Λάβετε διαβάσετε, τούτο μου εστί...

Συζητήσεις » Απορίες και σχόλια για το netrino.gr
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

13/07/2006, 21:05:59

Λάβετε διαβάσετε, τούτο μου εστί... το απντέητ-φιντ μου

Το άτομ-φιντ, είναι όπως και το άρ.έσ.ές-φιντ, ένας τρόπος να μαθαίνετε τα νεότερα νέα από το netrino.gr (και όχι μόνο). Εκ πρώτης όψεως είναι ένα λινκ που αν του κάνετε κλιτς, οδηγεί σε μια σελίδα όχι ιδιαίτερα ευανάγνωστη/εύχρηστη, αλλά με την κατάλληλη χρήση, είναι ένας πρακτικός τρόπος να μαθένετε τα νέα!

Η κατάλληλη χρήση είναι... να διαβαστεί μέσω ενός ρίντερ, ο οποίος θα σας το παρουσιάσει σε πολύ πιο εύχρηστη μορφή.

Ας ξεκινήσουμε από τα απλότερα προς τα απλά:

Αν χρησιμοποιείτε Opera (βλ. nounoukos και ΣΙΑ), θα δείτε στην γραμμή διευθύνσεων, στα δεξιά το περτικαλί εικονίδιο, της ροής. Απλά του κάνετε κλικ, απαντάτε καταφατικά στην ερώτηση αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ροή, και είστε έτοιμοι. Θα δείτε στο πάνω μενού του προγράμματος την επιλογή φιντς και από εκεί μπορείτε να την διαβάσετε σε νέα καρτέλα ή παράθυρο. (φώτο)

Αν χρησιμοποιείτε Firefox (βλ. όσοι ξέρουν από καλό λάδι ), τότε πάλι θα δείτε το περτικαλί εικονίδιο στην γραμμή διευθύνσεων (ή κάτω δεξιά, ανάλογα με την έκδοση), και μπορείτε να του κάνετε κλιτς, και στην συνέχεια να το αποθηκεύσετε στην ενότητα με τα αγαπημένα (bookmarks) σας, απ' όπου και θα μπορείτε να το διαβάζετε. (φώτο)

Αν χρησιμοποιείτε Internet Explorer, ,  νομίζω δεν  έχει τέτοια δυνατότητα, ίσως σε επόμενη έκδοση του, αλλά πάντως υπάρχει  λύση  και σε αυτήν την περίπτωση, απλά θα χρειαστείτε κάτι πρόσθετο.

Πρόσθετα:

  • netrino.gr Toolbar (φώτο). Η γραμμή εργαλείων του netrino.gr, περιέχει ενσωματωμένη την φιντ, καθώς και κάποια ακόμη εργαλεία. Δεν έχει αποκτήσει την τελική της μορφή, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά και αναβαθμίζεται αυτόματα, αν τυχον της κάνω κάποια τροποποίηση (π.χ. περισσότερες λειτουργίες), δηλαδή χρειάζεται μια φορά μόνο εγκατάσταση. Υπάρχει διαθέσιμη για:
  • Ανεξάρτητο πρόγραμμα. Υπάρχουν ρίντερς, ειδικά για αυτόν τον σκοπό, να διαβάζουν τις φιντς. Μερικά από αυτά (δωρεάν) είναι:
  • Κάποιο άλλο πρόγραμμα, όπως π.χ. το Thunderbird, που είναι πρόγραμμα για email (όπως το Outlook), αλλά μπορεί να διαβάζει και φιντς.
  • Ένα όμορφο και απλό xpi-extension για τον Firefox, είναι το Sage, που παρουσιάζει το φιντ, πολύ καλύτερα από το να το έχετε στα αγαπημένα.

To δια ταύτα:

Ποιος ο λόγος χρήσης της φιντ, επί της ουσίας; Το netrino.gr είναι ουσιαστικά τρεις ανεξάρτητες ιστοσελίδες, με αρκετές ενότητες η κάθε μία.  Χρησιμοποιώντας την φιντ, μπορείτε πολύ εύκολα να μαθαίνετε νέα από διάφορες γωνιές της ιστοσελίδας. Δεν είναι βέβαια ανάγκη, να κάθεστε να τα διαβάζετε όλα, αλλά είναι και κρίμα να "χάνετε" κάτι που ίσως να σας ενδιαφέρει, αλλά δεν το εντοπίσατε (π.χ. μια είδηση στο Επικαιρώς ή μια προκήρυξη στο netrino.gr/anergia ή μια εκδρομή στο netrino.gr/tourism).

Από το φιντ, βλέπετε τον τίτλο (και μια μικρή περιγραφή, ανάλογα με τον ποιον τρόπο από τους παραπάνω, θα επιλέξετε), και από εκεί το επισκέπτεστε.

Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω του blog, όπου με κάποιες περίτεχνες ενέργειες στέλνω τα απντέητς μόλις προκύψουν. Ανάλογα πάλι, με τον τρόπο που θα επιλέξετε, μπορείτε από την φιντ, είτε να έρχεστε απ' ευθείας εδώ, ή να πάτε πρώτα από το blog (μια μικρή παράκαμψη).

Και το κερασάκι... η φιντ μπορεί να περιέχει και κάποια επιπλέον πράγματα, π.χ. κάτι που βρήκα ντιούρινγκ σέρφινγκ (κάπου αλλού) και σας το στέλνω για τσέκινγκ

Αν έχετε απορίες για την χρήση και την χρησιμότητα, τα συζητάμε πάλι εδώ

nounoukos

nounoukos

13/07/2006, 23:55:30

Ευχαριστω για το μινι μαθημα. Ειχα μια περιεργεια για το τι ειναι αυτο το περτικαλι που λες, αλλα ποτέ δε μου εκοψε να το πατησω. Ασε που την πρωτη φορα που ηρθα αντιμετωπος με ενα rss feed ενος ισπανικου blog, μου φανηκε οτι ο opera 9 (καινουριος και beta ακομα) τα ειχε μπερδεψει καπου και μου εμφανιζε τα email του blogger!! 

Πραγματι, πολυ χρησιμο το φιντ και πολυ ευκολο στη χρηση! well done!

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

13/07/2006, 23:59:40

εγώ πάλι,ενώ φάνηκε να ξεκίνησα καλά,στην πορεία μάλλον κάτι έκανα λάθος!

όταν καταλάβω τι έγινε,θα σας το περιγράψω

45yo_student

45yo_student

14/07/2006, 13:09:03

μάλλον ο μόνος που καταλαβαίνει τον fantom είναι ο  nounoukos

εδω θα χρειαστούμε ιδιαίτερα μαθήματα μιας ούτε το πορτοκαλί κουμπι είδα ούτε τίποτα μπήκα στo opera μόνο κινητά τηλέφωνα είδα μονο πατώντας το blog μπήκα στο νόημα. ωπα μεγάλη εδώ είμαστε είπα αλλά πάλι

 

_fantom_

_fantom_

14/07/2006, 14:13:38

ε άμα σε βολεύει, μπορείς να πηγαίνεις από το blog να ρίχνεις μια ματιά, αλλά με το φιντ, σου έρχονται κατευθείαν στο υπολογιστή από μόνα τους

45yo_student

45yo_student

14/07/2006, 14:54:44

δηλαδη : πως θα ξεκινήσουμε  τι πατάμε στην αρχή

_fantom_

_fantom_

14/07/2006, 15:53:43

νομίζω ότι ο πιο απλός τρόπος στην προκειμένη περίπτωση (με Internet Explorer) είναι η netrino.gr Toolbar

--> κατέβασέ την από εδώ

κάνε την εγκατάσταση, απλά με διπλό κλικ

και μετά θα δεις στο πάνω μέρος του Internet Explorer την γραμμή εργαλείων. Δόκιμασε μέχρι εδώ, και μετά θα σου πω και κανα δυο επιπλέον "κόλπα"

ROSEBUD

ROSEBUD

15/07/2006, 02:54:35

ʼσε τα τσάγια(και τις βαλεριάνες)αντμίνε μας...Σαν να μου φαίνεται ότι βαριέσαι το νιουσλετερογράψιμο!

_fantom_

_fantom_

15/07/2006, 03:38:48

το νιουσλέτερ, δεν μπορεί να τα συμπεριλάβει όλα... και δεν είναι καθημερινό.... άλλο το ένα άλλο το άλλο. εκεί πάντα πολλά θέματα μένουν απ'έξω... αλλιώς έπρεπε να κυκλοφορεί σε βιβλίο. με αυτόν τον τρόπο τα βλέπετε όλα σχεδόν αμέσως, αν είστε ονλάην, ή μόλις μπέιτε και ελένξετε την φιντ

το πρωτοποριακό νιουσλέτερ, πάλι θα έρχεται, δεν το γλιτώνετε

anna

anna

16/07/2006, 13:24:36

[Παράθεση από : _fantom_]

και μετά θα δεις στο πάνω μέρος του Internet Explorer την γραμμή εργαλείων. Δόκιμασε μέχρι εδώ, και μετά θα σου πω και κανα δυο επιπλέον "κόλπα"

Και μετά...τί κάνουμε? Εντάξει, είδα την ένδειξη "news" στη γραμμή εργαλείων, αλλά δεν εμφανίζονται τα θέματα που μπορούμε να δούμε από το blog του νετρίνο, αν αυτό εννοούσες.

Θυμάμαι και παλιότερα υπήρχε κάτι ανάλογο σε αυτή τη θέση, αν δε με απατά η μνήμη μου...ε?

