Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots


Οι μηχανές αναζήτησης είναι, αν όχι το πιο βασικό, σίγουρα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία του internet. Είναι συνήθως η πηγή ενός μεγάλου ποσοστού των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας, γι' αυτό άλλωστε και το Search Engine Optimization (SEO) είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Πως λειτουργεί μία μηχανή αναζήτησης και είναι απαραίτητη η δωρεάν καταχώρηση μιας ιστοσελίδας στις μεγάλες ή μικρές μηχανές αναζήτησης;

Πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης;

Περίπου όπως ένας άνθρωπος "κινείται" στο internet, κάνοντας "κλικ" από τον έναν σύνδεσμο (link) στον άλλο και διαβάζει τις διάφορες σελίδες/ιστοσελίδες, κάπως έτσι και οι μηχανές αναζήτησης διαθέτουν κάποιους "μηχανισμούς" (λογισμικό) το οποίο ονομάζεται web robot ή bot ή crawler ή spider, το οποίο έχει την ικανότητα να ακολουθεί τους συνδέσμους (links) και να "διαβάζει" το περιεχόμενο των σελίδων και μεταπηδώντας από σύνδεσμο σε σύνδεσμο, ουσιαστικά "σαρώνουν" συνεχώς όλο το internet!

Όλα αυτά που "διαβάζουν" τα robots της μηχανής αναζήτησης σε μία ιστοσελίδα, αποθηκεύονται, ταξινομούνται και έτσι ανά πάσα στιγμή σε μια ενδεχόμενη αναζήτηση ενός χρήστη για κάποια συγκεκριμένη "λέξη κλειδί" (keyword), η μηχανή αναζήτησης ξέρει ποιες σελίδες να παρουσιάσει ως αποτελέσματα.

Χρήσιμα, αδιάφορα και κακόβουλα robots

Μιας και μιλάμε για robots, αξίζει να αναφερθεί ότι τα robots των μηχανών αναζήτησης δεν είναι και τα μοναδικά που κυκλοφορούν στο internet. Υπάρχουν και άλλων ειδών robots, τα οποία συνήθως δεν έχουν και τόσο καλές διαθέσεις, π.χ. μπορεί να συλλέγουν διευθύνσεις email που βρίσκονται δημοσιευμένες σε μία ιστοσελίδα ώστε να αποστέλλεται αργότερα σε αυτές τις διευθύνσεις ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία (spam).

Επίσης, ακόμη και τα robots που ανήκουν σε μηχανές αναζήτησης, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι "επιθυμητά". Δηλαδή, ναι μεν έχουν σκοπό να διαβάσουν την ιστοσελίδα για να την παρουσιάσουν στα αποτελέσματα μιας ενδεχόμενης αναζήτησης, αλλά αν για παράδειγμα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι γραμμένη στα ελληνικά και την συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης δεν την χρησιμοποιεί κανένας Έλληνας, τότε πιο το όφελος;

Ο παράγοντας όφελος/κόστος, στις επισκέψεις των robots, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, ιδιαίτερα σε ιστοσελίδες μεγάλου όγκου περιεχομένου. Το κόστος της επίσκεψης ενός robot μιας μηχανής αναζήτησης είναι δεδομένο, καθώς καταναλώνει διαθέσιμους πόρους της ιστοσελίδας (bandwidth) και γενικότερα μπορεί να υπερφορτώσει στιγμιαία τον εξυπηρετητή (server) της ιστοσελίδας. Αν λοιπόν δεν υπάρχει όφελος, τότε παραμένει μόνο το κόστος. Βέβαια αν πρόκειται για ένα robot μιας πολύ δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, τότε σίγουρα το κόστος είναι αμελητέο μπροστά στο όφελος.

Όλη αυτή η κυκλοφορία των robots σε μια ιστοσελίδα, γίνεται φυσικά στο παρασκήνιο, δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή κοιτάζοντας μια ιστοσελίδα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν καταγράφεται ούτε και στα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, που μετρούν τους πραγματικούς (ανθρώπους) επισκέπτες. Υπάρχουν βέβαια τρόποι για να ελεγχθεί η κυκλοφορία των robots σε μια ιστοσελίδα, δηλαδή να εξακριβωθεί αν και ποια κυκλοφορούν μέσα στην ιστοσελίδα.

