Σχέδιο καταπολέμησης του HIV/AIDS

Serious Humor » Την Υγειά μας να' χουμε!
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

16/12/2005, 01:10:27

Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή παρουσιάζει σχέδιο για την καταπολέμηση του HIV/AIDS για την περίοδο 2006-2009

Η Επιτροπή θα ενθαρρύνει το διάλογο με τους ασθενείς που πάσχουν από HIV/AIDS και με τις ΜΚΟ και θα καλέσει επιχειρηματικές οργανώσεις, όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Συνομοσπονδιών (UNICE), και άλλους εταιρικούς φορείς να ενισχύσουν τα μέτρα που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας και να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ για την καταπολέμηση του HIV/AIDS.

Επιτήρηση

Η Επιτροπή, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, τις γειτονικές χώρες και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ΕΚΠΕΝ), θα υποστηρίξουν τη συλλογή και την επεξεργασία στοιχείων για την επιδημία, ούτως ώστε να συμβάλουν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης με πλήρη γεωγραφική κάλυψη, με εκτιμήσεις για την επίπτωση του HIV στην Ευρώπη και με την καθιέρωση της επιτήρησης βάσει δειγμάτων του πληθυσμού στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Πρόληψη νέων μολύνσεων από τον ιό HIV

Η Επιτροπή θα προωθήσει προγράμματα πρόληψης, ιδίως για τις περισσότερο ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με προτεραιότητα στις ασφαλείς σεξουαλικές σχέσεις και με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και στο πρόβλημα της μετάδοσης του ιού από τις μητέρες στα παιδιά. Θα αντιμετωπίσει τους κινδύνους μετάδοσης που συνδέονται με την τοξικομανία και θα προωθήσει τη διαπαιδαγώγηση, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των επαγγελματιών του τομέα της υγείας.

Αναζήτηση βοήθειας, υποβολή σε εξετάσεις, θεραπεία, περίθαλψη και υποστήριξη

Η Επιτροπή θα προωθήσει την πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες, όπως η αντιρετροϊκή θεραπεία, και την εθελούσια αναζήτηση βοήθειας και υποβολή σε εξετάσεις, για να συμβάλει στη μείωση του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ θα παρακολουθεί την πιθανή ανάπτυξη στελεχών ανθεκτικών στα φάρμακα.

Έρευνα

Η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να αυξήσει τους χρηματοδοτικούς πόρους που διαθέτει για την σχετική με το HIV/AIDS έρευνα, ιδίως στον τομέα των εμβολίων και των μικροβιοκτόνων, καθώς και για την ανάπτυξη προσιτών από οικονομική άποψη θεραπευτικών και διαγνωστικών μέσων.

Γειτονικές χώρες

Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται περιοχές, όπως η Ρωσική Ομοσπονδία, όπου η επιδημία είναι πολύ διαδεδομένη και εξαπλώνεται. Περιλαμβάνονται επίσης χώρες όπως η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, το Μαρόκο και η Ιορδανία. Η Επιτροπή θα καλέσει αυτές τις χώρες να συζητήσουν τον τρόπο συντονισμένης αντιμετώπισης της επιδημίας μέσω της ομάδας προβληματισμού για το HIV/AIDS και του φόρουμ της κοινωνίας των πολιτών.

Το σχέδιο δράσης που επισυνάπτεται στην ανακοίνωση καθορίζει επιμέρους σχέδια για κάθε τομέα προτεραιότητας. Τα σχέδια αυτά επικεντρώνονται στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, σε ενέργειες κατάρτισης και σε προγράμματα ευαισθητοποίησης.

Βλέπε και:
http://europa.eu.int/.../aids/aids_en.htm

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

22/11/2007, 09:58:55

Αύξηση 20% στα κρούσματα του AIDS στην Ελλάδα

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=851526&lngDtrID=252

anna

anna

22/11/2007, 10:24:53

Εν όψει της 1ης Δεκεμβρίου, παγκόσμιας μέρας κατά του AIDS γίνονται διάφορες δημοσιεύσεις, συνέδρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις, αλλά αυτό που με λυπεί είναι ότι πριν 2 χρόνια συζητούσαν σε συνέδριο για τα μέτρα που καλό θα ήταν να λάβει η πολιτεία, για την έγκαιρη ενημέρωση των παιδιών από τις τάξεις του δημοτικού, για γενικότερη έμφαση στην πρόληψη, αλλά από ό,τι συμπεραίνω, το μόνο αναμφισβήτητο είναι η αύξηση των κρουσμάτων και μάλιστα σε νεαρές ηλικίες... :(

k@Tie

[email protected]

