Τρόφιμα: Κατασχέσεις και πρόστιμα

Μαγειρική » Θέματα Διατροφής
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

22/12/2005, 12:45:36

ΕΦΕΤ
20/12/2005

Επιβολή προστίμων ύψους 141.200 ευρώ σε 17 επιχειρήσεις


Στο πλαίσιο του προγράμματος των προληπτικών ελέγχων που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. στην αγορά, με στόχο την προστασία του καταναλωτή μέσα από τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, κλιμάκια επιθεωρητών του προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους δεκάδων επιχειρήσεων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν εφαρμόζεται η νομοθεσία.

Από τους ελέγχους αυτούς, που διενεργήθηκαν σε όλη την Επικράτεια, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και συνετάχθησαν από τους ελεγκτές εκθέσεις ελέγχου στα πρότυπα που επιβάλλει η Ε.Ε.

Μετά την αξιολόγηση των εκθέσεων των επιθεωρητών, πλέον της παραπομπής των παραβατών στον αρμόδιο εισαγγελέα, το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε τα ακόλουθα χρηματικά πρόστιμα ανά επιχείρηση:

 1. ΜΠΕΛΛΑΣ ΦΙΛΩΤΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ Α.Ε. (Εγκατάσταση μεταποίησης γάλακτος και προϊόντων με βάση το γάλα - Κυψέλη Ημαθίας). Παράβαση: Η επιχείρηση παρουσίαζε αποκλίσεις από την κείμενη νομοθεσία ενώ οι ελεγκτές του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπίστωσαν πλέον των άλλων: " Κατοχή και συναποθήκευση κατάλληλων και ακατάλληλων τροφίμων, συνολικού βάρους 3.013 Κg, κατά παράβαση του άρθρου 4 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και του άρθρου 330 της Α/Δ 14/89. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση, μη ασφαλή και κατασχέθηκαν, παρουσίαζαν αλλοιώσεις των οργανοληπτικών χαρακτήρων τους λόγω ευρωτίασης ή σήψης και σε πολλά είχε παρέλθει ο χρόνος διατηρησιμότητας (επί της συσκευασίας τους αναγραφόταν ως τελική ημερομηνία ανάλωσης η 23/9/2004). " Κατοχή προϊόντων με ελλιπή επισήμανση, συνολικού βάρους 1.224 Kg, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως μη κανονικά και δεσμεύτηκαν. " Από έλεγχο εγγράφων της εταιρείας διαπιστώθηκε ότι στις 16/2/2005 είχε διενεργηθεί καταστροφή 35 δοχείων μυζήθρας, βάρους 630 Kg, εποπτευόμενη από τη ΔΟΥ Αλεξανδρείας, ενώ η εταιρεία δεν προέβη και στην καταστροφή των προϊόντων που κατασχέθηκαν από τους ελεγκτές του Ε.Φ.Ε.Τ., των οποίων προϊόντων η ημερομηνία ανάλωσης είχε παρέλθει πολύ νωρίτερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και τα συντηρούσε στους ψυκτικούς θαλάμους. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε λόγω υποτροπής της συγκεκριμένης εταιρίας το ανώτερο πρόστιμο δικαιοδοσίας του ύψους € 58.700.
 2. "ALEXANDER THE GREAT ha" P.A.P. Corp. S.A. (Εστιατόριο εντός ξενοδοχείου "GREAT ALEXANDER" στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής - Τσιμισκή και Σαλαμίνος 9 - Θεσσαλονίκη). Παράβαση: Κατά τον τέταρτο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν ανέλαβε τα προγενέστερα έτη ουσιαστικές προσπάθειες για την προσαρμογή της σε όλα όσα της επισημάνθηκαν και της ζητήθηκαν κατά τους προγενέστερους ελέγχους, παρά την παραπομπή της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Το γεγονός αυτό έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες στις εγκαταστάσεις "εστίασης" που είναι ιδιαίτερα "κουρασμένες" από την μακροχρόνια λειτουργία και χρήση τους. Η επιχείρηση παρουσιάζει αποκλίσεις από τους Γενικούς Κανόνες Υγιεινής, όπως αυτοί ορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία. Σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2γ της Αιβ/8577/83 Υ.