Σαλάτα με ρόκα
Μαγειρική » Συνταγές για σαλάτες
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα

anna
20/04/2006, 15:17:20
Υλικά:
Ρόκα, βαλσαμικό ξύδι, μέλι, καρύδια.
Eκτέλεση:
Πλένουμε καλά τη σαλάτα και τη βάζουμε σ'ένα μπωλ. Προσθέτουμε βαλσαμικό ξύδι, μέλι και καρύδια ψιλοκομμένα. Ομολογώ ότι ο συνδυασμός με παραξένεψε, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη παρμεζάνα.

tonight
20/04/2006, 17:27:16
Και κάτι ακόμη! Λιαστές ντομάτες, κομμένες σε μικρά - μικρά κομματάκια!
(είναι η αγαπημένη μου σαλάτα, αλλά δε χρησιμοποιώ το μέλι)

_fantom_
20/04/2006, 17:35:51
[Παράθεση από : tonight]Λιαστές ντομάτες
χμ... οι λιαστές ντομάτες... είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ της μύγας



charm_quark
27/06/2006, 01:55:58
Μπηκα στο θεμα γιατι τα τελευταια 2 χρονια εχει ανοιξει ενα Ιταλικο μαγαζι στο χωριο μου και φτιαχνει μια ΦΟΒΕΡΗ σαλατα με ροκα. Θυμηθηκα οτι η Αννα με τις συνταγες απο Ιταλια κατι θα ξερει... δεν ειχα παρει πρεφα ομως οτι ηδη ειχε δωσει τη λυση στην λιχουδια μου! ΜΠΡΑΒΟ!!! Δεν ξερω για τις λιαστες ντοματες... αλλα ποσο ειναι η αναλογια μελιου-βαλσαμικου;

anna
27/06/2006, 16:52:35
[Παράθεση από : charm_quark]Τώρα...αν πώ ότι την αναλογία τη βρίσκουμε με...τη γλώσσα (πώς λέμε με το μάτιΔεν ξερω για τις λιαστες ντοματες... αλλα ποσο ειναι η αναλογια μελιου-βαλσαμικου;




Πάντως, όταν είχα δοκιμάσει σε ιταλικό εστιατόριο, η γλυκιά γεύση μάλλον υπερίσχυε, οπότε ενδεχομένως... μέλι/ξύδι>1
(βέβαια όσοι θέλουν, μπορούν και να παραλείψουν το μέλι, όπως έχει πει και η tonight παραπάνω)

tonight
27/06/2006, 17:44:18
Επειδή οι λιαστές ντομάτες πωλούνται πανάκριβα (15 ευρώ τις είχα δει το κιλό πέρσυ στη λαϊκή με τα βιολογικά) θα σας αποκαλύψω πώς να φτιάξετε μόνοι σας για να σας βγει οικονομικά και να γλιτώσετε και τα παρατράγουδα με τις μύγες ...
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα (να χωράνε οι ντομάτες). Αφού βράσει παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρχίνουμε μέσα τις ντομάτες μας. Εκεί τις αφήνουμε για πέντε λεπτά περίπου. Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ένα δίσκο και από κει τις μεταφέρουμε σε βαζάκια με λάδι. Προτιμούμε ηλιέλαιο διότι το ελαιόλαδο είναι βαρύ. Οι ντομάτες πρέπει να σκεπάζονται από το λάδι.
Στο βαζάκι μπορούμε να προσθέσουμε ρίγανη, βασιλικό, σκόρδο κτλ (ό,τι μας αρέσει) μιας που τα μυρωδικά δίνουν καλύτερη γεύση!
Αφήνουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα τουλάχιστον πριν αρχίσουμε να τις καταναλώνουμε.

tonight
27/06/2006, 17:45:38
Όπως καταλαβαίνετε αυτή είναι καλή περίοδος για να το κάνουμε αφού η τιμή της ντομάτας έχει πέσει αρκετά. Κατά τον Ιούλιο ακόμη καλύτερα

anna
27/06/2006, 18:12:58
Υπάρχουν και πολύ μικρά ντοματάκια, σε...τσαμπί, όπως στην Ιταλία. Μήπως αυτά είναι καλύτερα για να..."λιαστούν"? (θα χωράνε πιο εύκολα και στην κατσαρόλα, αλλά...μάλλον κοστίζουν παραπάνω)

tonight
27/06/2006, 22:03:24
Ναι, κοστίζουν πολύ παραπάνω κι αν είναι να τα πληρώσεις τόσο ακριβά για να τα αποκτήσεις, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να τα μετατρέψεις σε "λιαστά". Έχω ακούσει για μια ποικιλία που παράγεται στη Σαντορίνη μόνο, αλλά δεν την έχω γευτεί.
Θα ήθελα μόνο να προσθέσω πως κόβουμε τις ντομάτες μας σε μικρά κομματάκια και άλλωστε "ζαρώνουν" αρκετά μετά το βράσιμο.

