Κορμός με αχλάδι και σος σοκολάτας

Μαγειρική » Συνταγές για γλυκά - Ζαχαροπλαστική
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


charm_quark

charm_quark

13/12/2005, 16:32:42

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:
1. 5 κρόκοι αβγού
2. 65 γρ. αμυγδαλόπαστα
3. 35 γρ. ζάχαρη άχνη
4. 55 γρ. αλεύρι μαλακό
5. 5 γρ. κακάο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1. 1.200 γρ. αχλάδια από κονσέρβα στραγγισμένα
2. 7 φύλλα ζελατίνας (35 γρ.)
3. 400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη, σε παχύρεστη μορφή
4. 100 γρ. ζάχαρη άχνη
5. 4 αχλάδια μισά κονσέρβας για διακόσμηση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ:
1. 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα guanaja valrhora
2. 300 γρ. γάλα
3. 60 γρ. βούτηρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ: Ζεσταίνουμε την αμυγδαλόπαστα στους 50 C και τη χτυπάμε στο μίξερ, με την άχνη, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας έναν έναν τους κρόκους. Μόλις αφρατύνει, ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα παχούς 5 χιλ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 12' περίπου, χωρίς να ξεροψηθεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Πολτοποιούμε καλά τα αχλάδια, ρίχνουμε την άχνη και τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα λιώσουμε σε κρύο νερό. Οταν αρχίσει το μείγμα να πήζει, ανακατεύουμε με την παχύρρεύστη κρέμα. Σε μία κυλινδρική φόρμα κορμού, τοποθετούμε τα αχλάδια, αφού τα κόψουμε σε λεπτές φέτες.
Απο πάνω αδείαζουμε την κρέμα αχλαδιού και τελειώνουμε με ένα κομμάτι σοκολατένιο μπισκότο. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες και ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού. Το συνοδεύουμε με σος σοκολάτας. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ: Βάζουμε στη φωτιά το γάλα. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, ρίχνουμε τεμαχισμένη τη σοκολάτα, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αρχίσει να βράζει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτηρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Οταν παγώσει η σος τη ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί.


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

κουσκούς με μανιτάρια

Κους Κους με μανιτάρια
Έτοιμο σπιτικό φαγητό σε λιγότερο από μισή ώρα


κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας
Ένα εύκολο κέικ με γεύση μπανάνα


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...