Βοηθεια... στην κουζινα!

Μαγειρική » Θέματα Διατροφής
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


charm_quark

charm_quark

05/09/2007, 21:03:54

Μα καλα... ποια αλλη περιμενατε να φτιαξει ενα τετοιο θεμα;
Λοιπον ακουστε τον πονο μου! Λιγο η διαιτολογος, λιγο η λαχταρα μου να χωρεσω σε ενα καταπληκτικο diesel τζινακι που εχω βαλει στο ματι, αποφασισα να κοψω τα delivery και να νοικοκυρευτω. Δυσκολη δουλεια ομως αυτο. Σημερα λοιπον το μενου ειχε φακες.
Οπως εχω ξαναπει, ξερω να μαγειρευω, αλλα δεν τα παω καλα με το δωματιο. Τις ετοιμασα λοιπον, με ολα τους τα μυρωδικα και τα τοιαυτα, τις εβαλα στο κατσαρολακι και αναψα το ματι.
Μετα πηγα να χαζεψω λιγο το θεμα με τις USB που με προβληματιζει περισσοτερο απο το τι θα φαω, αλλα ξεχαστηκα. καποια στιγμη μου ηρθε η μυρωδια του καμενου. Ετρεξα, και εσωσα μια μεριδα ως δια μαγειας, γιατι με κινησεις super-woman αδειασα το μη καμενο περιεχομενο σε καθαρο κατσαρολακι.
Το προβλημα μου ειναι, οτι μεγαλο μερος τους εχει γινει ενα με το πρωτο κατσαρολακι και μαυριδερου χρωματος.
Ηθελα λοιπον να ρωτησω... αυτο υπαρχει κανενας μαγικος τροπος να το καθαρισω ή να το πεταξω οπως ειναι;

(πρεπει να ειναι το 3ο κατσαρολακι που πεταω μαγειρεύοντας φακες!)

Αννουλα;;;; Rosebud;;;; Doureia;;;; Μπορει καποιος να με σωσει την κατσαρολα μου απο τα σκουπιδια; (σημειωσις... χωρις πολυ τριψιμο...)

charm_quark

charm_quark

05/09/2007, 21:04:17

εννοουσα, να σωσει την κατσαρολα μου και οχι εμενα!

anna

anna

05/09/2007, 21:10:13

Συρματάκι διαθέτει το σπίτι? Συρματάκι κουζίνας, εννοώ, έτσι? Βάλε την κατσαρόλα στον νεροχύτη και γέμισέ τη με καυτό νερό ( που θα βράσεις σε άλλο κατσαρολάκι).Άφησέ την για αρκετή ώρα έτσι, ώστε να ξεκολλήσει από μόνο του μεγάλο μέρος του υπολείμματος...ακόμη και ό,τι δεν ξεκολλήσει, θα βγαίνει πιο εύκολα μετά, με το συρματάκι (ε, η σημείωσις έλεγε...χωρίς πολύ τρίψιμο, όχι χωρίς καθόλου τρίψιμο)

nounoukos

nounoukos

05/09/2007, 21:13:13

την τελευταια φορα που ξεχασα τις φακες στο ματι, αφησα το κατσαρολακι να μουλιασει καλα με αρκετο αβα μεσα, και μετα εξυσα το καμμενο με μια ξυλινη κουτακα με ισια ακρη. βγηκε σχετικα ευκολα.
και, δε με λες γλυκια μου, γιατι υποτιμας τις μαγειρικες γνωσεις των νετρινομποις;; θεωρεις οτι δεν εχουμε καψει ποτε φαγητο εμεις; :Ρ

nounoukos

nounoukos

05/09/2007, 21:14:28

*κουτακα = κουταλα..
πολλη παρεα με τη δουρεια κανω τελευταια..

