Κατάθλιψη

Serious Humor » Την Υγειά μας να' χουμε!
[+] Προσθήκη νέου θέματος - Απάντηση σε αυτό το θέμα


ROSEBUD

ROSEBUD

06/11/2005, 15:56:07

Συμπτώματά της:

 • Συνεχόμενη θλίψη.
 • Απώλεια ενέργειας και εξάντληση.
 • Περισσότερη ή λιγότερη όρεξη για φαγητό.
 • Περισσότερος ή λιγότερος ύπνος.
 • Τάσεις απομόνωσης,κοινωνική απόσυρση.
 • ʼγχος,ανησυχία,αναποφασιστικότητα.
 • Απογοήτευση,αδιαφορία.
 • Απώλεια του ενδιαφέροντος για την αναζήτηση ερωτικού συντρόφου ή για την ερωτική επαφή.
 • Αισθήματα ενοχής,αυτομεμψίας και αναξιότητας.
 • Κακή διάθεση,κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σχεδόν κάθε μέρα.
 • Μείωση του ενδιαφέροντος ή της ευχαρίστησης σε όλες ή σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητες.
 • Ανησυχία και απαισιοδοξία για το μέλλον.
 • Μερικές φορές σκέψεις σχετικά με το θάνατο και την αυτοκτονία.

Το συγκεκριμένο άρθρο εφιστά την προσοχή σε όποιον έχει τα μισά ή και παραπάνω από τα αναφερθέντα συμπτώματα.Το καμπανάκι χτυπάει επικίνδυνα.

_fantom_

_fantom_

06/11/2005, 17:42:05

... χμ ... ακούω καμπάνες  ντινγκ-ντονγκ... όχι εντάξει, δεν τα πιάνω τα μισά ακόμη 

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

06/11/2005, 21:10:32

πάλι χτυπάνε καμπάνες για εμάς,(ντιγκ-ντογκ)

καμπάνες λύπης και όχι χαράς(ντιγκ-ντογκ)

 

το θυμάστε αυτό το τραγούδι?

αν ισχύουν τα παραπάνω πάντως, 9 στους 10 απ'όσους ξέρω έχουν κατάθλιψη!

anna

anna

06/11/2005, 22:08:48

[Παράθεση από : anna_agra]

αν ισχύουν τα παραπάνω πάντως, 9 στους 10 απ'όσους ξέρω έχουν κατάθλιψη!

Δεν είναι και τόσο απλό να διαγνωστεί η κατάθλιψη και εκτός αυτού ο όρος κατάθλιψη περικλείει πολλά διαφορετικά είδη. Είναι αλήθεια όμως, ότι τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικά συμπτώματα που θα έπρεπε ενδεχομένως να προσανατολίσουν όσους τα παρουσιάζουν -για μεγάλο χρον.διάστημα- προς αυτήν την κατεύθυνση. Σημαντικό ρόλο παίζει η διάρκεια, η ένταση και η συχνότητα με την οποία αυτά εμφανίζονται, καθώς και οι προφανείς -ή μη- αιτίες. Υπάρχουν στη διάθεση των ειδικών πιο εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, που μπορούν να καθοδηγήσουν τη διαγνωστική διαδικασία.

anna

anna

06/11/2005, 22:12:39

Επίσης, χαρακτηριστικό των ατόμων με τέτοιου είδους μεταβολή της διάθεσης είναι, η τάση για καταθλιπτική διάθεση να εμφανίζεται πιο έντονη τις πρωινές ώρες και να βελτιώνεται κατά τις βραδυνές.

ROSEBUD

ROSEBUD

06/11/2005, 22:30:43

Ωχ αμάν!

anna

anna

06/11/2005, 22:37:06

Είπαμε, δεν είναι και τόσο απλό...

alekos

alekos

07/11/2005, 06:46:19

... να σας ενημερώσω ότι σχετικές πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι στην ευρώπη το ποσοστό καταθλιπτικών ατόμων έχει ανέβει στο 30%, με τις γυναίκες να υπερτερούν...

alekos

alekos

07/11/2005, 06:48:50

 ασχετο: χαχαχα, τώρα είδα το high voltage member κάτω απο το avatar μου, οκ τη γλύτωσα σήμερα την κατάθλιψη  με μιά ωραία δόση χιούμορ

anna

anna

07/11/2005, 09:16:36

[Παράθεση από : alekos]... να σας ενημερώσω ότι σχετικές πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι στην ευρώπη το ποσοστό καταθλιπτικών ατόμων έχει ανέβει στο 30%, με τις γυναίκες να υπερτερούν...

