Μπριζόλες κρασάτες

Μαγειρική » Συνταγές για κρεατικά... ψητά ή τηγανιτά
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


nounoukos

nounoukos

01/03/2007, 23:39:08

υλικα

μπριζολες
λαδι (λιγο)
κρασι λευκο (ενα ποτηρακι , και ρετσινα κανει)
λεμονι
αλατοπιπερο

εκτελεση

βαζουμε τις μπριζολες στο λαδι, και οταν παρουνε χρωμα, ριχνουμε το κρασι, χαμηλωνουμε αρκετα, (στο 1 ας πουμε) και τις αφηνουμε να μαγειρευτουνε σκεπασμενες.
Το κολπο ειναι να τις "ξεχασουμε". Μιαμιση ωρα δεν ειναι υπερβολη. κατα τη διαρκεια ξεσκεπαζουμε μονο για να γυρισουμε τις μπριζολες.
Οταν πεινασουμε αρκετα και λιγο πριν τις βγαλουμε, προσθετουμε και τον χυμο μισου ή ενος λεμονιου, κατα βουληση.

Hints: μπορουμε να προσθεσουμε μαζι με το κρασι και λιγη μουσταρδα.
το κρασι που περισσεψε; (ενα μπουκαλι παρα ενα ποπτηρακι..) Στην υγεια σας!!!
Ειναι καλο να αλατοπιπερωσουμε τις μπριζολες κανα μισαωρο πριν τις μαγειρεψουμε.
ειναι απαραιτητο να μην επισκευτουμε το startpoint.gr πριν το γευμα..
μπον απετιτε


reject false icons

charm_quark

charm_quark

02/03/2007, 01:38:18

Μπορω να χρησιμοποιησω αντι για λευκο κρασι ή ρετσινα... Βοτκα;


Έχω ένα κόμπο στο λαιμό και μια θηλιά που όλο στενεύει.
Είναι η καρδιά μου μια αυλή σ' ένα κελί που όλο μικραίνει.
Μα εσύ που έχεις το κλειδί έλα και πες μου το...
"γιατί";

nounoukos

nounoukos

02/03/2007, 13:45:43

[Παράθεση από : charm_quark]

Μπορω να χρησιμοποιησω αντι για λευκο κρασι ή ρετσινα... Βοτκα;

αυτη η συνταγη λεγεται αλλιως.

"μπριζολες φλαμπέ"!


reject false icons

charm_quark

charm_quark

04/03/2007, 04:46:11

[Παράθεση από : nounoukos]
[Παράθεση από : charm_quark] Μπορω να χρησιμοποιησω αντι για λευκο κρασι ή ρετσινα... Βοτκα;

 αυτη η συνταγη λεγεται αλλιως."μπριζολες φλαμπέ"!

εχω ενα προβλημα στην κουζινα μαλλον... και δεν ειναι μονο ορολογιας 


Έχω ένα κόμπο στο λαιμό και μια θηλιά που όλο στενεύει.
Είναι η καρδιά μου μια αυλή σ' ένα κελί που όλο μικραίνει.
Μα εσύ που έχεις το κλειδί έλα και πες μου το...
"γιατί";

nounoukos

nounoukos

04/03/2007, 13:17:20

[Παράθεση από : charm_quark]εχω ενα προβλημα στην κουζινα μαλλον... και δεν ειναι μονο ορολογιας



οσο ζεις μαθαινεις! αλλωστε γιαυτο δεν ειμαστε εμεις εδω??

παντως η ιδεα σου τελικα δεν φαινεται καθολου ασχημη!!   
αν χρησιμοποιησεις βοτκα ομως και σκοπευεις να την αναψεις, προσεχε να μην εχει μεγαλο κοκκαλο και κανεις μεγαλη τρυπα στο ταβανι..


reject false icons

charm_quark

charm_quark

05/03/2007, 03:22:53

[Παράθεση από : nounoukos]αν χρησιμοποιησεις βοτκα ομως και σκοπευεις να την αναψεις, προσεχε να μην εχει μεγαλο κοκκαλο και κανεις μεγαλη τρυπα στο ταβανι..

