Pizza... με σπιτική ζύμη πίτσας

Μαγειρική » Συνταγές για σούπες και διάφορα άλλα
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


ROSEBUD

ROSEBUD

18/11/2005, 08:14:26

ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουπα χλιαρο νερο (42 ºC)
  • 1 φακελακι μαγια στιγμης
  • 4 κουταλιες της σουπας παρθενο ελαιολαδο
  • 2 ¾ κουπες αλευρι (η μια μπορει να ειναι ολικης αλεσεως)
  • 1 κουταλια τσαγιου αλατι
  • 2 κρεμμυδια
  • 2 σκελιδες σκορδο
  • 1 μικρη κονσερβα τοματακια κονκασε
  • 1 πρασινη πιπερια ψιλοκομμενη
  • Αλατι
  • Πιπερι
  • 1 κονσερβα ή φρεσκα μανιταρια
  • 250 γρ. τυρι γκουντα τριμμενο
ΜΕΘΟΔΟΣ

Ανακατεψτε το νερο με τη μαγια σε ενα μπωλακι. Αφηστε 5 λεπτα εως η μαγια να μαλακωσει. Προσθεστε μια κουταλια της σουπας ελαιολαδο. Ριξτε το αλευρι και το αλατι σε ενα μπωλ, ανακατεψτε καλα, ριξτε μεσα τη μαγια και ζυμωστε με τα χερια για μερικα λεπτα.

Τοποθετηστε τη ζυμη σε μπωλ αλειμμενο με ελαιολαδο, καλυψτε με μια πετσετα, και αφηστε το τουλαχιστο 30 λεπτα να φουσκωσει (60 ειναι καλυτερα).

Ψιλοκοβετε τα κρεμμυδια και το σκορδο και σωταρετε σε μια κουταλια της σουπας ελαιολαδο. Οταν μαλακωσουν, προσθετετε τα τοματακια, λιγο αλατι και λιγο πιπερι. Τα σιγοβραζετε μεχρι να απορροφησουν ολο το ζουμι τους. Σβηστε τη φωτια.

Πλαθετε τη ζυμη σε στρογγυλο φυλλο και το στρωνετε σε στρογγυλο λαδωμενο ταψι. Απλωστε το μιγμα με τα κρεμμυδια και τα τοματακια ομοιομορφα πανω στη ζυμη. Απλωστε το τυρι, την πιπερια, τα μανιταρια, και ο,τι αλλο θελετε (ζαμπον, ελιες, τονο, γαριδες, κλπ). Ραντιστε την πιτσα με μια κουταλια της σουπας ελαιολαδο.

Ψηνετε στους 220 ºC για τουλαχιστο 30 λεπτα, στο χαμηλοτερο ραφι του φουρνου. Εαν ο φουρνος προσφερει τη δυνατοτητα, αναψτε την αντισταση κατω απο το ταψι και ενεργοποιηστε τον ανεμιστηρα ωστε η θερμοτητα να κατανεμεται ομοιομορφα. Αφου ψηθει, βγαζετε την πιτσα απο το φουρνο και αφηνετε να κρυωσει 5 λεπτα. Προαιρετικα σερβιρεται με τριμμενο μπουκοβο.

_fantom_

_fantom_

16/04/2010, 19:49:46

αααα... είχες κι εσύ συνταγή για πίτσα και με... πολύ ακρίβεια στην θερμοκρασία του νερού!

mwrouli

mwrouli

16/04/2010, 23:24:18

βρε πώς περνούν τα χρόνια στου ονείρου τα μπαλκόνια...


Η μαμά μου η ροσεβυδ μου είπε να σου πω ότι ο θείος μου είναι λιγάκι ψώνιο με την ακρίβεια,ακόμη και στη μαγειρική!


Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και πιπεριές
Νόστιμη τηγανιά με χοιρινό κρέας και μουστάρδα για έξτρα γεύση


Μαθαίνοντας VHDL

Μαθαίνοντας VHDL
Βρήκα διάφορα βίντεο


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...