Το "θετικό" -αν μπορεί να ειπωθεί έτσι-σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι γυναίκες είναι και πιο δεκτικές στο να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο, αλλά και παρεμφερή θέματα. Σε μια ιταλική έρευνα με ερωτηματολόγιο γύρω από τη μεταβολή της διάθεσης στο πρόσφατο διάστημα των 30 ημερών, το 75% των ερωτηθέντων που δεχόταν να συμμετέχουν ήταν γυναίκες.

Guests

Guests

08/11/2005, 00:24:08

 μαλλον θα αρχισω να ανησυχω. εχω τα περισσοτερα συμπτωματα. και ιδιως το αγχος που με οδηγει στο να τρωω ασταματητα.

_fantom_

_fantom_

10/11/2005, 09:11:49

βρήκον και ένα σάητ σήμερα... έχει και τεστ να τεσταριστείτε ονλάην!

--> http://www.depressionanxiety.gr/

Κατάθλιψη - ʼγχος

anna

anna

10/11/2005, 09:29:45

Γλουπ! Πολύ καλό το site και πολύ ενδιαφέρον και μάλιστα κάτι τέτοιο προσπαθούσα να βρω γιατί με ενδιαφέρει το αντικείμενο, αλλά δεν ήξερα προφανώς πού να ψάξω... ʼσε που το τεστάκι κάτι μου θυμίζει...σε παρεμφερές ερωτηματολόγιο αναφερόμουν, όταν μίλησα για ιταλική έρευνα.

alekos

alekos

10/11/2005, 12:14:38

να συμπληρώσω ότι υπάρχει και το http://www.e-psychology.gr  με φόρουμ και τσατ υποστήριξης και αναφέρεται σε θέματα όπως η κατάθλιψη, το άγχος, ο πανικός, διάφορες συναισθηματικές διαταραχές... πολύς κόσμος με πρόβλημα

anna

anna

10/11/2005, 16:45:22

Πολύ ενδιαφέρον και αυτό το site,alekos. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πολύς κόσμος με τέτοιου είδους προβλήματα, ή τουλάχιστον πολύ περισσότερος από όσους καταφεύγουν στην κατάλληλη βοήθεια για να τα αντιμετωπίσουν.

_fantom_

_fantom_

10/11/2005, 16:57:01

πέρα από το οικομικό (που έχουμε ξαναπεί) είναι και λίγο/πολύ "ταμπού" πιστεύω. δηλαδή το "ψυχολογικά προβλήματα" ή το πάω σε ψυχολόγο, δεν είναι λίγος ο κόσμος που το μεταφράζει σε... "αμάν τρελάθηκε ο Χ" 

anna

anna

10/11/2005, 17:15:09

[Παράθεση από : _fantom_]πέρα από το οικομικό (που έχουμε ξαναπεί) είναι και λίγο/πολύ "ταμπού" πιστεύω. δηλαδή το "ψυχολογικά προβλήματα" ή το πάω σε ψυχολόγο, δεν είναι λίγος ο κόσμος που το μεταφράζει σε... "αμάν τρελάθηκε ο Χ" 

