Συνταγή για κανελόνια με κιμά

Μαγειρική » Συνταγές για ζυμαρικά
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


anna

anna

15/09/2006, 15:01:46

Χμ...νόμιζα ότι υπήρχε ήδη συνταγή για κανελόνια στο φόρουμ, αλλά από μια γρήγορη αναζήτηση ίσως και να μην υπάρχει...ακόμη! Οπότε, σκέφτηκα να προτείνω αυτή που βρήκα πάνω στο πακέτο των ζυμαρικών (μην κάνω διαφήμιση) ή καλύτερα μια παραλλαγή της, που επιχείρησα να κάνω σήμερα (δοκιμασμένα πράματα, εμ!) Εντάξει, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές, τη συγκεκριμένη τη βρήκα σχετικά εύκολη στην προετοιμασία, αλλά...ας περιμένουμε να δούμε και το αποτέλεσμα.

Υλικά:

  • 1 πακέτο κανελόνια,
  • 3/4 του κιλού κιμά,
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί,
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι,
  • 1 ξυλάκι κανέλα,
  • 1 και 1/2 φλυτζάνι τριμμένο ρεγκάτο,
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο,
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια,
  • αλάτι και πιπέρι.

    Για τη σάλτσα:

  • 500 γραμ. τοματοχυμό,
  • 1 σκελίδα σκόρδο,
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
  • αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τον κιμά, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,την κανέλα και τα ψιλοκομμένα τοματάκια και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το ζουμί του. Όταν μισοκρυώσει, ανακατεύουμε με 1 φλυτζάνι τριμμένο ρεγκάτο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: Σωτάρουμε το βούτυρο με το σκόρδο και προσθέτουμε τον τοματοχυμό, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 1 και 1/2 ποτήρι νερό. Βράζουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά, για 10 λεπτά περίπου.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, σε πυρέξ. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, φροντίζοντας να τα καλύπτει τελείως (αν χρειαστεί, προσθέτουμε χλιαρό νερό). Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου.

Μετά, περιμένουμε...περιμένουμε...σνιφ-σνιφ-σνιφ...χμ! Μάλλον ήρθε η ώρα να κλείσω τον φούρνο, τρέχουμε τώρα!

Α...πριν να σερβίρουμε, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε ξανά με τυρί.

 

tonight

tonight

15/09/2006, 19:58:00

Αχ... ʼννα!!
Τα κανελόνια είναι πολύ νόστιμη συνταγή αν και λίγο μπελαλίδικη στην προετοιμασία. Στη συγκεκριμένη η μόνη παραλλαγή που έχω να προτείνω είναι μικρή μείωση της ποσότητας του κιμά: νομίζω πως μισό κιλό είναι αρκετό, για να προσέξουμε και τη χοληστερίνη μας. ʼλλωστε περισσότερο για γεύση είναι καλό να τον χρησιμοποιούμε και όχι για χόρταση, μιας που τα ζυμαρικά είναι από μόνα τους πολύ χορταστικά!
Επίσης, η μαμά μου έβαζε στα κανελόνια πάντοτε και λίγο βρασμένο αρακά, περισσότερο για "χρώμα".
ΥΓ: Γιατί νομίζω πως ο τομέας με τις συνταγές έχει λιγάκι ατονήσει;
Συγκεντρωθείτε παιδιά, οι ορμόνες μου χορεύουν!!

anna

anna

15/09/2006, 23:45:04

Ναι, είναι αλήθεια αυτό που λες, καλύτερα δηλ. να χορταίνουμε με τα ζυμαρικά και να περιορίζουμε τα λιπαρά συνοδευτικά.

Στη συγκεκριμένη συνταγή, έβαλα την προτεινόμενη ποσότητα κιμά δοκιμαστικά, για ένα πακέτο κανελόνια και προσπαθώντας να γεμίσω το καθένα, περίσσεψαν και 2. Ακόμη και αυτά πάντως, αν και άδεια, με τη σάλτσα και το τυρί ήταν εύγευστα. ʼσε που περίμενα εναγωνίως τυχόν απώλειες-άνοιγμα κατά τη γέμιση ή να βγουν καμμένα στο πάνω μέρος-και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό, άνοιξε μόνο ενάμισυ κανελόνι ακριβώς, παρακαλώ (κι αυτό επειδή βιαζόμουν)

Μια άλλη παραλλαγή (ιδιαίτερα αγαπητή στους ιταλούς) είναι αυτή με σπανάκι αντί για κιμά.

Υ.Γ  Ε, όχι και έχει ατονήσει ο τομέας των συνταγών! Μπορεί να περάσαμε το καλοκαίρι με φρούτα, λαχανικά και παγωμένο τσάι, αλλά οι συνταγές έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, καθ'ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών! (με μέτρο, βέβαια )

_fantom_

_fantom_

15/09/2006, 23:53:02

δεν ξέρω άμα σας έχω πει... τα κανελλόνια είναι το αγαπημένο μου φαγητό 

με μία προϋπόθεση! ότι δεν θα είναι ξερά από πάνω!!!
εκεί είναι όλη η τέχνη.
αλλιώς πρέπει να φαγωθούν... κάμπριο!

ROSEBUD

ROSEBUD

15/09/2006, 23:53:52

[Παράθεση από : anna]

 Μπορεί να περάσαμε το καλοκαίρι με φρούτα, λαχανικά και παγωμένο τσάι


Ποιος,τι,πού,ποιος??

anna

anna

15/09/2006, 23:56:59

[Παράθεση από : ROSEBUD]
[Παράθεση από : anna]

 Μπορεί να περάσαμε το καλοκαίρι με φρούτα, λαχανικά και παγωμένο τσάι


Ποιος,τι,πού,ποιος??


