Ψωμί ρολό

Μαγειρική » Συνταγές για σούπες και διάφορα άλλα
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


anna

anna

03/12/2006, 20:01:26

Ζυμώνουμε 480 γραμ. αλεύρι με 350 ml νερό, 8 γραμ. μαγιά, 1 κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι ζάχαρη και 3 κουταλιές λάδι. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και την ανοίγουμε σε φύλλο με ορθογώνιο σχήμα.

Ρίχνουμε πάνω φύλλα βασιλικού, 250 γραμ. μοτσαρέλα σε κύβους, 100 γραμ. προσούτο και 30 γραμ. παρμεζάνα. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό από τη μικρή πλευρά του και διπλώνουμε τις άκρες. Το βάζουμε σε ταψί και το τρυπάμε βαθιά.

Αλοίφουμε το ρολό με λάδι και ρίχνουμε πάνω θυμάρι. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει, το αλοίφουμε με λάδι και το σερβίρουμε σε ροδέλες.

 

ROSEBUD

ROSEBUD

04/12/2006, 14:33:27

Ενδιαφέρουσα συνταγή και μάλλον ιταλική(?)
    Μήπως να ανοίγαμε κανένα θέμα με εμπειρίες-έθιμα-συνταγές από ξένες χώρες?


    Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σου και των υπολοίπων για το προσούτο...Μου φέρνει κάτι ανάμεσα σε άπαχο μπέικον και παστουρμά(αχ πείνασα!)αλλά πολύ πιο άνοστο...

anna

anna

04/12/2006, 19:58:54

Στο ίδιο σχήμα (ρολό), στην Ιταλία συνηθίζουν και τον συνδυασμό σπανάκι-μυζήθρα για γέμιση σε σφολιάτα.

Για συνταγές από ξένες χώρες, ήμουν σίγουρη ότι κάπου είχαμε εδώ μέσα κατιτίς...μετά από αρκετό ψάξιμο (ουφ), βρήκα ότι έχει προνοήσει άλλος...υπάρχει στα θέματα διατροφής, με τίτλο "θρεπτικά λινκς". 

Θα μπορούσαμε όμως, να συγκεντρώνουμε κάπου γνώμες για ξενόφερτες συνταγές και διατροφικές συνήθειες, ενδεχομένως. Αν και όπως έχω διαπιστώσει, τείνει να "διεθνοποιηθεί" η κουζίνα, αφού π.χ το προσούτο, τη μοτσαρέλα ή το κους-κους και τη γλυκόξινη σάλτσα, τα βρίσκουμε πλέον και στη χώρα μας σε μεγάλα (και όχι μόνο) σουπερμάρκετς.

Rosebud, μιας και η ιδέα ήταν δική σου, νομίζω το σωστό είναι να ξεκινήσεις εσύ το τόπικ και θα σου πω εκεί τη γνώμη μου για το προσούτο.

ROSEBUD

ROSEBUD

05/12/2006, 20:25:43

Μπααα...εσύ έχεις τον τίτλο της φουντ ντοκτορέσας

_fantom_

_fantom_

20/05/2010, 12:09:08

αυτό λέω να το φτιάξουμε προσεχώς...


Υπάρχουν 5 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...