Συνταγές για σπιτικά λικέρ

Μαγειρική » Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/09/2007, 01:06:18

σκέφτηκα να κάνουμε μια ενότητα με συνταγές για λικέρ-ως ενότητα εγώ μπορώ να τα βρω πιο εύκολα,ένα-ένα μπερδευομαι :s

ας κάνω την αρχή με λικέρ κράνου :)
για τους μη γνωρίζοντες,τα κράνα είναι κάτι μικροί,κόκκινοι,οβαλοειδής καρποί,με γεύση υποξινη αλλά πολυ γλυκά παράλλητα οταν ωριμάσουν!

λικέρ;
τα συστατικά που χρειαζόμαστε είναι:
κράνα,κονιάκ,ζάχαρη.
χρησιμοποιύμε τα τρία αυτά υλικά με ακριβώς ίδια αναλογία-μετά απο επανελειμένα επιστημονιά πειράματά μου κατέληξε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται όταν τα μετράμε σε ογκο-δλδ όσες κούπες κράνα,τόση ζάχαρη,τόσο κονιάκ.
σε ένα γυάλινο μπουκάλι ή (καλύτερα βάζο) βάζουμε τα κράνα,μετά τη ζαχαρη κ μετά το κονιάκ.
(για να είμαι σίγουρη για τις αναλογίες,τα βάζω εναλλάξ-έτσι δε θα βρεθώ με γεμάτο βάζο κ δυσαναλογία στα υλικά).
βάζουμε ένα ξυλλαράκι κανέλλα,γαρύφαλλο(εξαρτάται από την ποσότητα) κ τρίβουμε λιιιιιιιιγο μοσχοκάρυδο!
αφήνουμε το βάζο 40 μέρεςστον ήλιο ή κοντα σε πηγή θέρμανσης,ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη.
στραγγίζουμε κ μετά,για να γίνει πιο διαυγές αν θέλουμε περνάμε από το φιλτρο του καφέ.
εις υγείαν :)

σημειώσεις:
-συνιστάται για στομαχοπονόκοιλο,για κρύες άυπνες νύχτες του χειμώνα κ ως κάτι να μας γλυκάνει όταν έχοιυμε βαρεθεί να πίνουμε σκέτο αλκοόλ :)
-μπορούμε αντι για κονιάκ να βάλουμε τσιπουρο αλλά λίγο που δοκίμασα να κάνω πέρυσι έτσι είχε πολύ έντονη μυρωδιά κ δε μου κανε καν κέφι να το δοκιμάσω ως γεύση.
ύπάρχει και η εναλλακτική λύση της βότκας.
-τα κράνα μετά μην τα πετάτε ;). έχουν τόσο ωραία μυρωδιά κ γεύση (κ από το) κονιάκ που σκέφτηκα ότι θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν σε κέϊκ απλά ή κέϊκ για τούρτες αντί για κόντιτα (?έτσι τα λένε αυτά ε?) κ το συνηθες ποτό ;),ή μέσα σε λιωμένη σοκολάτα για επικάλυψη κτλ (κ τώρα που το σκέφτομαι,γιατι όχι σε σοκολατάκια με λιωμένη γκουβερντούρα -γιαμμμμμ)!!!

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/09/2007, 01:10:35

ανακατεύοντας:ανακινώντας το βάζο εννοώ :)

Yerejan

Yerejan

10/09/2007, 11:10:21

δεν μας λες δούρεια από ποιο μέρος είσαι?γιατί τα κράνα μου κίνησαν υποψίες..ναι πρέπει να γίνεται πολύ ωραίο λικερ.

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/09/2007, 11:37:53

χμμμ.....θα το μάθεις στη νετρινοσυνάντηση ;)
πάντως,πιθανόν να έχουμε εκπλήξεις :)

charm_quark

charm_quark

10/09/2007, 12:24:38

Ειδες Yerejan... που εψαχνες να δεις με τι θα το φιλτραρεις; Φιλτρο γαλλικου καφε!
Εγω να ρωτησω τι ειναι τα κρανα τωρα ή θα με κοροιδευετε;

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/09/2007, 12:37:05

να διαβάσεις το ποστ από την αρχή να μάθεις τι είναι τα κράνα!!!!

anna

anna

10/09/2007, 15:21:16

Τώρα εγώ...γιατί θυμάμαι ότι κάπου είχα γράψει κάτι για λικέρ κεράσι...?Δε νομίζω να είχα γράψει συνταγή πάντως:S
Ουφ...δε θυμάμαι και δε μπορώ να το βρω:( Οπότε...(μέχρι να ξεπαγώσει και το φύλλο για την τυρόπιτα), θα ψάξω να βρω συνταγή για λικέρ κεράσι μου φαίνεται, για ένα δημιουργικό μεσημερο-απόγευμα:P

anna

anna

10/09/2007, 17:23:16

Μόνο συνταγή για λικέρ βύσσινο βρήκα...:(
Υλικά:
1 κιλό ώριμα βύσσινα, 1 κιλό ζάχαρη, 2 κιλά κονιάκ, 5 γρ.γαρίφαλα, 5 γρ.κανέλα σε ξυλάκια, 1 μοσχοκάρυδο, 1 κομματάκι τζίντζερ(5-10γρ.) 5 γρ.κάρδαμο

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα τρυπάμε ένα-ένα με χοντρή βελόνα σε διάφορα σημεία. Τα βάζουμε σε γυάλινο δοχείο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μπαχαρικά και κλείνουμε το δοχείο. Το αφήνουμε στον ήλιο να σταθεί για 40 μέρες κουνώντας το πότε-πότε, χωρίς να το ανοίξουμε. Στη συνέχεια το αφήνουμε κλειστό,σε εσωτερικό ,για 6 εβδομάδες ακόμη. Έπειτα σουρώνουμε και τοποθετούμε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια.