Δ., το κατάστημα χαρακτηρίζεται ως ΑΚΑΘΑΡΤΟ, λειτουργεί κάτω από υγειονομικός απαράδεκτες συνθήκες εξαιτίας των οποίων μπορεί να προκληθεί κίνδυνος σε βάρος της δημόσιας υγείας. Κατά τους προηγούμενους ελέγχους διαπιστώθηκαν οι ίδιες ελλείψεις και παραλείψεις και δεν καταβάλλονται προσπάθειες βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας παρά τις έγγραφες επισημάνσεις. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 20.000.
 3. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. (Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, γλυκισμάτων και πιτών - Διγενή Ακρίτα 28 - Σ. Σ. Κατερίνης). Παράβαση: Στα πλαίσια ελέγχου που διενεργήθηκε ύστερα από επώνυμη καταγγελία καταναλωτή διαπιστώθηκε ότι η εταιρία κατείχε μη ασφαλή, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και λειτουργούσε υπό συνθήκες που δεν διασφάλιζαν την υγιεινή και ασφάλεια των παραγομένων τροφίμων. Η επιχείρηση παρασκεύαζε μαγειρεμένα γεύματα, τεμάχιζε φρούτα και προετοίμαζε νωπές σαλάτες με σκοπό την αποστολή τους σε κατασκήνωση που βρισκόταν στην Πλάκα Λιτόχωρου. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 15.000.
 4. ΓΑΛΑΞΙΑΣ ( Υπεραγορά τροφίμων Γαλαξίας ιδιοκτησίας της ΠΕΝΤΕ Α.Ε.- Πολυτεχνείου και Καράσσου - Τύρναβος). Παράβαση: Στην επιχείρηση διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις από τους Γενικούς Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας των τροφίμων, όπως αυτοί αναφέρονται στην οδηγία 93/43/ΕΟΚ η οποία εναρμονίστηκε με την υπ΄ αριθμ. 487 ΚΥΑ/2000. Αναλυτικότερα διαπιστώθηκε ύπαρξη αποθήκης ακατάλληλης για συντήρηση ειδών διατροφής, υπερβολική συσσώρευση εμπορευμάτων και αδυναμία καθαρισμού του χώρου, πλημμελής καθαριότητα ψυγείων, συναποθήκευση στα ψυγεία κατάλληλων και προς επιστροφή τροφίμων, σκουριασμένα τσιγκέλια στα ψυγεία του κρεοπωλείου, απουσία από τις βιτρίνες του κρεοπωλείου πινακίδων με ενδείξεις προέλευσης και ταυτότητας κρεάτων, παρασκευή παρασκευασμάτων κρεάτων (λουκάνικα, μπιφτέκια) χωρία σχετική άδεια. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 10.000.
 5. ΑΦΟΙ Κ. ΝΤΟΥΦΑ Ο.Ε. (Εργοστάσιο παραγωγής ειδών ζαχαροπλαστικής και κατεψυγμένων ειδών - 5ο χιλ. Λάρισας - Τυρνάβου). Παράβαση: Κατά τον πρώτο έλεγχο της επιχείρησης διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τους Γενικούς Κανόνες Υγιεινής, όπως αυτοί αναφέρονται στην οδηγία 93/43/ΕΟΚ, σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων, η οποία εναρμονίστηκε με την ΚΥΑ 487/2000, ενώ δεν υπήρξε συμμόρφωση κατά τον επανέλεγχο. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 5.000.
 6. ΣΤ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. (Αρτοποιείο - Υψηλάντου 1 - Λάρισα). Παράβαση: Κατά τον πρώτο έλεγχο της επιχείρησης διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις από τους Γενικούς Κανόνες Υγιεινής. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 3.000.
