Αιμοδοσία 14 & 20 Δεκεμβρίου

Serious Humor » Επικαιρότητα & Παραπληροφόρηση
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


_fantom_

_fantom_

17/11/2005, 09:56:31

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών
--> http://www.aimodosia.org/

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣ

14 και 20 Δεκεμβρίου 2005

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που υπάρχει μεγάλη έλλειψη αίματος, ο Σύλλογος μας θα διενεργήσει ομαδικές αιμοδοσίες στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17) και σε περιφερειακές υπηρεσίες , τις αιμοληψίες αυτές τις ονομάζουμε Ημέρες Προσφοράς Αγάπης, δίνοντας και εμείς λόγω των ημερών την αγάπη μας στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, στις εξής  ημερομηνίες και ώρες :

(Ημέρα Προσφοράς Αγάπης)

Τετάρτη 14/12/05  ώρα 09.00 έως 19.30

( Έκτακτη Ημέρα Προσφοράς Αγάπης)

Τρίτη 20/12/05  ώρα 11.00 έως 17.00

 

Το αίμα που θα συγκεντρωθεί θα χορηγηθεί στα παιδιά με αιματολογικές παθήσεις, καθώς και σε ηλικιωμένα πολυμεταγγιζόμενα άτομα που δεν έχουν συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον.

Επίσης όπως πιθανότατα να γνωρίζετε ότι για την αιμοληψία αυτή, οι ημέρες της άδειας, αν ο αιμοδότης δεν έχει περιθώρια χρήσης της, μπορούν να μεταφερθούν πάντα με την σύμφωνη γνώμη του προϊστάμενου ως προς την ημερομηνία, σε κάποια  του πρώτου τριμήνου του 2006.

Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως η εθελοντική προσφορά αίματος είναι καθήκον όλων μας, το ίδιο και η ενημέρωση των συγγενών ή φίλων μας που για διαφόρους λόγους δεν είναι Εθελοντές Αιμοδότες. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα τη χαρά της προσφοράς ζωής στον έχοντα ανάγκη πάσχοντα συνάνθρωπο μας, προσπάθησε εσύ να τους φέρεις κοντά στην εθελοντική αιμοδοσία.

 

ΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ

Για φέτος δεν θα αρκεστούμε μόνο στην προσφορά του αίματος, αλλά θα θέλαμε να συμπαρασταθούμε μαζί σας και σε κάποια άλλη πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος μας, στο να συγκεντρώσουμε είδη που θεωρούνται απαραίτητα, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα στερούνται , όπως ρούχα και παπούτσια για παιδιά και ενήλικες, παιχνίδια, κ.τ.λ., καινούργια και μεταχειρισμένα με την μόνη παράκληση να είναι σε καλή κατάσταση και βεβαίως καθαρά. Ο Σύλλογος μας θα αναλάβει να τα διαθέσει σε ιδρύματα παιδιών ή άπορων ατόμων, ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουμε και με άλλους τρόπους την αγάπη μας στους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας. Πιστεύουμε όπως πάντα να σας έχουμε συμπαραστάτες, για άλλη μια φορά στη κοινωνική αυτή αποστολή, που προσπαθεί να φέρει εις πέρας ο Σύλλογος μας. (Πληροφορίες κα Αικατερίνη Τριγάζη 210 5239328 ή στα τηλεφώνα του Συλλόγου μας)

--> http://www.aimodosia.org/


nounoukos

nounoukos

26/05/2006, 20:56:01

ROSEBUD

ROSEBUD

27/05/2006, 19:00:44

Είμαι υπέρ της εθελοντικής αιμοδοσίας και νομίζω η βέλτιστη συχνότητα είναι κάθε τρίμηνο.Όμως δεν είναι άδικο,σε περίπτωση που κάποιος δώσει αίμα εκτάκτως για κάποιο γνωστό του,αυτή του η αιμοδοσία να μην καταγράφεται στην κάρτα εθελοντή αιμοδότη?Γιατί να μην αναγνωρίζεται ειδικά στους ανθρώπους που έχουν ομάδα 0 αρνητικό έτσι ώστε αν ποτέ χρειαστούν αίμα,αυτό να τους δοθεί αμέσως?

nounoukos

nounoukos

27/05/2006, 19:26:01

Ειναι κριμα που πολλα νοσοκομεια δεν εχουν καν τη στοιχειωδη οργανωση. (δηλαδη λεμε ουτε καρτελλες για να ξερει ο καθε αιμοδοτης ποσο αιμα εχει στην τραπεζα)
Απο εκει και περα ειναι λογικο να επικρατει ενα μπαχαλο.
Τα ηνια στην αιμοδοσια στην Ελλαδα εχουν οι ιδιωτικες πρωτοβουλιες και αυτο ειναι ντροπη για τις υπηρεσιες του κρατους. Σαν να μας λενε "οτι κανετε παιδια μονοι σας..."
Η μονη υπηρεσια που κανει τακτικες αιμοληψιες ειναι η εφορια...
Παντως ειμαι της γνωμης οτι δεν πρεπει να αιμοδοτουμε με την λογικη του "δινω - παιρνω" αλλα με την εννοια του "προσφερω".

