμένει άριστη.Ο ασθενής οδηγείται αργά αλλά σταθερά στο θάνατο.     Η διάγνωση που κάνουν συνήθως οι γιατροί είναι "νευροπάθεια αγνώστου αιτιολογίας".Οι ασθενείς δηλώνουν "μου έκαναν του κόσμου τις εξετάσεις και δε μου βρίσκουν τίποτε".Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ασθένεια που στα αγγλικά λέγεται ALS(Amyotrophic Lateral Sclerosis).   


Η ALS λέγεται και Νόσος του Charcot ή Νόσος του κινητικού νευρώνα και κατατάσσεται στις αισθητικοκινητικές νευροπάθειες.


Elpida (και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται), δεν ξέρω αν έχεις υπ'όψην σου την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων, αλλά στο


http://www.pespa.gr/pespa_gr.htm


θα μπορούσες να βρεις περισσότερες πληροφορίες. Η συγκεκριμένη νόσος συγκαταλέγεται στον κατάλογο των σπανίων παθήσεων που υπάρχει εκεί, ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο.


fdfd

fdfd

16/02/2007, 01:12:52

Θέλω παρακαλώ πληροφορίες από elpida στο mail μου

pras

pras

16/02/2007, 08:19:51

Καλημέρα,

Elpida θα ήθελα να μαθω περισσοτερες πληροφορίες για την θεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σας παρακαλώ ενημερώστε με στο email.

 

charm_quark

charm_quark

17/02/2007, 17:32:02

[Παράθεση από : elpida]   
     Η πάθηση αυτή ήταν μέχρι τώρα μη αναστρέψιμη.Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται πιλοτικά σε ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομείο στην Ελλάδα μια διαδικασία θεραπείας με βλαστοκύτταρα του ίδιου του ασθενή.Όποιος λοιπόν έχει κάποιο συγγενή ή γνωστό με παρόμοια συμπτώματα,μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για περισσότερα(όνομα νοσοκομείου,τηλέφωνα γιατρών κτλ) διά μέσου του προσωπικού μου e-mail το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του administrator.Θα χαρώ να μοιραστώ τις όποιες πληροφορίες έχω.
 

Γνωριζω (οχι προσωπικα) δυο ατομα που πασχουν απο als. Ισχυουν τα οσα ειπες. Κανενας απο τους δυο δεν εχει ακολουθησει καποια τετοια θεραπεια και φανταζομαι πως αν υπηρχε κατι τετοιο θα τους ειχαν καλεσει οι γιατροι να το δοκιμασουν. Το μονο που γνωριζω για την ωρα ειναι οτι πριν εναμιση χρονο ειχαν καταφυγει και οι δυο στην Κινα για μια θεραπεια τετοιου ειδους (δεν γνωριζω περισσοτερα) η οποια ειχε θετικα αποτελεσματα μικρης διαρκειας.

Ειχα ακουσει στην τηλεοραση για καποιο νοσοκομειο των Αθηνων (αν δεν κανω λαθος ειναι το Αττικο) οτι ενας γιατρος (μπορω εντος εβδομαδας να βρω το ονομα του και καποιο τηλεφωνο) εφαρμοζει μια μεθοδο με την οποια ωφελουνται κυριως ατομα που πασχουν απο σκλυρηνση κατα πλακας. Ειναι παρομοια μεθοδος με αυτη που ειχε εφαρμοστει σε μια οικογενεια καπου στην Ασια, και ειχε γινει πολυ ντορος στο tv, τα ατομα της οποιας περπατουσαν μονο στα τεσσερα. Αν δεν κανω λαθος ειχε εφαρμοστει και σε μια κοπελα μετα απο ατυχημα και μπορεσε και περπατησε μετα απο 3 χρονια.Αν παντως ενδιαφερεσαι ενημερωσε με να στειλω στον fantom τα οποια στοιχεια μπορω να βρω για τον νευροχειρουργο.

charm_quark

charm_quark

17/02/2007, 18:33:23

Βρηκα μερικα link... επι του θεματος...

1->...

2->

3->(σχετικη συζητηση απο αλλο forum)(με πληροφοριες απο πασχουσα για γιατρους, ερευνα κτλ.)

θα το ψαξω οσο πιο πολυ μπορω...

elpida

elpida

22/02/2007, 20:50:07

Επειδή βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την προαναφερθείσα θεραπεία και μπορεί κάποιες φορές να υπάρχουν πρακτικά προβλήματα στο να φτάσει κάποια απάντηση στον ενδιαφερόμενο γρήγορα και είναι λογικό να υπάρχει αγωνία για ένα τόσο σοβαρό θέμα,να συμπληρώσω στα παραπάνω ότι η θεραπεία αυτή πραγματοποιείται στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης.Δεν υπάρχουν ακόμη τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία για να δώσουν οι γιατροί κάποια υπεύθυνη απάντηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή όχι.Ωστόσο ανεπίσημα δηλώνουν αισιόδοξοι όταν τα άτομα που μπαίνουν στο πρόγραμμα δεν είναι πολύ μεγάλης ηλικίας και προχωρημένης κατάστασης.