 7. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Αρτοποιείο - Ελλησπόντου 20 - Βόλος). Παράβαση: Κατά τον έλεγχο της επιχείρησης διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις από τους Γενικούς Κανόνες Υγιεινής, όπως αυτοί αναφέρονται στην ΚΥΑ 487/2000, σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων, η οποία εκδόθηκε σε εναρμόνιση προς την κοινοτική οδηγία 93/43/ΕΟΚ. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 3.000. 8. ΑΡΤΟΓΕΥΣΕΙΣ (Αρτοποιείο - Πλαστήρα 37 - Καρδίτσα). Παράβαση: Κατά τον έλεγχο της επιχείρησης διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις από τους Κανόνες Υγιεινής Πρακτικής, όπως αυτοί αναφέρονται στην ΚΥΑ 487/2000, σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων, η οποία εκδόθηκε σε εναρμόνιση προς την κοινοτική οδηγία 93/43/ΕΟΚ. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 3.000.
 8. ΦΕΡΑΙΟΣ (Αρτοποιείο με άδεια υπό έκδοση - Βελεστίνο Μαγνησίας). Παράβαση: Κατά τον έλεγχο της επιχείρησης διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις από τους Κανόνες Υγιεινής Πρακτικής, όπως αυτοί αναφέρονται στην ΚΥΑ 487/2000, σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων, η οποία εκδόθηκε σε εναρμόνιση προς την κοινοτική οδηγία 93/43/ΕΟΚ. Επίσης, είχε στην κατοχή της προϊόντα μη κανονικά ως προς την επισήμανση, τα οποία ενώ είχαν δεσμευτεί, σύμφωνα με το άρθρο 4 της ΚΥΑ 121/2003, απομακρύνθηκαν από την επιχείρηση κατά παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 3.000.
 9. ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ (Εστιατόριο, Μπαρ - Πρωτοπαπαδάκη 8 - Λάρισα). Παράβαση: Κατά τον αρχικό έλεγχο της επιχείρησης, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τους Γενικούς Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας των τροφίμων, χωρίς πλήρη συμμόρφωση στον επανέλεγχο. Δεν τηρούσε αρχείο προσωπικού, αρχείο καθαρισμού και απολύμανσης, αρχείο καταπολέμησης τρωκτικών και εντόμων και φάκελο με συμπληρωμένους τους πίνακες θερμοκρασιών των ψυγείων. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 2.500.
 10. ΚΩΣΤΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Αρτοποιείο, πρατήριο γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής - ʼνθιμου Γαζή 40 - Λάρισα). Παράβαση: Η επιχείρηση δεν εφάρμοζε συστηματικά προγράμματα καθαρισμού και απολύμανσης του χώρου, εντομοκτονίας και μυοκτονίας καθώς επίσης και καταγραφής θερμοκρασιών για τη παρακολούθηση της λειτουργίας των ψυγείων. Δεν τηρούσε αρχεία τεκμηρίωσης των διαδικασιών, οι εργαζόμενοι δεν φορούσαν κατάλληλο επενδυτή εργασίας, σκούφο και γάντια και δεν ήταν εφοδιασμένοι με ατομικό βιβλιάριο υγείας. Η επιχείρηση δεν πληροί όλες τις απαιτήσεις της Αιβ/8577/83 Υ.Δ., του Υ.Δ. 369/92 και του παραρτήματος του άρθρου 12 της ΚΥΑ 487/00. Το Δ.Σ. του Ε..Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 2.000.
 11. Ο ΓΙΑΛΟΣ (Εστιατόριο - Λεωφ. Δημοκρατίας - Αγριά Βόλου). Παράβαση: Η επιχείρηση δεν πληρούσε όλες τις απαιτήσεις του παραρτήματος του άρθρου 12 της ΚΥΑ 487/00 ήτοι στα ψυγεία βρέθηκαν τρόφιμα τα οποία δεν ήταν διαχωριζόμενα μεταξύ τους, δεν τηρούσε αρχεία καθαρισμού και απολύμανσης, προγράμματος καταπολέμησης τρωκτικών και εντόμων ενώ δεν υπήρχαν βιβλιάρια υγείας του προσωπικού στο χώρο της επιχείρησης. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 2.000.