Ακριβώς αυτό διαπιστώνω ότι ισχύει κι εγώ εδώ στο ελλάντα (και το λέω με λύπη μου, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώνομαι προς το παρόν), γι'αυτό και το είχα θίξει και στο θέμα "ψυχολογία και τηλεόραση". Είναι κρίμα να βάζουμε ταμπέλες που πλέον ανήκουν σε μακρινές εποχές, να είμαστε προκατειλημμένοι και να μην αποδεχόμαστε το γεγονός ότι υπάρχουν παθήσεις στην ψυχή όπως και εν σώματι και μάλιστα πολλές φορές άμεσα συνδεδεμένες. Εξ'ού και υπάρχουν και οι κατάλληλες θεραπείες, οι οποίες θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι απαραίτητα φαρμακευτικές, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

alekos

alekos

10/11/2005, 21:14:28

τι το 'θελα το τεστ? μόνο σε μία είπα όχι

tonight

tonight

10/11/2005, 21:45:32

Μην άγχεσαι, δεν είσαι η μόνη 

anna

anna

29/11/2005, 10:54:03

Βρήκα ακόμη ένα σχετικό site, www.stress.gr

anna

anna

28/12/2005, 21:39:12

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν και διαφορές στις αντιδράσεις των δύο φύλων. Οι καταθλιπτικοί άντρες μπορεί να είναι ευερέθιστοι, να ασχολούνται μανιωδώς με τον αθλητισμό ή να γεμίζουν ολοένα τη μέρα τους με δουλειά. ʼλλοι πάλι, καταφεύγουν στο ποτό ή επιδιώκουν το σεξ με περιστασιακές συντρόφους.

Μια ελαφρότερη  μορφή κατάθλιψης που διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η δυσθυμία, που χαρακτηρίζεται από αίσθημα δυσφορίας και στενοχώριας.

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

02/08/2006, 00:21:05

και φυσικά η απόλυτη must  ερώτηση για τη διάγνωση της κατάθλιψης-και μάλιστα βαριάς μορφής-θα πρέπει να είναι:

σας αρέσει ο Νταλάρας?

laVitaBella

laVitaBella

02/08/2006, 09:53:10

εγω που εκανα το τεστ και παταω το κουμπι και δε μου βγαζει αποτελεσματα, πειραζει που εχω εκνευρισμο? Εντάξει πάντως, ξερω αν έχω η δεν έχω κατάθλιψη.

Το θέμα με την εποχή μας είναι οτι ζούμε με τρόπο και κάνουμε πράγματα που δεν είναι στη φύση μας, έτσι πιεζόμαστε, αγχωνόμαστε και πολλοί από εμάς πέφτουμε σε καταθλιψη. Ολοι έχουν κατα καιρούς κάποια η αρκετά συμπτώματα της κατάθλιψης. Αυτό δεν σε κατατάσσει απαραίτητα στους καταθλιπτικούς. Ολοι δικαιουμαστε να περάσουμε μια ασχημη ψυχολογική περίοδο αλλα μεχρι να φτασει κανεις σε κλινικη περίπτωση κατάθλιψης υπάρχει πολύς δρόμος.

Την διαφορά την κατάλαβα όταν πολυ πρόσφατα μια κοπέλα που ήξερα, μολις 20 χρονών, πηδηξε απο τον 3ο. Απλά εκεινη τη μερα δεν είχε πάρει το χάπι της (μολις ειχε εμφανισει καταθλιψη και ηταν στην αρχη της θεραπείας της)  Υπήρξε τελικά τυχερή και ζει, εχει κάνει και θα κανει πολλές εγχειρησεις για να μπορεσει καποτε να επανέλθει. Η ατυχία της είναι οτι από τον 3ο "προσγειώθηκε" και βρίσκεται πλεον αβοήθητη  στα χέρια της οικογένειας της που εξαρχής την οδήγησαν στην απόπειρα.

Αντε βρε σας εφτιαξα τη μερα και σας!

Σε σχεση με τους ψυχολόγους πιστευω πως εχει αρχίσει να ξεπερνιεται το ταμπου - παει στον ψυχολόγο αρα ειναι τρελος... Αυτο συμβαίνει γιατι όλο και πιο πολυς κόσμος, γνωστοι μας, συγγενείς μας ακομα και εμεις περναμε πλέον απο ψυχολόγους. Το θέμα αρχίζει να συζητιεται πιο πολυ και όλοι λιγο-πολυ έχουμε πια εξοικιωθει με την ιδεα της ψυχολογικης υποστηριξης καποια στιγμη στη ζωη μας.