anna

anna

05/09/2007, 21:19:38

Σωστό κι αυτό που λέει ο νουνούκος:P
Ξέχασα να το πω κι εγώ πριν, βάζουμε και απορρυπαντικό πιάτων στην κατσαρόλα;)

charm_quark

charm_quark

05/09/2007, 21:23:09

Δεν το γλιτωνω το συρματακι τελικα... αφου ξυλινη επιπεδη κουταλα δεν εχω! (ειδες nounouke... ησουν πιο καλα οργανωμενος εργενης!)
Τελικα... καταληγω οτι οι φακες δεν με χωνευουν παρολο που εγω τις λατρευω! 50% ειναι το ποσοστο των μη καμενων που εχω μαγειρεψει! Απο την αλλη ειναι και κληρονομικο χαρισμα... η μανα μου κρατιεται βεβαια σε χαμηλοτερα ποσοστα... αλλα με μεγαλυτερες ποσοτητες του ιδιου φαγητου... μιλαμε για χυτρες ολοκληρες! Θυμαμαι χαρακτηριστικα ενα καλοκαιρι, που μας πηρε μικρακια να μας παει για μπανιο, και αφησε το ματι αναμενο. Οταν γυρισαμε... το περιεχομενο ηταν καρβουνο και η βαση της χυτρας ειχε παραμορφωθει! Κορυφαια μερα... ειχαμε γλιτωσει τις φακες και φαγαμε πατατες τηγανιτες με αυγα! αχαχαχα

Yerejan

Yerejan

05/09/2007, 21:27:13

πέστα νουνούκε είμαστε γνωστοί σεφ άλλωστε;)έχω τρίψει εγώ ταψια...τόσα χρόνια μαγειρεύω...ακολούθησε την συμβουλή της άννας και του νουνουκου

nounoukos

nounoukos

05/09/2007, 22:24:59

εργενης;; ποιος εργενης! πριν ενα μηνα εκαψα τις φακες!!
επι της ευκαιριας, για δες κι εδω

http://www.netrino.gr/reloaded/forum-posts.php?ft_id=1902

charm_quark

charm_quark

05/09/2007, 22:40:24

και τι ταισες το παιδι βρε; χαχαχαχα....

charm_quark

charm_quark

05/09/2007, 22:41:20

Αν ειναι δυνατο! Η Φρουφρου... τρωει φακες!

ROSEBUD

ROSEBUD

05/09/2007, 22:49:39

Ομιλεί η πείρα! :-P
΄Θα ξεκινήσεις με το σχετικό μούλιασμα που είπαν και οι προλαλήσαντες.Στη συνέχεια θα ξύσεις το πολύ πράμα με μεταλλική σπάτουλα,κατά προτίμηση με τριγωνική για τούρτες ώστε να κάνει εύκολα βόλτα στην κυκλάδα του κατσαρολακίου.Μετά θα πάρεις στα χέρια σου ένα χοντρό σύρμα(για να μη χαλάσεις τα λεπτεπίλεπτά σου χεράκια,μπορείς να πάρεις ένα από αυτά που έχουν και λαβή και μπορείς να το αποθηκεύσεις για το ΄προσεχές κάψιμο σε ένα γυάλινο βαζάκι το οποίο θα γεμίσεις με νερό και υγρό πιάτων).Αφού βγάλεις με αυτό το επόμενο πράμα,το λίγο,θα πάρεις ένα ψιλό σύρμα για να βγάλεις και το πολύ λίγο.Γιατί καλέ τα πετάς τα κακόμοιρα τα κατσαρόλια?Κρίμας δεν είναι? :-(

Τς,τς,τς...σπάταλη γεναίκα...που μου θες και νετρινοπροξενιά!:-P

ROSEBUD

ROSEBUD

05/09/2007, 22:51:33

Σταμάτα την!Είναι το υπ'αριιθμόν ένα φαγητό για την χμ...καλύτερη λειτουργία του οργανισμού!:-))))

