Θέματα με ετικέτα : φτώχεια


Εξαργυρώνοντας την υπομονή των πολιτών

07/02/2012, 01:57:53

Παρατηρώντας τα πράγματα στο διαδίκτυο, θα έλεγα ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο "διαπιστώσεων", καθημερινά με αφορμή τα ίδια ή/και διαφορετικά πράγματα, ξανα-διαπιστώνουμε ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα, οι μισθοί/συντάξεις κουτσουρεύονται, τα χαράτσια κλπ και γενικά η φτώχεια φέρνει γκρίνια και ήδη έχει φέρει και πείνα στους πιο άτυχους, κάτι αναπόφευκτο μαθηματικά και για πολλούς ακόμη.


Πλούσιοι και φτωχοί στην ψηφιακή εποχή

01/01/2012, 23:28:51

Οι "πλούσιοι" και οι "φτωχοί"... δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε εσένα, αλλά αισθάνομαι λίγο παράξενα όταν λέω αυτές τις λέξεις, μια αμηχανία σαν να πρόκειται για κάποιες "παιδιάστικες" λέξεις...

Μια παρένθεση πριν ξεκινήσω την συνέχεια... μιας και αναφέρθηκα σε πλούτο, πέρασε από το μυαλό μου και η σχετική κωμωδία του Αριστοφάνη.


Συνηθίζοντας στην ιδέα της κρίσης, προετοιμαζόμενοι για την φτώχεια

19/12/2011, 22:50:19

Σκέφτομαι πως τυχαίνει συχνά πλέον σε διαφορετικά σημεία από διαφορετικούς ανθρώπους να ακούω, θα λέγαμε, μια "αισιόδοξη" σκέψη (από κάποια άποψη) ότι αντέξαμε σε χειρότερες καταστάσεις, σε πολέμους, το '41 και ανάλογες περιόδους, οπότε έτσι και τώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα αντέξουμε!

Αυτό γενικά ακούγεται καλά, όμως αυτό που άμεσα υπονοείται από τον συλλογισμό είναι ότι θα καταφέρουμε να προσαρμοστούμε στα... "λίγα".


Ενεχυροδανειστήρια... ένας κλάδος που φαίνεται να ανθεί στις μέρες μας

19/12/2011, 17:27:48

Ένα είδος επιχείρησης που φαίνεται να ανθεί αυτή την εποχή είναι τα ενεχυροδανειστήρια. Συχνά-πυκνά τους τελευταίους μήνες βρίσκω διαφημιστικά διάφορα ενεχυροδανειστηρίων (είτε στην πόρτα μου, είτε στο τζάμι του αυτοκινήτου κλπ), σε διάφορες περιοχές που έχω επισκεφτεί, πράγμα που δείχνει ότι η κατάσταση είναι γενικευμένη, δεν είναι σε μία συγκεκριμένη πόλη ή περιοχή.


Η αξία του χρήματος στο απέραντο σύμπαν

13/05/2011, 01:12:13

Είχα σκεφτεί τον τίτλο για αυτό το κείμενο, πριν αρκετές ημέρες, αλλά χθες που έκανα με την ευκαιρία μια προκαταρκτική εξέταση για το θέμα, άρχισα να διαβάζω το σχετικό άρθρο της wikipedia.

Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι ο διαχωρισμός των ουράνιων σωμάτων σε "πλανήτες" και "απλανείς". Του πλανήτες τους είχα ξανακούσει άλλα οι απλανείς τους άκουσα πρώτα φορά με αυτό τον χαρακτηρισμό... δεν ήξερα ότι λέγονται κι έτσι οι αστέρες;


Η φτώχεια, οι ζητιάνοι και... οι μάγκες

11/07/2010, 00:05:22

Ένα θέμα που με προβληματίζει τους τελευταίους μήνες είναι το φαινόμενο της ζητιανιάς, με τις διάφορες μορφές της. Ντάξει, συχνά συναντάμε στο δρόμο ανθρώπους που ζητάνε λεφτά, αλλά ειδικά όταν έχεις ένα γραφείο/μαγαζί και είσαι πάνω στο δρόμο, καθημερινά σχεδόν περνάνε άνθρωποι που ζητάνε την βοήθεια σου.


Αγαπητοί G8... Οι υποσχέσεις δεν τρώγονται

07/07/2009, 16:10:22

Οι ηγέτες της ομάδας των 8 που συναντιούνται στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα πρέπει να βρουν 23 δισ. δολάρια μέχρι το 2012 για να σταματήσουν την αύξηση των πεινασμένων ανθρώπων που έχει βγει εκτός ελέγχου.


Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας 17/10/2008

19/10/2008, 15:15:22

Οι άνθρωποι που ζουν στη φτώχεια, βρίσκονται υπερβολικά συχνά αποκλεισμένοι από τις συζητήσεις για το πώς να βελτιώσουν τη ζωή τους, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία σήμερα 17 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.


Εχθροί των φτωχών οι «στυλοβάτες της ανάπτυξης»!

26/10/2007, 07:33:35

Εχθροί των φτωχών οι «στυλοβάτες της ανάπτυξης»! Αυτό ήταν το συμπέρασμα της  δημόσιας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα εν όψει των ετήσιων συναντήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΠΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στις 20-22 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον. Παράλληλα, 43,7 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο διαδήλωσαν στις 17 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Ενάντια στη Φτώχεια, με αίτημα έμπρακτα βήματα για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας από τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς. Ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ Γκίνες, καταρρίπτοντας το περσινό (23,5 εκατομμύρια).


Ετικέτα φτώχεια : Σελίδα Νο 1

Υπάρχουν 15 θέματα σε 2 σελίδες.

παπαγαλάκι

Τα παπαγαλάκια της Αθήνας
Ένα παπαγαλάκι που συνάντησα σε μία βόλτα μου


θετικό rapid test

Ήρθε ο COVID-19 και σε εμένα
Η εμπειρία μου από την νόσηση με κορονωϊό


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...