22/11/2007, 10:47:19

δεν είναι μόνο η πολιτεία που πρέπει να ενημερώσει τα παιδιά αλλα και οι ίδιοι οι γονείς. Τις περισσότερες φορές οι ενημερώσεις στα σχολεία είναι άσκοπες γιατι τα παιδιά το βλέπουν "ααα ωραία θα χάσουμε μάθημα σήμερα γιατί έχουμε ενημέρωση για το aids". Και επειδή δεν είναι υποχρεωτική η ενημέρωση δεν πατάει σχεδόν κανένα παιδί. Οι γονείς τις περισσότερες φορές παραλείπουν να μιλήσουν στο παιδί για αντισύλληψη και για το σέχ γιατί δεν ξέρουν πώς να ανοίξουν συζήτηση και τι να πούν και τα ίδια τα παιδιά απο την άλλη δεν θεωρούν την αντισύλληψη χρήσιμη...Ακόμα και τα μηνύματα που περνάει η τηλεόραση δεν είναι σωστά. 'Εχετε δεί έργο που να λέει ατάκα ο συνουσιαζόμενος "περίμενε να βάλω προφυλακτικό"? εγώ όχι..πώς να μειωθεί λοιπόν ο αριθμός??

ROSEBUD

ROSEBUD

22/11/2007, 12:44:01

Ε ναι...χμ...δεν έχεις και άδικο...Αλλά δεν είναι και η πιο εύκολη συζήτηση στον κόσμο:-)
Στο μεταξύ αυτό που δε μας λένε αυτές οι έρευνες,είναι τι κατηγορία πληθυσμού νέων αφορά αυτή η αύξηση και αν είναι τυχαίο δείγμα...Μήπως υπάρχει ταυτόχρονη αύξηση σε ναρκομανείς και ομοφυλόφιλους?

WayFaReR

WayFaReR

22/11/2007, 14:05:27

Αρχικά για την πολιτεία.

Η πολιτεία δεν πρόκειται να κάνει τίποτε.-

Για πολλούς και διαφόρους λόγους που δεν είναι επί του παρόντος να αναλύσω.

Οι γονείς έρχονται σε δύσκολη θέση αλλά έχουν χρέος να μιλήσουν για αυτά τα πράγματα στα παιδιά τους.

Εμένα μου είχαν μιλήσει και οι δυο για αυτά τα πράγματα (είχαν κατακοκκινίσει και οι δυο :-P) και μου είχαν δώσει και ένα κουτάκι προφυλακτικά. Και είμαι πραγματικά περήφανος για αυτούς.

Αλλού θέλω να εστιάσω την προσοχή μου όμως...

Υπάρχει ένα πράγμα που το λένε εγκέφαλος. Βρίσκεται μέσα στο κεφάλι μας (το πάνω κεφάλι μας, για τα αγοράκια της παρέας...) και μας δίνει την δυνατότητα της λογικής επεξεργασίας πληροφοριών, της συνδυαστικής σκέψης και της εξαγωγής αποφάσεων και συμπερασμάτων.

Μάλιστα ο εγκέφαλος μας είναι ο καλύτερος του ζωικού βασιλείου...

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ...

Ασχέτως με το ότι κάνει ή δεν κάνει η πολιτεία αλλά και οι γονείς και όλοι γύρω μας...

Ελπίζω να καταλάβατε όλοι τι εννοώ.

[email protected] αυτό για την τηλεόραση ισχύει αλλά έλεος ρε συ... Δηλαδή τόσο εύκολα επηρεάζονται οι άνθρωποι;

Τι έχει γίνει η κριτική σκέψη ρε παιδιά;

Απογοητεύομαι...

Όσοι επηρεαστήκανε από την τηλεόραση καλά να πάθουνε και αν το πάθω και εγώ καλά να πάθω και εγώ...