charm_quark

charm_quark

05/09/2007, 23:22:03

:)) Δηλαδη παει... την εβαψα! Η Φρουφρου θα με κλ@@ει ολο το βραδυ; Να μεταναστευσω; Προλαβαινω;
Παντως, βρισκω πιο οικονομικο ή τουλαχιστον πιο ευκολο το να αγορασω ενα καινουργιο κατσαρολακι απο το να αγορασω 2 ειδων διαφορετικα συρματακια (ασε που θα αγριεψουν τα λεπτεπιλεπτα χερακια μου... και πως θα αγκαλιαζω τον strange;) :p
και να αγορασω και μεταλλικη σπατουλα για τουρτες! Εγω τις τουρτες σπιτι μου τις σερβιρω με κουταλα και σ'οποιον αρεσει! Νταξει;;;; Οι αλλοι να μην φατε!
Τελος παντων.
Η συμβουλες απεδωσαν. Εξυσα το μαυρο πραγμα, αφου το μουλιασα σε avoνερο με ενα κουταλι και εχει φυγει το 99% του. Για το υπολοιπο θα ακολουθησω τη συνταγη της μαμας και θα ριξω ζεστο ξυδι μεσα και θα το αφησω ολο το βραδυ.
.............................................................................
Αν και το ξυδι κανει για αλατα...
καθαριζει αψογα τον βραστηρα και το ατμοσιδερο (you know Stirella, yuro-pro) αν τα βαλετε να λειτουργησουν με αναλογια 1:1 νερου -ξυδιου. Αυτο το ειπε ενας μαστορης στη μανα μου.
Επισης ενας αλλος μαστορης ειπε οτι για τα αλατα στο πλυντηριο, τα Calgonit και λοιπα ειναι κοροιδια για την τσεπη του κοσμου. Μια κουταλια μαγειρικη σοδα σε καθε πλυσιμο κανει την καλυτερη δουλεια. Και ανα 3 μηνες, 4 κουταλιες σοδα και πλυσιμο στους 90 βαθμους (χωρις ρουχα μεσα)... και μενει καινουργιο!
Αυτα... αντε.. μου περασε η συμβουλευτικη μου διαθεση! Δεν θυμαμαι και σε ποιο θεμα γραφουμε τετοιες συμβουλες για να τα εγραφα εκει!

Yerejan

Yerejan

06/09/2007, 08:43:43

η φρου-φρού πρέπει να έχει πεσμένο σίδηρο...

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

06/09/2007, 21:53:30

σόρι τσαρμ,απουσίαζα κ δε μπορεσα να βοηθήσω (ευτυχώς με κάλυψαν οι προλαλήσαντες!!!) αν κ έιναι κρίμα γιατί θα μπορούσα να πάρω ντοκτορά στο θέμα με τις φακές κ πώς τις καίμε!!!
αλλά επειδή αυτό το ξέρεις κ μόνη σου :P ,την καμμένη κατσαρόλα έχω σύστημα στο πώς την καθαρίzω:βάzω νερό κ απορρυπαντικό κ αφήνω να μουλιάσει!!!
την άλλη μέρα το αδειάζω να μη βρωμίσει κ βάζω πάλι!!!
αυτο το κάνω αρκετές μέρες μέχρι να μην πάει άλλο,οπότε κάνω στην άκρη την κοπροσκυλίαση κ αποφασίζω να την πλύνω!!!
ε,μετά aπό τόσες μέρες δε θέλει κ πολύ τρίψιμο :D

αν κ πρέπει αν ομολογήσω ότι μετά απο την ανακάλυψη των εκπληκτικών ικανοτήτων της ρόζι,που αγγίζουν το όριο του υπερφυσικού,θα το σκεφτώ να ξαναμιλήσω σε νοικοκυροθέματα!!!!
μιλάμε το άτομο κατάλαβε με το μάτι τη γέυση!!!!!
έχω μείνει ενεά!!!!

ROSEBUD

ROSEBUD

06/09/2007, 23:10:46

Σταμάτα βρε!με έπιασε νευρικό!!

k@Tie

[email protected]

10/09/2007, 17:20:15

Μήπως ξέρει κανείς καμία συνταγή για ντιπ πικάντικο ως καυτερό για συνοδευτικό σε nachos????

anna

anna

10/09/2007, 17:25:26

[email protected], αν θέλεις, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο tasty forum του νετρίνο, αν θυμάμαι καλά νομίζω κάτι σχετικό υπάρχει...

anna

anna

10/09/2007, 17:28:49

Πιο συγκεκριμένα, στην ενότητα: Ζυμαρικά-σούπες-σαλάτες-διάφορα:)

k@Tie

[email protected]

10/09/2007, 18:01:27

ειδα κάποιες συνταγές ντίπ εκεί αλλα δεν μου κάνουν...θέλω να είναι αρκετά πικάντικο το αποτέλεσμα χωρίς να βάλω μέσα σκόρδο!!!ευχαριστώ πάντως

anna

anna

20/09/2007, 10:20:22

Σήμερα φτιάχνουμε φακές...και είμαστε σε επιφυλακή, για να μην αναγκαστούμε να τρίβουμε την κατσαρόλα μετά:P