Υπάρχουν επίσης τρόποι συνεννόησης και διαχείρισης των robots, δηλαδή να απαγορευθεί σε ορισμένα η κυκλοφορία σε συγκεκριμένες σελίδες μιας ιστοσελίδας ή και σε ολόκληρο το site και να τους υπαγορευτούν διάφορες άλλες εντολές για την συμπεριφορά τους ως προς την ιστοσελίδα. Βέβαια, όσον αφορά τα κακόβουλα robots, αυτά δεν είναι προγραμματισμένα να υπακούουν σε τέτοιες εντολές και υποδείξεις, αλλά και για αυτά, υπάρχει φυσικά ο τρόπος, να αποκλειστούν από μία ιστοσελίδα.

Η καταχώρηση ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης

Μηχανές αναζήτησης (search engines) υπάρχουν πολλές. Εκτός από τις 5-10 πολύ γνωστές και δημοφιλείς σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν και πάρα πολλές άλλες. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Χρειάζεται κάποιος να καταχωρήσει χειροκίνητα την ιστοσελίδα του σε μία μηχανή αναζήτησης και αν "ναι", σε πόσες μηχανές αναζήτησης;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα robots των μηχανών αναζήτησης "σαρώνουν" συνεχώς το internet, μετακινούμενα από link σε link. Αρκεί, λοιπόν, ένας σύνδεσμος στην σελίδα που διαβάζετε αυτήν την στιγμή (ή σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα του internet), προς την δική σας ιστοσελίδα και τα robots θα μάθουν για την ύπαρξη της ιστοσελίδας σας και θα την βρουν από μόνα τους.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι, αφού ούτως ή άλλως τα robots θα βρουν την ιστοσελίδα σας, η δωρεάν χειροκίνητη καταχώρηση (*) σε μια μηχανή αναζήτησης είναι προαιρετική (θα το διαπιστώσετε αν διαβάσετε και τις σχετικές οδηγίες σε κάποια μηχανή αναζήτησης), με σκοπό ίσως να την εντοπίσουν λίγο πιο γρήγορα ή να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο ότι δεν θα καταφέρουν να την εντοπίσουν από μόνα τους, κάτι το οποίο όμως είναι εξαιρετικά σπάνιο έως απίθανο, τουλάχιστον για τις γνωστές μεγάλες μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google, Yahoo! Search, Live search κτλ).

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της αρχικής ερώτησης, δηλαδή το "σε πόσες μηχανές αναζήτησης;", αν και μάλλον έχει ήδη απαντηθεί, αξίζει να αναφερθεί και κάτι ακόμα. Αν υποθέσουμε ότι λίγους μήνες μετά την δημιουργία της ιστοσελίδας σας, θα την έχουν επισκεφτεί/σκανάρει τα robots από δεκάδες διαφορετικές μηχανές αναζήτησης, και εφόσον πρόκειται συγκεκριμένα για μια ελληνική ιστοσελίδα (δηλαδή με ελληνικό περιεχόμενο), παρατηρώντας τα στατιστικά της ιστοσελίδας, είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι περίπου το 90% των επισκεπτών που προέρχονται από μηχανές αναζήτησης, θα προέρχεται συγκεκριμένα από 2-3 μηχανές αναζήτησης και το υπόλοιπο ποσοστό από διάφορες άλλες.

Συμπέρασμα για τις μηχανές αναζήτησης

Αν κάτι πρέπει να σας απασχολεί, σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης, δεν είναι η χειροκίνητη δωρεάν  καταχώρηση σε αυτές, γιατί θα βρουν την ιστοσελίδα σας ούτως ή άλλως και από μόνες τους. Αυτό που θα πρέπει μάλλον να σας απασχολεί, είναι το Search Engine Optimization (SEO) της ιστοσελίδας, ώστε όταν τα robots βρουν την ιστοσελίδα σας, να την αξιολογήσουν κατά το δυνατόν καλύτερα.

(*) δεν θα πρέπει να συγχέεται η καταχώρηση στις μηχανές αναζήτησης, δηλαδή το να συμπεριληφθεί μια ιστοσελίδα στα αποτελέσματα κάποιας ενδεχόμενης αναζήτησης, με την καταχώρηση σε καταλόγους ιστοσελίδων, δηλαδή τις λίστες ιστοσελίδων χωρισμένες σε θεματικές ενότητες ή π.χ. την προβεβλημένη καταχώρηση (είτε στα αποτελέσματα αναζήτησης είτε στους καταλόγους).