LittlePrince2s

LittlePrince2s

22/11/2007, 15:02:34

Κριτική σκέψη???Τι είναι αυτό??Το έχουν ξεχάσει τα περισσότερα, χρόνια τώρα...Αλλά δεν μου φαίνεται και παράξενο..Με την παιδεία που έχουμε σήμερα και την μηδενική παίδευση, πως περιμένεις να αναπτύξει το παιδί την κριτική του ικανότητα..Με τι?Με την παπαγαλία που τους επιβάλλουν στο σχολείο, ή με τις φοβερές εκπομπές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης??
Τα πράγματα δυστυχώς, όπως όλοι ξέρουμε, έχουν αλλάξει στην εποχή μας..Αν δεν βρεθεί ένας φωτισμένος άνθρωπος να καθοδηγήσει το παιδί,σε όλα γενικά τα θέματα, δυστυχώς τις περισσότερες φορές μένει άνώριμο και ανίκανο να αντιμετωπίση την πραγματική ζωή..Πόσο μάλλον να χρησιμιποιήσει προφυλακτικό για να αποφευχθούν τα χειρότερα...

LittlePrince2s

LittlePrince2s

22/11/2007, 15:03:29

*αντιμετωπίσει

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

22/11/2007, 20:30:23

νομίζω ότι το προβλημα ειναι ότι πάντα είμαστε σιγουροι ότι το κακό δεν προκειται να συμβει σε μας.
ισχύει για όλα αυτό,δυστυχώς :(
από την άλλη,ξέρετε τι?
οι νέοι ακουνε μουσική,που δεν άκουγαν ούτε ακουνε οι γονείς τους.
πάνε σε μέρη που δεν πηγαιναν ούτε πάνε οι γονείς τους.
δοκιμάζουν γενικά εμπειρίες που δεν δοκιμζαν ούτε δοκιμάζουν οι γονείς τους.
ούτε και οι δάσκαλοί τους.
μήπως ειναι λιγο επιλεκτικοί στο που θέλουν να είναι διαφορετικοί?

φιλε,κάνε κι εσύ την επανάστασή σου!!!
χρησιμοποίησε προφυλακτικό!
μπορείς!

LittlePrince2s

LittlePrince2s

22/11/2007, 21:26:42

Θα συμφωνήσω σε αυτό που λές Δούρεια, αλλά μόνο στο part των γονέων..Οι καθηγητές είναι πλέον αρκετά νέοι ώστε να έχουν την δυνατότητα να είναι δίπλα στους μαθητές τους, με κάθε τρόπο..Φυσικά μιλώ για τους καθηγητές των φροντιστηρίων..Ιδιαιτέρων και μη...Γιατί τους καθηγητές των σχολείων, ούτε καν θα κάνω τον κόπο αν τους αναφέρω...Τους περισσότερους δεν τους νοιάζει να ξεστραβώσουν τα παιδιά σε θέμα μαθήματος..Θα ασχοληθούν και με την διαπαιδαγώγησή τους???Τελοσπάντων, το θέμα είναι ότι κάποιος πρέπει να βρεθεί για να σταθεί ΔΙΠΛΑ στους νέους και να τους συμβουλέψει, προσεγγίζοντάς τους με τον κατάλληλο τρόπο...Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ???

ROSEBUD

ROSEBUD

22/11/2007, 22:43:30

Βρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι?(αρσενικά παιδιά!)Αν στην παρέα σας έχετε μια κοπέλα που κατά λάθος της αναποδογυρίσει η τσάντα και μεταξύ άλλων ξεπεταχτεί και ένα κουτί προφυλακτικά,δεν θα τη θεωρήσετε εύκολη?

nounoukos

nounoukos

23/11/2007, 00:18:09

εξαρταται απο πολλα ροζι.
οχι απαραιτητα παντως..
και στο συγκεκριμενο θεμα εχω την αισθηση οτι τα κοριτσια ειναι πιο υπευθυνα απο τα αγορια τη σημερον ημερα.
το οποιοδηποτε "σχεδιο καταπολεμησης" πρεπει να περιλαμβανει και καποια βηματα ενημερωσης και διαπαιδαγωγησης, ή να το πω πιο σκληρα "χειραγωγησης". δεν εχω αντιληφθει να γινεται το παραμικρο στον τοπο μας προς αυτη την κατευθυνση. αντιθετως οι καμπανιες για την ζωνη στο αυτοκινητο και για το καπνισμα, ειχαν γινει αισθητες στο παρελθον και ηδη καρπωνομαστε τα αποτελεσματα. δυστυχως δεν εχει γινει κατι παρομοιο για το ειτζ. δυνατοτητα, θεληση και μεσα υπαρχουν διαθεσιμα εδω και πολυ καιρο, οπως και καμπανακια που βαρανε.
ουτε για τα ναρκωτικα κινειται κατι, αλλα αυτη ειναι αλλη, πολυ μεγαλυτερη συζητηση.