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

20/09/2007, 10:58:12

πιθανόν να το έχετε υποψην αλλά το αναφέρω για τους μη γνωρίζοντες:
όταν μαγειρεύουμε όσπρια καλό είναι να μη βάζουμε το αλάτι στην αρχή,γιατί σκληραίνουν κ αργούν να βράσουν.
ρίχνουμε το αλάτι αμέσως μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά.
η μόνη εξαίρεση είναι τα ρεβύθια,τα οποία μουλιάζουμε για 8 περιπου ωρες σε νερό κ αλάτι. (πολλοί συνιστούν σόδα.η οποία όμως ,απ όσο γνωρίζω,καταστρέφει πολλά συστατικά θρεπτικά κ χρήσιμα.)
το ίδιο ισχύει και αν θέλουμε να προσθέσουμε στα όσπρια σάλτσα ντομάτας.
το ίδιο εφαρμόζω εγώ για το ελαιόλαδο,προκειμένου να διατηρήσει τις βιταμίνες του-μερικές διατηρούνται μόνο όσο είναι ωμό,κ κάποιες άλλες καταστρέφονται στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες (ας με διορθώσει κάποιος πιο ειδικός να κάνω λάθος).
το εντελώς αντιθετο συμβαίνει με το κρέας-εκεί δλδ το αλάτι το κάνει να βράζει καλύτερα.

ό,τι κάνουν κάποιοι με τα ρεβύθια και τη σόδα το κανουν κάποιοι άλλοι με το κρέας (ειδικά το μοσχαρισιο) και την κοκα-κολα:το περιχύνουν με κοκα-κολα πριν το μαγειρέψουν κ μετά -λέει- γίνεται πάρα πολύ μαλακό.
εγώ πάντως προτιμω να μασήσω λιγο παραπάνω,παρά να πιω κοκα κολα ΚΑΙ σε στερεά μορφή.
(τελικά έχουμε γίνει πολύ παπαιτητικοί ε?)
επίσης να σημειώσω ότι,απ όσο γνωρίζω κ παλι-όταν προικειται για ζώα ίσης ηλικίας,όσοσ πιο σκληρό είναι το κρέας,τόσο το καλύτερο,γιατί σημαίνει ότι και λιγότερες ορμόνες έχει πάρει κ περισσότερο ελευθερης βοσκής είναι.

αυτά τα εποικοδομητικά για τώρα :)

ROSEBUD

ROSEBUD

20/09/2007, 13:58:26

Με μπέρδεψες!Ποιο ίδιο ισχύει για τα όσπρια αν θέλουμε να τα κάνουμε με σάλτσα?Για πε και τα κάνω όλα κόκκινα...

charm_quark

charm_quark

20/09/2007, 14:17:49

Σημερα, οπως και την τελευταια εβδομαδα το μενου εχει tuperware μαμας!

Μπιφτεκακια με κιμα απο κοκκορα (παιδια ειναι καταπληκτικα!!!!, βαζει το κρεας του κοκκορα στο μιξερ και φτιαχνει κιμα, με τον οποιο πλαθει μπιφτεκια - χωρις καθολου ψωμι ή φρυγανια- μονο με ντοματα, καροτο, αυγο, κατι λαχανικα και μπαχαρικα)... και ντοματοσαλατα.

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

20/09/2007, 15:44:15

στα όσπρια το αλάτι κ τη σάλτσα τα προσθέτουμε αφού βράσουν ,γιατί αλλιώς τα σκληραίνουν :)
καλό είναι να εφαρμοζουμε το ίδιο κ για το λάδι-για τις βιταμίνες.

charm_quark

charm_quark

15/10/2007, 15:48:32

Μολις... ξαναεκαψα το φαγητο! Τελικα εγω και τα οσπρια θα παρουμε διαζυγιο!:p

k@Tie

[email protected]

15/10/2007, 16:53:08

τα παξιμάδια τα έχεις πρόχειρα...γιατι έτσι όπως πας. Τη μία σε κλέβουνε, την άλλη σου στέλνουν κλήσεις...τώρα έκαψες και τις προμήθειες του χειμώνα...μάλλον θα σου χρειαστούνε σύντομα :Ρ

charm_quark

charm_quark

15/10/2007, 16:58:16

ελα μωρε... το πολυ πολυ... να φαω και την υπολοιπη σταφιδοπιτα του yerejan, τα φρουτα του strange και τα τοστ του wayfarer... ολο και καπως θα τη βγαλω! :p (γεια σου μανα με τα ταπερακια σου!)

ROSEBUD

ROSEBUD

05/12/2007, 15:43:09

Έχει κάνει κανείς σόβλακες σε ηλεκτρικό φούρνο να μου δώσει καμιά οδηγία?

