Pizza... με σπιτική ζύμη πίτσας
Μαγειρική » Συνταγές για σούπες και διάφορα άλλα
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα

ROSEBUD
18/11/2005, 08:14:26
ΠΙΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κουπα χλιαρο νερο (42 ºC)
- 1 φακελακι μαγια στιγμης
- 4 κουταλιες της σουπας παρθενο ελαιολαδο
- 2 ¾ κουπες αλευρι (η μια μπορει να ειναι ολικης αλεσεως)
- 1 κουταλια τσαγιου αλατι
- 2 κρεμμυδια
- 2 σκελιδες σκορδο
- 1 μικρη κονσερβα τοματακια κονκασε
- 1 πρασινη πιπερια ψιλοκομμενη
- Αλατι
- Πιπερι
- 1 κονσερβα ή φρεσκα μανιταρια
- 250 γρ. τυρι γκουντα τριμμενο
Ανακατεψτε το νερο με τη μαγια σε ενα μπωλακι. Αφηστε 5 λεπτα εως η μαγια να μαλακωσει. Προσθεστε μια κουταλια της σουπας ελαιολαδο. Ριξτε το αλευρι και το αλατι σε ενα μπωλ, ανακατεψτε καλα, ριξτε μεσα τη μαγια και ζυμωστε με τα χερια για μερικα λεπτα.
Τοποθετηστε τη ζυμη σε μπωλ αλειμμενο με ελαιολαδο, καλυψτε με μια πετσετα, και αφηστε το τουλαχιστο 30 λεπτα να φουσκωσει (60 ειναι καλυτερα).
Ψιλοκοβετε τα κρεμμυδια και το σκορδο και σωταρετε σε μια κουταλια της σουπας ελαιολαδο. Οταν μαλακωσουν, προσθετετε τα τοματακια, λιγο αλατι και λιγο πιπερι. Τα σιγοβραζετε μεχρι να απορροφησουν ολο το ζουμι τους. Σβηστε τη φωτια.
Πλαθετε τη ζυμη σε στρογγυλο φυλλο και το στρωνετε σε στρογγυλο λαδωμενο ταψι. Απλωστε το μιγμα με τα κρεμμυδια και τα τοματακια ομοιομορφα πανω στη ζυμη. Απλωστε το τυρι, την πιπερια, τα μανιταρια, και ο,τι αλλο θελετε (ζαμπον, ελιες, τονο, γαριδες, κλπ). Ραντιστε την πιτσα με μια κουταλια της σουπας ελαιολαδο.
Ψηνετε στους 220 ºC για τουλαχιστο 30 λεπτα, στο χαμηλοτερο ραφι του φουρνου. Εαν ο φουρνος προσφερει τη δυνατοτητα, αναψτε την αντισταση κατω απο το ταψι και ενεργοποιηστε τον ανεμιστηρα ωστε η θερμοτητα να κατανεμεται ομοιομορφα. Αφου ψηθει, βγαζετε την πιτσα απο το φουρνο και αφηνετε να κρυωσει 5 λεπτα. Προαιρετικα σερβιρεται με τριμμενο μπουκοβο.

_fantom_
16/04/2010, 19:49:46
αααα... είχες κι εσύ συνταγή για πίτσα και με... πολύ ακρίβεια στην θερμοκρασία του νερού!

mwrouli
16/04/2010, 23:24:18
βρε πώς περνούν τα χρόνια στου ονείρου τα μπαλκόνια...
Η μαμά μου η ροσεβυδ μου είπε να σου πω ότι ο θείος μου είναι λιγάκι ψώνιο με την ακρίβεια,ακόμη και στη μαγειρική!
Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα
Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1
Προσθήκη απάντησης
Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)
Τα παπαγαλάκια της Αθήνας
Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου
Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα
Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό
Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...
Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...
Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....
Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...
Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων
Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ
Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...
Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...
η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...
Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...
Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...
Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...