Σαρλότ με σοκολάτα

Μαγειρική » Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


anna

anna

23/03/2006, 15:17:21

Υλικά (για 8-10 άτομα):

  • 500 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα,
  • 1 πακέτο μαργαρίνη,
  • 1 φακελλάκι βανίλια,
  • 6 φύλλα ζελατίνας,
  • 7 κρόκους αυγών,
  • 3 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα,
  • 50 γραμ. μπισκότα κοπανισμένα,
  • 250 γραμ. μπισκότα σαβουαγιάρ,
  • 1 κουταλιά ρούμι (ή ποτό της αρεσκείας μας).

 Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε μπωλ με λίγο κρύο νερό να φουσκώσουν και όταν μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας, όσο είναι ζεστό ακόμη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους αυγών και στη συνέχεια τα μπισκότα και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια βαθιά φόρμα και στρώνουμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ, αφού προηγουμένως τα βουτήξουμε στο ρούμι, ανακατεμένο με λίγο νερό. Ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα σοκολάτας, σκεπάζουμε με μπισκότα σαβουαγιάρ και τοποθετούμε ένα μικρό πιάτο ώστε να πιέζει από πάνω. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο ώσπου να πήξει το γλυκό και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, πριν το σερβίρουμε.

tonight

tonight

24/03/2006, 12:50:35

Τα φύλλα ζελατίνας από πού τα προμηθευόμαστε;

anna

anna

24/03/2006, 14:35:55

Υπάρχουν σε φακελλάκι, στο σουπερμάρκετ. Σε αυτό που βρήκα εγώ, είχε 6 φύλλα μέσα, ακριβώς όσα χρειάζονται για τη συνταγή. Χμ...τώρα, εγώ προσπάθησα νωρίτερα να φτιάξω το γλυκό και πριν από λίγο το έβαλα στο ψυγείο, οπότε...θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

ROSEBUD

ROSEBUD

24/03/2006, 20:44:33

Dhladh oles aftes tis syndages pou grafeis tis ftiaxneis ki olas?Pote na erthoume sto spiti sou?

anna

anna

25/03/2006, 16:08:08

[Παράθεση από : ROSEBUD]

Dhladh oles aftes tis syndages pou grafeis tis ftiaxneis ki olas?Pote na erthoume sto spiti sou?

Ε...όχι και όοολες βέβαια, είπαμε, δεν έχω και ζαχαροπλαστείο! Εμ! 

Χμ...στον νετρινο-μπουφέ όμως, όλο και κάποιο γλύκισμα θα υπάρχει, όπως μπαίνεις, στο τέλος του φόρουμ...καλά δεν έτυχε ποτέ να σταματήσεις για να δοκιμάσεις? Είναι ένας...ειδικά διαμορφωμένος χώρος, 668 (προς το παρόν) καλοί χωράνε.

tonight

tonight

26/03/2006, 12:30:30

Ξέρεις, anna, έχω να προτείνω κάτι:
Τί θα λέγατε να συνόδευαν φωτογραφίες τα γλυκά;

anna

anna

26/03/2006, 21:02:54

Χμ...δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά...φωτογραφίες από τα γλυκά που έχω φτιάξει εγώ εννοείς? Γιατί από βιβλία συνταγών δε νομίζω ότι μπορούμε να μεταφέρουμε, αποτελούν μέρος πνευματικής ιδιοκτησίας των συγγραφέων, αν έχω καταλάβει σωστά.

nounoukos

nounoukos

26/03/2006, 21:08:58

ναι! οπωσδηποτε απο γλυκα που εχεις φτιαξει εσυ!! εννοειται!!! και για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν κανεις ζαβολιες, στις φωτο να εισαι κι εσυ και να κρατας τα ταψακια.. κανονικα... αλλιως δεν μετραει..

anna

anna

26/03/2006, 21:29:18

Χμ...λέτε να συγγράψουμε και βιβλίο συνταγών και να έρχονται μετά οι άλλοι να μας ζητάνε άδεια για να δημοσιεύσουν μέρος της δικής μας πνευματικής ιδιοκτησίας?

tonight

tonight

27/03/2006, 10:46:22

Κι εγώ σκεφτόμουν για φωτογραφίες από φαγητά και γλυκά που μαγειρεύουμε και προτείνουμε εμείς οι ίδιοι. Θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί ένα πολύ ευπαρουσίαστο section με συνταγές και πολύ πιθανό να συμβεί αυτό που λέει η rosebud παραπάνω

_fantom_

_fantom_

27/03/2006, 10:53:33

Καλή ιδέα είναι... 