ROSEBUD

ROSEBUD

28/05/2006, 00:01:29

[Παράθεση από : nounoukos]
Παντως ειμαι της γνωμης οτι δεν πρεπει να αιμοδοτουμε με την λογικη του "δινω - παιρνω" αλλα με την εννοια του "προσφερω".

Συμφωνώ!Τουλάχιστον εδώ δεν είμαστε Αμερική να δίνουμε αίμα για να πληρωθούμε κι από πάνω.Γιατί οι άποροι και άστεγοι εκεί αυτό κάνουν.Όμως υπάρχουν φορές που κάποιος δίνει αίμα όχι για πρόσωπο του πολύ στενού του κύκλου,ακόμη δε περισσότερο όταν ανταποκρίνεται σε έκκληση βοήθειας για άτομα τελείως άγνωστα.Δεν είναι κρίμα αυτός ο άνθρωπος να μην έχει αίμα αμέσως μόλις το χρειαστεί?

nounoukos

nounoukos

28/05/2006, 00:52:00

[Παράθεση από : ROSEBUD]
Δεν είναι κρίμα αυτός ο
άνθρωπος να μην έχει αίμα αμέσως μόλις το χρειαστεί?


Αλλος ενας λογος λοιπον που συναινει στην αναγκη να ανηκουμε σε καποια ομαδα αιμοδοσιας...

anna

anna

29/05/2006, 02:27:22

Πέραν της σημασίας που έχει η εθελοντική αιμοδοσία, νομίζω καλό θα ήταν να αναγράφεται η ομάδα αίματος στην ταυτότητα του καθενός, για περιπτώσεις ανάγκης. Γνωρίζω αρκετούς, που δεν ξέρουν ποιά ομάδα αίματος έχουν οι ίδιοι. ʼκουσα ότι στις νέου τύπου ταυτότητες, είναι προεραιτικό να αναγράφεται η ομάδα αίματος...δεν ξέρω όμως κατά πόσο ισχύει, με τα όσα έχουν αποφασιστεί περί ευαίσθητων δεδομένων.

nounoukos

nounoukos

30/11/2007, 17:37:14

κυριακη 2 δεκεμβριου, νοτια πυλη εκθεσης θεσσαλονικης.
αιμοδοσια.
λιγοτεροι απο ενας ανθρωποι απο οσους βλεπουμε κατα τη διαρκεια μιας μερας, ειναι αιμοδοτης.
ξεχωριστε.

WayFaReR

WayFaReR

01/12/2007, 10:33:19

Thumps up!!!

ROSEBUD

ROSEBUD

06/02/2008, 15:00:06

Ξέρετε αν συνηθίζεται να παίρνουν τηλέφωνο εθελοντές αιμοδότες σε περίπτωση που έχει σπάνια ομάδα?Και αν ναι,δίνουν ή όχι τα στοιχεία του υπέρ ου η αιμοδοσία?

nounoukos

nounoukos

06/02/2008, 15:23:40

χμμ
τι εννοεις γιατι δεν σε καταλαβα, να παιρνουν τηλ οι αιμοδοτες που?
αν εχει σπανια ομαδα ποιος? ο αιμοδοτης ή ο ληπτης;
και αν δινει τα στοιχεια το νοσοκομειο που εγινε η αιμοδοσια;

ROSEBUD

ROSEBUD

06/02/2008, 18:54:56

(πώς να με καταλάβεις έτσι όπως τα'γραψα :-S)
Εννοάω,να παίρνουν τηλέφωνο από νοσοκομείο κάποιον ο οποίος έχει δώσει αίμα στο παρελθόν,έχει την πιο σπάνια ομάδα αίματος και το αίμα αυτό να ζητείται για συγκεκριμένο ασθενή του νοσοκομείου αλλά να μη δίνουν το όνομα του ασθενή.Δεν είναι λίγο κουφό να μη δίνουν το όνομα??