 12. ΚΟΤΟΦΙΝΟ (Καφέ, ψητοπωλείο - Λαρίσης και Βενιζέλου - Τρίκαλα). Παράβαση: Κατά τη περίοδο που έγινε ο έλεγχος, η επιχείρηση παρουσίαζε σοβαρές αποκλίσεις από τις απαιτήσεις του παραρτήματος του άρθρου 12 της ΚΥΑ 487/00 και λειτουργούσε υπό απαράδεκτες συνθήκες, κατά παράβαση της Αιβ/8577/83 Υ.Δ. Εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μη ασφαλή τρόφιμα τα οποία καταστράφηκαν και συντάχθηκε πρωτόκολλο καταστροφής. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 4.000.
 13. ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, "ΡΟΖΑΛΙ" (Πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής με εργαστήριο - Παπαναστασίου 83 - Λάρισα). Παράβαση: Κατά τον αρχικό έλεγχο της επιχείρησης, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τους Γενικούς Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας των τροφίμων, χωρίς πλήρη συμμόρφωση στον επανέλεγχο. Δεν εφαρμόζονταν προγράμματα καθαρισμού και απολύμανσης, καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 2.000.
 14. ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με πρατήριο - Ταλιαδούρου 15 - Καρδίτσα). Παράβαση: Στην επιχείρηση διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις από τους Γενικούς Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας των τροφίμων, όπως αυτοί αναφέρονται στην οδηγία 93/43/ΕΟΚ η οποία εναρμονίστηκε με την υπ΄ αριθμ. 487 ΚΥΑ/2000. Εκτός των άλλων δεν υπήρχε αρχείο προσωπικού, αρχείο καθαρισμού και απολύμανσης, αρχείο καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών και φάκελος με συμπληρωμένους τους πίνακες θερμοκρασιών των ψυγείων. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 3.000.
 15. ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ (Οβελιστήριο - 1ης Μεραρχίας 15 - Λάρισα). Παράβαση: Η επιχείρηση, κατά τον επανέλεγχο, δεν πληρούσε όλες τις απαιτήσεις της Αιβ/8577/83 Υ.Δ. και του παραρτήματος του άρθρου 12 της ΚΥΑ 487/2000. Εκτός των άλλων δεν υπήρχε αρχείο καθαρισμού και απολύμανσης, αρχείο καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών και φάκελος με συμπληρωμένους τους πίνακες θερμοκρασιών των ψυγείων. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 2.000.
 16. ΣΙΩΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. (Αρτοποιείο, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με πρατήριο γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής - Κύπρου 104 - Λάρισα). Παράβαση: Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις από τους Γενικούς Κανόνες Υγιεινής με συνέπεια την διακινδύνευση της ασφάλειας των τροφίμων και της δημόσιας υγείας. Το Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμο ύψους € 3.000.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. με αφορμή τα πρόστιμα που επεβλήθησαν επισημαίνει ότι το πρόγραμμα των προληπτικών ελέγχων για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων θα συνεχιστεί με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, σε όλη την Επικράτεια και καλεί το σύνολο των επιχειρήσεων να τηρούν όσα προβλέπει η νομοθεσία. Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο Ε.Φ.Ε.Τ. διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο, με κύριο γνώμονα να διασφαλισθεί η υγεία των καταναλωτών αλλά και τα συμφέροντά τους από οποιονδήποτε κίνδυνο ή πρακτική υπονόμευσης τους.