Να αναψω τη βοτκα; Ειναι αυτο που κανουν στην τηλεοραση και φουντωνει το τηγανι; Εγω νομιζα οτι το κανουν μονο σε σφηνακια!!! και φανταζομαι οτι το κοκκαλο παει για την μπριζολα... αλλα γιατι;;;;;Τι θα παει η μπριζολα, ή μαλλον το κοκκαλο της αν αναψω τη βοτκα;


Έχω ένα κόμπο στο λαιμό και μια θηλιά που όλο στενεύει.
Είναι η καρδιά μου μια αυλή σ' ένα κελί που όλο μικραίνει.
Μα εσύ που έχεις το κλειδί έλα και πες μου το...
"γιατί";

nounoukos

nounoukos

04/03/2009, 14:59:23

κοιτα να δεις! 
μια συνταγή εχω ποστάρει, και θα μου φανεί χρήσιμη!

μετά απο δυο χρονια , θα ξαναμαγειρέψω το ίδιο φαγητο!
οριστε να φαμε.   :)

 


reject false icons

Luminita

Luminita

04/03/2009, 15:35:55

Θα σας πω πως κανω εγω μπριζολες ψητες στο φουρνο και γινονται λουκουμι. Ειναι συνταγη της μητερας μου. Λοιπον, αλατοπιπερωνουμε τις μπριζολες και τις βαζουμε στην γαστρα, αναμεσα τους και οπου βρισκουμε χωρο βαζουμε και λουκανικο χωριατικο κομενο σε κομματια. Περιχυνουμε με ελαιολαδο και μπολικο κοκκινο κρασι ( περιπου 2 με 3 ποτηρακια), το καπακωνουμε (κλεινουμε με το καπακι) και ψηνουμε σε χαμηλη φωτια στο φουρνο για αρκετη ωρα μεχρι να μεινει το φαγακι με την σαλτσουλα του. Το κρεας γινεται πολυ μαλακο και νοστιμο. Δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε.


Don't worry, be happy!

nounoukos

nounoukos

04/03/2009, 15:42:35

ωραιο ακουγεται.
γινεται στο ταψι που τις έβαλα τωρα, (μαζι με πατατες καροτα και φρεσκα μανιταρια) να ριξω και κρασι;
αν δε γινεται κρασι, να τριψω φρεσκια ντομάτα;
θελω μπριζολες φουρνου κρασάτες με μανιτάρια και ντομάτα!!! 


reject false icons

Luminita

Luminita

04/03/2009, 17:54:57

Οταν εχεις λαχανικα μαζι με το κρεας στο φουρνο, δεν ταιραζει και τοσο το κοκκινο κρασι, ειδικα με τα καροτα. Ισος θα μπορουσες να βαλεις λιγο ασπρο κρασι. Οχι, ντοματα.


Don't worry, be happy!


Υπάρχουν 10 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

σιρόν

Ποντιακά σιρόν
Εύκολη και γρήγορη συνταγή


ποδήλατο

Ποδηλατοβόλτα Freeday στην Αθήνα
Το βράδυ της Παρασκευής


ποδήλατο

24ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας
Την Κυριακή 07/05/2017


Κρεατοσφαιρίδια

Κρεατοσφαιρίδια τηγανητά
Στρόγγυλα κεφτεδάκια γρήγορα και εύκολα


Μπριζόλα

Χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι με κόκκινο κρασί
Μια παραλλαγή με έξτρα γεύση


Χοιρινή τηγανιά

Λεμονάτη τηγανιά με χοιρινό κρέας
Μια εύκολη λύση για κάτι γρήγορο


κινητό τηλέφωνο

Σε ποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανήκουν τα τηλέφωνα;
Υπάρχει μια χρήσιμη υπηρεσία online



Ναύπλιο

Ναύπλιο
Πήγαμε για μία μονοήμερη εκδρομή


κάστρο

Κως
Το νησί του Ιπποκράτη


Πόρτο Κατσίκι

Λευκάδα
Σύντομος τουριστικός οδηγός


Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


κολοκυθάκια τηγανιτά

Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι
Ταιριάζουν με τζατζίκι


Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου με μπόλικα υλικά
Λίγο μπελαλίδικη αλλά νόστιμη συνταγή


Φασουλονταβάς

Φασουλονταβάς : Φασόλια "γίγαντες" στο φούρνο
Νηστίσιμο και χορταστικό φαγητό


Ρόδος

Ρόδος
Το νησί των Ιπποτών