Συνταγή για κανελόνια με κιμά

Μαγειρική » Συνταγές για ζυμαρικά
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


anna

anna

15/09/2006, 15:01:46

Χμ...νόμιζα ότι υπήρχε ήδη συνταγή για κανελόνια στο φόρουμ, αλλά από μια γρήγορη αναζήτηση ίσως και να μην υπάρχει...ακόμη! Οπότε, σκέφτηκα να προτείνω αυτή που βρήκα πάνω στο πακέτο των ζυμαρικών (μην κάνω διαφήμιση) ή καλύτερα μια παραλλαγή της, που επιχείρησα να κάνω σήμερα (δοκιμασμένα πράματα, εμ!) Εντάξει, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές, τη συγκεκριμένη τη βρήκα σχετικά εύκολη στην προετοιμασία, αλλά...ας περιμένουμε να δούμε και το αποτέλεσμα.

Υλικά:

  • 1 πακέτο κανελόνια,
  • 3/4 του κιλού κιμά,
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί,
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι,
  • 1 ξυλάκι κανέλα,
  • 1 και 1/2 φλυτζάνι τριμμένο ρεγκάτο,
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο,
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια,
  • αλάτι και πιπέρι.

    Για τη σάλτσα:

  • 500 γραμ. τοματοχυμό,
  • 1 σκελίδα σκόρδο,
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
  • αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τον κιμά, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,την κανέλα και τα ψιλοκομμένα τοματάκια και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το ζουμί του. Όταν μισοκρυώσει, ανακατεύουμε με 1 φλυτζάνι τριμμένο ρεγκάτο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: Σωτάρουμε το βούτυρο με το σκόρδο και προσθέτουμε τον τοματοχυμό, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 1 και 1/2 ποτήρι νερό. Βράζουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά, για 10 λεπτά περίπου.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, σε πυρέξ. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, φροντίζοντας να τα καλύπτει τελείως (αν χρειαστεί, προσθέτουμε χλιαρό νερό). Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου.

Μετά, περιμένουμε...περιμένουμε...σνιφ-σνιφ-σνιφ...χμ! Μάλλον ήρθε η ώρα να κλείσω τον φούρνο, τρέχουμε τώρα!

Α...πριν να σερβίρουμε, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε ξανά με τυρί.

 


Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...

tonight

tonight

15/09/2006, 19:58:00

Αχ... ʼννα!!
Τα κανελόνια είναι πολύ νόστιμη συνταγή αν και λίγο μπελαλίδικη στην προετοιμασία. Στη συγκεκριμένη η μόνη παραλλαγή που έχω να προτείνω είναι μικρή μείωση της ποσότητας του κιμά: νομίζω πως μισό κιλό είναι αρκετό, για να προσέξουμε και τη χοληστερίνη μας. ʼλλωστε περισσότερο για γεύση είναι καλό να τον χρησιμοποιούμε και όχι για χόρταση, μιας που τα ζυμαρικά είναι από μόνα τους πολύ χορταστικά!
Επίσης, η μαμά μου έβαζε στα κανελόνια πάντοτε και λίγο βρασμένο αρακά, περισσότερο για "χρώμα".
ΥΓ: Γιατί νομίζω πως ο τομέας με τις συνταγές έχει λιγάκι ατονήσει;
Συγκεντρωθείτε παιδιά, οι ορμόνες μου χορεύουν!!

anna

anna

15/09/2006, 23:45:04

Ναι, είναι αλήθεια αυτό που λες, καλύτερα δηλ. να χορταίνουμε με τα ζυμαρικά και να περιορίζουμε τα λιπαρά συνοδευτικά.

Στη συγκεκριμένη συνταγή, έβαλα την προτεινόμενη ποσότητα κιμά δοκιμαστικά, για ένα πακέτο κανελόνια και προσπαθώντας να γεμίσω το καθένα, περίσσεψαν και 2. Ακόμη και αυτά πάντως, αν και άδεια, με τη σάλτσα και το τυρί ήταν εύγευστα. ʼσε που περίμενα εναγωνίως τυχόν απώλειες-άνοιγμα κατά τη γέμιση ή να βγουν καμμένα στο πάνω μέρος-και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό, άνοιξε μόνο ενάμισυ κανελόνι ακριβώς, παρακαλώ (κι αυτό επειδή βιαζόμουν)

Μια άλλη παραλλαγή (ιδιαίτερα αγαπητή στους ιταλούς) είναι αυτή με σπανάκι αντί για κιμά.

Υ.Γ  Ε, όχι και έχει ατονήσει ο τομέας των συνταγών! Μπορεί να περάσαμε το καλοκαίρι με φρούτα, λαχανικά και παγωμένο τσάι, αλλά οι συνταγές έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, καθ'ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών! (με μέτρο, βέβαια )


Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...

_fantom_

_fantom_

15/09/2006, 23:53:02

δεν ξέρω άμα σας έχω πει... τα κανελλόνια είναι το αγαπημένο μου φαγητό 

με μία προϋπόθεση! ότι δεν θα είναι ξερά από πάνω!!!
εκεί είναι όλη η τέχνη.
αλλιώς πρέπει να φαγωθούν... κάμπριο!