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

23/11/2007, 00:34:54

πρινσες, αυτό που λες για τους καθηγητές του σχολειου είανι μέγα θέμα!
καταρχάς,θα προτεινα κάθε φορά που εκφράζουμε μια αποψη να πρασπαθούμε να ρθουμε στη θέση αυτού για τον οποίο μιλάμε!
με το να θεωρούμε ντεφάκτο τους καθηγητές αδιάφορους,ειναι σα να θεωρούμε δεδομένο ότι αν ημασταν στη θέση τους θα ήμασταν έτσι.
ή μήπως εμείς είμαστε διαφορετικοί κ όλοι οι άλλοι στο σωρό?
επιπλέον, για σκεφτείτε πως ακριβώς αντιμετωπίζει η κοινωνία ένας καθηγητήπου ανδιεφέρται.
κι αν δνε έχετε παράδειγμα,να σας πω εγώ ένα: ο καθηγητής θεολογίαςπ ου ειχαμε στο λυκειο,ένας υπέροχος Άνθρωπος,μέσα στην πραγματικότητα,είχε διωχτεί απο μερικά σχολεί πριν έρθει στο δικό μας-στο ένα πχ γιατι έδειξε ενα βιντεο με έκτρωση-πράγμα που θεωρηθηκε πολύ σκανδαλώδες!!!
και προσωπικά,σε μάθημα έτυχε να μιλάω με τη μαθητριά μου για αντισύλληψη ,μας άκουσε η μάνα της,ζητησε να μάθει τι λέμε,της ειπα ότι καλο είναι τα παιδιά-αφού έτσι κι αλλιώς μεγαλώνουν κ κάποια στιγμή θα προχωρησουν σε ..στενές επαφές-να ξρουν πως να προφυλαχτούν και παραλιγο να χρειαστεί να καλεσουμε ασθενοφόρο!
διαφωνώ και οριζοτνίως και καθέτως -μην πω και διαγωνίως- με την απαιτηση να τακάνουν όλα οι καθηγητές!
κάτσε ρε μαγάλε,έχεις ένα και δεν μπορείς να το κάνεις καλά,θα κάνω εγώ καλά τα 100?

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

23/11/2007, 00:36:59

ρόζι,κανονικά δε θα πρεπε να θεωρηθεί ευκολη αλλά υπευθυνο άτομο.
επισης,κάποιος που βιπαζεται να βγάλει τα συμπεράσματά του δεν θα περιμένει να δει τα προφυλακτικά.
και,σε τελική ανάλυση,καλυτερα να θεωρηθεί έυκολη παρά να καταχωρηθεί νεκρή!

LittlePrince2s

LittlePrince2s

23/11/2007, 00:51:28

Κοίτα Δούρεια..Καλώς ή κακώς η εμπειρία μου με τους καθηγητές είναι το λιγότερο τεράστια...Έχω φοβερές επαφές τόσο με καθηγητές σχολεόυ όσο και φροντιστηρίου.Για μένα τα πράγματα ήταν και είναι κάπως διαφορετικά..Δηλαδή ποτέ δεν ξεχώριζα ένα καθηγητή από έναν άλλο επειδη ήταν στο σχολείο ή στο φροντιστήριο, αν ήταν αυστηρός ή καλός κ.λπ. Πάντα τους ¨έκρινα¨ για την μεταδότική τους ικανότητα και για το ενδιαφέρον που έδειχναν για τους μαθητές τους. Από την δική μου εμπειρία λοιπόν ως μαθήτρια κατάλαβα ότι οι καθηγητές του σχολείου ήταν ως επί το πλείστον - όχι όλοι φυσικά - εντελώς αδιάφοροι τόσο για το μάθημα όσο και για τους μαθητές τους.(Ίσως λόγω ηλικίας, βαρεμάρας ή ακόμα και ταλαιπωρίας..) Το αντίθετο φυσικά συνέβαινε με τους καθηγητές του φροντιστηρίου. Θές η πιο προσωπική επαφή, θες το νεαρό της ηλικίας τους, τους έφερνε πιο κοντά σε εμάς και τα προβλήματα μας..Καταλαβαίνω ότι και οι καθηγητές έχουν και δικά τους προβλήματα να αντιμετωπίσουν, όμως δεν πιστεύω ότι αυτό τους εμποδίζει να δώσουν μια συμβουλή...Έστω και στην πλάκα..Φυσικά όπως είπες και εσύ, υπάρχουν και κάποιοι παράξενοι και οπισθοδρομικοί γονείς..Δεν νομίζω όμως ότι είναι όλοι το ίδιο..Δεν ξέρω..Ίσως να έχω εγώ έναν ιδεατό καθηγητόκοσμο, επειδή οι περισσότεροι από τους καθηγητές μου ήταν σχεδόν πάντα άψογοι απέναντι μου...Και φυσικά οι γονείς μου βλέποντας την επίδρασή τους στο χαρακτήρα μου, πάντα επικροττούσαν..