 

nounoukos

nounoukos

02/08/2006, 18:04:56

[Παράθεση από : laVitaBella] ι όλοι λιγο-πολυ έχουμε πια εξοικιωθει με την ιδεα της ψυχολογικης υποστηριξης καποια στιγμη στη ζωη μας.

οσο οι μεγαλουπολεις γινονται ακομα μεγαλυτερες και απροσωπες, οσο απομακρυνομαστε απο τους γονεις και την οικογενεια, οσο μας απομενουν ολο και λιγοτεροι πραγματικοι φιλοι, τοσο πλησιαζουμε τα προτυπα ζωης της δυσης, τοσο περισσοτερο θα μας χρειαζεται ενας ειδικος για να μιλησουμε, που να ειδικευεται στο να ακουει και να καταλαβαινει. Η ζωη στην Ελλαδα που ηταν βασισμενη στην οικογενεια και την "γειτονια" χανεται σιγα σιγα και μαζι της χανεται η ψυχικη ισορροπια που προσεφερε. Απο τη στιγμη που μας λειπει η "γειτονια" και η καλημερα, τα πραγματα μπλεκονται καπως περισσοτερο απο οτι πραγματικα φαινεται.
και για να μην παρεξηγηθω, θεωρω την ψυχολογια απαραιτητη σαν επιστημη, και φυσικα το ιδιο σκεφτομαι και για τους ψυχολογους.

ROSEBUD

ROSEBUD

03/08/2006, 02:45:40

Αυτή ακριβώς είναι η απορία μου νουνούκε...Χρειάζεται άραγε σε όλες τις περιπτώσεις κατάθλιψης πχ και σε αυτές που δεν υπάρχουν σκέψεις αυτοκτονίας,κάποιος ειδικός?Ή απλά χρειαζόμαστε κάποιον για να μιλάμε επειδή και αν δεν έχουμε φίλους?Διότι 2 περιπτώσεις ατόμων που ήξερα και κατέφυγαν σε ψυχολόγο,είπαν ότι αυτός δεν τους προσέφερε τίποτε παραπάνω από ό,τι θα συζητούσαν με κάποιο φίλο.Με λίγα λόγια τους είπε πάνω-κάτω πράγματα που είχαν σκεφτεί ήδη από μόνα τους και δεν χρειαζόταν παρά ο κοινός νους για να τα βάλλουν σε μια σειρά και κάποιος καλός φίλος για να τα εξωτερικεύσουν.

_fantom_

_fantom_

03/08/2006, 03:32:44

πριν μερικά χρόνια, μια κοπέλα-φοιτήτρια στην παραδιπλανή οικοδομή (που έμενα τότε) έπεσε από τον 9ο όροφο, και απ'ότι ακούστηκε στην γειτονιά... ήταν μόλις έμαθε ότι δεν πέρασε το τελευταίο μάθημα που χρωστούσε. ίσως θα μπορούσε να την σώσει εκείνη την στιγμή αν ήταν μαζί της κάποιος. αλλά που είναι το λεπτό σημείο της υπόθεσης...

δύσκολο να καταλάβει κάποιος "άσχετος" πόσο έντονο είναι το πρόβλημα. θα μπορούσε π.χ. να προσπαθήσει να της φτιάξει το κέφι ή να της δώσει να καταλάβει ότι δεν χάθηκε κι ο κόσμος, αλλά εφόσον το πρόβλημα ήταν τόσο έντονο ώστε να την οδηγήσει ως εκεί, δύσκολα να τα της έλυνε.

δύσκολα μπορείς να καταλάβεις πως ένα πρόβλημα εκολάπτεται στο μυαλό του άλλου, και πόσο επικινδυνο μπορεί να εξελιχθεί, υπό την φόρτιση των περιστάσεων.

πιστεύω ότι χρειάζονται οι ψυχολόγοι, ίσως καμιά φορά και προληπτικά, αλλά όμως δυστυχώς δεν είναι προσιτοί σε όλα τα πορτοφόλια. δεν λέω ότι κανείς πρέπει να τρέχει με το παραμικρό, αλλά σε μία "παθολογική κατάσταση" ο καλός φίλος, όσο καλός και αν είναι, δεν νομίζω να μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερη βοήθεια πόσο μάλλον να θεραπεύσει. όσο υπομονή ή άλλα "χαρίσματα" να έχει, ίσως λίγο να σε χαλαρώσει στιγμιαία αλλά δεν θα σου λύσει το πρόβλημα.