charm_quark

charm_quark

27/02/2007, 14:37:31

Φοβαμαι μην γινουμε καπως οπως τα φυλλα ελιας. Ειναι τοσο σοβαρο το θεμα και αφου επισημα δεν υπαρχει θεραπεια μηπως ειναι καλυτερο να μην αναφερομαστε σε πιθανες θεραπειες; Βαζω και τον εαυτο μου στο καζανι πρωτο πρωτο. Δεν ειναι κακη η ενημερωση, αλλα εχω την αισθηση πως οι γιατροι που παρακολουθουν αυτους τους ασθενεις ξερουν καλυτερα.

Το διλλημα στο οποιο μπαινω ειναι το αν πρεπει ενας ασθενης με als να γινεται πειραματοζωο σε μια νεα μεθοδο; Η απαντηση... που δινω... ναι μεν αλλα... Ναι, απο τη στιγμη που δεν υπαρχει κατι αλλο, αλλιως δεν προκειτε ποτε να βρεθει θεραπεια, απο την αλλη μηπως αυτο επιβαρυνει την κατασταση του; Μηπως την επιταχυνει; Και παλι οι γιατροι ξερουν καλυτερα. Ειναι εκει που ο γιατρος απλα πρεπει να ακολουθει τον ορκο που εδωσε και να μην κυνηγα τη δοξα. Μπαινω σε ηθικα θεματα;

charm_quark

charm_quark

27/02/2007, 14:48:27

Ενα θεμα που με απασχολει ειναι το εξης...

Καλυπτουν τα ασφαλιστικα ταμεια της Ελλαδας ολα τα μηχανηματα για τη στηριξη ενος ασθενη με ALS;

Και μιλαω για τη τεχνολογια που μπορει να εχει ο Hawking. Ενταξει, αν οχι στο ιδιο επιπεδο, αλλα σε ενα ικανοποιητικο για να επικοινωνει με τους γυρω του. Υπαρχουν ειδικα μηχανηματα που κανουν αυτη τη δουλεια. Αυτο δεν ειναι ισως τελικα το πιο σημαντικο για εναν ανθρωπο που εχει πνευματικη διαυγεια; Να επικοινωνει... Να αποφασιζει για το τι θελει και οχι οι αλλοι. Γιατι κακα τα ψεμματα το συγγενικο περιβαλλον ειναι υποκειμενικο και αποφασιζει στηριζομενο στο εγωιστικο συμφερον. Και αυτο δεν το λεω με κακια. Απλα ισως ειναι εγωιστικο το να θεωρουμε οτι η αποψη μας και η αποφαση μας εκφραζει απολυτα τη σκεψη του ανθρωπου που φροντιζουμε.  

ROSEBUD

ROSEBUD

27/02/2007, 22:53:45

Απ'όσο ξέρω τα ταμεία διακαιολογούν αναπηρικά καροτσάκια,αναπνευστικά μηχανήματα κτλ κατά ένα μεγάλο ποσοστό.
   Αυτό που μου κάνει εντύπωση με τον Hawking είναι ότι δεν μπορούσε να μιλήσει.Γιατί σε περιπτώσεις τραχειοστομίας(αν είναι το ίδιο με την τραχειοτομή)δεν έχω ακούσει ότι δεν μπορούν να μιλήσουν.Μιλάνε μεν αλλά με δυσκολία.

ROSEBUD

ROSEBUD

27/06/2007, 02:07:44

Οι Αμερικάνοι έβγαλαν ανακοίνωση ότι απελευθερώνονται διοξίνες τόσο από τα πλαστικά σκεύη που έρχονται σε επαφή με ζεστά φαγητά(ακόμη και τα φελιζολένια ποτήρια με ζεστό καφέ,ακόμη και τα μέχρι τώρα εγκεκριμένα πλαστικά για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων),όσο και από τα πλαστικά μπουκάλια νερού αν μπουν στην κατάψυξη!

Απορία δικιά μου:με τα παγάκια τι γίνεται?

ROSEBUD

ROSEBUD

25/09/2007, 23:35:50

Το ξέρετε ότι όποιος έχει το κουσούρι να κουνάει ασυναίσθητα τα πόδια του πάσχει από την ασθένεια της "ανήσυχης κνήμης"?:-)))

charm_quark

charm_quark

26/09/2007, 01:06:09

Ειναι σοβαρο;;;;

ROSEBUD

ROSEBUD

26/09/2007, 01:10:46

Χμ...αν τον έχεις δίπλα σου στο κρεβάτι και κουνάει τα πόδια του όλο το βράδυ(μη με κοιτάς έτσι,δεν τον έχω εγώ!:-))))....ε....ξέρω και γω...δεν είναι??

nounoukos

nounoukos

26/09/2007, 15:20:59

Ασθενεια εναι;; νομιζα οτι οποιος κουναει συνεχως νευρικα το ποδι του, εχει συχνοουρια...

charm_quark

charm_quark

26/09/2007, 15:25:18

Εγω παλι το κανω μονο οταν εχω νευρα...
οταν εχω συχνοουρια... απλα τρεχωωωωωωωω!!!!