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

23/11/2007, 00:56:50

όταν λες "οι περισσότεροι από τους καθηγητές" σου?
αναφέρεσαι σ αυτούς του φροντιστηριου?
αν ναι,να μια βασική πτυχη τουθέματος-οι απαξιωση για το θεσμό του σχολειου είναι τεράστια.
αν όχι,άρα και οι καθηγητές του σχολειου ήταν μια χαρά?

LittlePrince2s

LittlePrince2s

23/11/2007, 01:20:25

Όταν λέω οι καθηγητές μου εννοώ τους ανθρώπους που ήταν και είναι δίπλα μου, ανεξάρτητα αν βρίσκονταν στο σχολείο ή στο φροντιστήριο...Βέβαια οι περισσότεροι είναι από το φροντιστήριο..Αλλά αυτό δεν είναι απαξίωση του σχολικού θεσμού..Απλά αυτούς θεώρησα εγώ πιο γνήσιους σαν ανθρώπους και πιο άξιους σαν καθηγητές, και κατάφερα να κερδίσω την συμπάθεια τους, δημιουργώντας έτσι ένα όμορφο κλίμα και για εμένα και για αυτούς-τις περισσότερες φορές- και μέσα στην ώρα του μαθήματος και εκτός..Για εμένα ήταν πολύ σημαντικό η σχέση μου με τον καθηγητή μου να είναι άψογη για να γίνεται σωστό μάθημα...Δεν με ενδιέφερε αν δίδασκε στο σχολείο ή στο φροντιστήριο, αρκεί να ήταν καλός εκπαιδευτικός, καλός άνθρωπος και ανοιχτόμυαλος, για να μπορούμε να συνενοούμαστε..

ROSEBUD

ROSEBUD

23/11/2007, 09:34:02

Έτσι όπως έχω ζήσει την όλη ιστορία με το aids ταν πρωτοξέσπασε από κοντά στην εφηβική-μετεφηβική ηλικία αλλά και με τις διάφορες ιδιότητες της κόρης,μάνας και γυναίκας,έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα:
Πρέπει να μπει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και μάλιστα από το δημοτικό...κατά τη γνώμη μου από την Ε τάξη...αλλά από επαγγελματίες σεξολόγους που θα μπορούσαν να έχουν και μια παραπάνω ειδίκευση σε αυτόν τον τομέα,μετά από μεταπτυχιακό ή σεμινάριο και φυσικά με την σοβαρότητα που αρμόζει στο θέμα.Οι γονείς όλοι δεν είναι μορφωμένοι ώστε να ξέρουν πώς να μιλήσουν στα παιδιά τους αλλά και να είναι,πολλές φορές δεν ξέρουν πώς να προσεγγίσουν το θέμα.Και λυπάμαι που έχουν μπει διάφορα άλλα καινούργια μαθήματα,όπως ολυμπιακή παιδεία ή θεατρολογία,και αυτό έχει μείνει πίσω.(Και δεν είναι μόνο το θέμα της αντισύλληψης ή της προστασίας από aids και άλλες σοβαρές αρρώστιες που θα έπρεπε να θιχτεί στα σχολεία από επαγγελματία αλλά και γενικά ο τρόπος προσέγγισης και επικοινωνίας με το αντίθετο φύλο,όσον αφορά τη σεξουαλική ζωή.)
Αν γίνει αυτό,μετά από κάποια χρόνια θα έπαυε(ή θα έπαυε εν μέρει)να είναι θέμα-ταμπού η αντισύλληψη και θα μπορούσαν και οι γονείς που έχουν κόρες να νοιώθουν πιο άνετα και να δίνουν προφυλλακτικά στα παιδιά τους(και όχι μόνο στα αγόρια,Γουέι)αλλά και οι γυναίκες θα μπορούσαν να τα αγοράσουν οι ίδιες πιο άνετα,όπως αγοράζουν τα απαραίτητα μηνιαία...εφόδια και χωρίς να κοιτάνε γύρω-γύρω αν θα τις δει κανένας.
Επίσης,παρατηρώ τα τελευταία χρόνια ακόμη και στην Ελλάδα δυστυχώς! να υπάρχει μια τάση από πολλούς γυναικολόγους να υποστηρίζουν(γιατί άραγε?)άλλους τρόπους αντισύλληψης(τεχνητούς) από το προφυλακτικό,το οποίο όμως είναι και το μόνο ασφαλές για την προστασία από το aids...