ο γιατρός από την άλλη προφανώς, ξέρει να διαχειριστεί καλύτερα αυτά που ακούει αλλά και τεχνικές να κατευθύνει τα πράγματα όπως πρέπει. είναι ευαίσθητες υποθέσεις, καμιά φορά μπορεί να πεις κάτι για καλό "με την κοινή λογική" και να κάνεις ίσως και ζημιά.

laVitaBella

laVitaBella

03/08/2006, 14:39:49

Ολα ειναι σχετικά μπορεί ανάλογα την περίπτωση να βοηθήσει ακόμα και ένας φίλος περισσότερο απο ένα γιατρό. Εχω ακουσει ιστορία για γιατρό που κατέστρεψε (σχεδόν) εναν άνθρωπο. Γιατι όταν πας εκει, ανοιγεσαι για να μπορεσεις να βοηθηθείς και αν ο γιατρός είναι κακός μπορεί να σε καταστρέψει. Παλιότερα έλεγα οτι δε χρειαζονται οι ψυχολόγοι αν εχεις καλούς φίλους. Αργότερα άλλαξα γνωμη γιατί γνώρισα ανθρώπους με προβλήματα που δε μπορουν να λύσουν ουτε και οι πιο αγαπημενοι φίλοι. Οσο για τα λεφτα που κοστιζει κατι τέτοιο σίγουρα είναι πολλά αλλα νομίζω το αντάλλαγμα ειναι πολυ μεγαλύτερο. Το θέμα είναι να βρεις και να εμπιστευτεις καποιον που να μπορει να σε βοηθήσει και οχι να σου καταστρεψει τη ζωη.

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

03/08/2006, 14:56:52

θεωρώ πολύ σημαντική την ύπαρξη φίλων-όχι τόσο τη στιγμή που η κατάσταση θα φτάσει στο αμήν αλλά στο να αποφευχθεί αυτή η στιγμή!

όταν τα πράγματα δυσκολεύουν,νομίζω ότι και ο πιο πρόθυμος φίλος ελάχιστα μπορεί να βοηθήσει-και κυρίως όταν το άτομο που έχει το πρόβλημα δεν το αποδέχεται,πολλές φορές το απολαμβάνει και δε θέλει αν βοηθηθεί!

έχει τύχει να περάσω από αυτή τη διαδικασία -του φιλικού προσώπου-και παραλίγο να βρεθώ στη θέση του πάσχοντος!(δε θέλω σχόλια,κι ας μου αρέσει ο Νταλάρας)

τηλέφωνα και κλάματα μέσα στη νύχτα,ενέργειες πέρα από κάθε όριο ηθικής-όχι με τη στενή και πουριτανίστικη έννοια του όρου-εγωϊσμός,απόλαυση του κανακέματος και της υπερβολικού υπομονής,πλήρης αναισθησία για τα αισθήματα και τα προβλήματα του άλλου...

φαίνεται σκληρή και μονόπλευρη η περιγραφή για ένα άτομο με πρόβλημα?
και όμως,εκεί οδηγείται ένας καλός (κατά κοινή ομολογία) φίλος ,χωρίς επιστημονική γνώση,μετά από μερικά χρόνια προσπαθειών!

οι γονείς,οι συγγενείς,οι γνωστοί νε σε παίρνουν τηλέφωνο για να κάνεις τη μαμά,το μπαμπά,τον αστυνόμο,το γιατρό...τον κέρβερο,τον εξομολόγο...

πλήρης αξουθένωση...
και μέσα σε όλα αυτά η απελπισία να μη μπορείς να βοηθήσεις!
μεγάλο λούκι,χωρίς πλάκα!
ο φίλος μπορεί να βοηθήσει μόνο εφόσον το άτομο θέλει και μόνο μέχρις ενός σημείου!

