Ταλιατέλες με τυρί και κουκουνάρι

Μαγειρική » Συνταγές για ζυμαρικά
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


anna

anna

04/10/2006, 17:29:53

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 400 γραμ. πράσινες ταλιατέλες,
  • 100 γραμ. κουκουνάρι,
  • 100 γραμ.παρμεζάνα,
  • 150 ml κρέμα γάλακτος,
  • 4 κουταλιές βούτυρο,
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο,
  • λάδι,
  • αλάτι,
  • πιπέρι.

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και τις ταλιατέλες. Σ'ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα 2/3 του κουκουναριού και αφήνουμε να ροδίσει ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε στο μίξερ το κουκουνάρι με την κρέμα γάλακτος, τη μισή παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομογενές.

Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες (αφού φυλάξουμε λίγο από το βρασμένο νερό) και τις ρίχνουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε αμέσως τη ζεστή σάλτσα ανακατεύοντας προσεκτικά και ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το βρασμένο νερό που έχουμε κρατήσει, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο κουκουνάρι και την παρμεζάνα.

p.s Αν θέλουμε, μπορούμε ν'αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ ή φρέσκο (χωρίς ν'άραιώσουμε τη σάλτσα με νερό στο τέλος).

Χμ...το κουκουνάρι συνηθίζεται στην ιταλική κουζίνα, όπου το δοκίμασα και για πρώτη φορά. Ενδεχομένως να το χρησιμοποιούμε κι εδώ, αλλά όχι τόσο συχνά. Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει πάντως, δεν είναι και τόσο παράξενο όσο ακούγεται...σαν ξηρός καρπός είναι στη γεύση...κάτι σαν κάσιους, ας πούμε...

ROSEBUD

ROSEBUD

06/10/2006, 00:51:27

Πάλι βουτυράκι ʼννα??Πάνω σ'αυτό λοιπόν ήθελα να σε ρωτήσω...δεν αληθεύει ότι οι αυθεντικές Ιταλικές συνταγές για "πάστα",έχουν μόνο ελαιόλαδο?Γιατί κάποτε έτσι μου είχε πει μια κυρία Ιταλίδα...

anna

anna

06/10/2006, 03:16:32

Να σου πω, απ'όσο ξέρω, είναι αλήθεια ότι με ελαιόλαδο ετοιμάζουν τις σάλτσες για τα ζυμαρικά, (και) γι'αυτό διατηρούν και τη σιλουέτα τους ενδεχομένως, παρ'όλο που καταναλώνουν το είδος επί καθημερινής σχεδόν βάσης. Επίσης π.χ, δεν έχω δει να βουτυρώνουν και τα μακαρόνια, όπως κάνουν συνήθως οι ελληνίδες νοικοκυρές, ούτε και να τα αφήνουν να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Σε συνταγές, άντε να βάλουν πολύ μικρή ποσότητα ή μερικές "σταγόνες" βούτυρο, όπως λένε.

Τώρα για τη συγκεκριμένη συνταγή, τί να πω...με επιφύλαξη, ίσως να χρησιμοποιείται λόγω κουκουναριού, για να "γλυκάνει" στο τσιγάρισμα?Ενδέχεται να είναι και ελαφρώς "ελληνοποιημένη", η συνταγή...Από την άλλη, δε νομίζω να υπάρχει και μεγάλη διαφορά χρησιμοποιώντας λάδι και γενικότερα, στις συνταγές, όπου περιλαμβάνεται βούτυρο, μπορούμε να βάζουμε την αντίστοιχη ποσότητα λάδι κατά τη γνώμη μου, ή τουλάχιστον μαργαρίνη (π.χ για γλυκά). Προσωπικά, βούτυρο κανονικό αποφεύγω να χρησιμοποιώ και δε νομίζω ότι χάνουν στη γεύση έτσι, τα φαγητά. Είναι βέβαια και θέμα συνήθειας...εξαρτάται και από το ποιός μαγειρεύει και ποιός/ποιοί τρώνε...

Απο'κει και πέρα τί να πω...κι εγώ τώρα μαθαίνω, ουσιαστικά.


Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...