:-)

ROSEBUD

ROSEBUD

15/09/2006, 23:53:52

[Παράθεση από : anna]

 Μπορεί να περάσαμε το καλοκαίρι με φρούτα, λαχανικά και παγωμένο τσάι


Ποιος,τι,πού,ποιος??


Πάρε χρώμα απ'τις πληγές σου,ντύσου ΚΟΚΚΙΝΑ!

anna

anna

15/09/2006, 23:56:59

[Παράθεση από : ROSEBUD]
[Παράθεση από : anna]

 Μπορεί να περάσαμε το καλοκαίρι με φρούτα, λαχανικά και παγωμένο τσάι


Ποιος,τι,πού,ποιος??


 


Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...

ROSEBUD

ROSEBUD

16/09/2006, 00:03:53

Εγώ πάντως από τότε που δοκίμασα να κάνω τα κανελόνια με σπιτικές κρέπες,δεν ξαναπήρα ετοιματζίδικα.Και η ανατολίτική μου καταγωγήδιαφωνεί με την κανέλλα στα φαγητά.
Φάντομ γιατί δεν θες τα ξερά?Βαριέσαι το κρούτσου-κρούτσου?


Πάρε χρώμα απ'τις πληγές σου,ντύσου ΚΟΚΚΙΝΑ!

anna

anna

16/09/2006, 00:05:17

[Παράθεση από : _fantom_]
με μία προϋπόθεση! ότι δεν θα είναι ξερά από πάνω!!!
εκεί είναι όλη η τέχνη.
αλλιώς πρέπει να φαγωθούν... κάμπριο!


Χμ...ευτυχώς εμείς δεν είχαμε ξερά σήμερα. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να έχουν καλυφθεί πλήρως με σάλτσα, οπότε αν δε φτάσει, καλύτερα να συμπληρώσετε με χλιαρό νερό όπως λέει και η συνταγή πιο πάνω.


Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...

ROSEBUD

ROSEBUD

16/09/2006, 00:12:02

Ή πριν ξεραθούν να σκεπαστούν με αλουμινόχαρτο.


Πάρε χρώμα απ'τις πληγές σου,ντύσου ΚΟΚΚΙΝΑ!

anna

anna

16/09/2006, 00:14:06

[Παράθεση από : ROSEBUD]Εγώ πάντως από τότε που δοκίμασα να κάνω τα κανελόνια με σπιτικές κρέπες,δεν ξαναπήρα ετοιματζίδικα.


Ενδιαφέρον! Υποθέτω πως θα είναι πιο μαλακά τα κανελόνια-κρέπες κι έτσι γλιτώνεις και την αγωνία για το αν θα σπάσουν,έτσι δεν είναι? Είναι όμως και πιο μπελαλίδικα, εμ! 

Η καλή νοικοκυρά όμως...(και) από τα κανελόνια φαίνεται...ε?


Kαι μετά δε μιλάμε πολύ
Γιατί τ'όνειρο ζει στη σιωπή...


Υπάρχουν 20 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 2 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1

σιρόν

Ποντιακά σιρόν
Εύκολη και γρήγορη συνταγή


ποδήλατο

Ποδηλατοβόλτα Freeday στην Αθήνα
Το βράδυ της Παρασκευής


ποδήλατο

24ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας
Την Κυριακή 07/05/2017


Κρεατοσφαιρίδια

Κρεατοσφαιρίδια τηγανητά
Στρόγγυλα κεφτεδάκια γρήγορα και εύκολα


Μπριζόλα

Χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι με κόκκινο κρασί
Μια παραλλαγή με έξτρα γεύση


Χοιρινή τηγανιά

Λεμονάτη τηγανιά με χοιρινό κρέας
Μια εύκολη λύση για κάτι γρήγορο


κινητό τηλέφωνο

Σε ποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανήκουν τα τηλέφωνα;
Υπάρχει μια χρήσιμη υπηρεσία online



Ναύπλιο

Ναύπλιο
Πήγαμε για μία μονοήμερη εκδρομή


κάστρο

Κως
Το νησί του Ιπποκράτη


Πόρτο Κατσίκι

Λευκάδα
Σύντομος τουριστικός οδηγός


Μαρία Ευθυμίου

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας από την κα. Μαρία Ευθυμίου
Δείτε online τα μαθήματα της κυρίας Μαρία Ευθυμίου σε video


κολοκυθάκια τηγανιτά

Συνταγή για κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι
Ταιριάζουν με τζατζίκι


Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου με μπόλικα υλικά
Λίγο μπελαλίδικη αλλά νόστιμη συνταγή


Φασουλονταβάς

Φασουλονταβάς : Φασόλια "γίγαντες" στο φούρνο
Νηστίσιμο και χορταστικό φαγητό


Ρόδος

Ρόδος
Το νησί των Ιπποτών