Yerejan

Yerejan

05/12/2007, 17:39:07

νομίζω μια φορά είχαμε κάνει ,μπορείς να τα βάλεις σε ένα ταψάκι και οι άκρες τους να στέκονται στα άκρα του ταψιού έστω να στραγγίζουν τα λίπη ή σε μία γάστρα με σχάρα τυχερούλα θα καλοφάτε.

WayFaReR

WayFaReR

05/12/2007, 20:24:47

Στείλε τα εδώ στην Πάτρα να σου πούμε άμα γίνετε με επιτυχία!!! :-P

ROSEBUD

ROSEBUD

06/12/2007, 00:28:27

Δεν νομίζω να περισσέψει και τίποτις!Έχω να κάνω πάρτυ σε ένα τσούρμο δωδεκάχρονα!(τα οποία συν τοις άλλοις θέλουν και να μας κλείσουν σε ένα δωμάτιο και να έχουν το υπόλοιπο σπίτι δικό τους!ωιμέεεεεε!)
Και πώς γίνεται να βγουν τζούσι και όχι ξερακιανά?(τα σοβλάκια!)

anna

anna

06/12/2007, 10:26:15

Χμ...σε φούρνο δεν έχω δοκιμάσει να κάνω σουβλάκια, παλιά θυμάμαι τα κάναμε στην τοστιέρα-ψηστιέρα...εκτός από τον τρόπο που είπε ο ερεγιάν, μήπως γίνονται και στο γκριλ? (με ταψάκι από κάτω, να συγκεντρώνει τα υγρά):S
Ρόζυ, μια άλλη ιδέα για παιδικό πάρτυ είναι τα ατομικά πιτσάκια...μπορείς να πάρεις πιτούλες και να βάλεις πάνω ό,τι υλικά προτιμούν τα δωδεκάχρονα:) ;)

anna

anna

08/12/2007, 22:03:56

Τελικά Ρόζυ...δε μας είπες, έγινε το πάρτυ? Είχε επιτυχία?:)
Σας έκλεισαν σε ένα δωμάτιο τελικά?:P

ROSEBUD

ROSEBUD

08/12/2007, 23:16:47

Το πάρτυ μόλις τέλειωσε,σιγά μη δεν περνούσα να κόψω κίνηση :-)))),είχε επιτυχία,μας έκλεισαν σε ένα δωμάτιο αλλά ούτε άκουσα τσικ του τσικ μουσική ούτε είδα χαμηλούς φωτισμοί(αττική σύνταξη :-P)ώστε να κάνω κανένα ξαφνικό ντου....κάποια στιγμή μόνο άκουσα ότι έπαιζαν "σκοτεινό δωμάτιο" :-SS...Τα σοβλάκια έγιναν ζγκνιαμ! ζγκνιαμ!!!..ακολούθησα τη συμβουλή του Ζανζανίτο και τα έβαλα σε γάστρα με σχάρα....τι το θες το μεταπτυχιακό εσύ??δε γίνεσαι σεφ καλύτερα?!...δεν έφαγα πολύ γιατί μπούχτησα από τις πάσης φύσεως μυρωδιές,είμαι στο πέρα-δώθε από τις 7.30 το πρωί και το μόνο που θέλω είναι να οριζοντιωθώ με τα πόδια στον τοίχο...πολλά και άσχετα είπα εδώ και θα με κατσαδιάσει πάλι ο νουνούς :-P...ρον....ζζζζζ....καληνύχτα....

LittlePrince2s

LittlePrince2s

09/12/2007, 03:17:56

Όποτε αφού πέτυχαν, στην επόμενη νετρινοσυνάντηση, να έχεις υπόψη σου ότι θα πρέπει να τα φέρεις να τα δοκιμάσουμε και εμείς!!!! :-SSSSS

ROSEBUD

ROSEBUD

09/12/2007, 11:28:11

Στην επόμενη νετρινοσυνάντηση θα σας διαθέσω τζάκι να το ανάψετε και να τα ψήσετε εσείς!(και γω θα τα φάω :-P)

k@Tie

[email protected]

09/12/2007, 12:20:05

αν το πάμε έτσι σε κάθε νετρινοσυνάντηση και κάθε φορά πληθαίνουν και τα φαγιά μάλλον θα πρέπει να κάνουμε ένα μήνα δίαιτα πρίν για να μπορούμε να αναπληρώσόυμε στη συνάντηση τα κιλά :Ρ

Yerejan

Yerejan

09/12/2007, 13:00:20

λες ρόζυ??? αν και δεν μαγειρεύω συνέχεια κάτι πήρα από τη μάνα μου,χάρηκα που έγιναν ωραία τα σουβλάκια:-)θα ανεβάσω και ερετζανιανή συνταγή μες τη βδομάδα

anna

anna

09/12/2007, 14:29:08

Ώστε έτσι Ρόζυ, ε? Ήσουν έτοιμη να κάνεις ντού?:))
Ερεγιάν, περιμένουμε την ερετζανιανή συνταγή!