υ.γ τώρα τη συνταγή δεν την έχω δοκιμάσει, από Σμύρνη μεριά είναι όμως...δεν ξέρω,μήπως είναι πολύ οι 6 εβδομάδες αναμονής?Τί λες Δούρεια?

ROSEBUD

ROSEBUD

10/09/2007, 18:18:08

Ναι βρε Δούρεια,πολλές είναι τόσες εβδομάδες.Πότε με το καλό θα μου έρθεις για ενίσχυση της κάβας μου?:-P

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/09/2007, 21:35:42

όχι,πάντα στα λικέρ τόσο θέλει,ασυζητητί!!΄πρέπει να λιώσει η χάζαρη κ να βγει ο ζωμός κ να γίνει η ζήμωση,να δώσουν τα μπαχαρικά τη μυρωδιά τους...
έιναι πολλά που πρέπει να γίνουν,μην είστε βιαστικές!

ρόζι,έχω νέα σοδειά,δική μου ;)
αλλά δεν έιναι έτοιμη,οπότε δε θες να βιαστείς :)

Yerejan

Yerejan

10/09/2007, 21:37:49

αμάν αν γνωριζομασταν και πριν είναι επικίνδυνα τα πράγματα ...θα μου στείλεις e-mail?δεν αντέχω τα σοκ τόσα έχω περάσει είμαι και καρδιοπαθής....τόσες συγκινήσεις δεν θα αντέξει η καρδιά του μικρού Yerejan.

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/09/2007, 21:38:37

κ μια συνταγή που διάβασα όσο περίμενα σε ιατρείο:
μου φάινεται καλή ιδέα :)

-1 λίτρο αλκοόλ (ρακή έλεγε οπότε αυτοσχεδιάστε-εγώ λέω τσιπουρο,βότκα ή κονιάκ κ πάλι)
-1/2 κιλό ζάχαρη
-κλωνάρια αρμπαρόριζας.
τα βάζουμε σε γυάλινο βάζζο κ αφήνουμε 40 μέρες.

σερβίσουμε παγωμένο :)

(η μυρωδιά της αρπαρόριζας με ξετρελείνει κ έτσι κ σε γλυκά,οπότε υποθέτω το ίδιο για το λικέρ).

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/09/2007, 21:40:50

όχι βρε,δε γνωριζόμασταν μην αγχώνεσαι :D

τίποτα τέτοιο :)

που να σου στείλω μέηλ?

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/09/2007, 21:45:26

άμα σας ξετρελείνει κι εσάς............:p

Yerejan

Yerejan

10/09/2007, 21:56:22

charm_quark

charm_quark

17/09/2007, 21:44:37

α πουλακια μου... ετσι μοιραζετε ημελια... φατσα καρτα στο δικτυο! Και μετα αναρρωτιεστε που μαζευονται τα spam!

Yerejan

Yerejan

17/09/2007, 21:52:06

εγώ το έδωσα αλλά δεν μου εστειλε η δούρεια... πήρα ομως ένα spam...με τρελό τίτλο μάλλον ιος ήταν το διέγραψα χωρίς να το ανοίξω φυσικά

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

18/09/2007, 00:13:59

ωχ!!!!!
ωχ,ωχ!!!
πωωωωωωωωω!
είμαι πολύ γκα γκα λέμε!!!!!
δεν κατάλαβα ότι είναι το μέηλ του ε ρε γιαννννννν!!!!
καλά,κολλησε το μυαλό μου κ νόμιζα ότι ήταν ιστοσελίδα...με συνταγές για λικέρ!!!!
κ δεν την έβρισκα κιόλας!!!
(τι περίεργο ε?)
συγνώμη ε ρε γιανν,συγνώμηηηηη :((((((((((

(παιδιά,μη γελάτε άλλο πλιζζζζζζζζζζ :(((((((((((((()

charm_quark

charm_quark

18/09/2007, 00:21:58

ε ποτε! κυριες και κυριοι! Στο πανεπιστημιο πατρων... φτιαχνουμε τα καλυτερα λικερ!
[email protected]
αχαχαχαχα!

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

18/09/2007, 00:24:00

το παπάκι ξέρετε που κολλάει ε?
είναι η φράση που χαρακτηρίζει αυτό που έπεται της κατανάλωσης αλκοόλ!!!!
:P
έτσι εξηγείται ο συνειρμός!
(ουφ!!!τουλάχιστον βρήκα κ για δω μια επιστημονική εξηγηση :))))))) )

Yerejan

Yerejan

18/09/2007, 08:34:18

λέω και γω...δούρεια συγκεντρώσου!

Yerejan

Yerejan

18/09/2007, 08:34:50

συγχωρεμένη:-)

Yerejan

Yerejan

29/09/2008, 18:14:11

θα ετοιμάσω και γω να φτιάξω μάλλον το λικέρ με κράνα τώρα που βρήκα πρώτη ύλη ελπίζω να προλάβω να πιω καμια γουλιά πριν μπω μέσα στο στρατο...

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

29/09/2008, 18:30:17

ααααααααα, μια το κρασι,μια το τσιπουρο, μια το λικερ, σε βλεπω να παιρνεις απαλλαγη ως ΑΑ


Υπάρχουν 24 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


αρακάς

Αρακάς λαδερός
Λίγα υλικά και νόστιμο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...