Θέμα: "Κατάσχεση και καταστροφή 5.333 κιλών ακατάλληλων τροφίμων μετά από έλεγχο του ΕΦΕΤ"

Σε κατάσχεση 5.333 κιλών διαφόρων τροφίμων προέβη ο ΕΦΕΤ, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στις 19 Δεκεμβρίου 2005 στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης "Παπαδόπουλος Πλάτων Υιοί και Σια Ο.Ε- Εμπόριο Πλάτων", που βρίσκεται στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε στην εν λόγω επιχείρηση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας και Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και το Αστυνομικό Τμήμα Δενδροποτάμου. Και εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί ο ΕΦΕΤ, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Τα τρόφιμα που βρέθηκαν και κρίθηκαν ως μη-ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εμφάνιζαν αλλοίωση των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών, οξείδωση των περιεκτών και υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας.
Ειδικότερα κατασχέθηκαν:
 • 14,8 κιλά λευκό τυρί, με την επωνυμία "Τυράς"
 • 8 δοχεία των 14,5 κιλών έκαστο, τυρί φέτα "η στρούγκα"
 • 2 δοχεία των 15 κιλών έκαστο, τυρί φέτα "Ντάντος"
 • 1 δοχείο τυρί "Μπάτζος" ΜΠΕΛΛΑΣ
 • 61 δοχεία των 8 κιλών έκαστο, λευκό τυρί "Σπιτικό" ΚΟΛΙΟΣ
 • 33 χαρτοκιβώτια των 15,5 κιλών έκαστο, σκληρό τυρί "ΦΙΛΕΜΑ" Δανίας
 • 5 χαρτοκιβώτια με 12 κουτιά των 125 γρ. έκαστο τυρί BRIE Δανίας
 • 3 κιλά ημίσκληρο τυρί ΜΙΛΝΕΡ Δανίας
 • 12 τεμάχια των 2,5 κιλών έκαστο, ημίσκληρο τυρί "ΜΕΤΕΩΡΑ" Τυράς
 • 6 κιλά ΕΝΤΑΜ Γερμανίας
 • 12 τεμάχια των 150 γρ. ανακατεργασμένο τυρί με μαύρο πιπέρι Γερμανίας
 • 11 κεφάλια του 1 κιλού έκαστο μυζήθρα ξερή
 • 1 χαρτοκιβώτιο των 16 κιλών γραβιέρα "ΕΥΖΩΝΙΚΗ"
 • 3 κεφάλια των 9 κιλών έκαστο τυρί ΓΚΟΥΝΤΑ ΜΙΛΝΕΡ Ολλανδίας
 • 24 τεμάχια των 6,5 κιλών έκαστο ημίσκληρο παραδοσιακό τυρί "ΕΥΖΩΝΙΚΟ"
 • 7,5 κιλά παραδοσιακό ημίσκληρο τυρί "ΑΡΤΙΟ" OPTIMA A.E.
 • 42 κιλά κασέρι Μυτιλήνης, Αφοι Ρόδου
 • 12 πλαστικοί περιέκτες των 2 κιλών έκαστος καπνιστό σκουμπρί
 • 3,5 κιλά αλλαντικό τύπου ζαμπόν
 • 5 συσκευασίες του 1 κιλού έκαστη κατεψυγμένα μπαρμπούνια "ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ" Γ. ΚΑΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε.
 • 5 κιλά κατεψυγμένος σολομός Νορβηγίας
 • 8 τεμάχια των 500 γρ έκαστο κατεψυγμένο χοιρινό κότσι Βελγίου
 • 340 κιλά μαργαρίνες ΕΛΑΙΣ
 • 16 χαρτοκιβώτια συνολικού βάρους 160 κιλών μαργαρίνες Artine Cream Soft
 • 2 κιλά βιτάμ Soft
 • 24 πλαστικοί περιέκτες των 500γρ. μουστάρδα BRAVA
 • 20 κιλά σε πλαστικές σακούλες κορν-φλεικς
 • 12 γυάλινα βάζα των 720 γρ. έκαστο παστεριωμένες σκελίδες σκόρδου
 • 54 κιλά πλάκες σοκολάτας κουβερτούρας ΙΟΝ
 • 56 κιλά ζυμαρικά BARILLA και 12 κιλά ζυμαρικά ΜΙΣΚΟ
 • 1638 κιλά ντοματοπολτοί ΣΕΒΑΘ και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
 • 20 δοχεία των 3 κιλών έκαστο ντοματάκια ΣΕΒΑΘ
 • 5 κουτιά των 3 κιλών έκαστο διάφορες κομπόστες
 • 208 κιλά κρέμες γάλακτος
 • 60 τεμάχια του 1 κιλού έκαστο αφρόγαλα NAARMANN Γερμανίας
 • 45 κιλά διάφορα προϊόντα σόγιας
 • 36 κιλά πάστα μυρωδικών KNORR PRIMERBA
 • 234 κιλά ζωμός κότας σε σκόνη MAGGI και
 • 15 κιλά κατεψυγμένα λαχανικά εισαγωγής.