LittlePrince2s

LittlePrince2s

10/12/2007, 01:42:02

Μανάδες παιδί μου...Τί περιμένεις...Όλες ίδιες είναι....Επειδή όμως το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται, εγώ στο πρώτο μου πάρτυ, τους είχα περιορίσει στην αυλή, όπου και τους κλείδωσα χωρίς να το μυριστούν...Όταν το κατάλαβαν ..ήταν πια αργά!!!!
;-ρρρρρρρρρ

_fantom_

_fantom_

24/01/2008, 13:47:18

περί μπρικίων...

τα μπρίκια μετά από κάποιο διάστημα χρήσης αρχίζουν να μαζεύουν άλατα στον πάτο και στο πλάι... εγώ έχω την συνήθεια όταν βράζω νερό για καφέ να ξαναγεμίζω στο τέλος το μπρίκι και να το αφήνω πάνω στο μάτι της κουζίνας για να το κρυώσει και λένε ότι υγραίνει και την ατμόσφαιρα. δεν ξέρω αν ο σταδιακός σχηματισμός της γλίτσας είναι από αυτό ή από φυσικού του :-S

πήγα πήρα βέβαια σήμερα καινούργιο μπρίκι (*), αλλά ξέρετε μήπως πως μπορεί να καθαριστεί; ξέρω ότι υπάρχουν κάτι ισχυρά καθαριστικά για άλατα όμως είναι για μπανιέρες κτλ, αλλά για κατσαρολικά υπάρχει τίποτα που να μην σε φαρμακώνει;

μήπως η μόνη λύση είναι να το πλένεις αμέσως μετά την χρήση;

(*) αυτά τα μπρίκια που είναι μαύρα από μέσα, σαν τα αντικολλητικά τηγάνια, έχω την αίσθηση ότι δεν θα πιάνουν άλατα, αλλά δεν βρήκα και πήρα πάλι τσίγκινο

charm_quark

charm_quark

24/01/2008, 15:47:06

Νεροξυδο και βαλτο να βρασει! Τουλαχιστον ετσι καθαριζω το βραστηρα και γινεται καινουργιος καθε φορα!

ROSEBUD

ROSEBUD

24/01/2008, 16:13:27

Ή μπορείς να το τρίψεις με χοντρό σύρμα.(εκτός αν φοβάσαι ότι θα χαλάσεις τα τρυφερά σου χεράκια :-P)
Κακώς πάντως που πήρες αντικολλητικό,γιατί με το ανακατέψαιν ανακατέψαιν με το κουταλάκι θα ξυθεί γρήγορα και θα τρως ένα μέρος από την επίστρωση κάθε φορά.(τι θα βράζεις?τίλιο? :-PPPP)

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

24/01/2008, 20:12:47

ξυδι!!!
εγώ θα προτεινα όμως να μην το βάλεις να βρασει γιατί ψιλοβρωμάει!
ζεσταινεις νερο κ μετά βάζεις μια γενναια ποσοστητα ξυδιού.
το αφηνεις -σιγουρα μεχρι να κρυώσει το νερό,εναλλακτικά μέχρι να το θυμηθείς.
πλένεις κανονικά!

ΤΙΠ: κάθε φορά που πλένουμε τα πιάτα προσθετουμε λιγο ξυδι.
δεν πιάνουν άλατα-ειδικά ποτηρια κ τσιγκινα που φαινονται κιόλας :p,
φευγουν οι μυρωδιές κ
ειναι νομίζω κ μικροβιοκτονο?

LittlePrince2s

LittlePrince2s

24/01/2008, 21:30:05

Σωστές....
Κορίτσια..ούτε η μάνα μου τόσα τίπ για το πλύσιμο των πιάτων...
:ΡΡΡΡΡ


Υπάρχουν 47 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...