Χειμωνιάτικη σαλάτα με μπλε τυρί
Μαγειρική » Συνταγές για σαλάτες
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα

anna
11/10/2006, 18:41:00
Υλικά:
- 2 μικρά μήλα σε φέτες,
- 3 κουταλιές λαδόξιδο,
- 150 γραμ. ανάμεικτα φύλλα πράσινης σαλάτας,
- 200 γραμ. μπλε τυρί θρυμματισμένο,
- σπόροι από 1 ρόδι.
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μήλα και τα περιχύνουμε με λαδόξιδο. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα φύλλα σαλάτας, ρίχνουμε πάνω τα μήλα και το μπλε τυρί. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε αμέσως.
υ.γ Η σαλάτα έχει έναν κάπως "τολμηρό" συνδυασμό γεύσεων...όσοι θέλουν να δοκιμάσουν μια πιο συντηρητική εκδοχή, μπορούν να παραλείψουν τα μήλα. Επίσης, αν χρησιμοποιήσουμε βαλσαμικό ξύδι, θα πάρει μια πιο γλυκιά γεύση.

tonight
11/10/2006, 19:46:51
Μπλε τυρί λέγοντας εννοούμε το ροκφόρ;
Εγώ τουλάχιστον απαγορεύεται να το καταναλώνω

anna
11/10/2006, 20:25:53
Ναι, το ροκφόρ (ή γκοργκοντζόλα) εννοούμε. Αν θέλεις όμως, μπορείς να δοκιμάσεις τη συνταγή και χωρίς τυρί, με τα υπόλοιπα υλικά. Ειδικά το ρόδι, ταιριάζει πολύ με την πράσινη σαλάτα (υποθέτω ότι με τη ρόκα, θα ταιριάζει ακόμη καλύτερα).

ROSEBUD
11/10/2006, 22:51:14
Ευχαριστώ, δε θα πάρω!

tonight
12/10/2006, 13:26:15
Εμένα μου φαίνεται μια χαρά η συνταγή rosebud. Ρόδι με ρόκα ταιριάζουν πολύ πράγματι και το μήλο μου φαίνεται επίσης ταιριαστό, αν και το ξύδι το αποφεύγω. Για ποιούς λόγους δε θα πάρεις χρυσή μου;

ROSEBUD
14/10/2006, 01:02:17
Γιατί δε μου πολυπάει η φρουτένια γεύση στις σαλάτες.Κάποτε είχα δοκιμάσει μια παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και μήλα και σταμάτησα στην πρώτη πηρουνιά

anna
14/10/2006, 22:51:08
Πάντως κι εγώ που ήμουν επιφυλακτική στην αρχή με τους περίεργους-για την ελληνική κλασσική κουζίνα- συνδυασμούς, στην πορεία διαπίστωσα ότι κάποιοι είναι όντως πετυχημένοι. Για τη συγκεκριμένη συνταγή, αν θέλεις να δοκιμάσεις Rosebud, θα πρότεινα μια απλουστευμένη παραλλαγή της, παραλείποντας δηλ.τα μήλα (και το μπλε τυρί ίσως).
Βέβαια περί ορέξεως...σεβαστές οι προτιμήσεις του καθενός.

ROSEBUD
15/10/2006, 02:43:06
Να σας αηδιάσω και γω λίγο?Σήμερα η μαμά μου μου μαγείρεψε εδώ πάνω ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά:σαλιγκάρια!Σλουρπ!

_fantom_
15/10/2006, 02:48:04
α... ενθυμούμαι ότι είχον φάει κι εγώ σαλιγκάρια, πολύ παλαιά. μάλιστα θυμάμαι η γιαγιά μου με είχε βάλει στο κρίσιμο πόστο, να τα χτυπάω με ένα κουτάλι, αν επιχειρούσαν να βγουν από την κατσαρόλα στην αρχή της βράσης. φυσικά έφερα την αποστολή εις πέρας... και έτσι το φαγητό δεν πήγε περίπατο, κυριολεκτικά!

ROSEBUD
15/10/2006, 02:59:04
Για να είμαι βέβαια ειλικρινής,τα μόνα που μπορώ να φάω είναι αυτά που είναι μαζεμένα από κήπους,γιατί τα άλλα που πουλάνε έξω κάνουν πολύ κράτσα-κρούτσα,είναι αηδιαστικά μεγάλα και γενικά μοιάζουν με εκείνα τα χοντρά μαύρα σκουλήκια!Ελπίζω να μην τρώει κανένας αυτή τη στιγμή
Αυτό που είπες,Φάντομ,με είχε βάλει η γιαγιά μου να το κάνω με καβουράκια

anna
15/10/2006, 15:09:04
Στην Κρήτη είναι από τις βασικές σπεσιαλιτέ τα σαλιγκάρια, τα λένε και κοχλιούς ή μάλλον..."χοχλιούς" και μάλιστα...μπουρμπουριστούς!Θυμάμαι ότι η γιαγιά μου τους έφτιαχνε συχνά γιατί άρεσαν στον παππού (ερχόταν και από την Κρήτη οι κοχλιοί, πολυταξιδεμένοι!), είχα λάβει κι εγώ λοιπόν μέρος σε τέτοια αποστολή περιφρούρησης
Χμ...ναι, δε δοκίμαζα όμως μετά, για να είμαι ειλικρινής!

Doureios-Ipnos
15/10/2006, 17:56:08
ποιο είπαμε ότι ήταν το θέμα?

ROSEBUD
17/10/2006, 09:07:11
[Παράθεση από : anna]Στην Κρήτη είναι από τις βασικές σπεσιαλιτέ τα σαλιγκάρια, τα λένε και κοχλιούς ή μάλλον..."χοχλιούς" και μάλιστα...μπουρμπουριστούς!
Θυμάμαι ότι η γιαγιά μου τους έφτιαχνε συχνά γιατί άρεσαν στον παππού (ερχόταν και από την Κρήτη οι κοχλιοί, πολυταξιδεμένοι!), είχα λάβει κι εγώ λοιπόν μέρος σε τέτοια αποστολή περιφρούρησης
Χμ...ναι, δε δοκίμαζα όμως μετά, για να είμαι ειλικρινής!
Ναι,στην Κρήτη ενώ γενικά είναι φτηνό και με μεγάλες μερίδες το φαγητό στις ταβέρνες,δίνουν τους χοχλιούς όσο και την αχινοσαλάτα,δηλ.8 ευρώ για ένα πιατάκι τόσο δα!

Doureios-Ipnos
17/10/2006, 10:19:33
λογικό δεν είναι?
ξέρεις πόσα σαλιγκάρια πρέπει να μαζέψεις για να γίνει αυτό το τόσο δα πιατάκι?

tonight
17/10/2006, 11:31:47
Επίσης στην Κρήτη έχουν όλοι στραβωμένα πηρούνια για να τρώνε τους χοχλιούς, απ' ότι έμαθα
Υπάρχουν 15 μηνύματα σε αυτό το θέμα
Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1
Προσθήκη απάντησης
Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)
Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη
Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια
Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...
Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...
Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....
Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...
Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων
Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ
Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...
Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...
η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...
Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...
Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα
Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...
Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...