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 08/10/2007, 07:49:46
Ετικέτες: , , , , , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Σκέφτομαι και γράφω:


Κοινωνικός σχολιασμός

Επισκέπτης

anna

08/10/2007, 08:48:51

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Πολύ κατατοπιστικό κείμενο και ωραία γραμμένο, κατανοητό και για όσους δεν ξέρουν πολλά από μηχανές αναζήτησης και ιντερνετ-ικά πράγματα γενικότερα:)
Θυμήθηκα τώρα που διάβασα για τα robots, παλιότερα στο νετρίνο σε κάποια φάση, που νόμιζα ότι είχαν μαζευτεί πολλοί επισκέπτες, αλλά τελικά...ήταν το ρομπότ...(slurp νομίζω το έλεγαν...?:S)

Επισκέπτης

_fantom_

08/10/2007, 09:24:50

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

εκτός από μία γενική εικόνα του πως λειτουργούν εσωτερικά οι μηχανές αναζήτησης σε γενικές και σε μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου επιστρέφουν τα σχετικά αποτελέσματα με μια λέξη κλειδί που θα τους ζητηθεί, ως εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και για τους απλούς χρήστες, κατά τα άλλα το κείμενο απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν την δική τους ιστοσελίδα και τους ενδιαφέρει η εμφάνισή τους στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

θα ακολουθήσουν και άλλα κείμενα (μερικά τα έχω ημιτελή, όπως και αυτό τα είχα δημοσιεύσει παλιότερα και αποσύρθηκαν λόγω της ανακαίνισης για περαιτέρω επεξεργασία), σχετικά με το SEO (search engine friendly ιστοσελίδες), την απόκτηση μιας δωρεάν ιστοσελίδας ή blog, τα είδη των ιστοσελίδων και άλλες πληροφορίες για την κατασκευή ιστοσελίδων, την ανάγνωση των στατιστικών (επισκεψιμότητα).

Το Slurp είναι το robot (user-agent) του Yahoo! Search :-)

Τα robots συνήθως επισκέπτονται νέες σελίδες μιας ιστοσελίδας και δευτερευόντως ελέγχουν και σελίδες που ήδη έχουν βρει, για την περίπτωση που αυτές έχουν ανανεωθεί/αλλάξει. Σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. όταν ανακαλύπτουν για πρώτη φορά μια νέα και ειδικότερα μεγάλη ιστοσελίδα) μπορεί να γίνει μία μίνι επιδρομή για να διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες σελίδες και έτσι μπορεί να εμφανιστούν εκατοντάδες hits από robots μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορεί βέβαια να ρυθμιστεί και το crawl rate/delay για να αποφευχθεί υπερφόρτωση του server όμως π.χ. τα κακόβουλα robots δεν το λαμβάνουν ούτε και αυτό υπόψη.

Επισκέπτης

art

06/11/2008, 10:30:11

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

καλησπερα για να καταχορισω το blog μου στο yahoo που ακριβος παω?

Επισκέπτης

loco

03/03/2009, 17:59:39

Loco chat room

Το καλύτερο ελληνικό chat room που υπάρχει αυτή τη στιγμή.Για τις καλύτερεσ φιλίες και ωραιότερες γνωριμίες επισκευθήτε το!!!!!!!!!!

Επισκέπτης

loco

03/03/2009, 18:08:52

Loco chat room

Το καλύτερο ελληνικό chat room που υπάρχει αυτή τη στιγμή.Για τις καλύτερεσ φιλίες και ωραιότερες γνωριμίες επισκευθήτε το!!!!!!!!!!
www.loco.7p.com

Επισκέπτης

Ξυλάς Γεώργιος

10/08/2009, 15:51:37

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Συμβουλευτική Υποστήριξη για Σύνταξη και Υποβολή Επενδυτικών Προτάσεων σε Προγράμματα Επιδότησης για Ιδιώτες και Επιχειρήσεις!

