Τζατζίκι

Μαγειρική » Συνταγές για σαλάτες
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

24/07/2004, 21:03:54

Ωραίο πράμα... αρκεί να έχουν φάει από αυτό όλοι οι συνομιλητές!   Ορίστε η συνταγή!

Υλικά

  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αγγούρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
  • Λίγο αλάτι


Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου, με λίγο αλάτι στο γουδί
  • Τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι, μαζί με την φλούδα (εννοείται ότι πρωτίστως το έχουμε πλύνει πολύ καλά). Το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα και μετά το σφίγγουμε με το χέρι (εννοείται ότι και αυτά τα έχουμε πλύνει) για να φύγουν τα υγρά του.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το ξύδι, τον άνηθο και τον δυόσμο.
  • Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες!


Άντε και... καλό clubbing!

ROSEBUD

ROSEBUD

09/02/2008, 13:23:03

Ε χμ...το αλάτι στο τζατζίκι και γενικά σε όλες τις σαλάτες,καλό είναι να μπαίνει μόλις πριν φαγωθούν γιατί αλλιώς βγάζουν νεράκια.

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/02/2008, 21:46:08

ε χμ..στη συγκεκριμένη σαλάτα το αλάτι το βαζουμε στο τριμένο αγκουρι κ το αφηνουμε στο σουρωτηρι λιγη ώρα.
μετά τι στιβουμε κ΄έτσι δε θα ξαναβγάλει νεράκια ;) (βάζουμε κ μετά οσο χρειαστεί)

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

10/02/2008, 21:47:00

λέγοντα "μετά" εννοώ κατά την παρασκευή του τζατζικίου :P

LittlePrince2s

LittlePrince2s

11/02/2008, 02:18:17

Να να να τα ταλέντα της μαγειρικής αρχίζουν πλέον να διαφαίνονται :ΡΡΡΡ


Υπάρχουν 5 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


αρακάς

Αρακάς λαδερός
Λίγα υλικά και νόστιμο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...