Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με μουστάρδα και πιπεριές


Χοιρινή τηγανιά μαγείρεψα και ήθελα να την κάνω λεμονάτη αλλά, όπως θα δεις και στο βίντεο, δεν έκανα την συνηθισμένη συνταγή αλλά της πρόσθεσα έξτρα γεύση με μουστάρδα, πιπεριές και κρεμμύδι.

χοιρινή τηγανιά λεμονάτη

Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι τα εξής:

  • 1 κιλό χοιρινή κρέας κομμένο για τηγανιά
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 πιπεριές
  • αλατοπίπερο
  • μια (γεμάτη) κουταλιά μουστάρδα
  • χυμό από δύο λεμόνια

Αρχικά βάζω το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και πριν ανάψω το μάτι της κουζίνας ανακατεύω καλά το κρέας να πασαλειφτεί με το λάδι.

Μετά ανάβω το μάτι της κουζίνας και αρχίζω να ψήνω το κρέας, το οποίο το ανακατεύω συχνά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα αλλά και για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Μόλις το κρέας βγάλει τα υγρά του βάζω μέσα στην κατσαρόλα τις πιπεριές και το κρεμμύδι, τα οποία τα έχω καθαρίσει και τα έχω κόψει σε κομμάτια, τα ανακατεύω με το χοιρινό κρέας και τα αφήνω να ψηθούν και αυτά, χαμηλώνοντας την θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και κλείνοντας το καπάκι της κατσαρόλας για να δημιουργηθούν στην κατσαρόλα συνθήκες φούρνου και να μην διαφεύγει η θερμοκρασία από πάνω.

Μόλις ψηθούν οι πιπεριές και το κρεμμύδι, βάζω στην τηγανιά το αλατοπίπερο και την μουστάρδα και ανακατεύω καλά το κρέας. Στο τέλος, "σβήνω" την τηγανιά με τον χυμό του λεμονιού, την αφήνω μερικά λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρω το φαγητό στο πιάτο.

κοινοποίηση

Ημερομηνία : 10/07/2020, 11:33:00
Ετικέτες: , , ,


Δείτε επίσης στην ενότητα Συνταγές:


Κοινωνικός σχολιασμός

η κοινωνία δεν το έχει σχολιάσει ακόμη :-( Κάνε εσύ την αρχή!

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Παρακαλώ: α) Μην γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (είναι κουραστικό), β) Μην γράφετε με greeklish, γ) Εκφραστείτε κόσμια

Αριθμός ασφαλείας (antispam) :

Ψιτ? Αν γράφεις συχνά σχόλια και βαριέσαι να συμπληρώνεις συνέχεια όνομα, email και αριθμό ασφαλείας, μπορείς να γίνεις μέλος ώστε να μπορείς να σχολιάζεις μόνο γράφοντας το μήνυμα σου :-)


πιγουίνος

Η εμφάνιση των πιγουίνων
Συμπεράσματα από την συμπεριφορά των ανθρώπων στην χρήση της μάσκας


τηγανιά λεμονάτη

Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη με μουστάρδα και πιπεριές
Κάτι διαφορετικό από την απλή λεμονάτη τηγανιά, για έξτρα γεύση


Αργολίδα

Αργολίδα
Ο νομός Αργολίδας, είναι ο μικρότερος της Πελοποννήσου και έχει...


Νομός Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Η λίμνη της Καστοριάς, o ορεινός όγκος του Γράμμου με...


Σκόπελος

Σκόπελος
Η Σκόπελος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στις βόρειες Σποράδες....


Αίγινα

Αίγινα
Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου και πρωτεύουσα...


κώδικας ιστοσελίδας

Στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες
Λίγα λόγια γύρω από τα δύο βασικά είδη των ιστοσελίδων


ιστοσελίδα

Τι χρειάζεται για μια ιστοσελίδα;
Τρία είναι τα βασικά σημεία για να υπάρξει μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ


Κάπνισμα

Κόβω το τσιγάρο
Με λένε Αναΐς, είμαι 20 χρονών, καπνίζω εδώ και 3...


Νετρινίτα η Ατίθαση

Νετρινίτα, ή....Νετρίνα η Ατίθαση :ΡΡ
Μια μεξικάνικη ιστορία, με την νετρινική μας πινελιά. Ο Χοσέ...


κάλπικη λίρα

η άλλη κάλπικη λίρα ...
Κάποτε, πριν δέκα συναπτά έτη, φοιτήτρια ούσα σε ένα από...


γυναικεία συζήτηση

Απόψεις γύρω από το θέμα της αποτρίχωσης
Προσωπικά θεωρώ μεγάλο έγκλημα τη χρήση ξυραφιού, αν και αναγνωρίζω...


κέικ σοκολατας

Κέικ σοκολάτας
Του έβαλα και γλάσο με κουβερτούρα


Καστοριά

Καστοριά
Στην Καστοριά βρεθήκαμε για μια ημερήσια εκδρομή και φτάνοντας εκεί...


Παλαιά Επίδαυρος

Παλαιά Επίδαυρος
Η Παλαιά (ή Αρχαία, όπως συνηθίζεται να λέγεται) Επίδαυρός βρίσκεται...