ROSEBUD

ROSEBUD

01/11/2007, 16:33:38

Σήμερα έμαθα κάτι που δεν ήξερα...ότι το ponstan περιέχει την ίδια ουσία με την ασπιρίνη.Επομένως,αν κάποιος για κάποιο λόγο δεν κάνει να πάρει ασπιρίνη ως αναλγητικό/αντιπυρετικό,πχ τα παιδιά κάτω από 14,καλό θα είναι να μην παίρνει ούτε ponstan.

ROSEBUD

ROSEBUD

09/12/2007, 15:15:41

Ο-λα-λαααα!Τι βρήκα κατά τύχη ψάχνοντας κάτι άλλο!
http://www.johnpap.net/not-el/diaMikraKaiPraktika/MKP00001.htm
Μικρά τιπς για άντρες και γυναίκες,έχει πάρα πολλές σελίδες,προχωρήστε με το βελάκι πάνω αριστερά...

Elma

Elma

11/12/2007, 13:50:14

Θα ήθελα να έρθω σε επικοινωνία με την Ελπίδα που έγραψε για την ασθένεια του ALS. Ένα κοντινό μου πρόσωπο πάσχει απο αυτήν και θα ήθελα πληροφορίες για το πιλοτικό πρόγραμμα του Ελληνικού νοσοκομείου.

Σας ευχαριστώ πολύ.

alexgt

alexgt

23/01/2008, 17:39:02

Γεια σας παιδια. Ειναι η πρωτη φορα που γραφω και θελω την βοηθεια σας. Επειδη δεν ξερω τον τροπο να επικοινωνισω με τον χρηστη elpida μεσω του administration, σας παρακαλω, βοηθηστε με και πειτε μου τον τροπο για να παρω το email του. Ευχαριστω εκ τον προτερων.

_fantom_

_fantom_

23/01/2008, 17:59:49

στην δεύτερη σελίδα του θέματος: http://www.netrino.gr/reloaded/forum-posts.php?ft_id=206&pn=1 έχει αναφέρει η elpida το νοσοκομείο που γνωρίζει

ROSEBUD

ROSEBUD

24/01/2008, 00:24:41

http://www.alsforums.com/forum/index.php

ROSEBUD

ROSEBUD

03/02/2008, 21:41:30

Περί βλαστοκυττάρων και πάλι....
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=869636&lngDtrID=252

Thodora

Thodora

30/09/2008, 10:39:44

Μπορείς να στείλεις και σ'εμένα ένα e-mail, elpida; Ενδιαφέρομαι να μάθω παραπάνω για το ALS και για τις έρευνες που γίνονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

ROSEBUD

ROSEBUD

13/05/2010, 22:34:02

μαστουρώστε γιατί χανόμαστε!

ROSEBUD

ROSEBUD

13/05/2010, 23:02:51

κι όμως για κάποιους γίνονται θαύματα(πολύ δυνατή αυθυποβολή κατ'εμέ)

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

14/05/2010, 08:47:17

δεν ειδα το βιντεο..για τους γνωστους λογους...
αλλα γιατι να θεωρουμε θαυμα ό,τι αποδιδεται σε "θεϊκή" παρεμβαση?
θαύμα δεν ειναι κ η αυθυποβολη?

ROSEBUD

ROSEBUD

14/05/2010, 12:07:25

καλημέρα...

ναι φυσικά...και οτιδήποτε 'συντελεί στο να θεραπευτούν ανίατες αρρώστειες...
στο βιντεάκι όμως αυτό έχουμε το θαύμα με τη στενή έννοια...τη θρησκευτική

panagiotis.k

panagiotis.k

12/04/2011, 13:04:53

Γεια σας, είμαι νέο μέλος και ανακάλυψα το φόρουμ τυχαία όταν έκανα αναζήτηση για να ενημερωθώ σχετικά με την ασθένεια η ,εδώ και μια εβδομάδα έμαθα ότι πάσχει ο πατέρας μου από την ασθένεια αυτή, του έδωσαν ένα φάρμακο το riluteck , και άρχισε θεραπεία, θα ήθελα να με ενημερώσετε όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με την συγκεκριμένη ασθένεια, και με την θεραπεία που ακλουθείτε, άκουσα και για θεραπεία με βλαστοκυτταρα, όποιος ξέρει κατι αν μπορει ας έρθει σε επικοινωνία μαζί μου

panagiotis.k

panagiotis.k

12/04/2011, 13:07:23

Η ασθενεια ονομαζεται


Υπάρχουν 43 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Συνταγή για πλιγούρι με κρέας, χρησιμοποιήσαμε μοσχαρίσιο κιμά

Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη


κιμάς

Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...