charm_quark
29/06/2006, 03:37:05
[Παράθεση από : anna][Παράθεση από : charm_quark]Τώρα...αν πώ ότι την αναλογία τη βρίσκουμε με...τη γλώσσα (πώς λέμε με το μάτιΔεν ξερω για τις λιαστες ντοματες... αλλα ποσο ειναι η αναλογια μελιου-βαλσαμικου;
) θα θεωρηθεί προκλητικό?
![]()
κυριε fantom... Μπορουμε να εχουμε ενα topic "γυναικειες κουβεντες" ωπου θα επιτρεπεται η προσβαση μονο απο γυναικες... για να απαντησω ελευθερα στην Αννα χωρις να γελα ο αντρικος πληθυσμος του netrino;

_fantom_
29/06/2006, 03:43:42
είχαμε πει να κάνουμε μια ενότητα για "γυναικείες κουβέντες", αλλά δεν την κάναμε (ακόμα)
όμως το θέμα της πρόσβασης μόνο από γυναίκες είναι δύσκολο... καθότι οι μεταβλητές είναι unisex μόνο με πασγορντ το οποίο θα προμηθεύεστε μία-μία και πάλι, δεν είναι αδιάβλητη η διαδικασία

charm_quark
29/06/2006, 03:48:55
[Παράθεση από : _fantom_] ...μόνο με πασγορντ το οποίο θα προμηθεύεστε μία-μία ...
Μου βγαινει το πορνηρο μυαλο μου με αυτα που διαβαζω... δεν μπορω να τα αφησω ασχολιαστα...
Δηλαδη αυτο με το password... "Παρακαλουνται οι κυριες του site - νετρινες να περασουν απο το γραφειο του κ.Fantom για να προμηθευτουν το... κλειδι του παραδεισου;;;;
Τυχερουλη...χαχαχαχα

_fantom_
29/06/2006, 04:01:23
ε όχι τώρα, τι το περάσαμε... γι' αυτό είπα ότι δεν θα είναι αδιάβλητη
η διαδικασία... εννοούσα π.χ. να το ζητάτε με PM. Περίπλοκα πράματα
όμως...
μάλλον θα πρέπει να ανεχτείτε τα αδιάκριτα αντρικά βλέματα στις
συζητήσεις σας - αλλά ίσως να βάζαμε όρο ότι δεν επιτρέπονται τα
σχόλια (κι αυτό χλωμό, το βλέπω)

tonight
29/06/2006, 11:52:15
Ναι ρε παιδιά, γιατί δεν έγινε τελικά αυτή η ενότητα;
Αποδείχτηκε τελικώς πως το μόνο γυναικείο θέμα που μας αφορά έντονα είναι η αποτρίχωση;;;; (είναι σοβαρό, δε λέω, ειδικά τώρα το καλοκαίρι )

charm_quark
08/07/2006, 20:06:45
[Παράθεση από : tonight]Ναι, κοστίζουν πολύ παραπάνω κι αν είναι να τα πληρώσεις τόσο ακριβά για να τα αποκτήσεις, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να τα μετατρέψεις σε "λιαστά". Έχω ακούσει για μια ποικιλία που παράγεται στη Σαντορίνη μόνο, αλλά δεν την έχω γευτεί.
Θα ήθελα μόνο να προσθέσω πως κόβουμε τις ντομάτες μας σε μικρά κομματάκια και άλλωστε "ζαρώνουν" αρκετά μετά το βράσιμο.
1.Στο δισκο τις αφηνουμε να "στεγνωσουν;"
2. Τις κοβουμε προφανως πριν τις βαλουμε στο βραστο νερο. ε; Και προφανως δεν τις βραζουμε αλλα τις αφηνουμε στο βραστο νερο.
Δινω στη μανα μου τη συνταγη να αξιοποιησει τις ντοματες που παρηγαγε ο κηπος του παππου μου φετος το καλοκαιρι και ειναι πολλες για να καταναλωθουν μονο με γεμιστα και χωριατικη! χαχαχαχα

tonight
09/07/2006, 18:16:54
Ναι, τις κόβεις σε μικρά κομμάτια πριν τις βάλεις στην κατσαρόλα με το βραστό νερό. Τώρα μη φανταστείς μικροσκοπικά, γιατί ούτως ή άλλως όταν στεγνώσουν "μαζεύουν".
Μπορείτε να δοκιμάσετε με μια μικρή ποσότητα από ντομάτες και να δείτε πώς θα γίνουν , οπότε την επόμενη φορά τροποποείτε τη διαδικασία ανάλογα με τα γούστα σας.

_fantom_
16/11/2008, 14:32:28
παραλαγή της συνταγής για σαλάτα με ρόκα σε βίντεο, χωρίς μέλι και καρύδια αλλά με βρασμένο καλαμπόκι

tonight
16/11/2008, 23:22:00
Τώρα αναρωτιέμαι γιατί διαβάζω στο ίδιο θέμα για αποτρίχωση κ προετοιμασία σαλάτας. Είναι άραγε από τη ζαλάδα; Σήμερα μου διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα κ είμαι αλλού γι' αλλού, κι εγω κ η μικρή ...
Υπάρχουν 18 μηνύματα σε αυτό το θέμα
Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1
Προσθήκη απάντησης
Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)
Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη
Μακαρόνια με κιμά
Μια συνταγή που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια
Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...
Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...
Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....
Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...
Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων
Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ
Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...
Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...
η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...
Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...
Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα
Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...
Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...