Η προεκλογική ομιλία μου / τους


Στο κλίμα των ημερών, αν και δεν θα κατέβω στις εκλογές, ζήλεψα και αποφάσισα να γράψω κι εγώ την δική μου προεκλογική ομιλία. Έχουμε και λέμε...

Ελληνίδες, Έλληνες,
Σύντροφοι και συντρόφισες,

Ένα νέο μοντέλο πολύπλευρης δράσης και παρέμβασης οριοθετεί και θεμελιώνει αποφασιστικά ένα καινούργιο μοντέλο ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, η σταθερή άνοδος στην ποιότητα και την ποσότητα των προσπαθειών μας, παίζει σημαντικό ρόλο στο να καθορίσουμε τους άξονες μιας μελλοντικής πορείας.

Είναι προφανές ότι η πραγμάτωση των στόχων που έχουμε προσεκτικά θέσει, οριοθετεί και θεμελιώνει αποφασιστικά τη δημιουργική στάση μας απέναντι στις προκλήσεις των καιρών!

Περιττεύει να υπογραμμίσω ότι η παρούσα δομή του υπάρχοντος συστήματος, συμβάλλει αναπόδραστα στο να τελειοποιήσουμε τις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης. Τα ιδεολογικά κριτήρια, συνδυασμένα με την πλατιά συμμετοχή των φορέων στις σχετικές επεξεργασίες παίζουν σημαντικό ρόλο για να καθορίσουμε τις νέες συνιστώσες και συντεταγμένες.

Σας ευχαριστώ!

Ουφ, πολύ κουράστηκα! Όχι για να το γράψω αλλά για να το συναρμολογήσω, καθώς δεν βασίστηκα στην έμπνευση αλλά στα σχετικά εργαλεία (μαθήματα ξύλινης γλώσσας, πέρασε από την JotD)

Γενικά, στις πολιτικές ομιλίες και ιδιαίτερα στις προεκλογικές, έχω παρατηρήσει ότι παίζουν πολύ οι λέξεις "ανασυγκρότηση", "αναγέννηση", "επανίδρυση" και "αλλαγή" (η οποία όμως αλλαγή επειδή έχει χρησιμοποιηθεί πολύ και υποτίθεται ότι έχει πλέον γίνει, τώρα βαφτίζεται σε "νέα αλλαγή"). Προφανώς, αυτό το πακέτο λέξεων αποσκοπεί στην δημιουργία προσδοκίας και ελπίδας, ότι δηλαδή αφού τίποτα δεν αρέσει στον ψηφοφόρο, ας του πούμε ότι θα τα αλλάξουμε. Δεν έχουμε προλάβει να πάρουμε ανάσα από τις πολλές αλλαγές και ύστερα σου λέει ότι δεν υπάρχει σταθερότητα. Αφού ανά τέσσερα χρόνια (το πολύ) έρχεται αλλαγή.

Θα σας φτιάξουμε γέφυρες, θα σας φέρουμε και ποτάμια! (ιστορική φράση που τα λέει όλα)

Στις προεκλογικές ομιλίες, όλα γίνονται. Απλά, εύκολα, με πρόγραμμα και προοπτική (και προπάντων ανέξοδα). Χτίζονται πόλεις, ξαναφυτρώνουν δέντρα, γίνονται σύγχρονοι δρόμοι, βελτιώνονται οι συγκοινωνίες, ιδρύονται πανεπιστήμια και φτιάχνονται νοσοκομεία. Βεβαίως, μειώνεται και η ανεργία ενώ ακόμη και λεφτά μοιράζονται σε ποικίλα πακέτα των 1000 ευρώ, των 3000 ευρώ και σε άλλα μεγέθη. Είναι όλα αυτά που σε βάζουν σε πειρασμό να εύχεσαι να είμαστε πάντα στον τελευταίο μήνα πριν τις εκλογές (ή να γίνονται εκλογές κάθε μήνα).

Και αν κάποιος κακοπροαίρετος αναρωτηθεί "μα καλά πως θα γίνουν όλα αυτά που υπόσχονται;", η απάντηση είναι απλή! Με μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές. Κι αν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι είναι αυτές οι "μεταρρυθμίσεις", να πω εν συντομία ότι μάλλον πρόκειται  για αυτά που μόλις πάνε να γίνουν, πλημμυρίζουν οι δρόμοι από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας (για παράδειγμα βλ. μεταρρύθμιση στην παιδεία). Τελικά, η πολλή η μεταρρύθμιση, φέρνει το κράτος σε απορρύθμιση.

Τέλος πάντων, μιας και το θέμα είναι οι προεκλογικές ομιλίες, θα έλεγα κλείνοντας να αφήσουμε στην άκρη την επικοινωνιακή σοβαροφάνεια και να έρθουμε στην ουσία του πράγματος. Πολλοί το είδαν κυρίως χιουμοριστικά το video, αλλά αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, νομίζω ότι είναι η πεμπτουσία μιας προεκλογικής ομιλίας.


Απλά και κατανοητά! :-)

Προσωπικά, κάπως έτσι αποκωδικοποιώ τις προεκλογικές ομιλίες του "θα, θα, θάθα", ανεξάρτητα του πόσο επικοινωνιακά καλόγραμμένες είναι και το ντεκόρ του μπαλκονιού.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 04/09/2007, 13:16:41
Ετικέτες: , , , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Σκέφτομαι και γράφω:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


πιγουίνος

Η εμφάνιση των πιγουίνων
Συμπεράσματα από την συμπεριφορά των ανθρώπων στην χρήση της μάσκας


τηγανιά λεμονάτη

Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με μουστάρδα και πιπεριές
Κάτι διαφορετικό από την απλή λεμονάτη τηγανιά, για έξτρα γεύση


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...