Τα ανωτέρω τρόφιμα θα καταστραφούν σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2005, ενώ παράλληλα, η επιχείρηση παραπέμπεται από τον ΕΦΕΤ στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την επιβολή και των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.


alekos

alekos

22/12/2005, 17:52:29

έτσι μπράβο, να γράφονται και τα ονόματα των "επιχειρήσεων" που μας πασάρουν τη σκαρταδούρα... εχτές διάβασα άλλη μιά τέτοια λίστα μαγαζιών απο Αθήνα και εστιατορίων της Πλάκας (αυτά ήταν όντων της "πλάκας")

να ξέρουμε ποιοί είναι να τους αποφεύγουμε, κάτι είναι κι αυτό

 

ROSEBUD

ROSEBUD

18/01/2007, 10:10:32

Και δηλ.βρε παιδιά ποια ακριβώς διαδικασία ακολουθούμε αν θέλουμε να παραπονεθούμε για κάποια επιχείρηση?Παίρνουμε τηλ.στο ΚΕΠΚΑ και κάνουμε την καταγγελία τηλεφωνικώς και ονομαστικά?Πώς?


1.Στα περασμένα μου γενέθλια φαγώθηκαν οι κόρες μου τελευταία στιγμή να σβήσω κεράκια.Αλλά πού να τα βρω τα υλικά Κυριακάτικα για να φτιάξω τούρτα?Πήρα έτοιμη τελικά από μεγάλο και καλό(υποτίθεται)ζαχαροπλαστείο της Λάρισας.Είπα να το παίξω χαρακτήρας και να αντισταθώ στονβ πειρασμό,μέχρι που ακούω ένα"μμμμ!μπράβο μαμά!ωραία τούρτα ΠΑΓΩΤΟ πήρες!"Νοστιμότατη,δεν μπορώ να πω αλλά με το που δοκίμασα κόντεψαν να μου πέσουν τα δόντια από το χρατς!
2.Χθες είπα να κάνω το τόλμημα και να πάρω ψάρια από σούπερ-μάρκετ.(Το πιο μεγάλο και γνωστό!)Τα περισσότερα φαίνονταν μπαγιάτικα αλλά κάτι σπαράκια που ήταν στη γύρα,με καταθάμπωσαν με το ασημί τους χρώμα και το ζωντανό τους μάτι!Με το που πάω να τα καθαρίσω επίσης χρατς! και τα εντ'όσθια κοκκαλιασμένα!
        
    Δε λέω ότι απαραίτητα είναι ανθυγειηνά τα κατεψυγμένα (ΑΝ έχουν καταψυχθεί φρέσκα)αλλά σαν πολύ δε μας δουλεύουν όλοι αυτοί οι κύριοι που μας τα πουλάνε στις ίδιες τιμές με τα φρέσκα?Και το χειρότερο απ'όλα είναι ότι δεν πρόκειται για το χ,ψ μαγαζάκι που κάνει τις παρασπονδίες του για να επιβιώσει αλλά για τους μεγαλοκαρχαρίες τιης αγοράς!

Σόρυ για το χείμμαρο ρε παιδιά αλλά έχω φορτώσει...Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

τοίχος

Η δυναμική της κοινωνίας μας
Πολλές φορές σκέφτομαι την κοινωνία που ζούμε σαν ένα τρένο που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα


COVID-19

Ο κορονοϊός COVID-19
Όλοι γράφουν κάτι για τον κορονοϊό αυτήν την περίοδο, οπότε ήρθε η ώρα να γράψω κάτι κι εγώ


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...