Ηλεκτρονική Προώθηση, Καταχώρηση σε Μηχανές Αναζήτησης και Ηλεκτρονικούς Καταλόγους

www.businessplaning.gr

Επισκέπτης

Σιώτας Στέργιος

14/10/2009, 17:18:05

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Εκτυπώστε τις φωτογραφίες σας εύκολα και γρήγορα με την πρωτοποριακή εφαρμογή μας on-line printing στο fecbook.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδας μας:
www.photosiotas.com

Επισκέπτης

αντωνης βουρτσης

12/03/2010, 15:22:14

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

kai ομως κυριοι η καταχωρηση στις μηχανες αναζητησης χειροποινη ακαι μηνιαια εινια απαραιτητοι ποιος σας τα λειει αυτα? παραπληροφορειτε τον κοσμο και δεν ξερεται επαρκως λοιον καταχωρειτε συνεχως και mannual στις μηχανες αναζητησης και εξεδικευμενα αν προκειται για Β2Β B2 C etc καθε μηνα και κατι ακομα το ξερεται οτι οχρονος καταχωρησης η ωρα δηλαδη παι ζει μεγαλο και σημαντικο ρολο τελος παντων καλο ειναι να μοιραζομαστε την γνωση μας
αντωνης βουρτσης seo optimizer Θεσσαλονικη

Επισκέπτης

αντωνης βουρτσης

12/03/2010, 15:27:28

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθοι μου εκ παραδρομης. επισης απο οτι βλεπεται δεν χρησιμοποιω κανενα λινκ και τουτο διοτι θα επρεπε να ηταν σχετικο με τα seo kai oxi ασχετο
αν το κανω θα λειττουργηση αρνητικα για οποιοδηποτε website αναφερουμουν εκτος seo και αντικειμενου λοιπον μην παραπονηστε αν εχεται μετα χειροτερο ranking....

Επισκέπτης

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

15/03/2010, 15:31:41

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΥΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ


Επισκέπτης

αντωνης βουρτσης

21/07/2010, 13:19:33

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

αγαπητοι Κυριοι

τα πραγματα ειναι πολλοι απλα .αν καταχωρησετε το website sas sto google τοτε αυτοματα θα ειστε και στις υπολοιπες μηχανες ανζητησης τοσο απλα
μην συγχεετε λοιπον και μην παραπλανειστε
3 μηχανες αναζητησης λοιπον goolge, yahoo dir,kai bing
για τους μυημενους λοιπον θα πρει να γινεται και moderator sto dmoz
μην αφηνετε λοιπον τους αλλους να σας παραπλανουν
http://www.google.gr/addurl/
https://ecom.yahoo.com/dir/submit/intro/
http://www.bing.com/webmaster/SubmitSitePage.aspx
http://www.dmoz.org/help/submit.html
αντωνης βουρτσης seo optimizer kai social media stragestic
[email protected],twitter/vourtsis
www.horos.com.gr

Επισκέπτης

Δημήτρης

08/09/2010, 22:41:31

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

http://www.dinfo.gr/

Η εναλλακτική πλευρά της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Προγράμματα, παιχνίδια για να κατεβάσετε αλλά και να παίξετε online, μπόλικο χιούμορ με έξυπνα βίντεο, περίεργες εικόνες και αστεία flash movies. Όλα θα τα βρείτε εδώ! Η αρχική σας σελίδα για την περιήγηση σας στο Internet.

Επισκέπτης

Αντώνης Βούρτσης

17/09/2010, 10:05:04

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Αγαπητοί φίλοι με απλά λόγια αν καταχωρηθείτε στο google ειναι αρκετό σας συμπεριλαμβάνουν και οι υπόλοιπες .Κάτι ακόμα να γνωρίζετε πώ πρέπει αν γινετε moderator και στό dmoz opoυ το google λαμβάνει υπο ψιν του. θα χρειαστή αρκετός
χρόνος μεχρι να σάς συμπεριλάβει αλλα είναι σημαντικό http://www.dmoz.org/add.html για αυτούς που ενδιαφέρονται καταχωρηθείτε ,η αναφέρεται το website σας στα blogg
Αντώνης Βούρτσης
seo optimizer ,smart marketing,social media,building brand loyality trough community&engagement.
Thessaloniki-Greece Email:[email protected]

skype: exuall
[email protected]
google talk: tonvour
Check out what some our clients are saying on
Twitter: twitter/vourtsis

Επισκέπτης

Xaris.P

15/10/2010, 09:47:05

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

http://xarispsports.blogspot.com/

Tα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο.