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

06/02/2008, 23:13:23

εμενα πάντως δε με πηρε ποτέ κανείς.
αλλά απο την άλλη,αν υπάρχει μεγάλη αναγκη,δεν αποκλειεται...λέω εγώ τωρα.. :S

LittlePrince2s

LittlePrince2s

07/02/2008, 02:29:41

Εμένα πλέον δεν μου επιτρέπουν να δώσω αίμα :((

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

07/02/2008, 08:49:20

μι του.

nounoukos

nounoukos

07/02/2008, 10:54:38

οχι δεν υπαρχει τετοια περιπτωση ροζυ, το συστημα της αιμοδοσιας λειτουργει καπως διαφορετικα (μεσες ακρες εχω καταλαβει τι γινεται) και υποτιθεται οτι ενας εθελοντης αιμοδοτης δινει αιμα οσο πιο συχνα μπορει. αρα δεν υπαρχει καν λογος να τον ψαξουν για να τον βρουν απο το νοσοκομειο. αυτο που κανουν τα νοσοκομεια ειναι να ζητανε απο αλλα (συνεργαζομενα) νοσοκομεια το αιμα που χρειαζονται, με υποχρεωση μελλοντικης αντικαταστασης.
το κακο ειναι οτι δεν συνεργαζονται ολα τα νοσοκομεια , δεν υπαρχει καποιος μηχανισμος που να βρισκει ΠΟΥ υπαρχει το ειδος του αιματος που χρειαζεται επειγοντως καποιο αλλο νοσοκομειο της περιοχης.
και κατι ακομα σχετικο, που γυριζει στο κεφαλι μου μερες τωρα:
καποια απο τις επομενες μερες που εφυγε ο αγαπητος χριστοδουλος, δεν θυμαμαζι ποια, οι μοναδες αιμοληψιας των νοσοκομειων δεν λειτουργουσαν λογω πενθους.
το γνωριζω γιατι καποιος εκανε εκκληση μεσω ραδιοφωνου για αιμα και πολλοι ανθρωποι που ανταποκριθηκαν απλα βρηκαν τις πορτες κλειστες. τωρα, λαθος; σωστο; δεν μπορω να πω.

ROSEBUD

ROSEBUD

07/02/2008, 13:37:18

Μπορείς να πεις και φυσικά και είναι λάθος!!Αν είναι δυνατόν επειδή πεθαίνει ένα δημόσιο πρόσωπο,ακόμη κι αν είναι θρησκευτικός ηγέτης,να πρέπει να πεθάνουν κι άλλοι!Και αν μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο ο Χριστόδουλος,(θέλω να) πιστεύω ότι δεν θα συναινούσε!
Για το άλλο που λες είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση?Αν δηλ.συμβαίνει,τι θα μπορούσε να υποθέσει κανείς?Αν σου είναι εύκολο να ρωτήσεις κάποιον που εμπιστεύεσαι΄ώστε να ξέρουμε με σιγουριά,θα σου ήμουν υπόχρεη!

nounoukos

nounoukos

10/10/2008, 18:05:12

για να μην ανοιγω αλλο θεμα, μιας και πανω κατω δεκεμβριο εχουμε, τη κυριακη που ερχεται εχει αιμοδοσια στην εκθεση στην θεσσαλονικη.
πληροφοριακα παντα... :ρ

ROSEBUD

ROSEBUD

10/10/2008, 18:34:30

Θα είναι και τα΄γνωστά πόδια εκεί?

nounoukos

nounoukos

10/10/2008, 23:30:48

ΠOIA EINAI TA ΓNΩΣTA ΠOΔIA OEO;; ΓIA ΔΩΣE ENA ΣTIΓMA ΓIA NA EXΩ KATI NA XAZEYΩ MEXPI NA ΠIΩ TON XYMO ;)

k@Tie

[email protected]

11/10/2008, 01:03:33

αχαχαχαχα για τα δικά σου λεει νούνουουουουου

nounoukos

nounoukos

11/10/2008, 15:53:29

XXAXAXA A PE POZI EIΠA KI EΓΩ ΘA EINAI KAI KANENA MONTEΛO ΣTHN AIMOΔOΣIA.. EKTOΣ AΠPOOΠTOY ΘA EINAI KAI TA ΔIAΣHMA ΠOΔIA EKEI. MΠOPEI KAI OΛA MAZI.

ROSEBUD

ROSEBUD

11/10/2008, 16:43:32

Ναι βρε σουπιά,μας έπεισες ότι δεν κατάλαβες!

Ούτε εγώ μπορώ να δώσω
όλες με κουσούρια είμαστε εδώ μέσα??


Υπάρχουν 23 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

εμβόλιο covid

Εμβολιασμένοι αρνητές της μάσκας εναντίων μασκοφόρων αρνητών του εμβολίου
Οι «αρνητές του εμβολίου» και οι «αρνητές των αρνητών του εμβολίου»


Συνταγή για πλιγούρι με κρέας, χρησιμοποιήσαμε μοσχαρίσιο κιμά

Πλιγούρι με κιμά
Είναι μια εύκολη συνταγή που όμως είναι πολύ χορταστική και εμένα μου φαίνεται αρκετά νόστιμη


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...