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

03/08/2006, 15:02:47

[Παράθεση από : Doureios-Ipnos](δε θέλω σχόλια,κι ας μου αρέχει ο Νταλάρας

παροράματα:3η παρ. όπυ "αρέχει" βλ. "αρέσει"!

παπαφίλιψψψψψψψψψψψψψ

_fantom_

_fantom_

07/08/2006, 14:28:09

μην σκέφτεστε αρνητικά... π.χ. "δεν θα πετύχω... δεν θα πετύχω"...
σκεφτείτε θετικά... π.χ. "θα αποτύχω... θα αποτύχω"...

"Κατάθλιψη: H Παγίδα των αρνητικών σκέψεων και πως να βγείτε απ’ αυτήν" --> iatronet.gr

ROSEBUD

ROSEBUD

08/08/2006, 01:45:48

[Παράθεση από : _fantom_]μην σκέφτεστε αρνητικά... π.χ. "δεν θα πετύχω... δεν θα πετύχω"...
σκεφτείτε θετικά... π.χ. "θα αποτύχω... θα αποτύχω"...

laVitaBella

laVitaBella

08/08/2006, 14:07:00

Guests

Guests

09/10/2006, 06:22:40


Guests

Guests

29/10/2006, 11:47:26


charm_quark

charm_quark

22/02/2007, 19:21:44

[Παράθεση από : ROSEBUD]
[Παράθεση από : _fantom_]μην σκέφτεστε αρνητικά... π.χ. "δεν θα πετύχω... δεν θα πετύχω"...
σκεφτείτε θετικά... π.χ. "θα αποτύχω... θα αποτύχω"...

Μαλλον θελω ψυχιατρο! Οταν παω να δωσω μαθημα, στα μαθηματα που σκεφτομαι... "θα πετυχω... θα πετυχω...". δεν τα παω τοσο καλα οσο περιμενω. Οταν παω παλι και σκεφτομαι... "Θα αποτυχω... θα αποτυχω" τοτε οχι απλα παω καλα, αλλα αριστευω!

Επιβεβαιωνω δηλαδη το οτι "θα αποτυχω" ειναι ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ!

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

27/11/2007, 11:59:13

http://tech.pathfinder.gr/tech/573348.html

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

27/11/2007, 11:59:58

Θεραπεία με μαγνητικά πεδία αποτελεσματική κατά της κατάθλιψης


Εκτοξεύτηκε στις 27/11/2007, 11:59:13
--------------------------------------------------------------------------------
http://tech.pathfinder.gr/tech/573348.html
--------------------------------------------------------------------------------
Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ, δεν γίνεται αλλιώς
αυτά που μας βαραίνουν να καούν, μα πες μου..... πώς??

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

29/03/2010, 22:34:40

Doureios-Ipnos

Doureios-Ipnos

29/03/2010, 22:36:13

(τελιακ ειτε εισαι σε χωρο εργασιας ειτε εισαι εξω απ αυτον-ανεργια- κινδυνευεις!!
χαχα!!
ζουμε σε πολυ επικινδυνες εποχες!!)

mwrouli

mwrouli

29/03/2010, 23:57:22

αυτό ξαναπέστο...και με δουλειά και χωρίς,ψυχωτικοί κοντεύουμε να γίνουμε

LittlePrince2s

LittlePrince2s

30/03/2010, 03:23:16


charm_quark

charm_quark

30/03/2010, 19:40:58

Θεικό... για πρωινό ξύπνημα.
Εβλεπα κανα μισάωρο το πρωι.... από τη συλλογή!

LittlePrince2s

LittlePrince2s

30/03/2010, 20:27:08

Εγώ πάλι έχω κολλήσει με το Μίλα μου Βρώμικα


Υπάρχουν 44 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Υπάρχουν διαθέσιμες 1 σελίδες απαντήσεων. Βρίσκεστε στην σελίδα Νο 1


Προσθήκη απάντησης

Για την προσθήκη απάντησης θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος και να έχετε συνδεθεί (login)

παπαγαλάκι

Τα παπαγαλάκια της Αθήνας
Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου


θετικό rapid test

Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα
Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...