Επισκέπτης

STAGONA

22/01/2011, 04:25:41

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

STAGONA


http://stagona-stagona.blogspot.com/

Επισκέπτης

επιγραφές neokyma

17/02/2011, 07:17:44

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Μεγάλες προσφορές σε επιγραφές,έντυπα και διαφημιστικά δώρα.Δώστε ώθηση στην επιχείρησή σας,με πρωτότυπες ιδέες,προϊόντα αλλά κυρίως με τις πιο προσιτές τιμές της αγοράς.

Επισκέπτης

επιγραφές neokyma

17/02/2011, 07:18:50

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

neokyma.gr

Επισκέπτης

Δέσποινα Βλάχου

16/03/2011, 22:41:39

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Μπορειτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μου για να μάθετε τι θα γίνει στο μελλον

http://www.astrologos-vlachou.gr/

Επισκέπτης

mary

04/07/2011, 04:24:48

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Aγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ
είμαι καινούρια στη παρέα σας
Σας προτείνω να δείτε μια καινούρια
σελιδούλα που ψάχνει τη θέση της στο
ιντερνετ....www.psychoevexia.weebly.com
Oποιος έχει καμμια καλή ιδέα για δημοσίευση
σε μια αξιοπρεπή θέση, ας μου πει....
Εξυπακούεται δωρεάν!!!!!!!!!!!!
Πάσα ιδέα δεκτή
Σας ευχαριστώ
Μαιρη

Επισκέπτης

Life Support

29/09/2011, 21:56:30

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Life Support ιατρικά είδη

http://life-support.gr/
http://www.facebook.com/LifeSupportAthens

Η εταιρεία Life Support εμπορεύεται ιατρικά είδη που αφορούν στην κατ΄οίκον νοσηλεία. Απο την οξυγονοθεραπεία και τον μηχανικό αερισμό, εως τα ορθοπεδικά βοηθήματα όπως μπαστούνια, περιπατητήρες, αναπηρικά αμαξίδια και είδη κατάκλισης

Επισκέπτης

blogger

23/11/2011, 15:36:55

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

αν θέλετε επισκευτείτε το blog μας www.texnologiakainea.blogspot.com

Επισκέπτης

greatfrf

31/01/2012, 01:07:21

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Το νέο Blogg μας με ειδήσεις επικαιρότητα,24ωρη ενημέρωση για όλα τα θέματα, live scores, πρόγνωση καιρού,εορτολόγιο και πρωτοσέλιδα εφημερίδων!!!

http://livenewsgreek.blogspot.com/

Επισκέπτης

Γιαννης

24/02/2012, 03:18:35

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Στη σελίδα μας μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ομάδα μας τον Ολυμπιακό!

http://olympiakosfuns.blogspot.com

Επισκέπτης

greekteam

11/07/2012, 13:46:48

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Φτιάξτο Εύκολα και Φθηνά
Εναλλακτικές ιδέες και λύσεις για κατασκευές, επισκευές και όχι μόνο...

http://easyandcheap.blogspot.gr/

Επισκέπτης

Dimitris

13/02/2014, 17:41:28

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Πόσο καιρό χρειάζεται για να δώ επισκέπτες από google στο analytics? Έχει περάσει σχεδόν μηνας και βλεπω κατα μεσο όρο 3-4 την ημερα. Περιεργο δεν είναι;

http://kollima.gr

_fantom_

_fantom_

14/02/2014, 20:27:30

Απ: Οι μηχανές αναζήτησης, η δωρεάν καταχώρηση και τα web robots

Ένας μήνας είναι αρκετά νωρίς για μια νέα ιστοσελίδα. Σταδιακά, ανάλογα με την ποιότητα του περιεχομένου, το seo και τον ανταγωνισμό, εφόσον η σελίδα εμφανιστεί σε υψηλές θέσεις των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης θα αυξηθεί και η ποσότητα των επισκεπτών που προέρχονται από εκεί.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


πιγουίνος

Η εμφάνιση των πιγουίνων
Συμπεράσματα από την συμπεριφορά των ανθρώπων στην χρήση της μάσκας


τηγανιά λεμονάτη

Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με μουστάρδα και πιπεριές
Κάτι διαφορετικό από την απλή λεμονάτη τηγανιά, για έξτρα γεύση


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...