k@Tie

[email protected]

23/11/2007, 13:03:09

Οι νεαρές γυναίκες, τυπικά, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από ότι οι νεαροί άνδρες. Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες οι νεαρές γυναίκες που γίνονται φορείς του HIV είναι υπερδιπλάσιες από τους νεαρούς άνδρες.

Επίσης άντρες προσοχή...Η ρωσία έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά aids σε όλη την Ευρώπη.
Έχει ποσοστό (%) 0,9 σε ενήλικες 15-49 ετών. Η Ελλάδα έχει 0,2%.

anna

anna

23/11/2007, 16:15:48

Θα συμφωνήσω με τη Ρόζυ, είναι απαραίτητο να υπάρχει μάθημα σχετικό με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από την ηλικία των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, που θα γίνεται από ειδικούς.
Το να μη μπορούν ή να αισθάνονται άβολα οι γονείς να μιλήσουν για ένα τέτοιο θέμα στα παιδιά τους, αν και το κατανοώ, αποβαίνει κάθε άλλο παρά ωφέλιμο για το παιδί. Εξ'ου και είναι νομίζω επιτακτική η ανάγκη προσέγγισης του θέματος από ειδικούς, ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα παιδιά του σήμερα, ακόμη και αν δεν το συζητήσουν μέσα στην οικογένεια, δέχονται ούτως ή άλλως ερεθίσματα από τον κοινωνικό περίγυρο, ΜΜΕ κλπ, που τους δημιουργούν απορίες και ενίοτε λανθασμένες εντυπώσεις γύρω από το θέμα.

WayFaReR

WayFaReR

23/11/2007, 17:10:14

@ Rosebud:

Προσωπικά δεν θα την χαρακτήριζα εύκολη.

Υπάρχουν άλλου είδους κριτήρια για αυτό το θέμα...

Αλλά είναι υποκειμενικό. Άλλοι σίγουρα θα την χαρακτήριζαν εύκολη. Και εύκολη είναι και ένας επιεικής χαρακτηρισμός. Μάλλον θα εισέπραττε πιο βαρείς χαρακτηρισμούς...

Σωστό αυτό με το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από ειδικούς. Θα επιμείνω όμως στην κριτική σκέψη... Διορθώνει περισσότερα προβλήματα...

@ D/I:

Συμφωνώ μαζί σου για τους καθηγητές. Αυτή η επίρριψη ευθυνών σε τρίτους με ταυτόχρονη εκούσια ή ακούσια αποποίηση ευθυνών έχει καταντήσει βαρετή.

@ [email protected]:

Έχουμε καμιά πληροφορία προς Νορβηγία πλευρά; :-P

k@Tie

[email protected]

23/11/2007, 17:29:12

Η Νορβηγία έχει σχεδόν μηδενικό πρόβλημα...μην ανησυχείς. Κάνε τις κινήσεις σου ελεύθερα ;)

WayFaReR

WayFaReR

23/11/2007, 19:18:02

Ωραία γιατί αγχώθηκα προς στιγμήν!!! :-P


Υπάρχουν 23 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

παπαγαλάκι

Τα παπαγαλάκια της Αθήνας
Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου


θετικό rapid test

Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα
Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...