_fantom_

_fantom_

16/07/2006, 14:47:25

υπήρχε και παλιά. τα κόλπα είναι κάποια επιπλέον πράγματα. σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να εμφανίζεται κανονικά. δυστυχώς δεν μπορώ να το ελένξω σε internet explorer. άμα θέλεις δοκίμασε και κάποιον από τους άλλους τρόπους ή άμα είναι να μπερδεύεστε... ίσως καλύτερα από το μπλογκ.

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

16/07/2006, 23:35:05

δε με λες βρε νεαρέ..

εγώ τη μπάρα την εγκατέστησα.γιατί δεν τη βλέπω πουθενά?

_fantom_

_fantom_

16/07/2006, 23:48:34

κάνε δεξί κλικ στο πάνω μέρος του ιντερνέτ εξπλόρερ, σε κάποιο σημείο από τις γραμμές εργαλείων (εκεί με τα κουμπιά), και επέλεξέ την να εμφανίζεται 

_fantom_

_fantom_

24/07/2006, 01:35:34

τελικά... δοκίμασε κανείς την netrino toolbar σε ιντερνέτ εξπλόρερ να με πει άμα δουλεύει κανονικά το φιντ; 

anna

anna

24/07/2006, 01:44:07

Εγώ όταν είχα ρωτήσει, είχα δοκιμάσει, αλλά είπες καλύτερα από το μπλογκ. Στη γραμμή εργαλείων (σ'εμένα τουλάχιστον), φαίνεται το σήμα-φιντ, αλλά το παράθυρο που ανοίγει όταν κάνω κλικ βγαίνει κενό ( μηδέν news).

_fantom_

_fantom_

24/07/2006, 01:52:52

χμ... άμα κάνεις ανανέωση;

μπορείς να κάνεις ανανέωση της γραμμής εργαλείων από αριστερά, στο κίτρινο εικονίδιο... "ανανέωση γραμμής εργαλείων"

μπορείς να κάνεις ανανέωση του φιντ αν πας στο κενό παράθυρο "άμα σου βγάζει τον τίτλο της ροής" και από εκεί βγάζει μενού. σου βγάζει τον τίτλο της ροής; "Functional Artificial Nocturnal Troubleshooting & Observation Machine"

anna

anna

24/07/2006, 02:11:32

Το κενό παράθυρο εμφανίζει μόνο τον τίτλο "news" στην πρώτη σειρά και στην τελευταία σειρά εμφανίζονται τα:Refresh, Delete, Read, Unread. Δοκίμασα να κάνω και ανανέωση, αλλά...επ, τώρα μόλις είδα ότι μάλλον κάτι άλλαξε!Ναι, εντάξει τώρα 24 new και το παράθυρο οκ με τον τίτλο ροής και τα υπόλοιπα.

anna

anna

24/07/2006, 02:18:05

Ένα-δύο, όβερ...δοκίμασα κιόλας και λειτουργεί, επιβεβαιωμένο πλέον.

(Μ'αυτά και μ'αυτά, έφτασαν και τα μηνύματα στα 970+1)

_fantom_

_fantom_

24/07/2006, 02:18:41

έσβησα το παλιό "News", αν και σε εμένα δούλευε κι εκείνο... και έκανα καινούργιο με όνομα "Φιντ"

και στο άλλο το email notify, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέα email από POP3, Yahoo!, Gmail, or Hotmail

anna

anna

24/07/2006, 02:25:38

Να πω κάτι άσχετο...? Επιτρέπεται? Σήμερα μου έχει κολλήσει το τραγούδι του γαλατά...

"Φρέσκα νέα από την άτομ-φιντ, την άτομ-φιντ, την άτομ φιντ"

(παραλλαγή) 

_fantom_

_fantom_

24/07/2006, 05:20:44

ελπίζω να δουλεύει ακόμα 

επειδή την είχαμε παραμελήσει αρκετά τους τελευταίους μήνες, πρόσθεσα στην τούλμπαρ μερικά ακόμη πράγματα.

μπορείτε να προτείνετε άμα θέλετε για τα δύο νέα κουμπιά...

  • το ένα είναι είναι συλλογή από άλλα φιντς, αν έχετε κάποιο ενδιαφέρν φιντ στα υπόψη, να το προσθέσουμε, να το διαβάζετε εύκολα από εκεί
  • το άλλο είναι συλλογή από λίνξ, χρήσιμες και συχνά χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες, κάτι σαν μπουκμαρξ, ομαδοποιημένα, για επίσης εύκολη πρόσβαση. και εδώ, άμα θέλετε μπορούμε να βάλουμε κάποιο λινκ, γενικού ενδιαφέροντος, που χρησιμοποιείτε πολύ συχνά και πιθανόν να χρειάζεται και στους άλλους

για ντάουνλοαντ/εγκατάσταση της τούλμπαρ...


Υπάρχουν 21 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

παπαγαλάκι

Τα παπαγαλάκια της Αθήνας
Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου


θετικό rapid test

Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα
Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...