tonight

tonight

27/03/2006, 10:56:36

Ωραία, για να μην ξεχνιόμαστε, ήταν δική μου!!!

anna

anna

27/03/2006, 15:22:09

[Παράθεση από : tonight] Θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί ένα πολύ ευπαρουσίαστο section με συνταγές και πολύ πιθανό να συμβεί αυτό που λέει η rosebud παραπάνω

Χμ...εννοείς να μαζευτούμε όλοι σπίτι μου για τα εγκαίνια?

tonight

tonight

27/03/2006, 19:59:50

E... δεν εννοούσα αυτό ακριβώς, αλλά αν και όταν το αποφασίσεις να κάνεις μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση, θα παρευρεθώ με χαρά!

anna

anna

27/03/2006, 20:34:00

Πέραν της πλάκας, δεν ξέρω κατά πόσο πραγματοποιήσιμη είναι η ιδέα(όχι της συγκέντρωσης), μήπως "πιάνουν" πολύ χώρο οι φωτογραφίες, εννοώ...να ρωτήσουμε τον υπεύθυνο πρώτα, αυτός θα μας πει! Χμ...δεν ξέρω και κατά πόσο είναι δυνατό να γίνουν στην πράξη όλες οι συνταγές...εκτός αν εννοούμε σε βάθος χρόνου.

Για την ιδέα του βιβλίου, τί λέτε? Έχω σκεφτεί και τίτλο και...θα είναι και αμεσο-έμμεση διαφήμιση του νετρίνο.

tonight

tonight

02/04/2006, 20:31:04

Πάντως ειδικά για το σαρλότ και το σουφλέ σοκολάτας οι φωτογραφίες επιβάλλονται!
Για να σας περιγράψω σε τί συσχερή θέση βρίσκομαι, σας λέω το εξής: Θέλω απεγνωσμένα να φάω ένα γλυκό, είμαι άρρωστη και δε θέλω να βγω έξω και στο σπίτι δεν υπάρχει ίχνος σοκολάτας

anna

anna

02/04/2006, 23:58:15

Μήπως να δοκιμάσεις μέλι με ξηρούς καρπούς ή με γιαούρτι? Αν έχεις κρυολόγημα, το μέλι με ένα ζεστό ρόφημα κάνει καλό και αν έχεις και σου αρέσουν και οι ξηροί καρποί, (π.χ καρύδια ή αμύγδαλα) μπορείς να ξεγελάσεις την ενδεχόμενη υπογλυκαιμία, μέχρι να εφοδιαστείς με σοκολατοειδή...

tonight

tonight

03/04/2006, 13:37:02

Αυτό που μου συμβαίνει φέτος δεν το έχω ξαναπάθει ποτέ μα ποτέ. Κρυολογώ κάθε μήνα! Έχω αρχίσει ν' αμφιβάλω για τις άμυνες του οργανισμού μου και να αισθάνομαι πολύ ευαίσθητη! Πριν από μερικές εβδομάδες ήμουν χάλια και εδώ και 2 μέρες πάλι τα ίδια 
Η σοκολάτα απ'όσο ξέρω δεν ενδείκνυται για το κρυολόγημα, οπότε αποφάσισα να τη βγάλω με πορτοκάλια και σούπες..

_fantom_

_fantom_

03/04/2006, 13:50:19

[Παράθεση από : tonight]Αυτό που μου συμβαίνει φέτος δεν το έχω ξαναπάθει ποτέ μα ποτέ. Κρυολογώ κάθε μήνα!


εγώ αυτό το έπαθα στο στρατό αρκετές φορές τον πρώτο χειμώνα (και άλλη μια το καλοκαίρι). Και φαίνεται τα πέρασα μαζεμένα και από τότε (χτύπα ξύλο) δεν ξανα-αρρώστησα

anna

anna

03/04/2006, 13:50:22

Περαστικά...πάντως με τις απότομες και ξαφνικές αλλαγές της θερμοκρασίας, η άνοιξη είναι πολύ επικίνδυνη εποχή για κρυολόγημα. Θυμάμαι ότι όσες φορές και να τη "γλίτωσα" χειμώνα, κρυολογούσα την άνοιξη, εκεί...Μάρτιο-Απρίλιο και τώρα είμαι πάλι στα πρόθυρα...

(άντε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, που θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού -όσοι αναπληρώσουν- με τα θαλασσινά μπάνια)

Luminita

Luminita

13/04/2009, 12:09:35

Αννα, μηπως ξερεις συνταγη για σαρλοτ χωρις ωμα αυγα?

Luminita

Luminita

13/04/2009, 20:27:00

Ααααααααναααααα, πααααλι μαρουλια καθαριζεις???


Υπάρχουν 22 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...