 

ROSEBUD

ROSEBUD

16/09/2006, 00:03:53

Εγώ πάντως από τότε που δοκίμασα να κάνω τα κανελόνια με σπιτικές κρέπες,δεν ξαναπήρα ετοιματζίδικα.Και η ανατολίτική μου καταγωγήδιαφωνεί με την κανέλλα στα φαγητά.
Φάντομ γιατί δεν θες τα ξερά?Βαριέσαι το κρούτσου-κρούτσου?

anna

anna

16/09/2006, 00:05:17

[Παράθεση από : _fantom_]
με μία προϋπόθεση! ότι δεν θα είναι ξερά από πάνω!!!
εκεί είναι όλη η τέχνη.
αλλιώς πρέπει να φαγωθούν... κάμπριο!


Χμ...ευτυχώς εμείς δεν είχαμε ξερά σήμερα. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να έχουν καλυφθεί πλήρως με σάλτσα, οπότε αν δε φτάσει, καλύτερα να συμπληρώσετε με χλιαρό νερό όπως λέει και η συνταγή πιο πάνω.

ROSEBUD

ROSEBUD

16/09/2006, 00:12:02

Ή πριν ξεραθούν να σκεπαστούν με αλουμινόχαρτο.

anna

anna

16/09/2006, 00:14:06

[Παράθεση από : ROSEBUD]Εγώ πάντως από τότε που δοκίμασα να κάνω τα κανελόνια με σπιτικές κρέπες,δεν ξαναπήρα ετοιματζίδικα.


Ενδιαφέρον! Υποθέτω πως θα είναι πιο μαλακά τα κανελόνια-κρέπες κι έτσι γλιτώνεις και την αγωνία για το αν θα σπάσουν,έτσι δεν είναι? Είναι όμως και πιο μπελαλίδικα, εμ! 

Η καλή νοικοκυρά όμως...(και) από τα κανελόνια φαίνεται...ε?

tonight

tonight

19/09/2006, 12:41:21

[Παράθεση από : ROSEBUD]Εγώ πάντως από τότε που δοκίμασα να κάνω τα κανελόνια με σπιτικές κρέπες,δεν ξαναπήρα ετοιματζίδικα.Και η ανατολίτική μου καταγωγήδιαφωνεί με την κανέλλα στα φαγητά.



Rosebud, τί σχέση έχουν τα κανελόνια με την κανέλα;
Αυτό που λες πάντως, να τα κάνουμε δηλαδή με ζύμη για κρέπες, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον! Αν και μετά πρέπει να παραμείνουν αρκετή ώρα στο φούρνο, απ'ότι θυμάμαι. Δεν ξεραίνονται οι κρέπες;
Επίσης, το κόλπο με το αλουμινόχαρτο το κάνω κι εγώ και έτσι παραμένουν μαλακά και από πάνω.
(Μ'έπιασε λιγούρα)

anna

anna

19/09/2006, 16:21:20

Χμ...νομίζω ότι η Rosebud είπε για την κανέλα, με αφορμή τη συνταγή για κανελόνια, στην οποία έλεγε να βάλουμε ένα ξυλάκι κανέλας (για μυρωδιά) στον κιμά. Σωστά Rosebud; 

Τώρα εντάξει...όποιος δε θέλει, δε βάζει (όπως στη μακαρονάδα με κιμά π.χ, που μπορούμε να βάλουμε γαρύφαλλο στον κιμά, αν θέλουμε, για μυρωδιά).

tonight

tonight

19/09/2006, 18:17:32

SORRY! δεν είδα πως στη συνταγή περιλαμβάνεται και κανέλα!
Ναι ε; 

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

20/09/2006, 08:34:23

η δική μου καταγωγή πάλι ψηφίζει κανέλα!

με ξετρελαίνει:στο κοκκινιστό,στον κιμά (για τα μακαρόνια),τλπ!

σλουρπ!

(κι εγώ που βρήκα να σταθώ,ε?)

ROSEBUD

ROSEBUD

20/09/2006, 08:39:24

Αποφασίστε!τι θα φάμε?κανελόνια ή κόλυβα???

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

20/09/2006, 08:46:49

μμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!

εξυπνάδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

laVitaBella

laVitaBella

20/09/2006, 11:28:40

ποιος να το περιμενε οτι τα κανελονια θα αποτελεσουν πεδιο μαχης, συζητησης και τοσο μεγαλου ενδιαφέροντος. Τελικα η καρδια του ελληνα χτυπάει στο στομαχι.

_fantom_

_fantom_

23/05/2009, 15:46:47

λοιποοοοοόν... ήρθε και το video της συνταγή για κανελόνια με κιμά...

αχ... πότε θα ξανακάνουμε; που θα βρούμε ένα τεράστιο πυρέξ να μην τελειώνει;

ROSEBUD

ROSEBUD

23/05/2009, 19:42:40

εδώ,εδώ!έχω ένα ταψί σαν γήπεδο!

πειράζει ο μισός κιμάς να μην έχει κανελίτσα?

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

03/06/2009, 22:54:53

παντως ρε παιδια....το σκεφτηκα.....και αποφασισ οτι δε γινεται να γινουν τα κανελονια χωρις κανελα!!
αφου ειναι κανελονια!!!


Υπάρχουν 20 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


μπάμιες

Μπάμιες λαδερές
Κάπως παρεξηγημένες, αλλά τις μαγείρεψα να τις σερβίρω στο τραπέζι μας


αρακάς

Αρακάς λαδερός
Λίγα υλικά και νόστιμο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...