Πολωνική κουζίνα

{ tonight @ 09/02/2007, 18:25:12 }

Πριν από μερικούς μήνες βρέθηκα για κάποιες μέρες στην Κρακοβία, μια πανέμορφη πόλη της Πολωνίας, τα μνημεία της οποίας τελούν υπό την προστασία της Unesco, και μια από τις πολλές εκπλήξεις ήταν φυσικά και το φαγητό...


Σκέφτηκα ότι τώρα που ο καιρός χειμώνιασε είναι μια καλή ευκαιρία να σας γράψω τις συνταγές από δυο πολύ νόστιμες σούπες.


 


Παραδοσιακή πολωνική σούπα με αυγό


Υλικά: 


3 βραστά αυγά κομμένα σε φέτες


250 γρ. μπέηκον σε λωρίδες


300 γρ. λουκάνικο σε φέτες (μπορείτε να προμηθευτείτε το αυθεντικό πολωνικό από ρώσικα ή πολωνικά σουπερ - μάρκετ σε μεγάλες πόλεις, ή να βάλετε χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας σας)


200 γρ. χοιρομέρι κομμένο σε κυβάκια


1 ρίζα χρένου (σαν ραπανάκι με καυτερή γεύση) (horseradish)


Εκτέλεση:


Τηγανίζουμε το μπέηκον και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην του αυγού που έχουμε βράσει νωρίτερα σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό. Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να βράσουν και στο τέλος προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μερικές φέτες αυγού.


Η σούπα αυτή είναι πολύ γευστική και χορταστική καθώς έχει πολύυυ κρέας.


 


 


Σούπα με κόκκινες φακές


Υλικά:


1 χούφτα κόκκινες φακές


1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι


2 κουταλ. γλυκού κύμινο


2 κουταλ. γλυκού κάρρυ σε σκόνη


1/2 κιλό ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες


λίγο αλάτι, ελαιόλαδο


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με τις ντομάτες και κατόπιν προσθέτουμε τις φακές, νερό όσο χρειάζεται, κάρυ, κύμινο, αλάτι και ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσουν καλά και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο ψωμί και μαλακό τυρί κρέμα.


 


 


Μερικά ακόμη πιάτα που με εντυπωσίασαν ήταν φυσικά τα κυνήγια και τα γλυκά που συνόδευαν τον καφέ, ιδίως οι μηλόπιτες με ζεστή βανίλια από πάνω και παγωτό από δίπλα . Αυτό το τελευταίο ήταν απερίγραπτο.


 


 


 


 


 


  


 


 


 


 


 


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα